Jump to content
BulForum.com

програма за "Bad Sectors"

kiko1987

Recommended Posts

Трябва ми някоя програмка за сканиране и евентуално изолиране на "бад сектори" в хард диска. Някой, ако знае моля да сподели.

Recycle bin (истински).

Това какъв хард е? На по-нов не съм виждал бед сектори, защото самия хард си ги маркира за негодни и ги изолира - това се вижда като погледнеш Realocater Sector Count във смарта.

That's why for example DOS "format" command will never show bad sectors on most modern hard disks because of S.M.A.R.T. (except if the spare area is full but it is really hard to find a such hard disk).

Ако говориш за някой стар <10GB няма спасение, освен да си направиш партишъни преди и след бед секторите, като по този начин с увеличаването им не губиш информация.

Става въпрос за едно Hitachi Deskstar 80GB Sata, на един приятел. При опит за стартиране, след като зареди биоса, вместо уиндоуса зарежда някаква си "Be OS" И аз не знам как се е появило това, а и той не казва (или не знае... което ме съмнява). Както и да е. При форматиране и опит за преинсталация, по средата на процеса излиза "I/O Device Error" , от това което пише в гугъл за него - излиза, че е или драйвър, или хардуерен проблем. Аз си го обяснявам със бад сектори в харда на първо четене или пък може и да греша - незнам, но все пак искам да му направя един скан. Някои ако има някакви идеи - да споделя :) А ето и какво каза "chkdsk" th_72663_chkdsk_122_351lo.jpg

Провери кабелчетата как са, блъскал съм си главата заради недобре сложен кабел.

Не е задължително да са лоши сектори :)

Провери кабелчетата как са, блъскал съм си главата заради недобре сложен кабел.

Не е задължително да са лоши сектори :)

Хмм... не е от тях. В момента е закачен за моя комп като 2-ри хард.

Хвани hiren's boot cd и му направи лоу левел формат със програмата на Хитачи.

I/O device error ми прилича на проблем в интерфейса (електрониката) или връзката. В програмата на IBM/Hitachi освен тест на секторите май имаше и тест на връзката.

Колкото за бед секторите показвани от chkdsk може да става въпрос за омазване на партишъна, затова затрии всичко, тествай го с програма, която не сканира партишъните, а директно всеки сектор и после направи нови партишъни.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...