Jump to content
BulForum.com

Купувам гайка за педала на колело

Recommended Posts

трябва ми 1 гайчица ... за педала... снощи падна по път-я докато се прибирах и не можах да я намеря :(

Обиколих из "Тракия" но никъде не успях да намеря къде се продават.

Ако някой може да помогне

skype - zrockbg_ / zrockbg@mail.bg

Модератор: Прочети си точка 9 от общите правила и следващия път като видя такова заглавие, няма да го дописвам, а направо ще трия темата!

ето тук има сервиз, може да провериш. Там съм намирал какви ли не части, някой 2ра ръка

df30b02bebc48bc4fa9148210d6519bb_897x710.jpg

Че какво и е толкова специалното на тази гайка? В баумакс или бриколажа няма ли такива гайки?

трябва ми 1 гайчица ... за педала... снощи падна по път-я докато се прибирах и не можах да я намеря :(

Обиколих из "Тракия" но никъде не успях да намеря къде се продават.

Ако някой може да помогне

skype - zrockbg_ / zrockbg@mail.bg

Модератор: Прочети си точка 9 от общите правила и следващия път като видя такова заглавие, няма да го дописвам, а направо ще трия темата!

коя гайчица за педал ти падна точно ?!? и на кое викаш педал ?!? може ли да качиш снимка на това което търсиш и точно да го посочиш. иначе po_taka е прав има магазинче там .. заредено е .. имам някакви стари чакъляци ... мога да ти услужа с нещо ... хайде със здраве ...

Че какво и е толкова специалното на тази гайка? В баумакс или бриколажа няма ли такива гайки?

незнам за какво точно иде реч, при велосипедите много често се ползват цолови резби и нестандартни стъпки, а понякога дори с резбомер и шублер .. няма еквивалент.

570344_orig.jpg

№ 2

там седи дадената Гайка която ми трябва ...

падна ... и така и не я намерих по пътя ... :X

№ 2

там седи дадената Гайка която ми трябва ...

падна ... и така и не я намерих по пътя ... :X

задължително като ходиш да търсиш "гайката" или си с колелото или си със свалена такава в ръката. имам предвид, да свалиш "гайката" от другата страна и ... да отидеш където си решиш.

вариантите са два ...

1. отиваш в някой веломагазин/сервиз и си търсиш ... po_taka ти обясни къде има .. по вероятно е в сервиз да намериш само "гайка".

2. отиваш в магазин за крепежни елементи, показваш какво търси и ти дават ...

успех !!!

Там е болт, не е гайка. Болта е М8х1, дължина 20(25) мм., като по-късия е за предпочитане. Има и една шайба с голяма периферия. Понеделник тичаш до най-близкия магазин за крепежни елементи и си взимаш такъв болт. Развива се или с глух ключ или със камък щото лулата не влиза.

Успех.

ПП. Да не подлъжа някой, но съм почти на 100% убеден, че по колелетата всички болтове, гайки и оси са със ситна резба.

ПП2:Е сега стоплих какво точно му трябва на човека. Той търси пластмасовата капачка, която покрива болта. Тая капачка си има резба и се навива там. Ще трябва да те разочаровам, но такава капачка само няма да намериш. Варианта е някой стругар да ти направи една от пластмаса, може и без резба. Само да е малко по-плътничка и няма да падне.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...