Jump to content
BulForum.com

Колко ток харчи PC-то

Recommended Posts

Когато оставям компа да работи по цял ден и нощ и захранването е 250 ,вата комапа по-малко ли черпи (понеже не рабоят всички помпоненти (CD-ROM) и захранването не е натоварено) или 250 вата (коеро излиза около 30 лв. на месец) ?

мерси на всички са съпричастието :rolleyes:

аз доколкото видях сега :

256 RAM - 20W

Duron - 25W

HDD - 25W

=70W

Слагам само тези работи щото само те работят като сваля (само модема не съм сложил)

и излиза : 70W x 24h = 1680W за 24 часа

1680W x 31d = 52kW за месец

52kW x 0.15лв.= 7.8лв. на месец

Така ли е или има още нещо (и м/у др. колко W e модема)

Ми ти забрави половината хардуер.

-монитора къде е

-дъното сигурно е за окраса

-видеокартата ми стой на стената знам си аз

гледай една елементарна сметка може и да не е точна но предпочитам да сметна в повече отколкото после да се чудя що не ми излиза.

300 вата ти е захранването + монитора дето не го знам колко е 1.7-0.9А пиши отзад това е средно 1.3А или във ватове прави 286 вата.

което е равно на 586 вата най много 15 лева да ти изгори при максимално натоварване.

моя комп гори по 8-9 лева на месец и работи по 15 часа на ден.

Тези сметки, дето ги вадите, изобщо не са такива! Тва, колко ти е мощно захранването, не играе никаква роля (важно е качеството, активно/пасивно PFC и др.) Потреблението не целия хардуер средно не е повече от 120-130W за 1 час. Това може да се измери само, ако се върже компа на електромер и се засече за 1 месец!

Ми ти забрави половината хардуер.

-монитора къде е

-дъното сигурно е за окраса

-видеокартата ми стой на стената знам си аз

гледай една елементарна сметка може и да не  е точна но предпочитам да сметна в повече отколкото после да се чудя що не ми излиза.

300 вата ти е захранването + монитора дето не го знам колко е 1.7-0.9А пиши отзад това е средно 1.3А или във ватове прави 286 вата.

което е равно на 586 вата най много 15 лева да ти изгори при максимално натоварване.

моя комп гори по 8-9 лева на месец и работи по 15 часа на ден.

видеокартата и монитора несъм ги сложил понеже като го оставиш да сваля и съм го направил след 2 мин видеокартата да се спре ,а от там и монитора

Abe neznam kvo tolkova smiatate , ama zabraviate che ima noshna tarifa , koiato zavisi ot chasovnika na obshtia electromer , koeto znachi che ne e sigurno koga toi vkluchva na noshtna tarifa , koeto vodi do dva varianta :

1.ako e izmesten primerno ot 3-10pm shte plashtate po-malo , zashtoto togava nai veroiatno izpolzvate PCto poveche.

2.ako noshnata tarifa vi e kakto trabva ot 22:00 do 6:00 shte plashtate poveche , zashtoto nai veroiatno ne stoite pred PCto ciala nosht.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...