Jump to content
BulForum.com

Проблем с Windows Xp SP3

Bruss

Recommended Posts

Хора днес по едно време ми спря нета, викам си хмм хубаво реснах компа, нета го няма. Добрееее... пуснах си една игричка /Sniper Ghost Warrior/ да поцъкам докато дойде нета обаче компа увисна, черен екран или цветни линии и нищо не помага - Ctrl + Alt + Del, 10xShift, Alt + F4, Esc, Alt + Tab... абе всичко пробвах. Пак рестарт, пак я пускам, пак увисва. Ядосах се и я ънисталирах. Пуснах си после оригинална WarCraft и оп... компа пак увисна и черен екран.... Уффф пуснах антивирусната ми обърна целия комп, нямам вируси. И сега се чудя какво да правя. Всеки път като тръгна да пуснам някоя игра и ми забива.

Септември го взех чисто нов е компа с параметри кадето нито една игра от последните излезли не може да ми се опре. Мислех да преинсталирам Windows-а ама не знам от замундата кой торент да сваля пък и никога не съм преинсталирал Windows и не знам как да се оправя с драйверите и тем подобни.

Ще бъда благодарен ако някой знае какво и как да направя за да си оправя компа.

Мерси.

:))

Може да е проблем с драйвъра на видеото, хардуерен проблем в картата, захранването да кляка при натоварване и тн. Аз бих почнал със смяна на драъвъра, после може да пуснеш натоварващи програми като orthos за рама и процесора и furmark за видеото.

Може да е проблем с драйвъра на видеото, хардуерен проблем в картата, захранването да кляка при натоварване и тн. Аз бих почнал със смяна на драъвъра, после може да пуснеш натоварващи програми като orthos за рама и процесора и furmark за видеото.

#1 Пуснах Orthos всичко е ОК.

#2 Смяна на кой драйвър?

Разбрах проблема. Драйверите на картата ми са стари /поне така мисля/ и това ми създава много проблеми.

Ето това съобщение ми дава от време на време /излиза когато си иска/.

vpurecovererror.png

Някой ще може ли да ми каже как да си сваля новите и дали трябва да махна старите.

Видео картата ми е ATI Radeon HD 3800 Series.

Edit: Инсталирах нови драйвъри и пак като пусна някоя игра екрана пак ми става черен или ми става на вертикални цветни черти и компа забива... :wacko:

Захранването ми е ново, както и картата е от февруари месец я взех защото старата ми /GeFroce нещо си.../ правеше проблеми и тъй като беше в гаранция ми я смениха с тази.

Все още не мога да разбера от какво може да е това.

Някой?

Хардуерен проблем във видеокартата. Такива съобщения се получават или при екстремен клок (когато вече са нестабилни честотите) или при проблемна карта.

Все пак пробвай с драйвърите http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx ако си само с драйвър няма нужда да го инсталираш, ако си с Catalyst го деинсталирай предварително.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...