Jump to content
BulForum.com

Пловдив - новата столица

gogo03

Recommended Posts

Много нереално ми с еструва Пловдив да стане столица на България. Мислих си, че е възможно..докато един прекрасен, слънчев ден не посетих София :) Има защо да е столица тоя град и абсолютно невиждам как Пловдив може да бъде столица . Не, то че може...може...ама няма да бъде хубава столица :(

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Pyrvo - Plovdiv e dosta po-krasiv grad ot Sofiq i s mnooo po-bogata istoriq i opredeleno ner haresvam Sofiq (a prekarvam tam 50% ot vremeto si). Dosta sofianci syshto sa ocharovani ot Plovdiv i im haresva poveche. Ne mi se navliza v spor koi grad e po-krasiv i po-hubav i t.n. i dvata si imat pliusove i minusi. Plovdiv bi bil prekrasna stolica - ama na koi mu trqbva da e taka - ot krai vreme Plovdiv si e kulturna stolica na Bylgariq i tova e dostatychno. Da bydem stolica samo bi oporochilo grada i vyobshte e glupava ideq. :)

• 8 months later...

Мисля че отново трябва да се отвори тази тема. На 3-ти март след освобождението ПЛОВДИВ Е БИЛ СТОЛИЦА!!!!!

аз пък не искам пловдив да става столица. вярно е, че кинтите и всичко ще е тука. ама да се гърмят и да се стрелят наляво надясно хич няма да е добре. айде можете да ме плюете колкото искате сега... :cry

София си има някои предимства, но за нищо на света не сменям Пловдив за нея.

Пловдив ROCKS!  :punk

и аз така 19 години съм живял в тоя град и много си го обичам такъв какъвто е.. :love

аз пък не искам пловдив да става столица. вярно е, че кинтите и всичко ще е тука. ама да се гърмят и да се стрелят наляво надясно хич няма да е добре. айде можете да ме плюете колкото искате сега... :cry

и аз така 19 години съм живял в тоя град и много си го обичам такъв какъвто е.. :love

Естествено че ще го обичаш!Та това е Пловдив!!!Ако стане столица ще стане същото като със София.А и аз съм съгласен че ще има референдум и няма да се одобри!

Очаква се от над 1 000 000 милион, София да се свие до 300-400 хил.

аве тфа дано не стане че стааа лошо :(

баси тфа са много народ умре ли ве :(

а пък за кфо ти е Пловдив да стане Столица като си е най - якия град в България :)

то според мен цялата мафия(ОЖИВЯЛА) ще дойде в Пловдив и ще стане като в София само престрелки и жертви !

аре не Ни требва тфа !

ама дано не става :)

и така си ни е добре !

ама тфа е според мен :)

ненам кфо мислят другите :)

хахахах язовира няма да прелее. никой няма да умре бе. точно обратното ще им свърши водата :lol: :bgrin:

вие ще ме разбиете бе момчета :P

Не искам Пловдив да става столица - ще се напълни с още повече селяни! :sayjin

PS говоря принципно! B)

Не искам Пловдив да става столица - ще се напълни с още повече селяни! :sayjin

:laughing: :laughing:

От де ви дойде на ума ,че Пловдив ще става столица ?! Хората са писали Юни месец миналата година :) айде по-спокойно :)

Според БАН има опастност язовир искър да стигне критично равнище до 15-20 години. Тогава ще има водоподаване само 4 часа на денонощие в София, а близките населени места ще бъдат на още по жесток режим. Ако това стане столицата ще се премести където и е мястото - Пловдив.

Очаква се от над 1 000 000 милион, София да се свие до 300-400 хил.

:laughing: Това е вицът на деня! :laughing: Даже и да стане ще направят Варна столица. И аз смятам, че Пловдив е най-достоен за столица, но реалностите са съвсем други.

Аз пък разбрах че когато България спечели Шампионската Лига с български отбор, и станем Световни шампиони по футбол в една година, щели да изгонят циганите от Пловдив, има ли нещо вярно?

Язовир Искър като достигне критичнито си равнище, какво пречи да го източат? То и учените разправят че след 50 години Амстердам, Ню Йорк и др, ще са под-водата заради стопяването на ледниците, ама...

Според БАН има опастност язовир искър да стигне критично равнище до 15-20 години. Тогава ще има водоподаване само 4 часа на денонощие в София, а близките населени места ще бъдат на още по жесток режим.

Язовир Искър като достигне критичнито си равнище, какво пречи да го източат? То и учените разправят че след 50 години Амстердам, Ню Йорк и др, ще са под-водата заради стопяването на ледниците, ама...

Ти пак не си разбрал. Става дума да няма вода и затова да има "водоподаване само 4 часа на денонощие в София".

Za tva do sq ne znaeh.Po-dobre e Sofia da si ostane stolica,6toto posle Plovdiv 6a sa napalni s kvi li ne hora.6a stane edin mrasen i grozen grad. A tova nikoi ne go iska ! Tova e moito mnenie po vaprosa.Oplakvaite se kolkoto si 6tete !

Ти пак не си разбрал. Става дума да няма вода и затова да има "водоподаване само 4 часа на денонощие в София".

Ако си учил география ще знаеш че р.Искър и р.Марица извират от Рила. Следователно ако Искър няма вода заради суша, то и Марица няма да има вода поради същата причина. Марица има малко повече притоци от Искър, но като цяло има 2 пъти по малко вода отколкото Искър, поради запирането и за напояване и язовирите които са доста на брой в Горнотракийската низина. Следователно при една сушава година, цяла България ще му ядем банана, а ако в София има режим на водата 4 часа на ден да има вода, това означава че в Пловдив той ще е 2 часа на ден да има! Около София има доста минерални извори, което също е частично решение на проблема. До Пловдив най-близките са Хисаря в Средна Гора и Нареченски бани в Родопите... Мисълта ми беше че твърдението ти е пълна глупост.

FKUC!!!!!! :angry1 :angry1 :angry1 САМО ПРЕЗ ТРУПА МИ !!!!!!

Виждате ли какво глобално село е София? Защо мислите, че е така? Защото кьораво и сакато се е втурнало да прави кариера, да живее в столицата. Понеже България е силно централизирана и общо взето всичко е в столицата. И какво мислите, че ще стане, като стане столица Пловдив? Първо - глобално село. От кол и въже всичко ще се втурне тук. Ще настане една дива селяния до шия. Виждате ли какъв е живота в София? Непрекъснато под пара, непрекъстнато в движение. Някакъв ужасно напрегнат начин на живот.

Казвам ви, ще ни прее*ат града! Не си го давам за столица! Да ходят в Лом, в Русе, във Велико Търново, в Дупница, в Полски Тръмбеж ако щете - само не и в Пловдив!!

FKUC!!!!!!  :angry1  :angry1  :angry1  САМО ПРЕЗ ТРУПА МИ !!!!!!

Виждате ли какво глобално село е София? Защо мислите, че е така? Защото кьораво и сакато се е втурнало да прави кариера, да живее в столицата. Понеже България е силно централизирана и общо взето всичко е в столицата. И какво мислите, че ще стане, като стане столица Пловдив? Първо - глобално село. От кол и въже всичко ще се втурне тук. Ще настане една дива селяния до шия. Виждате ли какъв е живота в София? Непрекъснато под пара, непрекъстнато в движение. Някакъв ужасно напрегнат начин на живот.

Казвам ви, ще ни прее*ат града! Не си го давам за столица! Да ходят в Лом, в Русе, във Велико Търново, в Дупница, в Полски Тръмбеж ако щете - само не и в Пловдив!!

Скорпи с теб съм.Ако нашият град стане столица-вместо "Майна таун" ще е "БГ таун".Нашият град си е много добре така и не вярвам да стане столица.Относно до развитието на града-щом сме втори по население според вас развитието ни слабо ли е :angry: ?

Незнам дали сте ходили скоро във Варна, но ни задминават морските вече.. Така че в близките 5 години най много Пловдив ще е вече номер 3! А какво общо има административните задължения на града като столица с това че там живеят 2 000 000 души и няма да има вода за тях? Хората може да се преместят тук или където и да е без да се сменя столицата на държавата!

Не се притеснявайте - дори да пресъхнат язовирите - София ще си остане София, смешно е да се мисли друго. Скорпионе едно ще ти кажа - повечето БГ градове са на светлинни години от Пловдив, както Пловдив е на светлинни години от София :)

Относно 'селяния до шия' - има я навсякъде, но тук изобилства!

Незнам дали сте ходили скоро във Варна, но ни задминават морските вече.. Така че в близките 5 години най много Пловдив ще е вече номер 3! А какво общо има административните задължения на града като столица с това че там живеят 2 000 000 души и няма да има вода за тях? Хората може да се преместят тук или където и да е без да се сменя столицата на държавата!

Е че то преди 5 години още Варна е задминала Пловдив по население. Само лятото толкова туристи ходят...Ама Пловдив си е Пловдив, никъде нямат тепета и цигани като нашите B)

Не се заблуждавайте, че това може да стане. Още повече с прескърбие трябва да кажем, че Пловдив отдавна не е вторият град. Не ес заблуждавайте момчета. И за да не останете подведени ви казвам, че това го пиша с огромна мъка на сърце, но това е реалност.

Не се заблуждавайте, че това може да стане. Още повече с прескърбие трябва да кажем, че Пловдив отдавна не е вторият град. Не ес заблуждавайте момчета. И за да не останете подведени ви казвам, че това го пиша с огромна мъка на сърце, но това е реалност.

Много си прав Пловдив вече е N3 след София и Варна ,но това не е толкова фатално нали сме всички българи!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...