shondll Posted July 19, 2010 Share Posted July 19, 2010 Оня ден стана голям гаф с усилвателя и едната от тонколоните се опече. Разбира се пострада нискочестотния говорител и след големи мъки успях да го пусна да пее, но в момента съпротивлението му е 1,5 ома. Положението върви към смяна на говоритерителите и на двете колони, но проблемът е че са нестандартни 9 инчови, иначе другите им параметри са 8 Ома и мощност 35W. В идеалния вариянт търся говорител със същите параметри, или пък 2 говорителя които са поне 9". Като възможна замяна търся 8" (8 ома и горе долу 40W) с по-голяма периферия или пък 10"(отново 8 ома и горе долу 40W) с по малка периферия. Размерът на отвора в колоната е 184мм, а ширината на самата колона е 242мм. Ясно е, че какъвто и да е говорителя, не трябва да е по-голям от 242мм, евентуално този на отвора може малко да го разширя. Еми това е, надявам се че обясненията не са ми мн сложни и очаквам вашите предложения Link to comment Share on other sites More sharing options...
roda70 Posted September 18, 2010 Share Posted September 18, 2010 Аз имам 2 тонколони,трилентови за продаване,донесъл съм ги от Германия,50вата,не знам колко ома бяха,защото са на село.Ако ти вършат работа,давам ги за 100лева двете,перфектно работят,но първо държа да се видят.Може и размяна за нокия с WI-FI.0878242155 или имейл-roda70@abv.bg от Пловдив съм Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divko Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 предлагам това http://store.picbg.net/pubpic/66/3E/892dda61221a663e.JPG нов е на няколко дни двунамотков е купих го за бас каса направих си я но ми разбиха колата и откраднаха двд-то и сега няма на какво да го слушам. При последователно връзване на двете намотки ( те са по 4 ома) става 8 ома реалната мощност е към 200 вата доколкото съдя по усилвателя . цена 80 лв Link to comment Share on other sites More sharing options...
shondll Posted September 21, 2010 Author Share Posted September 21, 2010 Divko бре, освен че е 2800W , както пише на кутията, защо не си писал колко му е диаметъра на говорителя. Както и да е, благодаря за поредложението, но прекалено китайско ми изглежда, а и говорителите за коли в общия случай не стават за домашни системи. Темата е доста стара, а и успях да го поправя говорителя с части от Викиват (доста добре стана да си призная ), така че моля да бъде затворена Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.