.kLzGh Posted June 28, 2010 Share Posted June 28, 2010 Здравейте. Абе, нещо от няколко дни компа много се базика.. 4е стар, стар е. 4е нямам хубава анти-вирусна - така е. Но, намерих си някаква уж анти-вирусна програма > Malwarebytes' Anti Malware И сканира и си ги трия - хубаво. Отделно има една готина програма, която попринцип се казва Your Uninstiller и 4рез нея можеш да си деинсталираш програмите (както от CP > Аdd/Remove) но оба4е има и функцията да пре4иства дисковете, пускаш да сканира и ти намира вси4ко каквото е ненужно или е повредено/заразено. И си ги триеш. С тия двете ми се успокой компа, и се оправиха горе долу работите. Но остава другия проблем - Firewall-a се изклю4ва на някакво време. Вклю4вам си го и той пак .. Какъв може да е проблема, и може ли да се оправи ? =============== За да не правя друга тема, тук ще пиша и още един проблем. Ония ден се оказа, 4е явно на ме открили от Microsoft-a 4е не ми е валиден Windows-a. Из4езна ми десктоп-а и ми се появи следната картинка: http://prikachi.com/images/560/2273560M.png Пробвах, и оспях да сменя картинката, но оня надпис остава... Ясно ми е 4е явно не е лицензиран и т.н. И незнам тия подробности, защото тоя комп е от доста време, не съм си го купувал аз. И ми е 4удно дали ако си преинстална същия windows, ще ми правят проблеми.. Или проверката ще е след някакво определено време пак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paagrio Posted June 28, 2010 Share Posted June 28, 2010 тая проверка за нелегален уиндоус май се появяваше ако си разрешил атоматични ъпдейти Link to comment Share on other sites More sharing options...
addicted2sex Posted June 28, 2010 Share Posted June 28, 2010 Надписа се появява по-точно когато изтеглиш един ъпдейт, когото Microsoft водят като critical и ти тегли това лайно... Естествено не е това притеснителното, тъй като има лек за него Притеснителното е Firewall-а защо се изключва.. Проверявал ли си за rootkits ? Гледал ли си как е хавата с Scheduled tasks ?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
.kLzGh Posted June 28, 2010 Author Share Posted June 28, 2010 @addicted2sex нямам идея за какво говориш. Нищо не съм гледал. Ии да, вклу4ил съм ги тия Автомати4ните ъбдейти ама да ги махна а? Ама картинката ще се махне ли ала бала ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
addicted2sex Posted June 28, 2010 Share Posted June 28, 2010 @addicted2sex нямам идея за какво говориш. Нищо не съм гледал. Ии да, вклу4ил съм ги тия Автомати4ните ъбдейти ама да ги махна а? Ама картинката ще се махне ли ала бала ? Изтегли това ъдейтите нека си вървят те не ти пречат след като веднъж се е качило вече ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
.kLzGh Posted June 28, 2010 Author Share Posted June 28, 2010 Изтегли това ъдейтите нека си вървят те не ти пречат след като веднъж се е качило вече ... За какво е това ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
addicted2sex Posted June 28, 2010 Share Posted June 28, 2010 За какво е това ? Да се разкарат надписите ти по екраните, че ти е нелегален Win-а Link to comment Share on other sites More sharing options...
.kLzGh Posted June 28, 2010 Author Share Posted June 28, 2010 Да се разкарат надписите ти по екраните, че ти е нелегален Win-а Ем, нищо не стана. Смисъл първо пуснах Instiller.exe, после другото .exe Сигурно след рестарт. Ще видя. Като го ресна по-късно ще ви кажа Link to comment Share on other sites More sharing options...
EvilDemon Posted July 11, 2010 Share Posted July 11, 2010 Някой може ли да ми обясни защо на скрийна видях това, което ми е пуснато на mpc-то в момента? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sheep Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Пробвах, и оспях да сменя картинката, но оня надпис остава... Ясно ми е 4е явно не е лицензиран и т.н. Лицензирането на Windows-а ще се получи като му сложиш "правилен" ключ, по самата инсталация няма нужда да се пипа. И после с този ключ ще може да си дърпаш всякакви автоматични ъпдейти без да се притесняваш от подобни надписи. Ако не може да се ориентираш от нета за хубав сериен номер и как да си го смениш ми пиши на лично да ти кажа. Наскоро аз имах подобен проблем и след като си смених ключа всичко пак си стана нормално. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.