ShaGratH^ Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 Здравейте. Развали ми се картата на фотоапарата, а на нея имам много важни снимки. Помагайте, ако знаете хора, или сервизи някъде, които се занимават с извличане на информацията при подобни случаи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EEK! Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 Дай малко инфо де, каква е картата, какво точно и е развалено? С Кардрийдър вина вижда ли нещо поне, ако да с WinImage правиш копие на данните, колкото успее да прочете - хубавото при него е че при грешка няма да спре да чете. Ако изкараш криво-ляво някакъв image, почваш с програмки за възстановяване да търсиш файлове из него - аз като имах проблем използвах R-Studio (има я на съответните места) Ако обаче не може да се прочете съвсем нищо от нея (скапан и е интерфейса) е лошо. Някой от картите (старите и големите като физически размер) се състоят от отделен чип флаш памет 28F, който може да се чете с програматор. Ама това вече си е за спортна злоба. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 Преди време ползвах няк'ва програмка, дето беше за такива карти. Възстановяваше информацията от тях (ако не е записвано върху нея след това) дори и след формат - достатъчно е само Windows да я вижда като устройство. Имах загубени снимки на една SD (или май беше CF, не помня). Трябва да я потърся да видя как се казваше. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobrata Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 Аз използвах Panda recovery за форматирана карта със снимки на нея. Смъкни си я и действай PANDA Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShaGratH^ Posted May 28, 2010 Author Share Posted May 28, 2010 Не се вижда с четеца и на мен ми намирисва на скапан интерфейс. EEK! , и аз си мислих за разпояване на чипа, но не знам към кого да се обърна. Ако можеш да ме насочиш-чудесно. Иначе картата е SD 2gb Traxdata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EEK! Posted May 29, 2010 Share Posted May 29, 2010 И все пак. Има много причини вина да не я види като устройство, съответно да си мислиш че е скапана. Влез в Computer management (Start run-> compmgmt.msc) Storage-Disk Management. Виж дали в долната дясна част я има картата като устройство.Ако да, тогава може с RStudioto да си поиграеш, той използва имената на устройства във Вина (някви много дълги и неразбрани), а не буквите на устройство. Ако не става така, вече може да се мисли за отваряне на картата. Ако се стигне дотам я разцепи с тънко ножче, ако имаш късмет ще е от отделни части вътре. Аз имам една разпрана флашка с отделни чипове, но не ми е останало време да си поиграя с паметта(да си направя програматор, да я прочета, и да търся файлова система в image файла), така че в тази област не мога да ти помогна вече с практически опит. Ако са ти много важни снимките, използвай http://www.itemav.com/prices.php . Ползвал съм ги за един ХДД с тракаща глава, изкараха данни от него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.