whitesnake69 Posted June 23, 2010 Share Posted June 23, 2010 След като на компютъра си инсталирах и Windows 7 (като запазих windows XP) дялът на който ми е инсталиран XP не се вижда вече под Windows 7. На снимката е видно, че с Disc Managment-a се вижда но не и с Windows explorer. PPS: обърнете внимание, че не се вижда буквата на дялът. Разбира се става дума за дял с име" Windows XP" . Снимка Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted June 23, 2010 Share Posted June 23, 2010 Това трябва да стане. W7 Start menu > All Programs > Administrative Tools > Computer Management > (на панела в ляво) Disk Management > Маркирай диска на XP > После избери "Change Drive Letter and Paths" > Рестарт И си готов! Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake69 Posted June 24, 2010 Author Share Posted June 24, 2010 Това трябва да стане. W7 Start menu > All Programs > Administrative Tools > Computer Management > (на панела в ляво) Disk Management > Маркирай диска на XP > После избери "Change Drive Letter and Paths" > Рестарт И си готов! Да, стана . Мерси. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 Понеже темата не е конкретно дефинирана, ще си задам въпроса. Странно, но при мен се получи нещо интересно. Сложих 7-ца, форматнах си партишъните и след това, заради глупав проблем (стар smartcard четец) се наложи да кача ХР. Та след инсталацията, дяловете бяха именувани C (%systemroot%) и G. Втория партишън беше маркиран системен и ХР-то ми казва, че като такъв, не мога да му променя drive letter. Не че ще умра, като ми седи G (дори не е мой компютъра), просто ми е любопитно дали има начин да се промени. Ред: Хич не ми хрумна за достъпа. А за регистрите що ли да се сетя, след като мога да съм тъп Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 Проверил ли си дали имаш "full control" привилегии над този дял? Ако нямаш, задай такива, след това пробвай отново да смениш "drive letter" от "properties" и пробвай пак от "control panel" > "administrative tools" > "computer management" > "disc management" итрябва да стане. Ако и тогава не иска да я промени... след като си задал "full control", отваряш регистрите на "windows" и отиваш "HKLM\SYSTEM\MountedDevices" и изтриваш следните "keys", които отговарят на заетите "drive letters" за да може да ги освободи след рестарт на компютъра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.