lyubo Posted June 13, 2004 Share Posted June 13, 2004 Predopredelenostta.... Автор: philosopher (philosopher) Адрес: (не сте логнат) Дата 21-06-2002 18:10 Spodelqm s was edno moe wivdane za t.n. Wselena, kakwoto i da e tq, wyz osnowa na nqkoj fakti, wyrhu koito razsyvdawam. Seshtate li se za neshto, kakwoto i da e, za koeto kato se zamislqte da nqma prichina? Ako se seshtate, molq kavete mi kakwo? Sled kato ustanowite, che nqma neshto, za koeto nqma prichina, move da razsyvdawame za prostata wryzka prichina-sledstwie-prichina. Koe e pyrwo - prichinata ili sledstwieto? Koeto i da e pyrwoto, movem da razsyvdawame za slednoto - za wsqko neshto si ima prichina, za tazi prichina pyk si ima druga prichina, za neq pyk si ima druga i taka move da se naprawi weriga ot mnovestweni prichini-sledstwiq nazad i da se stigne(move po princip, no sme dosta ogranicheni, za da go naprawim) do t.n. i ako go ima - nachalo na wsichko(ili na nishto nqma golqmo znachenie shtom im nachalo:)). Sledowatelno nishto ne e sluchajno, wsichko koeto se sluchwa e predwideno da se sluchi. Za primeri kolkoto iskate. Primerno edin atom nqma da e tam kydeto e, ako neshto ne go e naprawilo(nakaralo) toj da byde tam, ot druga strana towa neshto, koeto da go kara da byde tam e predizwikano ot neshto drugo(wzemete wzaimodejstwieto na tekushtite fizichni zakoni) i t.n. Tyj kato nikoga ne me e biwalo w obqsneniqta, shte se nadqwam che move da si predstawite analogiqta, chrez koqto shte dostignete do izwoda, che dori wsqka washa misyl e prichinana ot mnogo prichini sledstwiq datirashti ot nachaloto, t.e. tq e predwidena. Tazi moq hipoteza move da ne e wqrna, no kakto kazwa Albert Einstein, swetyt na choweka e izpylnen sys podredenost, i towa ne mu ostawq mqsto da si predstawi neshto izwyn granicite na tazi podredenost. Link to comment Share on other sites More sharing options...
R O N I N Posted June 13, 2004 Share Posted June 13, 2004 да разбирам ли, че и човека не съществува?! така излиза от думите ти... или не се изразяваш правилно и точно иначе съвършенството е в простотата, умните хора говорят просто, чети хайку. Ако се стремиш към съвършенство, защо не изхвърлиш на боклука всички постижения на научно-техническата революция? И да се отдадеш на отшелнически живот, в някоя пещера? ne razbira se 4e 4oveka su6testvuva no Bog ne su6testvuva bez 4oveka ne e zaduljitelno suvur6enstvoto da e prostota ... ima (nadiavam se nachin da se postigne iztinsko suvur6enstvo a ne glupostite (otnovo se nadiavam) za tova 4e prostotata = suvur6enstvo koito raznii japanci razpraviat ne 4e ne me kefat Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted June 13, 2004 Share Posted June 13, 2004 Атеист съм. Отказвам да приема съществуването на Господ и по същата тази причина отхвърлям и Дявола. Боравя с тези понятия само като художествени образи и категории. И не ме интересуват религиозните пристрастия на хората и много, ама наистина много слабо ме вълнуват фанатичните напъни на този или онзи. Религията е догма. И като всяка догма оковава духа и свободата на човека. Лишава го от правото сам да определя моралните си категории и натрапва със силата на заплахата своите такива. Но толкова категорично, колкото отхвърлям религията, признавам съществуването на добро и зло. И знам как да направя разликата. Сърцето има грижа за това. И тогава не ми трябва Бог, за да мога да кажа за себе си: Не убивай! Не кради! И от други идоли нямам нужда, в това число и Сатаната... Хм...няма да говоря за прелюбодействането религията е за низшите духом, чрез нея и с нея се живее по-лесно... умните и прозорливите нямат нужда от нея - те предпочитат да се борят, да вървят напред... [offtopic] Същото важи в пълна сила и за чалгата [/offtopic] За Сатана говори след като попрочетеш малко. Бтв мислиш точно като сатанист - и аз мисля така Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted June 13, 2004 Share Posted June 13, 2004 Bog ne su6testvuva bez 4oveka това ми хареса Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregg Posted June 13, 2004 Share Posted June 13, 2004 metalheart, прeди време прочетох доста по темата... или поне това, което се намира в http://www.sacred-texts.com/ . После ми попадна и Сатанинската библия - и нея прочетох. Но ги четох като литература, без да вярвам на написаното и да се мъча да му подражавам. По какъвто и да било начин. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bio Posted June 13, 2004 Share Posted June 13, 2004 Не вярвам в традиционната представа за Бога бил той християнски, арабски, индийски ... или какъвто и да е. Какво е общото в религиите ? ...нормите на поведение, заповедите .. и още нещо пропуснахте .. ЖИВОТа СЛЕД СМЪРТтА. Според мен това е квинтесенцията на религията ... идеята че има нещо след физическия ти край. Еваларка Gregg много ме накефи. В какво вярваш ?!? No God No Masters No Masters No Slaves !!! Сатанистите са същите празноглавци като християните (за мен). P.S. @metalheart мисля че и Хитлер е вярвал в подобни неща като Gregg, така че спокойно може и да е фашист или националист !!! bash the fash :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
erotevmenos Posted June 13, 2004 Author Share Posted June 13, 2004 разгледайте тази страница и си кажете мнението http://info.datacom.bg/sanata/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
The AnGeL Posted June 13, 2004 Share Posted June 13, 2004 Да го кажем така: Щом не вярвате в Бог, то значи Библията е една голяма лъжа. А това не е така. Много факти описани в тази книга са доказано вярни. Открито е, че са съществували древни куктури, също описани в Библията. Ако има толкова много вярни неща в нея, защо ще се лъже за Господ? И защо като тая книга е толкова лъжлива за вас, е използвана като достоверен исторически документ? Господ го виждате всеки ден. Той е навсякъде около вас. Той е в самите вас. Това е достатъчно доказателство за мен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted June 13, 2004 Share Posted June 13, 2004 който вярва в бог, ще отиде в ада Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkWish Posted June 13, 2004 Share Posted June 13, 2004 който вярва в бог, ще отиде в ада Данте : " Надежда всяква вии тука оставете" из натпис от табелата на вратата на Ада Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shalome Posted June 13, 2004 Share Posted June 13, 2004 AZ ne samo vqrvam no znam 4e ima Bog ima i dqvol i vsi4ko okolo nas go dokazva pove4eto hora si mislqt 4e vqrata v Bog e ne6to slqpo no tova ne e taka vseki koito poiska bi mogal da se ubedi 4e Bog ima dostata4no e da poiska ot Nego da se proqvi v jivota mu i ne e nujno da hodi6 v carkva zatova ,moje da go napravi6 navsqkade s prosi dumi da kaje6 :Gospodi ako te ima to az iskam da mi pokaje6 4e tova e taka . Mnogo e prosto ..ni6to ne kostva sega ,no po-kasno moje da ti kostva jivota a i mnogo pove4e za6toto kato razumen 4ovek koito razsajdava e lesno da preceni6 4e ako nqma Bog no ti si vqrval 4e ima -ni6to ne gubi6 no ako ima Bog -togava ima i ad i ne mi si misli kakvo te 4aka....tuk sme za 60-70 godini no tam v ada 6te bade6 ve4no .......taka 4e pomislite si koe e razumnoto ...... Mejdu drugoto za men li4no Bog vseki den pravi mnogo az nemoga da si predstavq kak izdarjat tezi koito ne Go poznavat i sa bez negovata za6tita .....glupavo e 4ovek taka da riskuva sebe si i da raz4ita na slu4ainosta da ocelee ..da bade obi4an ...da ima ne6to traino..da ima smisal jivota mu Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted June 13, 2004 Share Posted June 13, 2004 ами добре е на този принцип да повярваш във всички останали божества, че знаеш ли от кой храст ще изкочи заяка по онова време, където религията е била много повече..., бога е правил разни чудеса за да повярват в него. сега, в тези безбожни времена, какво става, нищо, що не разтвори морето, това онова.., ми само отнема най-скъпите ти същества, ти си вярвай в него, обичай го за това, и вярвай че всичко добро което ти се случва, щото той го е направил, а всичко зло е щото дявола се е намесил. И какво излиза, бог си прави едно, дявола друго, важното е на кого ще случиш Ако вярваш в бог, то със сигурност си грешник, щото от всички тия правила там дето са писани и начин на живот.., с двата крака си в батака. Ама нема се пуашиш копеуе, утре ше идеш в църквата, попа щи опрости всички грехове. Убивай, изнасилвай, кради, лъжи, после само ще се разкаяш и давай отначало От всички тези религии, мое мнение е, че на земята и 1/3 от населениите едва ли ще се падне да вярва в исус христос и баща му. Даже и да вярва, това не значи че рая му е в кърпа вързан. И какво, господ така е устроил света, че 3/4-ти от него да ходят в ада. Между другото, бог е сътворил света, а дявола отде се е взел И като за последно, аз ли съм виновен, че не вярвам в бог? Вяра на сила няма. Да ми даде некъв знак деа и пича, ше повярвам в него. Религията граничи с фанатизма толкова близо, колото любовта и омразата. От такива откачалки всички патим. Амин! п.с.: бог да се смили над душата ми. преди да умра, ше викна попа да ми опрости греховете, ше зема плажния чадър и заминавам на вечната почивка, русалки, това онова, кот ти душа поиска, ся съм млад, кво ми разбира главата, сичко ми е простено. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted June 14, 2004 Share Posted June 14, 2004 Вярвам.Твърдо.А защо вярвам казвам само на приятелите си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boev Posted June 14, 2004 Share Posted June 14, 2004 Ами аз ще отговоря така! Преди време баща ми боледува от .... неизлечима болест "РАК" ! Една сутрин седмица преди операцията в къщи всички се сабуждаме едновремено ! Незнайно защо но секи се е стреснал от нещо! Един от шум друг от кошмар и т.н. На всяка една врата в апартамента имаше нарисуван Кръст! Незнам но 2 дена след тва не можех да заспа! Та..... според мен ДА има господ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted June 14, 2004 Share Posted June 14, 2004 Вярвам.Твърдо.А защо вярвам казвам само на приятелите си. Щото ситуациата е била много напечена някой път, бил си безпомощен и си решил да се помолиш и си обещал ко стане на твойто, да му вярваш. п.с.: Не е важно вярваш или не вярваш в нечий бог. Важно е как си живееш живота, според какви морални норми, ако съчустваш на останалите, състрадателен си, правиш добри неща когато можеш и т.н., ако има движеща сила, която да определя какво да става с душите /ако ги има/, то ако душата ти е чиста, увашаваш природата, се тая в кого си вярвал, чистата душа е всичко, което ти трябва за да отидеш където трябва, за да се преродиш в какъвто трябва или каквото там има. Човек трябва да е свободен сам да определя съдбата си, живота си, без да се съобразява с разни религии, но с правилата на живота - да. Тибетците, ако мога да ги дам за пример, този свят народ, дето и мравка не могат да убият и са пълни със състрадание, но не вярват в исус христос, ада и рая, какво ще ги правим? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GF_Shocker Posted June 14, 2004 Share Posted June 14, 2004 ...Между другото, бог е сътворил света, а дявола отде се е взел ... Spored bibliqta nai-mogy6tiqt angel-Sataniel e zavidql na silata Gospodna i se e otcepil ot nebesnoto carstvo,ne6to takova be6e Ina4e i az tvyrdo vqrvam v bog imam si pri4ini Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightLife Posted June 14, 2004 Share Posted June 14, 2004 Като бъдещ инженер (може да ви прозвучи постно, но е точно така) за мен това, което не може да се види, измери, регистрира и т.н. не съществува На който отвърне, че имало еди си какви регистрирани случаи на Стигмата и разни други такива необясними явления мога да кажа, че науката още не е достигнала съответното ниво за да даде рационални обяснения , а такива несъмнено съществуват Затова нека всеки вярва в каквото си поиска, щом това го крепи и му дава сили po-dobre ne bih go napisal.. na sashtoto mnenie sam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted June 14, 2004 Share Posted June 14, 2004 poznai , nedey da otgovaryash vmesto men. Vyobshte ne zaradi tova. Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted June 14, 2004 Share Posted June 14, 2004 ами гледам да върви лафа ти като нямаш намерение да споделяш, защо изобщо се обаждаш Link to comment Share on other sites More sharing options...
The AnGeL Posted June 14, 2004 Share Posted June 14, 2004 AZ ne samo vqrvam no znam 4e ima Bog ima i dqvol i vsi4ko okolo nas go dokazva pove4eto hora si mislqt 4e vqrata v Bog e ne6to slqpo no tova ne e taka vseki koito poiska bi mogal da se ubedi 4e Bog ima dostata4no e da poiska ot Nego da se proqvi v jivota mu i ne e nujno da hodi6 v carkva zatova ,moje da go napravi6 navsqkade s prosi dumi da kaje6 :Gospodi ako te ima to az iskam da mi pokaje6 4e tova e taka . Mnogo e prosto ..ni6to ne kostva sega ,no po-kasno moje da ti kostva jivota a i mnogo pove4e za6toto kato razumen 4ovek koito razsajdava e lesno da preceni6 4e ako nqma Bog no ti si vqrval 4e ima -ni6to ne gubi6 no ako ima Bog -togava ima i ad i ne mi si misli kakvo te 4aka....tuk sme za 60-70 godini no tam v ada 6te bade6 ve4no .......taka 4e pomislite si koe e razumnoto ...... Mejdu drugoto za men li4no Bog vseki den pravi mnogo az nemoga da si predstavq kak izdarjat tezi koito ne Go poznavat i sa bez negovata za6tita .....glupavo e 4ovek taka da riskuva sebe si i da raz4ita na slu4ainosta da ocelee ..da bade obi4an ...da ima ne6to traino..da ima smisal jivota mu Искам само да кажа, че Бог е милостив и ще прости всички грешки. Това е защото Исус Христос се е жертвал за нас хората. Иначе всички щяхме да ходим в Ада като умрем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
erotevmenos Posted June 14, 2004 Author Share Posted June 14, 2004 хубаво е казано че ако ти не си помогнеш и Господ няма да ти помогне.има ситуации ж които и да се моли6 да Господ той нищо няма да направи за тебе ако ти не си помогнеш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EaSteRn_SuN Posted June 14, 2004 Share Posted June 14, 2004 Преди време гледах History-тва е една програма по телевизията.Тва дето го видях ме потресе.Даваха репортаж че Хитлер е подписал договор със Сатаната.Беше намерен този лист с подписите на хитлер и на Дявола-тва е истина може много хора да се смеят но е истина.На договора пишело ако хитлер си продаде душата ще бъде 13 год. властелин света.Сега този документ е скрит някъде от американците под секрет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kekc4eTo Posted June 14, 2004 Share Posted June 14, 2004 Преди време гледах History-тва е една програма по телевизията.Тва дето го видях ме потресе.Даваха репортаж че Хитлер е подписал договор със Сатаната.Беше намерен този лист с подписите на хитлер и на Дявола-тва е истина може много хора да се смеят но е истина.На договора пишело ако хитлер си продаде душата ще бъде 13 год. властелин света.Сега този документ е скрит някъде от американците под секрет. mm twa zwu4i zlowe6to.. oba4e az i drugi takiwa istorii sam 4uwala 4e izwesni li4nosti i politici i zwezdi sa sklu4wali dogowori s dqwola.. na nqkakwa cena... A kato pomislim i za Faust na Goethe... moje i da go ima toq moment.. I wse pak ako ne wqrwame w Bog kak 6te obqsnim tolkowa mnogo ne6ta koito se slu4wat neznaino za6to .. 6toto wqrwate ili ne i w dne6no wreme se slu4wat 4udesa:) a te ne idwat ot maimunite.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted June 14, 2004 Share Posted June 14, 2004 Мдааа .., като поразмислих малко... взех да си правя изводи как са се появили всички богове на този свят. Откакто свят светува до едно определено време, хората са живели в тирания, робство, мъки.., и са имали нужда да вярват в нещо, да се надяват на нещо, да се молят на нещо, което нито са виждали нито са чували(понеже нищо, което са видяли, не им е подало ръка), то да им помогне да се избавят от мъките. Всяка една случка, която не са могли да определят как се случила, наричали чудо, и много правилно, чудили са се невежите, как аджеба е станало то. И като не знаят, кой кой, господ го сътворил Безброоой исторически примери могат да се дадат, как само от стъпването на белия човек някъде, са го определяли за господ, просто защото е бил непознат, нещо невиждано, необяснимо. Просто така се устроени хората, слаби са, най-нишите в този свят, постоянно са от нещо недоволни, нещо им липсва, алчни са, вършат всички познати и непознати грехове за удоволствие и се надяват на това, което го няма, да им помогне да преминат през поредното изпитание. Факт е, че ден след ден, вярата в това дето го няма изчева от земята, просто защото нямаме нужда от нея. Вярват малцина, които са претърпяли нещо и ги е страх да не се натресат отново на това нещастие и почитат бог, мислейки че той е отговорен за случилото се и страха, от липсата на вярата да не се повтори. Други вярват от възпитание, каквито родителите, такива и децата (не винаги де) btw, вярващите, много с недомлъвки говорите, човек едвам намира за какво да се хване и да поспори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted June 14, 2004 Share Posted June 14, 2004 Ти ме изкара ся че вярвам в бог, а до ся твърдях обратното )))))) Стегни се малко бе човек, какви са тея сектански изказвания ;]]] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.