netrootbg Posted June 16, 2004 Share Posted June 16, 2004 От вчера размерът на пощенските кутий в Yahoo! Mail е увеличен на 100МБ. Максималният размер на писмо става 10МБ. Според доста хора този ход е продиктуван от намерението на Google и техният проект Gmail които искат искат да предложат 1ГБ за обем на пощенската кутия. Интересно какво ли ще предприемат Microsoft за тяхната услуга Hotmail която предоставя мизерните 2МБ, същото се отнася и за другите големи mail компании. А българските пощенски портали? Hotmail може и да успеят да предложат някаква алтернатива но за бг порталите малко трудно ще им бъде да предоставят услуги с такива обеми. Какво мислите по въпроса? Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted June 16, 2004 Share Posted June 16, 2004 българските пощи си вървят и с добрия bg peering до тях да не говорим пък за пощите които са ти на local speed, както в случая на доставчика ни. Това че е 10 mb само, не ми е проблем, защото всичко свалено оттам се трие автоматично и ми се складира на компютъра в pop3 клиента. Не могат да ме трогнат тия пощи. Виж вместо такова място за пощи, да дадат за free web, друго ще е - да има къде да качвам боклуци, дето да се виждат и навън. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted June 16, 2004 Share Posted June 16, 2004 Мда, скоростта до пощите си е главен фактор. Българските потребители няма много да се трогнат от тази нова екстра, за тези от чужбина е друга работа... Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted June 16, 2004 Share Posted June 16, 2004 Да пращаш 10 мб поща си е баси кушията там пристига на 15 мб yahoo-то дават ли ти free pop3 ? До колкосто си спомням, няма, а всички пощи без pop3, са за хора дето си нямат собствен компютър не виждам как така всички не ползват пощите на евроком поне задайте препращане на писмата си от другите пощи към еврокомската. що се мъчите така Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted June 16, 2004 Share Posted June 16, 2004 За 1лв си активирах 25МБ в АБВ-то и сега атачмънта ми е 3МБ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted June 16, 2004 Share Posted June 16, 2004 лелее делнете му бързо поста на karaman да не му се смеят и другите после ще ме черпи за услугата edit: хехе, дай да го обърнем на чат посредством едит на постовете Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted June 16, 2004 Share Posted June 16, 2004 yahoo-то дават ли ти free pop3 ?До колкосто си спомням, няма, а всички пощи без pop3, са за хора дето си нямат собствен компютър Edno vreme davaha free POP3, no ot predi 2-3 godini veche niama takava ptica. Ne sam se interesuval kakva e vazmoznostta da si platish za da imash POP3 v Yahoo poradi prostata prichina, che ima mnogo free mail sarvari, koito davat POP3 (naprimer mail.bulgaria.com). Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted June 16, 2004 Share Posted June 16, 2004 yahoo-то дават ли ти free pop3 ?До колкосто си спомням, няма, а всички пощи без pop3, са за хора дето си нямат собствен компютър има Edno vreme davaha free POP3, no ot predi 2-3 godini veche niama takava ptica. Ne sam se interesuval kakva e vazmoznostta da si platish za da imash POP3 v Yahoo poradi prostata prichina, che ima mnogo free mail sarvari, koito davat POP3 (naprimer mail.bulgaria.com). е, добре де, аз сега как си го ползвам? Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted June 16, 2004 Share Posted June 16, 2004 дай да тествам де кой е pop3 server-a да не би да го правиш както при pop3-то на hotmail с допълнителната програмка.., дето чакаш по 100 часа за проверка Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted June 16, 2004 Author Share Posted June 16, 2004 И аз съм на мнение че като цяло Yahoo! е най - добрата поща. За Hotmail и Co нямам думи. За българските mail.bg ми харесва и определно я предпочитам пред abv.bg но все пак Yahoo! си е Yahoo! . Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted June 16, 2004 Share Posted June 16, 2004 дай да тествам декой е pop3 server-a pop.mail.yahoo.fr моята кутия е на @yahoo.fr така че предполагам, че за english ще е com Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted June 16, 2004 Share Posted June 16, 2004 mail.bg постоянно ми "губи" писма. Въпреки всичките ми опити да си пренастроя спам филтрите, и въпреки всичките ми епистоларни пререкания с админите по въпроса - отчита си редовна поща като спам и хората ми се сърдят, че не им отговарям... или пък си чакам потвърждение за регистрация или поръчка докато побелея и пак не го дочаквам... Освен това наистина много мразя попъп изпълненията. Толкова ли е трудно да ги сложат на банери тия реклами?! Да не говорим за "вътрешния" им спам - рекламни писма, които не можеш да изтриеш от кутията си. Това вече е нагло, ама нагло... Чакам Big G да ги удари в земята - не знам дали следите новините по проекта, но доста благинки са намислили, както и доста нововъведения в мейл услугата като цяло... Ще стане като с търсещия енджин - след тях тази услуга просто няма да е същата ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted June 16, 2004 Author Share Posted June 16, 2004 По рано забравих да добавя най - важното. От всички пощи разглеждам Yahoo! като най - сериозната Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted June 16, 2004 Share Posted June 16, 2004 Моята е в dir.bg и съм доволен. Като ползвам еврокомското smtp е железо . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted June 16, 2004 Share Posted June 16, 2004 От месеци си ползвам пощата @evrocom и съм предоволен Нагласъл съм си Opera-та да я проверява на всеки 5 минути и си бачка безотказно. Проверката става за 2-3 секунди мах Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil`Nigga Posted June 16, 2004 Share Posted June 16, 2004 abe 1GB ne lo6o ama po-dobre 6te6e da ne za email a za webhosting Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ MaTriX Posted June 16, 2004 Share Posted June 16, 2004 Dam, Yahoo-to sa naistina nai-dobrite do sega. Az sam se regnal v yahoo.co.uk shtoto tam kapaciteta na poshtata beshe 6 MB a na yahoo.com beshe 4 MB i po-putq na logikata izbrah po golqmata poshta ama sq gledam che i na dvete poshti ima uvelichenie, pri men kapaciteta stana 100 MB, a razmer na mail 10 MB. Extra Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted June 16, 2004 Share Posted June 16, 2004 proverkata na yahoo po6ta spored men stava dosta burzo ( vupreki 4e e vun6en trafik-a ) + tova oveli4nietno koeto predlojiha me zaradva dosta za men yahoo si ostava nai dobriq izbor Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted June 16, 2004 Share Posted June 16, 2004 и ше има както при excite едно време, нахрани рибката и я изяж. ;] както и при dir.bg ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted June 16, 2004 Share Posted June 16, 2004 be ti i yahoo ne sa stoka 6tot predi ima6e i pop3 i redirect sq e plateno..., ama tezi 100mb najstina bqha qka iznenada lo6oto e 4e malko trudno 6te gi polzvam , apa abv se cigani za nqkvi si 25mb 4e i pari iskat tctctc kak da im dam i na gsm ne im raboti izvestqvaneto... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted June 16, 2004 Share Posted June 16, 2004 YPOPs! is an application that provides POP3 access to Yahoo! Mail. It is available on the Windows, Linux, Solaris and Mac platforms. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igniter Posted June 16, 2004 Share Posted June 16, 2004 В mail.ru от 2 месецa размера на пощенската кутия е неограничен линк . Като напълниш повечe от 50% от първоначалните 25МБ си отпускаш сам още толкова и така, колкото са ти нужни. Attachment-a е 10МБ от средата на миналата година.Има какво още да се желае относно SPAM филтрите. Screen shot Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 като чета темата имам чувството, че само аз ползвам account-a си в yahoo-то през outlook express т.е. чрез POP3 достъп http://www.warez.ru:8080/FTP/Pictures/by.samkijot/yahoo.gif Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 Абе тя пощата....абе...много е хубава ама... Не могат да се изпращат писма на кирилица! И аз мразя шльокавицата, ама тая поще ме притиска да я използвам. При получаването няма проблем - избираш подходящо разкодиране и всичко е ОК, ама при изпращане, в АБВ се получава непоправима каша. Всъщност, непоправима ли е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 такаааааа ..... значи преди малко пробвах тези 10 MB attachments. изпратих една mp3-ка с големина 5.6 MB към mail.bg и си пристигна като 2и2=4 само малко бавно става send и receive, особено когато NAV-a ви проверява прикачения файл, ама т'ва не е болка за умиране. важното е, че няма проблем(поне засега). btw всичко го направих през Outlook Express Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.