zippo Posted June 9, 2004 Share Posted June 9, 2004 Случайно намерих тази тема в Дата-та Ускоряване. Стува ми се, че е възможно Интел да имат някаква уговорка с М$. Още не съм го пробвал.Кажете си и вашето мнение! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted June 9, 2004 Share Posted June 9, 2004 Най-вероятно е предвидено да се пуска като опция на компютри от по-стар тип на някои от големите клиенти на Microsoft, за да се продаде тази ОС на места, където заради нови изисквания, няма да си подменят хардуера. - това ми се струва най-вероятно, а не някаква конспирация! Ако на някой му се преинсталира, нека пробва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted June 9, 2004 Share Posted June 9, 2004 naistina dosta stranno neka probva nqkoi koito e s AMD plz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted June 9, 2004 Share Posted June 9, 2004 Az go probvah i zasega ne vijdam razlika. Sled malko shte testvam s 3d mark i PC mark, da vida ima li nqkva razlika Link to comment Share on other sites More sharing options...
lada_1500 Posted June 9, 2004 Share Posted June 9, 2004 Интересна работа,но наи вероятно е FAKE.Като чета по форумите ,ефект имало уж,но само за Intel и то по стари модели. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted June 9, 2004 Share Posted June 9, 2004 Никва разлика не виждам, даже ми се струва че е по бъгав уиндоуса !. Тествах с PC mark и изкарах същите точки, с 3д марк даже бяха по малко. Поне за АМД Атлон няма никав смисал от тва нещо. За по старите може и да има, но при мен нямаше никва разлика Link to comment Share on other sites More sharing options...
SEPIKO Posted June 9, 2004 Share Posted June 9, 2004 a miastoto koeto zaema XP to na harda promenili se razmera imam predvid??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted June 9, 2004 Share Posted June 9, 2004 Звучи доста интересно и затова смятам да пробвам веднага в момента разполагам с машини работещи с AMD такаче няма да мога да пробвам с Интел след час предполагам ще имам резултат PS:Смятам да пробвам първо с Duron и ако покаже няква разлика ще пробвам и с Атлон Link to comment Share on other sites More sharing options...
niko Posted June 9, 2004 Share Posted June 9, 2004 Интересна работа,но наи вероятно е FAKE.Като чета по форумите ,ефект имало уж,но само за Intel и то по стари модели. селерон 1Ghz влиза ли в по-старите модели.Ако да ще взема да пробвам Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted June 9, 2004 Share Posted June 9, 2004 Момци - ясно е казано - Интел и Сикромофт били спретнали заговора - така че не се хабете ако сте на AMD! Ако питате мен - не се хабете и ако сте с интелски процесор. Прилича на партенка - но никой от опиталите не си казва, за да не се излага, че се е вързал - така се раждат и живуркат слуховете и легендите из мрежата. Възможно е при правилно посочване на процесорната архитектура да се получава някаква оптимизация на с-мата, но не си мислете, че не го прави ХР по време на инсталацията това разпознаване на процесора автоматично. Тоест - разлика няма да усетите, защото вече работите на тези настройки още от инсталирането на ХР за сефте. Ако е вярно това за извикването на такава опция за указване на процесор по време на инсталация (ако - защото не съм опитвал) - това нищо не значи - просто е предвидена в случай, че ХР не успее да разпознае автоматично процесора правилно, нищо странно няма в това. Но би могла да не успее с някой нов модел процесор - не със стар, от преди излизането на ОС. А това противоречи на написаното в статията за заговор срещу старите процесори... Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted June 9, 2004 Share Posted June 9, 2004 Опцията излиза като избор (който включва две възможности 1-Standard PC with C-step I486, 2 Other) самоче сега нямам време да направя тест и немога да ви кажа повече.(след 2-3 часа сте тествам) Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro123 Posted June 9, 2004 Share Posted June 9, 2004 Момци - ясно е казано - Интел и Сикромофт били спретнали заговора - така че не се хабете ако сте на AMD! Ако питате мен - не се хабете и ако сте с интелски процесор. Прилича на партенка - но никой от опиталите не си казва, за да не се излага, че се е вързал - така се раждат и живуркат слуховете и легендите из мрежата. Възможно е при правилно посочване на процесорната архитектура да се получава някаква оптимизация на с-мата, но не си мислете, че не го прави ХР по време на инсталацията това разпознаване на процесора автоматично. Тоест - разлика няма да усетите, защото вече работите на тези настройки още от инсталирането на ХР за сефте. Ако е вярно това за извикването на такава опция за указване на процесор по време на инсталация (ако - защото не съм опитвал) - това нищо не значи - просто е предвидена в случай, че ХР не успее да разпознае автоматично процесора правилно, нищо странно няма в това. Но би могла да не успее с някой нов модел процесор - не със стар, от преди излизането на ОС. А това противоречи на написаното в статията за заговор срещу старите процесори... ne znam ama testa e prawen na burton na 2500+ taka 4e ako raboti ste ima efekt i na AMD Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted June 9, 2004 Share Posted June 9, 2004 Мда... Ами това не ти ли говори вече нещо за достоверността на цялата тая работа?! Първо ти казват, че това е далавера на Интел - после ти показват тест на AMD... хмммм... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted June 9, 2004 Share Posted June 9, 2004 Мухахахаха, голяма "заварка", няма що. Вижте само колко оптимизации има в линукс ядрото за пларформата "PC-compatible": 386 486 586/K5/5x86/6x86/6x86MX Pentium-Classic Pentium-MMX Pentium-Pro Pentium-II/Celeron(pre-Coppermine) Pentium-III/Celeron(Coppermine)/Pentium-III Xeon Pentium M Pentium-4/Celeron(P4-based)/Pentium-4 M/Xeon K6/K6-II/K6-III Athlon/Duron/K7 Opteron/Athlon64/Hammer/K8 Crusoe Winchip-C6 Winchip-2 Winchip-2A/Winchip-3 CyrixIII/VIA-C3 VIA C3-2 (Nehemiah) Няма да говорим за останалите архитектури. Та според мен май всичко е едно голямо балонче под налягане Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted June 9, 2004 Share Posted June 9, 2004 ne znam ama testa e prawen na burton na 2500+ taka 4e ako raboti ste ima efekt i na AMD Че той Barton си е AMD (AMD ATHLON XP2.../3....+ 333/400 MHz Barton,512k) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted June 10, 2004 Share Posted June 10, 2004 Опцията излиза като избор (който включва две възможности 1-Standard PC with C-step I486, 2 Other) самоче сега нямам време да направя тест и немога да ви кажа повече.(след 2-3 часа сте тествам) Ne sa dve ami dosta poveche vazmojnosti, prosto gi mestish sas strelkata Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted June 10, 2004 Share Posted June 10, 2004 Ne sa dve ami dosta poveche vazmojnosti, prosto gi mestish sas strelkata Няколко пати го правих и повече от две не ми е показвало но както и да е това не е толкова важно. А относно теста направих го няколко различни машини(което се оказазагуба на време но любопитството е ...... ) ето данните на една от тях: Soltek FRN2-RL /Barton XP2500+@3200+/RAM 256MB DDR333 KingMax/GF4 MX440 64DDR 8x с инсталиран WinXPpof. with SP2 intgr. и както следва и резултата от 3DMark2001 и 3DMark2003 WIN-I486...........WIN-norm. 6997...................7080 3DMark2001 1360...................1420 3DMark2003 Аналогични са резултатите с Duron 700MHz. и АthlonXP 1800+ , имах голямо желание да го пробвам на интелски процесор но в момента нямам такава машина. ПС:всички инструкции от рода на SSE, MMX..... и т.н. си работат Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted June 10, 2004 Share Posted June 10, 2004 Няколко пати го правих и повече от две не ми е показвало но както и да е това не е толкова важно. Като ги видиш пак тези две опции, мести двете стрелки (нагоре и надолу) и ще ти покаже още други опции Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted June 10, 2004 Share Posted June 10, 2004 Като ги видиш пак тези две опрции, мести двете стрелки (нагоре и надолу) и ще ти покаже още други опции Не става и нагоре и на долу са си амо две Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted June 10, 2004 Share Posted June 10, 2004 Като разцъках стрелката ми даде и други незнам ама тва няма огромно значение Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted June 10, 2004 Share Posted June 10, 2004 И аз пробвах, ниаккво подобрение няма Ама какво да се прави здраве да е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liverpool`Fan`1 Posted June 10, 2004 Share Posted June 10, 2004 Не знам за тфа нещо неща и да знам.Определено обаче Win XP има функция която да ти подобри малко бачкането на CPU-то.Прави се така: 1. Десен бутон в/у My Computer 2. Properties и след това Advanced 3. После ще видите едно най-горе на прозореца Performence 4. Там има бутон "Settings" - кликате там и избирате от дадените Visual Effects 5. Натискате на - Adjust for best performence 6. Давате OK и сте готови. Последствия Win XP - то ви вече ползва Win 98 theme.И също така същите показатели като Win 98.Тоест по малко RAM system.Така PC-то ви ще заработи по-бързо.Абе се едно сте си с Win 98, но функцийте на Win XP си остават.Според мен е газарийка.Аз съм така и нямам проблем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted June 11, 2004 Share Posted June 11, 2004 Не знам за тфа нещо неща и да знам.Определено обаче Win XP има функция която да ти подобри малко бачкането на CPU-то. Подобрява работата на Windows-а и няма нищо общо с работата на CPU-то. Просто спираш някой от програмите които "разкрасяват" Windows-а. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ralexes Posted June 11, 2004 Share Posted June 11, 2004 Аз значи го пробвах тоя номер ,но да си кажа честно не усещам голямо подобрение в скоростта,даже май няма и такова Все пак не пречи и вие да пробвате,не се получават някакви сривове в с-мата ,всичко си раобти OK ,така че няма нищо опасно за PC-то ви. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted June 11, 2004 Share Posted June 11, 2004 Не знам за тфа нещо неща и да знам.Определено обаче Win XP има функция която да ти подобри малко бачкането на CPU-то.Прави се така: 1. Десен бутон в/у My Computer 2. Properties и след това Advanced 3. После ще видите едно най-горе на прозореца Performence 4. Там има бутон "Settings" - кликате там и избирате от дадените Visual Effects 5. Натискате на - Adjust for best performence 6. Давате OK и сте готови. Последствия Win XP - то ви вече ползва Win 98 theme.И също така същите показатели като Win 98.Тоест по малко RAM system.Така PC-то ви ще заработи по-бързо.Абе се едно сте си с Win 98, но функцийте на Win XP си остават.Според мен е газарийка.Аз съм така и нямам проблем. Тва не е никво подобрение на бързината аз тва го знам отдавна и не съм усетил никво подобрение. Все е тая Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.