Jump to content
BulForum.com

Питане за Acronis True Image Home 10.0

jiktak

Recommended Posts

Здравейте, имам имидж на C-то с Acronis True Image Home 10.0, както и бутващ диск. Опитах да възстановя C-то и интересно Акрониса когато ме попита къде се намира имиджа видях, че ми дава разменени буквите на хардовете, моите са C,D и K, а той ми определя K като C, C като D и D като E. Нормално ли е това и ако се опитам въпреки всичко да му кажа от имиджа, който е на C-тo да възстанови D(което е реално C-тo) и като попита дали да му присвои буква му задам буква "C" ще се прецака работата?

Здравейте, имам имидж на C-то с Acronis True Image Home 10.0, както и бутващ диск. Опитах да възстановя C-то и интересно Акрониса когато ме попита къде се намира имиджа видях, че ми дава разменени буквите на хардовете, моите са C,D и K, а той ми определя K като C, C като D и D като E. Нормално ли е това и ако се опитам въпреки всичко да му кажа от имиджа, който е на C-тo да възстанови D(което е реално C-тo) и като попита дали да му присвои буква му задам буква "C" ще се прецака работата?

По принцип не би трябвало да е проблем, но има шанс да се обърка нещо, с такива програми винаги има риск. Дори от твое недоглеждане на определена стъпка, колкото и да си сигурен, случва се!

От CD ли си заредил акрониса, вероятно да, защото буквите както си ги имаш под Win са си за там, ЦД-то с акрониса си "нарежда" буквите както той прецени, на база какви дялове има, кои са Primary, различните хардове (ако имаш >1) как енумерира спрямо (S)ATA каналите как са закачени и т.н. А пък буквата се пази в имиджа (в случая като Ц: ) от акронис. Ако си преценил, че това, което според акронис е Д: всъщност е твоето Ц: (вероятно Ц:-то ти е на втори дял на харда), мисля, че не би трябвало да е проблем, и акрониса да го направи Ц. Но пак, бекъп на важните данни не вреди да направиш. Не че ако стане нещо, е малка вероятността да се загубят данни, но може да запецнеш как да оправиш кашата ако се получи такава.

По принцип не би трябвало да е проблем, но има шанс да се обърка нещо, с такива програми винаги има риск. Дори от твое недоглеждане на определена стъпка, колкото и да си сигурен, случва се!

От CD ли си заредил акрониса, вероятно да, защото буквите както си ги имаш под Win са си за там, ЦД-то с акрониса си "нарежда" буквите както той прецени, на база какви дялове има, кои са Primary, различните хардове (ако имаш >1) как енумерира спрямо (S)ATA каналите как са закачени и т.н. А пък буквата се пази в имиджа (в случая като Ц: ) от акронис. Ако си преценил, че това, което според акронис е Д: всъщност е твоето Ц: (вероятно Ц:-то ти е на втори дял на харда), мисля, че не би трябвало да е проблем, и акрониса да го направи Ц. Но пак, бекъп на важните данни не вреди да направиш. Не че ако стане нещо, е малка вероятността да се загубят данни, но може да запецнеш как да оправиш кашата ако се получи такава.

Благодаря, предположих, че може така да стане и си направих нов имидж за всеки случай като се отказах и реших първо да попитам във форума, сега мога да пробвам, обаче ако стане кашата каква е гаранията, че след това ще ги оправя със съшия Акронис от CD-boot като пак ше размени буквите на пъртишъните?! Иначе съм сигурен за дяловете, защото ги виждам и по файловете които са в тях, т.е. D-то е реалното C , въпроса е след като Акрониса ми е кръстил пъртишън K като C, дали като му задам да присвои на неговото D буква C ще иска да го направи.....

Acronis True Image - Custom Drive Letters

When I boot from the Acronis boot disk to create an image of my computer, the drive letters are not correct. For example, in Windows they are H, K, P, but in the Acronis boot disk environment, they appear as the first available drive letters E, F, G.

I assume the drive letters won't "magically" appear correctly after a restore.

Yes, the drive letters "will" magically correct after a restore. When you mount the image, it follows the normal Windows protocol of assigning the new drive letters to the first unused slots, however that obviously doesn't change the image.

Think about it, how would you assign C: to a mounted image if you mounted a boot backup.

С няколко думи... би трябвало да работи, но това "би трябвало", обикновенно не е гаранция!

Лични при мен с акронис от hiren няма проблем, обаче това е при хп, а този проблем/феномен се появявал често при виста и 7цата... може да пробваш иначе.

Ако са променени само буквите, windows-а ще си ги пренагласи автоматично според подредбата на хардовете, както човека е писал. Обаче ако и таблицата е сменена, тогава може да възникне някакъв проблем.

Acronis True Image - Custom Drive Letters

С няколко думи... би трябвало да работи, но това "би трябвало", обикновенно не е гаранция!

Лични при мен с акронис от hiren няма проблем, обаче това е при хп, а този проблем/феномен се появявал често при виста и 7цата... може да пробваш иначе.

Ако са променени само буквите, windows-а ще си ги пренагласи автоматично според подредбата на хардовете, както човека е писал. Обаче ако и таблицата е сменена, тогава може да възникне някакъв проблем.

Точно за XP става въпрос, забравих да кажа, че C и D са ми отделни хардове, но са в райд нула режим и може би затова подразбира третия диск, който не е в райд масива, а е отделен, като първи и му присвоява буквата C, ще пробвам май..

Еми доста рисково се отнасяш към проблема с тактиката, проба-грешка обаче пък не виждам как иначе ще си заредиш бакъпа по-друг начин, защото имиджите на акронис не могат да се променят.

Добре де, не може ли да направиш още един бакъп на дяловете с акронис и да видиш как ще ти ги изкара на новият, ако ги изкарапак разбъркано, то значи или има константен проблем или просто така си ги изкарва и тогава няма да е проблем вече да се пробва?

Поне до толкова, че като имаш на предвид, факта, как всеки път ти ги разбърква, вероятно няма да е нещо сериозно!

Принципно е напълно възможно всяка операционна система да вижда и размества различни букви на дяловете (особено ако имаш едновременно няколко OS като мен), както и самият Акронис. Наистина доста рискуваш с тоя райд-0 по метода "проба-грешка", понеже ако случайно сгафиш нещо с единия диск - забравяш за информацията и на другия, но да се надяваме, че няма да го докараш чак дотам, тъй като подобен тип операции в райд режим са предвидени и изчислени предварително.

Предполагам, че все пак си присвоил някакви имена на дяловете - ориентирай се по тях, така е изключено да сгрешиш, тъй като името е "споено" със самия дял - дори някоя ОС или програма да размести буквите, няма как да го направи и с имената. Всъщност много по-важно е да нацелиш къде да се върне имиджа, а не откъде ще го вземеш. Понеже ако си избрал грешен имидж, винаги после може да си намериш къде е бил правилният и да го качиш върху грешния, но ако качиш имидж върху друг дял, различен от този, за който си мислиш - тогава всичко, дето е било на дяла си отива безвъзвратно.

Принципно е напълно възможно всяка операционна система да вижда и размества различни букви на дяловете (особено ако имаш едновременно няколко OS като мен), както и самият Акронис. Наистина доста рискуваш с тоя райд-0 по метода "проба-грешка", понеже ако сгафиш с единия диск - отива и другия. Предполагам, че все пак си присвоил някакви имена на дяловете - ориентирай се по тях, така е изключено да сгрешиш, тъй като името е "споено" със самия дял - дори някоя ОС или програма да размести буквите, няма как да го направи и с имената. Всъщност много по-важно е да нацелиш къде да се върне имиджа, а не откъде ще го вземеш. Понеже ако си избрал грешен имидж, винаги после може да си намериш къде е бил правилния и да го качиш върху грешния, но ако качиш имидж върху друг дял, различен от този за който си мислиш - тогава всичко, дето е било на дяла си отива безвъзвратно.

Разбира се, направих за всеки случай имидж на сегашното C, относно объркването няма опасност, защото дяловете се различават по големината си и дори да ми показва Акрониса, че това е дял D, аз го виждам по големината и фаиловете в него, че е реалното C, а грешен имидж няма как да стане - имам пълни имиджи само на C-то. Защо да отива и др. диск с райда, мисля, че това може да стане само ако единия хард се счупи, иначе би трябвало както Уина ги е разделил логически на C и D да няма проблеми при здрави хардове. И имам само една ОС, явно си е приумица на Акрониса..., а интересното е че когато стартирам инсталирания Акронис буквите на дяловете са както трябва, само от буутвашия Акронис става така.

Всичката работа тръгва от това, че не мога да стартирам играта Modern Warfare 2, каквото и да правя, с крака на Steam тръгва, но естествено не ми намира игра, защото е кракната, а като сложа крака от http://alteriw.net/, не ще да стартира, слагам си и необходимите MW2Client-FreshInstall.7z, DLC maps, Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable Package (x86), NET Framework 3.5 Service pack 1 и пак не иска, пробвах и с готовата игра ъпдейтната от ThePirateBay и пак не, след кликане върху иконите зза сингъла или мултиплеара компа не реагира по никакъв начин. Админа на сайта http://alteriw.net/ каза да си преинстална Уина и аз реших да направя рекавър на Уина, да инстална играта и да видя дали е той проблема. После установих, че не са ми отворени портовете които са за играта, но според мен не е това проблема, защото предполагам, че играта въпреки всичко трябва да стартира и после да ми каже, че не може да намери сървъра. Още не съм се решил за рекавъра, а и не съм намерил решението за играта...

Не, това за райд-0 го казах в рамките на теоретично възможните ситуации, понеже доста трябва да се постараеш, за да ти се случи случка...но не е невъзможно. :))

Не, това за райд-0 го казах в рамките на теоретично възможните ситуации, понеже доста трябва да се постараеш, за да ти се случи случка...но не е невъзможно. :))

Tакааа, пробата - грешка беше осъществена успешно, направих даже няколко пъти рекавър с различни имиджи на C-то и най-накрая си върнах последното състояние от вчера, като в крайна сметка не можах да установя проблема за нестартирането на играта, явно не Уина е причината, защото я инсталнах и на почти нов Уин(първия имидж дето бях направил), жалко...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...