Overdrive Posted June 28, 2010 Share Posted June 28, 2010 Попадна ми много интересен античен Thinkpad с разгъваща се клавиатура и 486DX4 Дъното беше залято от батерията и много писти прекъснати, това го оправих, пали, обаче подсветката ту я няма, ту е супер слаба и едва се вижда. Ето колко свети лампата като я извадих: Това дали е от инвертора ли е или лампата е заминала? Ако е от лампата дали ще стане лампа от някаква по-съвременна матрица, че малко трудно 10.4" DSTN да се намери... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igniter Posted June 29, 2010 Share Posted June 29, 2010 Имах случай, в който подсветката лека полека беше започнала да свети червено докато изгасна напълно. Оказа се че е от лампата, но имах късмет, че матрицата е 15.4". DVDRW ми даде счупена матрица, от която взех само лампата, за което съм му много благодарен! След смяната всичко е ОК, с изключение на няколко прашинки, който попаднаха между слоевете... Та, потърси за счупена матрица със същия размер и експериментирай! Би трябвало да стане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted June 29, 2010 Author Share Posted June 29, 2010 А по принцип цялата ли трябва да свети или като намаляш яркостта част от лампата изгасва както е при мен? Направи ми впечатление, че матрицата има капаче с болтчета за лампата - явно не са имали голям живот и било консуматив Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted June 29, 2010 Share Posted June 29, 2010 Трябва да си свети по цялата дължина, независимо че намаляш яркостта. Според мен - лампата е заминала. Продават се вече светодиодни ленти с достатъчна яркост и цветова температура които заменят CCFL ламите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tango Posted July 8, 2010 Share Posted July 8, 2010 Все пак ако решиш да ползваш CCFL лампа в Кузмов се продават чисто нови за по 12лв. Алтернативата на pamporov е перфектно решение,но тук ти си знаеш. Вече на 2 лаптопа съм монтирал светодиодни ленти и съм очарован от резултата, а живота на батерията се удължи с около 25 мин. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.