exabyte Posted July 31, 2010 Share Posted July 31, 2010 Спрях се на някои от тези модели, но тъй като съм много "бос" в тази сфера, ако може съвет Единия е този А другия е този Въпроса ми е има ли съществена разлика за аматьорско снимане или дори и този ше ми върши същата работа? Мерси Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted July 31, 2010 Share Posted July 31, 2010 Съмнява ме да направиш кой-знае каква разлика между първите два фотоапарата - все пак са на една марка и един клас Гепи каквото ти харесва повече, но ти препоръчвам да минеш от тук Фотопавилион. Най-малкото тук са с 24 месца гаранция на всеки модел, а цените са същите И най-важното - иди да ги видиш на живо тея фотоапарати. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 31, 2010 Share Posted July 31, 2010 Забелязах, че и трите модела са с литиево-йонна батерия. Грешка. Избери си някой, който е със нормални батерии. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted July 31, 2010 Author Share Posted July 31, 2010 Съмнява ме да направиш кой-знае каква разлика между първите два фотоапарата - все пак са на една марка и един клас Гепи каквото ти харесва повече, но ти препоръчвам да минеш от тук Фотопавилион. Най-малкото тук са с 24 месца гаранция на всеки модел, а цените са същите И най-важното - иди да ги видиш на живо тея фотоапарати. Мерси за съвета Забелязах, че и трите модела са с литиево-йонна батерия. Грешка. Избери си някой, който е със нормални батерии. защо литиево-йонна батерия да е грешен избор?Има и зарядно към апаратите което си е идеално П.С. Sorry за грешния раздел, където бях постнал темата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted July 31, 2010 Share Posted July 31, 2010 Не знам със тези как е, но на моя дърт 5-6 годишен dslr Canon батерията е бетон и още държи много дълго, така че според мен е по-добър избор литиево йонната батерия, освен това когато се наложи на няколко месеца се зарежда за час за разлика от NiMH с голям капацитет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Colin Posted August 1, 2010 Share Posted August 1, 2010 Още един глас за литиево йонни батерии... издържат доста по-дълго от обикновените... единственото предимство на обикновените батерии е че са по-евтини и може да си купиш няколко резервни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jijane Posted August 1, 2010 Share Posted August 1, 2010 Аз имам този последния от трите, А3000IS и за моето непретенциозно око си снима перфектно. Когато си го взимах от Фотопавилиона оня образ ми обясни, че разликата между А3000 и А31хх е само в мегапикселите, 10 срещу 12, всичко друго им било еднакво. Иксуса гледам, че снима видео 720р докато другите са 640х480.Във фотопавилиона цената на А3000 е същата като в ТМ, само че там ти дават и 4GB карта подарък. Link to comment Share on other sites More sharing options...
downsoft Posted August 1, 2010 Share Posted August 1, 2010 Искаш по-компактен фотоапарат или малко по-голям ама да може да снима добре? Аз например имам Лумикс ФЗ 5 за хубави снимки и Сони WX-1 за разнасяне. Казвам ти това, защото ако можеш да понесеш и малко по-големия размер, то един колега продаваше Лумикс ФЗ 7 за смешната цена от към 200 лева. П.С. С въпросния продавач не се познаваме, просто давам съвет от опит. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted August 2, 2010 Author Share Posted August 2, 2010 Искаш по-компактен фотоапарат или малко по-голям ама да може да снима добре? Аз например имам Лумикс ФЗ 5 за хубави снимки и Сони WX-1 за разнасяне. Казвам ти това, защото ако можеш да понесеш и малко по-големия размер, то един колега продаваше Лумикс ФЗ 7 за смешната цена от към 200 лева. П.С. С въпросния продавач не се познаваме, просто давам съвет от опит. Ами честно казано търся баланса.Трябва ми нещо за "всекидневна употреба" Този Лумикс сапунка ли е? @jijane мерси за инфото Link to comment Share on other sites More sharing options...
downsoft Posted August 2, 2010 Share Posted August 2, 2010 Лумикса не е сапунерка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted August 2, 2010 Author Share Posted August 2, 2010 Ясно, но така или иначе съм се спрял на сапунерка Гледам, че в мултирама са с 20лв по-евтини, но пък нямат бонусите които фотопавилиона предлагат, така че май е все тая. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted August 9, 2010 Author Share Posted August 9, 2010 Някой може ли да ми даде/покаже снимка направена с 12.1 мегапиксела и с 10 мегапиксела фотоапарат ( сапунерка )? Или ако има някъде в интернет сравнения на снимки правени с апарати с различни мегапиксели ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 Между двата Хапарата, който и да вземеш, няма да забележш особена разлика. Замислял ли си се за други марки? Канон си е Канон, но за тези пари можеш да вземеш сапунерка с повече оптичен зуум и повече настройки, които един ден може да ти потрябват. Според мен в този ценови клас няма особена разлика в качестото на изображението между повечето марки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 Според мен по-малко мегапиксели е по-добре, ако си вземам сапунерка не бих взел с повече от 8. Това е защото матрицата на сапунерката е много много малка и обикновено вместо по-голямо качество се получава повече шум и замазване. Аз бих избрал по-стар модел с повече ръчни настройки и тн, може и някой Lumix FZ или друг с много зуум да се намери за тия пари. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted August 11, 2010 Author Share Posted August 11, 2010 примерни модели за нещо с повече настройки? Като марка се спрях на Canon-a, защото знам че са що годе читави и хората са доволни.Иначе нямам особенни прептенций. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dqdo_koleda Posted August 24, 2010 Share Posted August 24, 2010 примерни модели за нещо с повече настройки? Като марка се спрях на Canon-a, защото знам че са що годе читави и хората са доволни.Иначе нямам особенни прептенций. Е - и какво си взе ? Отзиви за машинката ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hempsta Posted March 22, 2011 Share Posted March 22, 2011 Olympus са дъ бест според мен :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.