Jump to content
BulForum.com

Търся говорители 9", или 8", 10"

Recommended Posts

Оня ден стана голям гаф с усилвателя и едната от тонколоните се опече. Разбира се пострада нискочестотния говорител и след големи мъки успях да го пусна да пее, но в момента съпротивлението му е 1,5 ома. Положението върви към смяна на говоритерителите и на двете колони, но проблемът е че са нестандартни 9 инчови, иначе другите им параметри са 8 Ома и мощност 35W.

В идеалния вариянт търся говорител със същите параметри, или пък 2 говорителя които са поне 9".

Като възможна замяна търся 8" (8 ома и горе долу 40W) с по-голяма периферия или пък 10"(отново 8 ома и горе долу 40W) с по малка периферия.

Размерът на отвора в колоната е 184мм, а ширината на самата колона е 242мм. Ясно е, че какъвто и да е говорителя, не трябва да е по-голям от 242мм, евентуално този на отвора може малко да го разширя.

Еми това е, надявам се че обясненията не са ми мн сложни и очаквам вашите предложения :)

• 1 month later...

Аз имам 2 тонколони,трилентови за продаване,донесъл съм ги от Германия,50вата,не знам колко ома бяха,защото са на село.Ако ти вършат работа,давам ги за 100лева двете,перфектно работят,но първо държа да се видят.Може и размяна за нокия с WI-FI.0878242155 или имейл-roda70@abv.bg от Пловдив съм

предлагам това :)

http://store.picbg.net/pubpic/66/3E/892dda61221a663e.JPG

нов е на няколко дни двунамотков е купих го за бас каса направих си я но ми разбиха колата и откраднаха двд-то и сега няма на какво да го слушам.

При последователно връзване на двете намотки ( те са по 4 ома) става 8 ома реалната мощност е към 200 вата доколкото съдя по усилвателя .

цена 80 лв

Divko бре, освен че е 2800W :bgrin: , както пише на кутията, защо не си писал колко му е диаметъра на говорителя. Както и да е, благодаря за поредложението, но прекалено китайско ми изглежда, а и говорителите за коли в общия случай не стават за домашни системи.

Темата е доста стара, а и успях да го поправя говорителя с части от Викиват (доста добре стана да си призная :tongue ), така че моля да бъде затворена :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...