Jump to content
BulForum.com

Чалгата, полезна или вредна!

DarkWish

Recommended Posts

.Простаци има навсякъде-сред хората,слушащи рок,метал,рап и не знам още кво.

Просто не ходя по места където се слуша.

Prav si za pyrvoto , no ne i za vtoroto - prosto v BG pochti ne e ostanalo takova myasto.

• Replies 133
  • Created
  • Last Reply

prosto sym izumen ..

ne moga da razbera shtom chalgata e pod vashata kultura zashto izobshto otdeliate ot cennoto si vnimanie za neia , makar i da ia pliuete.

Ne slusham chalga ili tam popfolk kakvato i da e razlikata,no ne znam kak moga da mrazia style muzika.Prosto mi e nepriaten i tolkova.

Otnosno kliuchovi dumichki , koito biaha pisani ot niakyv si user po gore , to ne znam style , v kojto da ne se vkliuchvat pone chast ot tiah.

Prostashkite textove si gi ima i shte prodyljava da si gi ima,no ne znam kak se stigna do tvyrdenieto,che niama inteligenten chovek , kojto da slusha chalga.Bih citiral zaglavieto ili chast ot texta na edna pesen ( niamam predstava :) - `tova utrepA konia`.Tova oznachava li , che glupacite sred chalga fan-ovete sa poveche , otkolkoto v drugite obshnosti ? I na men ne mi haresvat `metalskite/rapyrskite modi` Ne znam dali sa oshte aktualni , no mnogo chesto vijdam dechica noseshti nepriemlivi za men drehi,koeto ne znam uslovie li e za da si istinski rapyr/metal.

Syshto sym siguren , che mnogo goliama chast ot vernite , izmejdu vas , metali ne razbirat texta na tova , koeto slushat.

Edinstvenata muzika , koiato slusham i se zanimavam e house i vsichkite mu variacii ( ne mislia , che sym tesnogryd , zashtoto po gore pak se izstrelia podobna fraza ).Estestveno , che shte ima mnogo hora protiv tova , no na kogo izobshto mu puka ? Tova trimesechie se ochertavat parcheta s mnogo tejka rotacia , koito imat beatove s iztochni elementi.Moje bi shte zachestiat glupacite , koito se prisyediniavat kym tozi styke muzika?Ne znam , tova shte go kaje niakoj hater.

Ne znam dali sa oshte aktualni , no mnogo chesto vijdam dechica noseshti nepriemlivi za men drehi,koeto ne znam uslovie li e za da si istinski rapyr/metal.

Syshto sym siguren , che mnogo goliama chast ot vernite , izmejdu vas , metali ne razbirat texta na tova , koeto slushat.

taka... sega ti ne si tesnogryd i qvno razbira6 kakwo slu6a6... ama gledai sq kude e razlikata

az sum metal znam txt-tata na vsi4ki pesni koit slu6am[pod znam razbiraite 4e znam kakwo se pee ne 4e gi znam na izust] i 2ro nqma metal tuk vuv foruma koit da ne me podkrepi! da slu6a6 muzika bez da znai6 kakwo stava e... house![kapi6.. ni6to li4no az taka go razbiram]

a otnostno dei4cata koit nosat izsuleni drehi... ima ot izsulen do izsulen MNOGO golqma razlika.. no ti slu6a6 samo 1 stil i nqma kak da znai6 towa!

[tai 4e... drevnite hora sa kazali prosto "Kato ne znai6 NEDEI GOVORI]

gl hf all

да, ти не знаеш какво е чалга, а пък говориш. да ти имам и логиката. ти можеш да си говориш, квото щеш, а проастаците да мълчат, еми няма! вие чуждата музика не я разбирате. да си метъл не е само да не си сменяш дрехите и да миришеш на пор. не казвам че всичките са такива! да си рапър не трябва да си "конс", т.е. да си провиснал отвсякъде и да ти висят разни вриги. абе оправяйте се!

kazah goliama chast , tuk ZNAM kakvo govoria.Syshto sym zabeliazal , che taia metal mania prodyljava ot 9 ti do 10-11 ti klas , posle ne znam , maj minavat kym chalga.

i ne razbiram kakvo imash v predvid pod `slushash i ne znaesh kvo stava` :)

ami pochti vsiaka edna reklama po televiziata ,koiato gledash muzikalnoto ozvuchenie e house beat , makar i da e aftc morning house.Moje bi pod `ne znaesh kvo stava` e lipsata na vocal pri povecheto parcheta.Ami taka e,no ot izvestno vreme nasam se predpochitat vocal mixes.

\Origene - Sanctuary (Harry Lemon vocal Remix).mp3

sys zdrave i shto ne zatvorite toia topic veche

Надявам се да сте се разведрили малко, това не е материал, показващ колко зле са чалга феновете, щото има и много точни хора, слущащи чалга, по-скоро малко ирония по тоя повод. А и чалга певиците не са стока. Просто малко красота съчетана с много късмет (не знам някоя да има музикално образование). А иначе всеки има право да си слуша квото си иска, мен просто не ме кефи (освен ако не съм на маса ... шопска, ракийка, тогава всичко върви) :)

have phun

Тц тц тц......ми аз съм чалга фен ве!!!!!!!!!!!!!!Да не би да съм зле!Айде да не се обиждаме а????? :angry:

Не че нещо, ама Гергана ли да има музикално образование, Кати ли ? Или пък Милко Калайджиев (този кръстник на чалгата) ? Азис може би ? От толкова много на брой все ще се намери някаква с музикално образование но не това мисля е главното ...

Не че нещо, ама Гергана ли да има музикално образование, Кати ли ? Или пък Милко Калайджиев (този кръстник на чалгата) ? Азис може би ? От толкова много на брой все ще се намери някаква с музикално образование но не това мисля е главното ...

И кфо от тфа фе майна??????????????????????????????Кфо и да имат и да нямат ама печелят супер много пари...повече от другите стилове музика.!! :sayjin

--Оффффтопик

Добре ся като видяхте нещо дето не Ви кефи как е написано, не знам защо и веднага да плюете. Тва му е лошото на форума - всеки се заяжда. Мисля, че си го казах в доста прав текст (даже I`GoT`Da`PoWeR ме цитира по-горе) - написах го тва за разведрявка, щом сте върли привърженици на тоя стил - добре, както казах има всякакви чалгари и не стила определа хората, но говорех за чалга певиците ако сте чели достатъчно задълбочено ... И Лучано Павароти може да не може да чете ноти, но предполагам има музикално образование или поне е минал накакъ курс да го научат да пее (тва последното в кръга на шегата да кажа да не се заяждате ПАК за всяка реплика). В България всяка тъпа п♛тка си мисли че може да пее чалга щом е що годе красива. И успява да пробие, стига да има име първо име неизползвано до момента. Интересно би ми било колкот имат днешните чалгарки по музика, тва дали знаят кой е Бетовен или Моцарт го оставям оффтопик. И мисля че самата идея на темата беше за чалгата като цяло - не за феновете и тва дали като сложиш метълски или рапърски дрешки си съответно метъл или рапър. Щото до преди година две хора дет "яко хеви" ся кат видят метълка и казват "тая ***** що не махне тея парцали" и други ралти. След няколко години или колкото там като чалгата отмине като стил и почне да се слуша нещо друго (май само на денса или техното не му е дошло времето) ще се види кой слуша чалга щот му е кеф и кой щото е модно. Щото съм чувал и изказвания от рода на "Ауе яките путки слушат чалга, затва и аз слушам" , което си говори само за себе си.

Добра идея ще е да се затвори вече топика че вече стана банално

БТВ неска докато минавах покрай няква бутка заглавие на вестник "азис копира цеца" - тва мен ме шокира за вас не знам.

Това и правя - обещавам да не поглеждам повече тая тема, но мисля че формулировката беше полезна или вредна и аз изразявам мнение.

have phun (всеки със своя стил:))

Хахахахах, що ве к`во сега? Всеки си има право на мнение...и той дава своето.... :) А т`ва за копирането си е така...печелят на чужт гръб...ама го правят и крадените песни стават супер хитове... :woot :inqn

offtopic/

Awe ot skoro po radio CITY se vyrti 1 qka pesen-sugar,sugar(mai taka se kazva)

Ako nqkoi e 4uval za neq PLS kajete ot kade da si q drypna ili daite link

http://warez.ru:8084/mp3/*Various.Artists/...ga-ministry.mp3

И ще те помоля следващия път да постваш на правилното място.

Нямало чалга певец без музикално образование. Да бе точно. Може би тия които го писаха са правили проучване и са запознати в детайли с биографията на всички певици. Един простичък пример. Цветелина, Деси Слава са певици с музикално образувание. При това са завършили фолклорни ансамбли. Могат да пеят отлично народни песни. Тези които са се интересували малко от музика знаят колко са лесни този род песни. Азис при гостуването си при Слави Трифонов също изпя една народна песен. Има ли голямо значение че той няма музикално образувание при това изпълнение което направи.

Гледам и се чудя, абе някъде бях виждал подобен топик...ааа, сетих се, беше: "Удар с тухла по главата - полезно или вредно за здравето?" :lol:

E chekaite i az da se vklu4a kam temata bez men moje li :).Az si uvajavam chalgata 6toto taka mi haresva a pak i nai qkite momi4eta sa chalgadjiikite.Hodil sam i po rock clubove ama hubava metalka ne sam vidql ili reivarka za tva si q ovajavam chalgi4kata pak i na masa mnogo gotino varvi :)

P.S. Ne vijdam smisal da vredi chalgata se muzika si e.

Хахахахах и как разбра, че е най-простата? Хахахахахах....

Може би е запознат в детайли с този стил музика ;). А най - вероятно само е чул от някъде тази реплика и е решил да се прави на интересен и да я използва :P.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...