Jump to content
BulForum.com

Вярвате ли в Бог и в Дявола???

erotevmenos

Recommended Posts

никога не казвам нищо без ясна идея

точките , които ти написа са верни

а сега напиши и другата половина (сравнението между кръстоносните походи , джихада и ”мироопазващите” операции)

ако те домързи (или не ти изнася) , друг ще го напише !

Da ne mi iznasq? 4e vsi4ki znaqt, 4e za hristiqnite krustonosnite bitki sa bili sveshteni(zaradi Jerusalim i svetata 4asha deto Indiana Jones tolkova serii q tursi). Sushtoto e i Jihada za arabite...samo deto pri tqh vqrata e po-nepokolibima, po-izostanali sa ot ostanaliq svqt i zatova si produljavat na sushtiq hal. Miroopazvashti operacii? Da ne namekvash za tiq veseli istorii, deto Bush gi pravi? Shtoto miroopazvashti operacii nqma...ako nqkoi pravi takiva to e zaradi nqkav negov interes. Nikoi nqma da si prati decata na voina, zashtoto nqkoi si se bil skaral s edi koi si...

Ako neshto drugo si imal na predvid...sorry nqmam mn vreme da 4eta i da razmishlqvam nad otgovora ti...pishi pak i mi kaji to4no koe da sravnq...V spora se rajda istinata.

no wise...imash hubav nick.

• Replies 267
  • Created
  • Last Reply

кр.походи , джихад , Бушовите дивотии - всичко е за пари - това ти казвам

ама го знаят шефовете , а войниците са лъгани , че е в името на Доброто

Shalome ще се караме с тебе.

Историческите доказателства,които си приложила,са оборени вече няколко десетки пъти.Достатъчно показателен е самият факт,че Библията е непълна,че 4-те евангелиета се различават коренно,че е търпяла промени 2000г.,че има различия в местата и събитията в исторически и геологичен план.Самата земя говори много по-правдиво от гръцките,римските и еврейските летописци и духовници,оформяли Библията.

Аз вярвам в Бог!

След като прочетох темата изпитвам искрени симпатии към Shalome, Nibelung, The AnGeL, karaman, evi^^ - харесвам ви, вие знаете защо ;)

поласкана съм и се радвам се ,че вярваш в Господ ,вярата е хубаво нещо-тя ни крепи в трудни моменти.

:shy: :blushing:

kazah 4e nqma tuk v nqkav si forum da vi iznasqm seminar po istoriq i areheologiq ,da vi kazvam ,4e zemqta ne e tva koet e bila togava i t.n. .......bili oboreni vsi4ki dokazatelstva .....mi vii kat mi poso4ite pone edin u4en napravil seriozno otkritie i da e ateist ......togava mi sporete ,shtoto za da mi tvyrdite ne6to ,koeto hora dokazali se kato genii v naukata priemat za sa6testvuva6to ,trqa da ste pone na tqhnoto nivo nali ? A vie ne ste .....ili gre6a? :)

ili da raztegnat "Izrael" taka 4e sled 1000 godini ako slu4aino ne se obrazuva takava darjava da moje da pasne na nqkoq druga koqto slu4aino moi da sa q praknala po tva vreme.

ne mi e qsno tva samo otkade go izkara.... ami 4e i az ako vqrvax v bog 6tqx da si nareka darjavata izrael, ta da se izkaram za bogoizbran... obqsnqvaite mi kakvoto si iskate, no spored men istinata e 4e kogato varva6 v ne6to se stremi6 sas vsi4ki sili da dokaje6 4e e istina.... taka 4e proro4estvata za koito mi govori6 4e se izpalnqvali sa dosta solidno "pobutnati" ot vqrva6ti....

az vqrvam vav sobstvenata volq.. vqrvam 4e vseki moje da izbere "sadbata" si ida q promeni.... ne vqrvam 4e ima vis6a sila koqto ni napravlqva.. vqrvam malko v slu4ainostta....

i da se kazva 4e e xubavo da vqrva6 v bog, raq i ada, i da si praveden 6tot gubi6 po-malko e edno ot nai-ateisti4nite izkazvaniq koito sam 4uvala... tva si e 4isto licemerie i smetkadjiistvo a ne istinska vqra.. (ne si spomnqm koi go be6e napisal tva vav foruma.. iz4etox pove4ero postove navednaj...)

+ tva taq tema baq se e izrodila.. za6to se ubejdavate edni drugi v sa6testvuvaneto ili ne na bog? vseki si ima svoite ubejdeniq,.. i osobeno v sferata na religiqta e trudno da nakara6 nqkoi da povqrva, kogato toi otri4a pove4eto ti argumenti.....

ami mai 6te e po dobre da q prepluvam otkolkoto da trygna slqpo po "mosta".

Haha...Shalome ti hvana li se da pro4etesh az kakvo ti bqh dal(pone go diskotirai da se vidi, 4e za4itash i 4ujdoto mnenie, a ne da vla4ish edno i sushto kato razvalena kasetka)...da vidish kak moises cepi moreto, prez koeto nikoga ne sa minali...e ako si mislish, 4e v discovery channel samo nqkvi tapungeri si slagat statiite OK. Imashe i film, koito oba4e ne mojah da namerq kak se kazva (pak na discovery channel)...za sujalenie.

Jolie u r the man (ili po-skoro the woman :P ).

az vqrvam vav sobstvenata volq.. vqrvam 4e vseki moje da izbere "sadbata" si ida q promeni....

бравооо бе, значи се събуждаш една сутрин болен от рак просто защото си избрал така да бъде със собствената воля или си ходиш по тротоара и те забърсва някой с колата - то е защото ти му крещиш подсъзнателно "мачкай мее"

... или пък съвсем по собствена воля избираш къде да се родиш и с какви родители, която всъщност се оказва огоромна част от "съдбата" ти ...

за кръстоносните походи: страшно удобен метод да разкараш безнаследствената паплач по-надалеч...

де да можеше да пратим циганите на един поход да си търсят земите ... или късмета...

basten, ти чуваш ли се какви сравнения правиш бе?? Шристиянството е цивилизовало почти целия свят! ... или си мюсюлманин ... или искаш да се върнем малко назад да видиш как се е налагала мюсюлманската религия... сигурно има 2-3 след Мохамед, които са приели исляма не-насилствено ...

и когато хора са отдавали живота си да покръстват (нови земи да речем), то те са лекували и учили хората... кога мюсюлманите са правели това?

basten, и още - твоя бог май се казва discovery channel, ама колко лъжа има там - само ти си знаеш...

LifeFeel kazah, 4e Musulmanite sa nazad, a ne hristiqnite...vsashnost nai-napred sa tezi, koito ne vqrvat v bogove, a v sobstvenite si sili. Mai si mi 4el postovete diagonalno. Nqmam nishto obshto s musulmanstvoto kato religiq...krasten sam kato hristiqnen. Ti ako si mislish puk, 4e hristiqnstvoto e bilo priemano po jelanie, vzemi si spomni vremeto na Car Boris...A ti mai ne znaesh, 4e djihada e obqven ot vsi4ki musulmanski narodi sled krustonosnite pohodi i varvarstvata izvursheni ot krustonoscite sreshtu islqmistite. Vsashnost te krustonoscite i nashta durjava sa grabeli makar da sme bili hristiqni(mdam mir i lubov m/u vsi4ki bratq hristiqni kazal papata...da ama drug pat)...i ti ako na tova mu kazvash lekuvane i u4ene(da ne govorim za smotanata dogma za ezicite, na koito mojel da se slavi boga)...taq religiq kolko protivore4iq ima samo v neq...

I ako ne razbra az bog nqmam...ne idoliziram nishto i nikoi...vqrvam samo v sobstvenite si sili i do sega ne sam se razo4aroval ot postignatoto.

бравооо бе, значи се събуждаш една сутрин болен от рак просто защото си избрал така да бъде със собствената воля или си ходиш по тротоара и те забърсва някой с колата - то е защото ти му крещиш подсъзнателно "мачкай мее"

... или пък съвсем по собствена воля избираш къде да се родиш и с какви родители, която всъщност се оказва огоромна част от "съдбата" ти ...

за кръстоносните походи: страшно удобен метод да разкараш безнаследствената паплач по-надалеч...

де да можеше да пратим циганите на един поход да си търсят земите ... или късмета...

basten, ти чуваш ли се какви сравнения правиш бе?? Шристиянството е цивилизовало почти целия свят! ... или си мюсюлманин ... или искаш да се върнем малко назад да видиш как се е налагала мюсюлманската религия... сигурно има 2-3 след Мохамед, които са приели исляма не-насилствено ...

и когато хора са отдавали живота си да покръстват (нови земи да речем), то те са лекували и учили хората... кога мюсюлманите са правели това?

basten, и още - твоя бог май се казва discovery channel, ама колко лъжа има там - само ти си знаеш...

lol seki sam si sazudava sudbata be 4ovek !Seki izbira putq po koiro da premine po-hubavo gledai "efectut na peperudata" i 6te razbere6 kakvo ti govora :D

LifeFeel kazah, 4e Musulmanite sa nazad, a ne hristiqnite...vsashnost nai-napred sa tezi, koito ne vqrvat v bogove, a v sobstvenite si sili. Mai si mi 4el postovete diagonalno. Nqmam nishto obshto s musulmanstvoto kato religiq...krasten sam kato hristiqnen. Ti ako si mislish puk, 4e hristiqnstvoto e bilo priemano po jelanie, vzemi si spomni vremeto na Car Boris...A ti mai ne znaesh, 4e djihada e obqven ot vsi4ki musulmanski narodi sled krustonosnite pohodi i varvarstvata izvursheni ot krustonoscite sreshtu islqmistite. Vsashnost te krustonoscite i nashta durjava sa grabeli makar da sme bili hristiqni(mdam mir i lubov m/u vsi4ki bratq hristiqni kazal papata...da ama drug pat)...i ti ako na tova mu kazvash lekuvane i u4ene(da ne govorim za smotanata dogma za ezicite, na koito mojel da se slavi boga)...taq religiq kolko protivore4iq ima samo v neq...

I ako ne razbra az bog nqmam...ne idoliziram nishto i nikoi...vqrvam samo v sobstvenite si sili i do sega ne sam se razo4aroval ot postignatoto.

Отиваш си с ника ти бравос амигос!Но да ти кажа има голяма разлика между християни и християни,едните са такива като даденост,а другите живеят като такива.

Btw s kakvo asociirash nicka mi..interesno mi e. Ina4e idva ot edin bivsh futbolist i segashen starshi trenior na laletata(Marco van Basten).

Ako poglednesh nqkoi ot prednite mi posts shte vidish, 4e imam rodnini(koito ne ponasqm), koito sa pastori i dale4 ne spazvat kanonite na curkvata, koito samite te propovqdvat...tova go pravqt horata, koito hodqt pri tqh za savet/izpovqdvane i t.n. Moje bi sam shvashtast tunkiq smisal na tova...kolkoto po-dalboko si zamesen v religiqta, tolkova po-qsno ti stava, 4e takova neshto nqma. 4e te kradat pove4e ot tezi po zatvorite. A kaji mi kak moje da se skarat 2 patriarha, za tova koi e istinskiq? 4e te se bieha i obijdaha kato deca. A v bibliqta pishelo obi4ai blijniq i proshtavai greshkite na drugite...

lol seki sam si sazudava sudbata be 4ovek !Seki izbira putq po koiro da premine po-hubavo gledai "efectut na peperudata" i 6te razbere6 kakvo ti govora :D

BuPoC, ако наистина си роден 1990 гледай как ми говориш, че може да съм ти татко... пък и Butterfly Effect съм гледал отдавна, а и много 'филми' в истинския живот съм видял - много... и искрено ти пожелавам да не ти се налага да ги гледаш ... да ти се случват

(ако пък просто търсиш малко хумор с думите си, не се връзвай и ти много на мойте ;) )

...vqrvam samo v sobstvenite si sili i do sega ne sam se razo4aroval ot postignatoto.

Bqh re6il da ne se namesvam ,za6toto az sym posledniq 4ovek na tazi planeta , kojto moje da pou4ava, no vse pak 6te kaja nqkoi ne6ta.

Ima golqma razlika mejdu protestantstvo , katolizym i pravoslavno hristiqnstvo- tezi , koito naistina se interesuvat ot hristiqnstvoto ,6te znaqt,4e e taka. Ako ima6 trima bratq i dvama ot tqh sa bolni ot smyrtonosna i silnozarazna bolest ,a tretiq e zdrav i 4itav - ti i ot nego li 6te strani6 ,zaradi drugite si bratq ?A ako i sred pravoslavieto se nabljudava otslabvane na blago4estieto sred sve6tenicite - to tova e , za6toto ina4e ne moje. "Solta gubi silata si"- mojete da pro4etete tazi kniga ako vi e interesna temata.

Kolkoto dokazatelstva ima ,4e biblejskite sybitiq sa izmilisa - tolkova ,4e i pove4e ima ,4e sa se slu4ili.

Vqrata nasilstveno ne moje da se nalaga. Ili vqrva6 ot sebe si , ili prosto ne vqrva6. Ima mnogo hora ,koito "vqrvat" , no vsy6tnost pravqt to4no obratnoto na svoqta vqra.

Ne raz4itajte samo na sebe si ,za6toto kojto na sebe si raz4ita - toj naj-mnogo biva ot sebe si predaden...

Ne pou4avam nikogo , prosto spodelqm moeto mnenie s vas.

Nadqvam se ,4e nikogo ne sym zasegnal 4rez tozi post.

Pozdravi.

NeverFirst , syglasna sam s teb :)

a ti basten za onaq istoriq s car Boris li govori6 .....tva ne e vqrno ,ne e imalo nasilstveno priemane na hristiqnstvoto v Bg,spored letopisi ot vremeto na prabalgarite e vidno ,4e te sa bili hristiqni i po-kasno kogato se obrazuva Bylgaria si e bila hristiqnska no.....kakto i sega sme si v Evropa no trqa da ni premat v evropa taka i togava e trqbvalo da badem prieti i priznati ot nqkoq ot golemite sili -Katoli4eskata carkva ili Vizantiiskiq patriarh ...taka stoqt ne6tata.....pointeresuvai se i vij ama ,ne v knigi izdadeni po vreme na komunizma , nito edin letopis ne potvarjdava tova koeto tvardi6,naprotiv savsem drugo e opisano.Konstantinopolskata misiq rakovodena ot episkop Kardost bila prieta v zapadnite oblasti na azovsko-kavkazka Bylgariq ,ot 512 g. do 522g. te vavejdat spec. azbuka zadovolqva6ta iziskvaniqta na bylgaro-altaiskiq ezik.Glavniq darjavnik Grud pri pose6tenieto si v Konstantinopol prez 528 g. priema hristiqnstvoto i negov krasnik ne e bil koi da e a, viznatiiskiq imperator Ustinian Veliki.Ot tuk natatak sledvat sabitiq koito sega nqma da opisvam za da ne zloupotrebqvam s tarpenieto vi tai kato i az mrazq dalgi postingi

Sled kato carq e ubil sina si, koito se e opital da vurne starite bogove qsno pokazva, 4e ne vsi4ki sa bili suglasni s tazi vqra...

No da predpolojim, 4e si prava...tova, koeto sam zabelqzal e, 4e hristiqnite polzvat mn lesen i efektiven na4in za zaribqvane kato otidat pri nisko gramotno naselenie. Davat shokoladi i drugi drebni lakomstva na decata uj kato nagrada za tova, 4e poseshtavat curkvata(a si e 4ista proba zaribqvane)...a na vuzrastnite im se davat sredstva(ne mnogo), no dostatu4no da se po4uvstvat zaduljeni na curkvata. Eto ti dulgosro4en "klient", koito shte predava ideite na decata si...A mejdu drugoto tova, 4e v nqkoq curkva razdavat drehi i hrani savsem ne zna4i, 4e te idvat ot samata curkva. Nai-4esto tova sa neshta izprateni ot nqkoq humanitarna organizaciq. Razprostranqvat se ot curkvite poneje tova obiknoveno sa nai-golemite sgradi i edinstvenite mesta, kadeto ima beli hora.

NeverFirst zashto mislish taka: Ne raz4itajte samo na sebe si ,za6toto kojto na sebe si raz4ita - toj naj-mnogo biva ot sebe si predaden...

Az za 21 godini 1 pat ne sam se razo4aroval, naprotiv bil sam shtastliv kakvo sam postignal savsem sami4ak samo s uporitstvo i trud...

/offtopic

@Shalome ...на мен наистина ще ми е интересно да науча какви са били тези прабългари - христяни в азиатските територии ...не влагам някаква ирония тук - говоря сериозно въпреки, че ми се струва малко вероятно българите да са били християни още тогава. Мисии и посолства от Византия е имало от край време, да, може и някой да приел християнството при тези посещения, но се съмнявам това да се отнася за всички прабългари - нито е имало условия, нито му е било времето, нито пък на някой от хановете би му било изгодно от политическа гледна точка.Според мен де.

...и после вече в България - и в нашата и във Волжката(до някое време) за капища се знае и се откриват, ама за църкви от 6-7в. аз поне незнам...както не ми се връзва и липсата на християнски имена, християнска държава без патриарх, християнски владетел с титла "хан", липсата на свещенници и въобще всички онези атрибути на християнството - преди хан/княз Борис ги няма...т.е. за мен прабългарите не са били, а най-вероятно не са и искали да бъдат християни...

ето за това ще ми е интересно да прочета

ne mi e qsno tva samo otkade go izkara.... ami 4e i az ako vqrvax v bog 6tqx da si nareka darjavata izrael, ta da se izkaram za bogoizbran... obqsnqvaite mi kakvoto si iskate, no spored men istinata e 4e kogato varva6 v ne6to se stremi6 sas vsi4ki sili da dokaje6 4e e istina.... taka 4e proro4estvata za koito mi govori6 4e se izpalnqvali sa dosta solidno "pobutnati" ot vqrva6ti....

az vqrvam vav sobstvenata volq.. vqrvam 4e vseki moje da izbere "sadbata" si ida q promeni.... ne vqrvam 4e ima vis6a sila koqto ni napravlqva.. vqrvam malko v slu4ainostta....

i da se kazva 4e e xubavo da vqrva6 v bog, raq i ada, i da si praveden 6tot gubi6 po-malko e edno ot nai-ateisti4nite izkazvaniq koito sam 4uvala... tva si e 4isto licemerie i smetkadjiistvo a ne istinska vqra.. (ne  si spomnqm koi go be6e napisal tva vav foruma.. iz4etox pove4ero postove navednaj...)

+ tva taq tema baq se e izrodila.. za6to se ubejdavate edni drugi v sa6testvuvaneto ili ne na bog? vseki si ima svoite ubejdeniq,.. i osobeno v sferata na religiqta e trudno da nakara6 nqkoi da povqrva, kogato toi otri4a pove4eto ti argumenti.....

Можеш ли да отречеш факта за възкресението на Исус Христос.Защо не бе намерено тялото,отпред пред гробницата е имало РИМСКА СТРАЖА пиша го нарочно така наказанието за заспиване е било смърт,значи тялото не е било откраднато.Не е било скрито и от римляните .1во защото не е обявена смърта на стражите.2ро ако го бяха скрили ,когато виждат че християнството се разпостранява,нещо което те не са искали,щяха веднага да изкарат тялото и край на всички спекулации.Но,това не е станало.А цялата вяра се крепи на Христовото възскресение,а и нали всички ние се поздравяваме с Христос възкресе,значи вярваме ли?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...