Jump to content
BulForum.com

Не мога да разчета схема за LCD mod

Recommended Posts

Хммм хора много ви се моля ако някои може да помогне значи решил съм да си пражя LCD мод но на 1 схме немога да разбера какво значат 2-3 неша та ето схемата много ви се моля някои да ми обясни какво са 10К 100 и черното и бялото на 5v :confused

Е какво няма за разбиране? Това е за контраста. Слагаш 4.7К и 0.1К и си готов :)

Да бе всичко е ясно като бял ден 2 потенциометъра/тримера и жици, по-просто здраве му кажи! Така като гледам LCD-то, някой булфон е останал без дисплей ;) ....

това ми мязат на потенциометри от 10 и 0.1 КОма

Почти това са тримери по 10 кило ома и 100 ома просто и лесно, но смятам че тази схема не е добре обяснена. Потърси си някоия по-лесна.

П.С. Аз си продавам LCD-то ако някой иска да каже :)

ok много благодаря на всички ;) но имам още 1 въпрос черното на 5v от кадето минават 2 жици какжо е +/- защото тримерите са вързани към маса => би трябвало да е + нали? :confused

знам че червения е само 5+ но въпросът ми е към + или към - трябва да вържа пин 2 на LCD (ест. че ще го вържа към захранването)

Sega shte ti upload-na i shemata po koiato az sym si pravil niakoga LCD MOD

Predpolagam e syshtata kato tvoiata no pone e po razbrana :)

EDIT:

Eto LINK

BTW az sym go pravil sys 20x4 LCD "i oshte si bachka". +5v sym polzval kakto e pokazana shemata......ot GAME porta ;) :)

• 2 weeks later...

Хм, то хардуера е добре, ама каква програма използвате, все пак трябва да излизат някакво данни на този LPT порт?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...