.kLzGh Posted June 26, 2010 Share Posted June 26, 2010 Искам да Ви попитам, как да направя .dll файл? Трябва ми, защото искам примерно вътре да си сложа copyright-а ... Въпроса е как да го напиша, така 4е после да се закодира, и дори да се отвори с Notepad примерно, да си остане кодирано... Давам пример за такова кодиране: <?php $str = "0eDp8uAg6Ofv7uvn4uAg8ejx8uXs4PLgIHdTeXMg7vIgPGEgaHJlZj0iaHR0cDovL21hcHMtYmcuaW5mby9XaWxkQmVhc3QvaW5kZXgucGhwIj5XaWxkQmVhc3Q8L2E+ "; echo base64_decode($str); ?> Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 26, 2010 Share Posted June 26, 2010 С каква среда програмираш "exe-тата" ? DLL да се направи, е специален синтаксис, прочети хелпа в MSDN примерно ако ползваш Visual Studio. А примера, който си дал, е обикновено base64, и не дава представа какво точно искаш да постигнеш под "закодиране" на нещо в DLL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.kLzGh Posted June 26, 2010 Author Share Posted June 26, 2010 Eм, неразбирам и грам от нищо да ти кажа. Просто става въпрос, 4е скоро срещнах 1 файл .dll и съдържанието му е следният текст: "Този сайт използва еди какво си..." От тоя сорт. Е отоворих .dll-то с Notepad, оба4е вътре тоя код. Въпроса ми е как може да си напиша каквото аз си поискам, по същия на4ин ? :? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIDO Posted June 26, 2010 Share Posted June 26, 2010 Това става с цифров сертификат /използват се Private и Public key/. С единия ключ се криптира, с другия се декриптира. В програмата имаш ключа за декриптиране, а този за криптиране е в разработчиците на софтуера, т.е. у теб. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.kLzGh Posted June 26, 2010 Author Share Posted June 26, 2010 Е, добре са, мене за програмист ли ме зимате? Казах нямам си и на идея от вси4ко това... Кажи какви са тия програми това онова.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIDO Posted June 26, 2010 Share Posted June 26, 2010 Е, добре са, мене за програмист ли ме зимате? Казах нямам си и на идея от вси4ко това... Кажи какви са тия програми това онова.. Ако искаш да взема да ти го напиша, а? И като си нямаш идея, защо изобщо си се захванал с тия работи? Дадох ти насока, ако имаш желание, чети и си го направи. Информация в нета без пари - бол. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 26, 2010 Share Posted June 26, 2010 С две думи, DLL не се пише просто така, това са библиотеки от различни неща (предимно код), правени от програмисти. Как очакваш ти като хал хабер си нямаш да направиш DLL?! Смисълът ми се губи, за какво ти е притрябвало изобщо точно DLL и точно с някакви кодирани неща извътре.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.kLzGh Posted June 26, 2010 Author Share Posted June 26, 2010 Еми, трябва ми за да е закодирана информацията, която ще е вътре. За да не може да се про4ете като се отвори примерно с notepad .... "За какво ми трябва" трябва ми 1 път, няма да се занимавам с това! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 26, 2010 Share Posted June 26, 2010 Еми, трябва ми за да е закодирана информацията, която ще е вътре. За да не може да се про4ете като се отвори примерно с notepad .... "За какво ми трябва" трябва ми 1 път, няма да се занимавам с това! Абсолютно несвързани глупости пишеш. Като толкова искаш напиши с notepad в един файл "copyright bla bla bla" после го рар-ни с парола. Как пък точно DLL реши че искаш да правиш? И за сведение онази информация която я гледаш в properties на DLL-a се променя елементарно... стига да си програмист. Хайде сега обясни какво искаш да постигнеш а не КАК защото това дето си го мислиш не е правилния начин. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIDO Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 Eм, неразбирам и грам от нищо да ти кажа. Просто става въпрос, 4е скоро срещнах 1 файл .dll и съдържанието му е следният текст: "Този сайт използва еди какво си..." От тоя сорт. Е отоворих .dll-то с Notepad, оба4е вътре тоя код. Въпроса ми е как може да си напиша каквото аз си поискам, по същия на4ин ? :? Ако мислиш да промениш нещо от низа в DLL-a /каквато ми се струва е идеята ти/, няма да стане, освен ако не вземеш ключа за криптиране от разработчиците И какъв Copyright ще слагаш като не си написал един ред код през живота си ?! Я ни обясни, че взе да ми става интересно, предполагам на колегите също Link to comment Share on other sites More sharing options...
.kLzGh Posted June 27, 2010 Author Share Posted June 27, 2010 Абсолютно несвързани глупости пишеш. Като толкова искаш напиши с notepad в един файл "copyright bla bla bla" после го рар-ни с парола. Как пък точно DLL реши че искаш да правиш? И за сведение онази информация която я гледаш в properties на DLL-a се променя елементарно... стига да си програмист. Хайде сега обясни какво искаш да постигнеш а не КАК защото това дето си го мислиш не е правилния начин. Еми, лесно го реших. Просто го видях с о4ите си. Иии това с notepad-а и rar-ването, няма да ми помогне. Защото немога да напиша в php кода пътя до файла. А въпроса е ако се стигне до файла, и се отвори от някой "никой" да не може да го про4ете освен ако не го декодира... Е това е идеята... Ина4е лесно мога да си напиша в notepad каквото ми трябва. И щях да съм го направил ако незнаех и друг на4ин. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 Видя с очите си кое? Properties на някой DLL? Дотук нищо. Ако имаш сертификат и подпишеш нещо - да, но това е мнооого дълга тема и като начало струва 150 евро на година (такъв който може да се провери). Не съм задълбавал но помня че Comodo имаха поносими цени (за разлика от VeriSign) и сега погледнах - искат 167 евро: http://www.comodo.com/business-security/code-signing-certificates/code-signing.php И пак ще повторя - говориш несвързано като си тръгнал от някакво решение което ти мислиш за вярно а на мен поне ми изглежда грешно. Обясни какво искаш да постигнеш и как смяташ да го ползваш този DLL и какво общо има PHP с DLL-ите изобщо? Ама не ми обяснявай как ще се отвяря файла и ще се гледа. Обясни ми подробно отначало до край каква е системата, какво се опитваш да постигнеш и да защитиш и т.н. и т.н. пък може да ти дадем по-добра идея. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.kLzGh Posted June 27, 2010 Author Share Posted June 27, 2010 Видя с очите си кое? Properties на някой DLL? Дотук нищо. Ако имаш сертификат и подпишеш нещо - да, но това е мнооого дълга тема и като начало струва 150 евро на година (такъв който може да се провери). Не съм задълбавал но помня че Comodo имаха поносими цени (за разлика от VeriSign) и сега погледнах - искат 167 евро: http://www.comodo.com/business-security/code-signing-certificates/code-signing.php И пак ще повторя - говориш несвързано като си тръгнал от някакво решение което ти мислиш за вярно а на мен поне ми изглежда грешно. Обясни какво искаш да постигнеш и как смяташ да го ползваш този DLL и какво общо има PHP с DLL-ите изобщо? Ама не ми обяснявай как ще се отвяря файла и ще се гледа. Обясни ми подробно отначало до край каква е системата, какво се опитваш да постигнеш и да защитиш и т.н. и т.н. пък може да ти дадем по-добра идея. 1. Koe, не ми е свързано, не мога да разбера ?! Ти ми говориш за всяквите простотии, от които не разбирам.. Особено тоя първия абзац.. Както и да е. 2. Цялата работа е, 4е съм видял в един CMS .dll, в това DLL вътре е скрит copyright-a на системата. Целта ми е не да изкрадя правата на системата и такива глупости. Целта ми е да направя подобно нещо за примерно някоя моя система. Сещаш ли се? Какво общо има DLL с PHP? - Ами нямам идея, но в PHP се пише: <?php require('system.dll'); ?> И всъщност, 4ете информацията от system.dll.... След като разбрах, 4е вътре е copyright-a на даденият CMS, отворих system.dll и вътре: <?php $str = "0eDp8uAg6Ofv7uvn4uAg8ejx8uXs4PLgIHdTeXMg7vIgPGEgaHJlZj0iaHR0cDovL21hcHMtYmcuaW5mby9XaWxkQmVhc3QvaW5kZXgucGhwIj5XaWxkQmVhc3Q8L2E+ "; echo base64_decode($str); ?> както ве4е писах.. Целта ми е да напиша по някакъв на4ин такъв DLL файл. Който следователно ако някой такъв като мене го отваря да му излезе по даденият по-горе на4ин.. ЦЕПИШ ЛИ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 ... Ти ми говориш за всяквите простотии, от които не разбирам.. Какво общо има DLL с PHP? - Ами нямам идея,.... Какво сега - нищо не разбираш, нищо не знаеш ама си видял някъде нещо и край това е единствения и най-правилен начин. И всъщност, 4ете информацията от system.dll.... След като разбрах, 4е вътре е copyright-a на даденият CMS, отворих system.dll и вътре: Чете какво? Този код който си поместил няма нищо общо с никакви DLL-и. DLL се пише с произволен компилатор. Предоставят се някакви функции на други програми. DLL означвава dynamic link library и ако не се бъркам нещо е само за windows. PHP от друга страна работи и на linux. А copyright-a на системата ако е скрит в DLL какво би спряло някой да създаде друг и да го замени? Освен ако не е само copyright-a ами има и някакви функции писани на C++ примерно които правят една камара неща. ЦЕПИШ ЛИ? Какво да цепя? Link to comment Share on other sites More sharing options...
.kLzGh Posted June 27, 2010 Author Share Posted June 27, 2010 1. А, добре, ще ми помогнете ли или не?! 2. Не ме интересува какво е и що е.. 2.1. Не ме интересува, дали може да се замени или не.. 3. Не съм казал, 4е като съм видял нещо, то е единственото решение.(нито съм си помислял, просто питам за даденото нещо и искам да разбера за него, в такъв слу4ай не ме интересува друго...) 3.1 Вземи ми дай някакво друго предложение, като има и други 4. Немога да разбера, какво сте тръгнали са да разбирате защо ми е, защо такова, защо онакова, как ще го направиш, къв съм и що съм... МОжел съм, неможел съм.. тука едва ли не някакви основни знания за програмисти ми давате - еми НЕ, неискам нищо. Просто искам да ми помогнете - може ли, неможе ли? Не питам какво е DLL, не питам за какво се използва... Не питам за къде е и от кой е.. 5. Вземете, ако ще ми помогате, ми обяснете как и с какво да си направя такъв файл и готово. Какво ви интересува другхото. Дадох слу4ая, за да видите за какво става на въпрос. Друго няма какво да говоря. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 1. А, добре, ще ми помогнете ли или не?! ДА!!! 2. Не ме интересува какво е и що е.. Лошо. Как тогава ще направиш необходимото след като не те интересува какво е то? 2.1. Не ме интересува, дали може да се замени или не.. 3. Не съм казал, 4е като съм видял нещо, то е единственото решение.(нито съм си помислял, просто питам за даденото нещо и искам да разбера за него, в такъв слу4ай не ме интересува друго...) Ок. Това е твой избор. Просто отбелязвам че защитата по начина по който си я мислиш е безсмислена. И това което си видял има още доста под повърхността 3.1 Вземи ми дай някакво друго предложение, като има и други Ами освен извеждането на някакъв copyright така и не разбрахме какво целиш. Има много начини за защита. Но защита на какво? Къде и как ще работи изобщо без да дадеш повече подробности трудно някой би могъл да ти помогне. Няма универсален чук а и не всичко може да се върши с чук ако разбираш какво искам да ти кажа 4. Немога да разбера, какво сте тръгнали са да разбирате защо ми е, защо такова, защо онакова, как ще го направиш, къв съм и що съм... МОжел съм, неможел съм.. тука едва ли не някакви основни знания за програмисти ми давате - еми НЕ, неискам нищо. Просто искам да ми помогнете - може ли, неможе ли? Не питам какво е DLL, не питам за какво се използва... Не питам за къде е и от кой е.. Дали може кое бе мойто момче? Искаш да направиш DLL - това е единия от възможните изходни файлове при компилация на сорс код на програма... за windows. Как бих могъл да ти обясня след като не искаш и да разбереш даже и си мислиш че има просто решение което да разбереш за 5 минути. 5. Вземете, ако ще ми помогате, ми обяснете как и с какво да си направя такъв файл и готово. Какво ви интересува другхото. Дадох слу4ая, за да видите за какво става на въпрос. Друго няма какво да говоря. Ето ти не едно предложение а цели 3: 1. Visual Studio 2. Borland C++ Builder 3. Delphi Бих могъл да ти предложа и някоя добра книга за C++ ако желаеш Разбираш ли че въпроса ти е в стил "как да си направя автомобил, но нито разбирам от двигатели с вътрешно горене нито имам някакво желание да разбера как работят обаче искам да си направя автомобил, няма ли някой да ме светне за 5 минути как се прави"? Та ти ще почнеш ли да внимаваш най-накрая когато ти обяснявам или не? В този DLL има много повече неща отколкото си мислиш. А за да направиш нещо подобно трябва поне малко да разбираш от програмиране, иначе е абсолютно безсмислено да правиш DLL. Както ти казах може да си rar-неш произволна боза с парола и да прекръстиш после rar-a на dll, и какво от това? За да има смисъл от този DLL трябва вътре да има код на някакви функции които да бъдат ползвани от програмата на php или каквото там. Само по себе си наличието на един DLL някъде не прави нищо, трябва някой да го ползва. И този някой който го ползва очаква да има някакви функции вътре. Успя ли да загрееш този път или пак като латерна ще продължиш да питаш "добре де и в крайна сметка как се прави DLL" защото следващия път ще ти пусна стъпка по стъпка с Visual Studio как се създава проект който генерира DLL и ти пак ще тръгнеш да се оплакваш че бъкел не разбираш от програмиране нито искаш да разбираш ама искаш да правиш DLL-и... Link to comment Share on other sites More sharing options...
.kLzGh Posted June 27, 2010 Author Share Posted June 27, 2010 Загрях... За да има смисъл от този DLL трябва вътре да има код на някакви функции които да бъдат ползвани от програмата на php или каквото там. Само по себе си наличието на един DLL някъде не прави нищо, трябва някой да го ползва. И този някой който го ползва очаква да има някакви функции вътре. Ем, да ще има смисъл.. ще има код вътре в това DLL тоя код, няма да е само copyright и еди какво си.. Да, ще се използва от PHP функцията <?php require("system.dll"); ?> примерно.. така ще си про4ита вси4ко от тоя файл. И готово. Но както и да е.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 Загрях... Ем, да ще има смисъл.. ще има код вътре в това DLL тоя код, няма да е само copyright и еди какво си.. Да, ще се използва от PHP функцията <?php require("system.dll"); ?> примерно.. така ще си про4ита вси4ко от тоя файл. И готово. Но както и да е.. Абе бих казал че и на неродените стана ясно, че това не е никакъв DLL щом се отваря в Notepad и вътре се вижда цитирания по-горе код. Това е НАЙ-ОБИКНОВЕН PHP файл с малоумната идея да са закодирали някакъв си стринг с base64. А base64 е тривиално да се декодира както между другото и в самия файл правят, не е да кажеш еднопосочно хеширане. И вместо с разширение .php, преименуван на .DLL. Нищо повече! Явно това е някаква тъпа защита на програмистите на CMS-a от най-елементарните и неуки хора, ползващи системата им. По-умната интерпретация е при една сложна система да направи трудно премахването на копирайта чрез метод на търсене за познатия стринг по файловете, така няма да го намерят в кой файл се крие понеже той не е в чист текстов вид. Но щом ти си го намерил след като не разбираш от PHP, явно... Всъщност идеята зад точно ползването на DLL в случая е че повечето хора като видят .DLL, са достатъчно умни за да знаят КАКВО представлява един DLL файл, но недостатъчно умни за да се сетят, че това може да е хвърлен прах в очите и подобна тъпа схема за заблуда и да пробват да го отворят като текст. Отделно от това, че търсенето за стринга (евентуално за да се премахне) обикновено се търси в пхп скриптовете, а на никой може и да не му хрумне да търси в DLL. Е, ти вероятно попадаш някъде извън тези схеми, защото си се сетил да отвориш файла като текстов, но пък не знаеш какво представлява DLL. Ми аз мога да си преименувам PHP скриптовете на .PUDAEBA разширения или каквото ми хрумне, и да си ги инклудвам така, или ако задам това разширение като изпълнимо от PHP, да си работят и като пхп скриптове. Вече смятам, че разбираш на какво си се натъкнал. Виж какво е base64 като схема за кодиране (не е правена за скриване на нещо от чужди очи, защото всеки може да кодира/декодира с нея тривиално; правена е за други цели). Ако толкова искаш да направиш "като тях", просто вземи техния ".DLL" (който всъщност не е никакъв DLL, просто прекръстен), и подмени base64 стринга вътре. Но без да разбираш нищо, и НЕ искаш да разбираш, не виждам как ще стане, и как изобщо си тръгнал с ПХП да се занимаваш, след като сам каза, че с о4ите си си го видял, и не си зацепил, че това е просто ПХП код, маскиран зад файл с име ....длл. А как да подмениш стринга, виж пак какво е base64 и как да кодираш в тоя формат, с програма, или с функция в PHP, сам трябва да решиш, елементарно е, задаваш стринг, и на изхода получаваш кодиран стринг (по-дълъг от оригиналния). В PHP има готова функция за това, просто трябва да напишеш скрипт от няколко реда, щом ровичкаш пхп CMS, се предполага, че ще можеш да напишеш елементарен скрипт. Но според мен не се занимавай с глупости да имитираш нечия схема за скриване на нещо си, от което смисъл почти нула за твой проект, който надали ще е и на 1/10 сложен, че да налага криене на копирайта за да затрудниш премахването му. "Разбираш ли че въпроса ти е в стил "как да си направя автомобил, но....." - Ми то не виждаш ли, че в случая той не знае какво е "автомобил" ако трябва да говоря в рамките на примера...(т.е. DLL). Той просто е видял "яка" за него схема за включване на копирайт, и е решил да я ползва и той, без да осмисли колко е безсмислена. Т.е. има определен смисъл както казах, за най-неразбиращите, но в крайна сметка от какво ще се пази, какво кодиране е нужно, това са важни въпроси, а сляпото копиране на решения за мен винаги е било грешно и опасно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIDO Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 Понеже нищо не ти е ясно, айде да ти се прояснят малко облаците над главата ти: Този низ който си дал е: "Сайта използва системата wSys от <a href="http://maps-bg.info/WildBeast/index.php">WildBeast</a>" Това е само кодирано с base64 /т.е. некриптирано/, който основно се ползва основно за кодиране на двоични данни в текст и прехвърлянето им по ел. поща, както и за други цели според нуждите на програмистите. Предполагах, че низа преди да е кодиран с base64 е криптиран, но не е. Явно никой не иска да го криптира, а ти също нищо няма да можеш да криптираш по този начин. Намериси си base64 encoder/decoder и си пиши и сменяй каквото искаш, но това няма да е скрито за никой Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 Ем, да ще има смисъл.. ще има код вътре в това DLL тоя код, няма да е само copyright и еди какво си.. Да, ще се използва от PHP функцията <?php require("system.dll"); ?> примерно.. така ще си про4ита вси4ко от тоя файл. И готово. Но както и да е.. Нищо не се изчита от този DLL като се направи <?php require("system.dll"); ?>. Трябва да се извика някоя от функциите в DLL-a за да се случи това - ей тази част ти е мъгла и като гледам продължава да е така въпреки подробните обяснения. Не знам как да ти го кажа но без да понаучиш малко за програмирането няма да стане номера. .... Ох мале аз си мислех че онзи пример с base64 encoding-a го е дал ей така а чак сега се светнах че това е всъщност съдържанието на DLL-a Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 DIDO, няма как да е било криптирано, след като накрая се мъдри едно echo base64_decode($str) или нещо такова беше. А за да работи и извежда нещо към браузъра, то трябва да се декриптира, единствения надежден начин е с криптиране на целите пхп скриптове с нещо като ionCube да кажем. Единствената смислена цел, която съзирам на първо четене, е малко по-трудното намиране и махане на копирайта. И да, base64 се ползва основно за минаване на 8 битови данни през 7-битова текстова среда. Djadomraz, нали, то аз такава система за пръв път чух (wSys), и кой би се сетил първоначално, че са сложили пхп код в DLL именуван файл.. Разглеждащият системата още повече би трябвало да се сети, че DLL е Windows формат, и едно уеб приложение, което е правено за да работи и работи даже на споделени хостинги няма как да ползва свои DLL библиотеки. То само фактът "require(....DLL)" е достатъчен, защото require() зарежда HTML/PHP, а не библиотеки разни. dl() е за това, и пак тя е вече deprecated, и зарежда разширения от самото ПХП. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paagrio Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 толкова безмислени теории и разсъждения, досега десет пъти можехте му свършите работата на човека, ама май не можете, смао празнословци в тоя форум Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIDO Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 paagrio, от твоя по-безмислен пост до момента няма, дори тези на автора са по-смислени. А ако не си разбрал, автора не знае какво иска, а дори и да знае не мисля че ти можеш дори да му отговориш нещо по темата, освен бла-бла като твоя пост. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.kLzGh Posted June 27, 2010 Author Share Posted June 27, 2010 Абе бих казал че и на неродените стана ясно, че това не е никакъв DLL щом се отваря в Notepad и вътре се вижда цитирания по-горе код. Това е НАЙ-ОБИКНОВЕН PHP файл с малоумната идея да са закодирали някакъв си стринг с base64. А base64 е тривиално да се декодира както между другото и в самия файл правят, не е да кажеш еднопосочно хеширане. И вместо с разширение .php, преименуван на .DLL. Нищо повече! Явно това е някаква тъпа защита на програмистите на CMS-a от най-елементарните и неуки хора, ползващи системата им. По-умната интерпретация е при една сложна система да направи трудно премахването на копирайта чрез метод на търсене за познатия стринг по файловете, така няма да го намерят в кой файл се крие понеже той не е в чист текстов вид. Но щом ти си го намерил след като не разбираш от PHP, явно... Всъщност идеята зад точно ползването на DLL в случая е че повечето хора като видят .DLL, са достатъчно умни за да знаят КАКВО представлява един DLL файл, но недостатъчно умни за да се сетят, че това може да е хвърлен прах в очите и подобна тъпа схема за заблуда и да пробват да го отворят като текст. Отделно от това, че търсенето за стринга (евентуално за да се премахне) обикновено се търси в пхп скриптовете, а на никой може и да не му хрумне да търси в DLL. Е, ти вероятно попадаш някъде извън тези схеми, защото си се сетил да отвориш файла като текстов, но пък не знаеш какво представлява DLL. Ми аз мога да си преименувам PHP скриптовете на .PUDAEBA разширения или каквото ми хрумне, и да си ги инклудвам така, или ако задам това разширение като изпълнимо от PHP, да си работят и като пхп скриптове. Вече смятам, че разбираш на какво си се натъкнал. Виж какво е base64 като схема за кодиране (не е правена за скриване на нещо от чужди очи, защото всеки може да кодира/декодира с нея тривиално; правена е за други цели). Ако толкова искаш да направиш "като тях", просто вземи техния ".DLL" (който всъщност не е никакъв DLL, просто прекръстен), и подмени base64 стринга вътре. Но без да разбираш нищо, и НЕ искаш да разбираш, не виждам как ще стане, и как изобщо си тръгнал с ПХП да се занимаваш, след като сам каза, че с о4ите си си го видял, и не си зацепил, че това е просто ПХП код, маскиран зад файл с име ....длл. А как да подмениш стринга, виж пак какво е base64 и как да кодираш в тоя формат, с програма, или с функция в PHP, сам трябва да решиш, елементарно е, задаваш стринг, и на изхода получаваш кодиран стринг (по-дълъг от оригиналния). В PHP има готова функция за това, просто трябва да напишеш скрипт от няколко реда, щом ровичкаш пхп CMS, се предполага, че ще можеш да напишеш елементарен скрипт. Но според мен не се занимавай с глупости да имитираш нечия схема за скриване на нещо си, от което смисъл почти нула за твой проект, който надали ще е и на 1/10 сложен, че да налага криене на копирайта за да затрудниш премахването му. "Разбираш ли че въпроса ти е в стил "как да си направя автомобил, но....." - Ми то не виждаш ли, че в случая той не знае какво е "автомобил" ако трябва да говоря в рамките на примера...(т.е. DLL). Той просто е видял "яка" за него схема за включване на копирайт, и е решил да я ползва и той, без да осмисли колко е безсмислена. Т.е. има определен смисъл както казах, за най-неразбиращите, но в крайна сметка от какво ще се пази, какво кодиране е нужно, това са важни въпроси, а сляпото копиране на решения за мен винаги е било грешно и опасно. "Това не е никакъв DLL файл, щом се отваря с Notepad." - Добре. Не споря. Казах никога не съм се интереувал и не съм знаел какво озна4ава DLL. Затова питам за .DLL и се интересувам.. Моя ли е вината, 4е примерно за първи път нау4авам подробности за DLL-тата ? Затова питам - и давам това което съм видял и ми е, така да се каже "грешно налятата" представата за DLL. И в последствие нау4авам, 4е всъщност не е DLL, a някакво кодиране на PHP.. Ем, тогава? - какво ме изкаравате незнам си какъв си? И един "НОВ" въобще, както казаваш по-надолу, неможе да знае и няма как да разбере, 4е някой "малоумник"(програмистът на системата) е писал PHP файл с разширение на DLL .. И следователно става една обърквация - първо от страна на малоумщината на т.нар. програмист, който е решил по някакъв тъп и лесен за него на4ин да си скрие дадена информация от още по-тъпи хора, които като видят файл .DLL логи4но да си помислят 4е е DLL(и най-вероятно, няма да го отворят.. защото им е някакво странно..), НАЛИ ? Eдин "нов" неможе да знае, от самото на4ало какво представлава DLL и да си каже: "А ма то това фалшимент бе, само с разширение на DLL, a е PHP base64 code..." "Но щом ти си го намерил след като не разбираш от PHP, явно..." - Ъ, намерил.. Просто се ровя в PHP кода на системата и срещнах "..... require (... .dll)...." на мястото където трябва да има фуутър, и оттам си извадих логиката, 4е това явно е copyright-a и влезнах с Notepad да видя - и какво гледам, някакви стрингове някакво закодирано нещо.. Викам си а това е dll, ем няма как да знам. Едва ли не, така да го нарека ми е "набито"/"казано" в главата (от видяното...) 4е това е DLL, логи4но да попитам. Нямаше как да попитам примерно "Как се кодира/декодира с base64 на PHP?" - нали? Но явно не е добър този на4ин и е "малоумнен" даже - ем хубаво, отна4алото нямаше как да знам, нали се сещате? Са ве4е ми е ясно. ".. недостатъчно умни за да се сетят, че това може да е хвърлен прах в очите..." - Ем, как да се сетят. Ако са у4или да, ще се сетят. И успешно е хвърлен прах. "... не виждам как ще стане, и как изобщо си тръгнал с ПХП да се занимаваш, след като сам каза, че с о4ите си си го видял, и не си зацепил, че това е просто ПХП код, маскиран зад файл с име ....длл." - Пак казвам, за 4овек, който се сблъсква за първи път с понятието, и да видя 4е има някакви PHP работи, това не ми върши работа (знам само 1-то , а другото - не) - незнам какво предсавлява DLL-то, и затова не съм го познал... Djadomraz, нали, то аз такава система за пръв път чух (wSys), и кой би се сетил първоначално, че са сложили пхп код в DLL именуван файл.. Разглеждащият системата още повече би трябвало да се сети, че DLL е Windows формат - ИМЕННО! Кой би се сетил. Аз за DLL единствено знаех, 4е е системен файл, който не се пипа и това е (то4но за windows), но съм го срещал на адски много места (не говоря за такива системи..). Писано е .dll - зна4и е DLL, и то4ка. Нит' сам програмист, нито нищо, така е показано/написано - за такова го смятам. А и не съм толкова навътре с PHP, 4е да го разпозная, 4е е някаква функция base64 на PHP. 4овек няма как да знае, ако не се занимава с това. Относно т.нар. система wSys. Тя е CMS, но е малко тромава. И барам навсякъде от нея, и слу4айно се натъкнах на .dll-то за copyright и реших 4е е хитро, защото верно доста хора като го водят - първо няма да се сетят, второ няма да го пипнат щом е DLL.. И затова реших да питам как да се направи подобно нещо. Защото не съм решил да му махам правата, познавам го (не ли4но), но сме в г/д добри отношения и знам, 4е няма да има против да се развива. Защото ве4е доста хора сме се хванали (непознати де) поотделно секи да си я прави както му е удобно. А аз се опитвам да я оптимизирам да не е тромава толкова. Това е цялата работа. Ако имате желание, може да ми хелп за някой неща. Смисъл както казах, не съм много навътре с PHP, и се затруднявам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 .. Виж, надявам се не си приел лично нищо от писаното от мен и Дядомраз поне, за останалите не мога да гарантирам. И ние нямаше как да знаем какво знаеш и какво не, и затова се получава сблъсък на различни знания в дадена област, докато се разберат нещата. В по-предния си пост съм написал какво и как, но накратко казано това е обикновен PHP файл, в който някакъв стринг е кодиран в схема base64 с цел да не се намери лесно копирайта, и с echo base64_decode(...) се извежда декодирания стринг. Как точно ще се казва инклудвания файл (в случая system.dll с цел да плаши народа) няма никакво значение, те са избрали .DLL за да плашат по-неуките. Та отваряш си тоя файл в едитор и променяш стринга в $str = "..." като слагаш base64 енкодната версия на стринг който искаш да извежда файла. А как да получиш такава версия, има програми за де/кодиране на base64. Ако имаш работещо ПХП и сървър, става и с прост скрипт от сорта на <?php echo base64_encode("Moqt string tuka"); ?> Слагаш тия 3 реда в някакъв файл с разширение .PHP и го пускаш в браузър да видиш базе64 енкоднатата версия. Тва е цялата философия. Всъщност не ми се връзват тия неща: "аз се опитвам да я оптимизирам да не е тромава толкова...", и "А и не съм толкова навътре с PHP, 4е да го разпозная, 4е е някаква функция base64 на PHP. 4овек няма как да знае, ако не се занимава с това". За да оптимизираш работата на нещо, ми се струва, че трябва да имаш все пак над начални знания за нещо, защото оптимизирането е понякога по-трудно от самото писане на нещото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.