Runner Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 groover, мани, не се занимавай със задръстеняци. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkWish Posted June 17, 2004 Author Share Posted June 17, 2004 моето момче, за да си пич не е задължитенло да си момиче. пшич означава свястен човек, с когото можеш да говориш, човек който е способен да устоява своето, абе с една дум точен! ти точно момиче не си ли срещал? ми за мен точно момиче няма сички са кранти и използвачки в сегашно време.Може да се срещат някаде нормални мацки ма те са рядкост Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 DarkWish,айде млъкни,да те еба в простия селянин Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niilo Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 ми за мен точно момиче няма сички са кранти и използвачки в сегашно време.Може да се срещат някаде нормални мацки ма те са рядкост Прочутият български манталитет ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulgia Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 DarkWish,айде млъкни,да те еба в простия селянин Айде ся вий пък метълите кат сте големи пичове,бунтари,нацисти и каквито там oще,ми кажете защо тряя да се отричат всички други стилове музика? Защото ващо дране на гърла е изкуство,защото текстовете(ако има такива)са изпълнени със смисъл или защото тва е музика за най-интелигентните и изявени-не мисля.Напротив,за мен музиката трябва да бъде средство за разтоварване,relax,както му викате.Не да те принуждава да носиш шипове на врата като кучето на съседа!Според мен чрез дългите си коси и отвратителния си външен вид вие искате да привлечете внимание,тъй-като не можете по друг начин.Или-избивате комплексите си-едни носят ланци,други карат Мерцедеси,други имат железа по вратовете,лятото носят кубинки и миришат на ПОТ!Вие сте ЗАБЛУДЕНИ! Напълно подкрепям velvet underground Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niilo Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 Айде ся вий пък метълите кат сте големи пичове,бунтари,нацисти и каквито там oще,ми кажете защо тряя да се отричат всички други стилове музика? Защото ващо дране на гърла е изкуство,защото текстовете(ако има такива)са изпълнени със смисъл или защото тва е музика за най-интелигентните и изявени-не мисля.Напротив,за мен музиката трябва да бъде средство за разтоварване,relax,както му викате.Не да те принуждава да носиш шипове на врата като кучето на съседа!Според мен чрез дългите си коси и отвратителния си външен вид вие искате да привлечете внимание,тъй-като не можете по друг начин.Или-избивате комплексите си-едни носят ланци,други карат Мерцедеси,други имат железа по вратовете,лятото носят кубинки и миришат на ПОТ!Вие сте ЗАБЛУДЕНИ! Напълно подкрепям velvet underground Защо се отричат - ами защото са си чисто промиване на мозъци, с цел продажба. Няма почти нищо стойностно на днешната музикална сцена ... "Деренето на гърла" не е изкуство, не знам кой ти го е казал това. И въпреки всичко, пробвай да изкараш подобен звук ... ще ти трябва май поне малко потенциал, а? Мдаа, май си поредния, който гледа МТВ и си мисли, че е слушал метъл. Отваряй darklyrics.com и чети. Късите коси са именно нещо бунтарско - против обществените предразсъдъци. Момент ... (след 3 мин) мда, пазя си един доклад, дето правих по музика преди 2 години с пилешкия си мозък. Дано те светне занякои неща: Символиката в твърдата музика от ранните й години до сега. Т.н. метъл е един от най-зле разбраните и подценявани музикални жанрове в наши дни. За жалост това е резултат най-вече от безкрайната неграмотност на масовия слушател, породена от медии и обществено мнение. Какво е всъщност метълът? Със сигурност нещо много повече от музика - това е начин на живот, което означава символика в големи количества. Да започнем от началото. Първите свидетелства за хеви метъл са от 1964г., когато първите си албуми издават Kinks и The Who. В течение на няколко години, се появяват още множество известни банди. Като основна идея на метъла тогава се явява противопоставянето на общоприетите норми и цинизма на обществото (актуални и днес). Като основен символ на музиката се явява дългата коса, която през 70-те години буди възмущение у хората, но успоредно с това - и чувство за свобода и незачитане на някои глупави неписани закони. Друго характерно нещо е черният цвят като основен в облеклото - свидетелстващ за неприязъм към т.н. мода. В края на 70-те и началото на 80-те години на миналия век, хеви метълът започва да се утвърждава не само като музикален стил, но и като движение. В музикален аспект, като характерни за стила са характерни определени композиционни подредби на китарата, наречени жаргонно "рифове", много силни мъжки вокали, както и мелодични елементи, съпровождащи вокалите, създавани благодарение на бас, а също и майсторски изпълнени сола. От лирична гледна точка, освен на бунтарските текстове, започва да се залага и на най-различни теми - като се започне от фантастични приказки, та се стигне чак до характерните за онзи период в музиката балади. Точно в този период започва деленето на хеви метъла, благодарение на което в днешно време тежката музика се е обособила почти като отделно изкуство. Най-големите обособили се стилове в онзи период са детът и пънкът, като първият е родоначалник на един от най-слушаните днес подразделения на рока - блек метълът. Пънкът пък се обособява като най-далечен, а в същото време и най-близък до тогавашния метъл стил. Основоположници са групи, които едва научили се да свирят на инструментите си, започват да правят концерт и да събират десетки хиляди фенове. Групи като Iggy, Stooges, The Clash и др. започват да се противопоставящи се на фъшизъм, правителство, дори ежедневие. Характерни за пънкът са крайностите, като една от тях дори слага край на стила. По време на последното си турне, басистът на Sex Pistols Сид Вишиъс, под влияние на нетрезво състояние и породена от свирене енергия убива приятелката си, а след това най-демостративно се самоубива. Този случай е фатален не само за Sex Pistols, но и за пънкът като цяло, който в буквалния смисъл изчезва чак до 90-те години, когато се заражда с нови тематики, с мотото "Пънку нема умре". Тъмната страна на тежката музика не приключва с краят на пънка. Десетки години преди него, в старанието си на максимална екстравагантност и обществено противопоставяне, няколко групи залагат на древните скандинавски религии. Сред пионерите на сатанизма в музиката са известните на всички Ролинг Стоунс и Лед Цепелин. Като част от облеклото на масовият т.н. "метъл" стават сатанистичните персонажи по дрехите, обърнатите кръстове, черно-белият грим и т.н. Цялото това старание за противопоставяне е по-скоро крайност при иронизирането на християнството. Защо точно християнството? Защото през този период е най-проповядваната религия по света, а както вече беше споменато, всичката символика в метъла е вследствие противопоставянето на обществените норми. В по-късен период, в началото на дет метъла, множество групи не само залагат на сатанинските елементи, но започват и да вярват в тази религия. Именно в този период се заражда най-искрената, но в същото време - наистина най-мразената музика, създавана някога в цялото човешко съществуване. И тук се стига до крайности, дори отчасти - извращения. Единственото положително в този стил в този период е искреността на музиката - в нея няма и капка подправеност. С течение на годините, дет метълът се измества от блека - отново залагащо на сатанизма, но с малко по-леко звучене. Постепенно детът сменя тематиката си, като в днешно време най-често оправдава името си. Постепенно блекът започва да се развива и заема ключови места в тежката музика, рамо до рамо с хеви метълът. С течение на годините ... всъщност десетилетията, музиката се преобразява. В днешно време в оригиалният си вид съществува единствено хеви метълът. Тежестта си губят по-голяма част от блек и дет групите, зараждат се множество нови стилове. Като обобщение, можем да заключим, че най-точното определение за метълът е "бунтарска музика". Противопоставяне на всичко общоприето - като се почне от облекло, та чак до начинът на живот като цяло. Освен бунтарска, е и искрена музика. Терминът "комерсиализация" е непознат за тежкия музикален жанр. И може би заради това е толкова мразен - защото не е създаден за масова консумация. В метълът се прави музика, а не продукт. Може би това е най-отличителният белег. Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 Insomnium,не се обиждай,но как може да кажеш,че The Kinks и Тhe Who са метъли??????Ми тва си е рок енд рол бе,даже Дъ Ху бият малко към поп.А и къде е сатанисткото в Rolling Stones????И пънкът не е изчезнал с разпадането на Pistols,които са ми една от любимите групи.Просто той не се свежда до Pistols,Clash i т.н.Има още мнооого групи,които не са толкова известни в България ,носа правили пънк.Атва дето доийде през 90-те е бати пънка често-момченца с рошави косици дето си пеят някви бози Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niilo Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 Insomnium,не се обиждай,но как може да кажеш,че The Kinks и Тhe Who са метъли??????Ми тва си е рок енд рол бе,даже Дъ Ху бият малко към поп.А и къде е сатанисткото в Rolling Stones???? Говорим за зараждането на хеви метъла, брачед. Колкото до Ролинг Стоунс - никой не ти говори за сатанизъм, какъвто го има в днешно време. Става въпрос за съвсем символични проблясъци. Потърси повечко инфо и снимки откъм края на групата ... Edit: ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 Еми имам доста инфо,все пак слушам такава музика-нещо Stones не ми изглеждат като пионери на сатанизма.И пак не разбрах кво общо имат КИНКС И ХУ със зараждането на метъла? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulgia Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 Защо се отричат - ами защото са си чисто промиване на мозъци, с цел продажба. ... Късите коси са именно нещо бунтарско - против обществените предразсъдъци. Така...да караме поред.За отричането.Ти твърдиш,както става ясно и от доклада ти,че си привърженик на тази музика,защото е "бунтарска" и се противопоставя на нещата,приети за нормални от обществото.За мен по-голямо промиване на мозъците,продиктувано от музика,от това в метъла няма.За да бъдеш почитател на тази музика трябва да имаш дълга коса,да носиш черно,да не си миеш зъбите и т.н.Никоя друга музика не проповядва нещо такова,ти просто си я слушаш за да ти е гот и нищо повече.А и мислиш ли че зад това не стоят финансови интереси?Ха-ха,надявам се да не е така.Всички тези метълски атрибути,рокшопове... И въобще не ми става ясно какво против устоите на обществото имаш ти Не знам на колко години си и какво си видял от живота,ама обикновено се зарибявате по тая музика още от 13-14 годишни.С какво животът ви е отвратил на тази възраст...Не е.Това,което ми казваш, са глупости.Затова аз ви наричам комплексари. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 Аз предлагам да си припомните темата! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulgia Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 А аз предлагам да не влизаш в ролята на арбитър.Има си хора за всичко... Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 Замислям се за затваряне на темата. Първо velvet_underground си позволява да псува. Няма да му сложа warn този път, но следващия ..... След това пък темата отива към обсъждане на метъл-а като стил. В темата за чалга се говори за метъл. Просто велико . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niilo Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 Така...да караме поред.За отричането.Ти твърдиш,както става ясно и от доклада ти,че си привърженик на тази музика,защото е "бунтарска" и се противопоставя на нещата,приети за нормални от обществото.За мен по-голямо промиване на мозъците,продиктувано от музика,от това в метъла няма.За да бъдеш почитател на тази музика трябва да имаш дълга коса,да носиш черно,да не си миеш зъбите и т.н.Никоя друга музика не проповядва нещо такова,ти просто си я слушаш за да ти е гот и нищо повече.А и мислиш ли че зад това не стоят финансови интереси?Ха-ха,надявам се да не е така.Всички тези метълски атрибути,рокшопове... И въобще не ми става ясно какво против устоите на обществото имаш ти Не знам на колко години си и какво си видял от живота,ама обикновено се зарибявате по тая музика още от 13-14 годишни.С какво животът ви е отвратил на тази възраст...Не е.Това,което ми казваш, са глупости.Затова аз ви наричам комплексари. Ми да, това са ви схващанията на всички за метъла - за да си метълист, трябва да не се къпеш, да си тъп като мотика, да си накачен с 5 тона метални предмети. Квото искаш си мисли - аз съм се отказал отдавна да убеждавам който и да било. Слушай си чалгицата и толкоз - не се бъркай там, дет не ти сече пипето да бараш. Никой не те задължава да носиш шипове или кръстове и т.н. Това си е въпрос на личен избор. Никой не те кара и да пускаш дълга коса. Това също си е въпрос на личен избор. Понякога за да се противопоставяш на цинизма е досатъчно просто да не му обръщаш внимание - както правя аз. За да слушаш метъл трябва да си привърженик на каузата, а не позьор. А дефиницията ти за комерсиално е направо смешна. Мдаа, тези т.н. метълски атрибути струват милиарди и определено не са еднократна 'инвестиция'. Животът не ме е отвратил, аз съм си направо оптимист. Само че като гледам съучениците ми в даскало, ми се проплаква. За тях е важно да са винаги с фешън прическа, да носят всеки ден различни дрехи, които ти носят статут из приятелските ти среди. За тях е важно да слушаш това, дето го дават по ММ и МТВ, т.е. актуалното - нямаш собствено мнение, променяш се до неузнаваемост само за да си 'готин' ... Както вече казах, нямам намерение да продължавам да убеждавам който и да било. Слушай си каквото ти харесва и недей говори глупости. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulgia Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 А бе,пиле шарено,ти кво разбираш като чуеш думата комерсиален?Не може ли нещо да се използва с комерсиална цел,дори да е с малка себестойност?Колко такива като тебе си ги купуват тия работи,за да има специални магазини за тях.На такива като тебе,дето поддържат някаква кауза,пък не знаят за какво я поддържат им викат ЛУМПЕНИ.Аре със здраве,или (както ти харесва) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Hamster Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 Аз телевизия ПЛАНЕТА я гледам без звук 15 мин, един път в месеца. Link to comment Share on other sites More sharing options...
groover Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 аз имам един приятел, метълче, но е много свястно момче, може да се кажен много добър и близък ми е. та той не ползва такива метълски атрибути и си слуша спокойно твърддо метълче и понякога когато сме на купон разцепва и на твърда чалга. ето такива хора уважавам, но огромното количество метълски лайна, дето ми се движат като вампири по улиците с гадните си дрешки и вериги, дето се мислчт за бунтари и т.н, кви бунтари сте вие бе??? бунтари преди 30 години, но не и сега! в днешпните времена метълчетата ги мислят само за някакви изпаднали пишлемета, а не като някаква бунтуваща се група. така че момчета и момичета(ако те могат да се нарекат) стягайте се и не се излагайте по улкиците с тези дрешки! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulgia Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 groover,заеби.Секи си носи кратуната на раменете,нека заблудените да са спокойни(малии,кво зловещо стана...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Enfer Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 shte si pozvolia da citiram edna statia , "Хевито се е зародило преди метала. Първо е било здравото халосване по главата с буздугана, а след това са открили и металите. В началото, казват, е било словото. Да а ма не! К’во слово бе?! Нямало е слово. Хората са говорли на гласни. Сега така говорят маймуните. Такива звуци се издават и когато някой ти прави свирок или когато жена ти изпада в изкуствен оргазъм..." p.s. shte se pogotvia psihicheski sreshtu niakoia ataka ili obida , taka che smelo davajte Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Hamster Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 Секи си слуша квото му харесва тва че някои хора се ограничават в един стил си е техен проблем! Аз се кефя на почти всичко! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 защото не си виждал разгневен метъл Хе хе хе хе.....и кфо?дет вика Runner барзо са сломяват...да не сте некви над другите ве??Метъл и кот е метал...ай дЕ! секи си има право на мнение Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 U4eni sa dokazali, 4e stilove kato RAP i 4alga takava, kakvato ia poznavame u nas v BG progresivno namaliavat broia na nevronnite karti v mozuka (nevronni karti-tova sa tezi mreji ot vruzki mejdu nevronite, koito suxraniavat pametta), a muzika kato klasikata, naprimer gi suzdava. Pravete si izvod.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGENT_ORANGE Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 a we kajete im chalgari i ne gi obijdaite poveche Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 a we kajete im chalgari i ne gi obijdaite poveche Мислиш ли, че това ги обижда? По твоята логика аз бих казал: "Кажете им метъли и не ги обиждайте повече" Мисля че тая тема заби... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGENT_ORANGE Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 Мисля че тая тема заби... as puk si misla che taq tema e tupa po nachalo ama tfa e drug vapros Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.