Jump to content
BulForum.com

Starcraft 2 - форумен турнир

mIRCata

Recommended Posts

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Готово. Промених. Само Antares да каже ще участва ли като е 2 от 3 или още е под въпрос? Иначе другите може да почвате да се уговаряте кой кога ще играе и казвайте резултатите.

On 5/19/2010 at 10:33 AM, Antares said:

Участвам. Въпросът е, че ако се провежда този уикенд - няма да мога да взема участие.

За това се разбирате помежду си. Не е казано че всички кръгове и игри да са в един ден - разтеглено е във времето. Просто гледайте да не е някакво много разтеглено във времето - седмица и повече, че то до тогава и сървъра ще затворят :)

On 5/19/2010 at 10:41 AM, Runner said:

Ще има ли loser brackets?

Нямам идея дали може да стане там където са сега. Ако може, не съм видял такава опция.

On 5/19/2010 at 10:49 AM, PSYCHOSIS said:

На какъв принцип са определени предварителните мачове?

Ще се декларира ли раса, с която да се играе?

Ми на принципа - каквото реши системата за бракетите. Сложих имената , разбърках ги и генерирах мачовете.

Защо да казваш расата - ако играеш рандъм, какво ще правиш? Ти може всяка игра с различна да пукаш.

Аз имам питане. Понеже последно време cabletel успешно се мъчат да ми докажат какви боклуци ражда брака им с Евроком - вкъщи често е нечовешки лаг. Та... ако почна игра и се окаже непоносим лаг? Как процедираме?

Виждал съм такива случаи по livestream, най-вече заради многото обзървъри - един път рестартираха, друг път единият играч се ядоса и си прати SCV-тата в базата на другия и впоследствие GG-на. В крайна сметка ще играем за кеф, а не за пари и мисля, че може да се разчита на коректността на опонента - ако каже, че има нетърпим лаг, ще се започва отново. Друг е въпросът ако му влизаш с кериъри, а той има танкове и започне да се оплаква от лаг :)

То и аз бях попитал същото - какво правим при дроп на играта, че вариантите са два - наистина дропи, другия случай при зор дърпаш кабела и ....

Някой май предложи в такъв случай да се гледа риплея и да решаваме дали да е служебно за някой или да се преиграва.

Ако не е ясно кой е победител или е рано в играта се преиграва. Ако се появи лаг като те изнасят - загуба.

Мисля си сега, по принцип имам навика да играя сравнително силно, обаче по турнирите да се излагам като швепсаджия... Иначе имам едно питане - аз що съм сложен така във втори кръг? Имате ме за голямо про ли?

On 5/19/2010 at 12:57 PM, Antares said:

Мисля си сега, по принцип имам навика да играя сравнително силно, обаче по турнирите да се излагам като швепсаджия... Иначе имам едно питане - аз що съм сложен така във втори кръг? Имате ме за голямо про ли?

Щото сте 10. А докато го правех ти и Килъра бяхте още под въпрос/нямаше ви ид-тата - та ги натамъних така, че поне другите да си минат кръговете, докато решите дали ще цъкате. И ако се откажете директно другите прескачат на полуфинал.

А относно картите решено ли е нещо конкретно? Че аз досега съм играл основно на Blistering Sands и Steppes of War. Другите ми са пълна мъгла. Нека се избере една начална карта за всички, а загубилият да избира следващата измежду 1:1 картите. Какво ще кажете?

On 5/19/2010 at 1:22 PM, PSYCHOSIS said:

А относно картите решено ли е нещо конкретно? Че аз досега съм играл основно на Blistering Sands и Steppes of War. Другите ми са пълна мъгла. Нека се избере една начална карта за всички, а загубилият да избира следващата измежду 1:1 картите. Какво ще кажете?

На мен всички карти ми са еднакво неясни, така че съм съгласен с предложението ти. :D

On 5/19/2010 at 1:05 PM, mIRCata said:

Щото сте 10. А докато го правех ти и Килъра бяхте още под въпрос/нямаше ви ид-тата - та ги натамъних така, че поне другите да си минат кръговете, докато решите дали ще цъкате. И ако се откажете директно другите прескачат на полуфинал.

Аз съм супер слаб, трябваше в първите да съм :) Ама в крайна сметка за кеф играем, както решите така :)

On 5/19/2010 at 1:22 PM, PSYCHOSIS said:

Лично аз предпочитам в нашия случай да играем на картите за 4-ма, в крайна сметка не играем за пари, а за удоволствие и ще е много по-интересно да се получат по-големи и разнообразни игри. Поне ще е по-интересно после като гледаме риплеите. На картите за 2-ма все ще има изкушени за ръш на 5-и дрон примерно, и в евентуалната 3-4 минутна игра, няма да е кой знае колко забавно.

Не че и на картите за 4 -ма ръша е кой знае колко труден, но поне е по-малко съблазнителен.

Та за първа карта бих предложил Металополис или Лост Темпъл или Кулас Равин. А после загубилия избира. И да попитам загубилия избира свободно нали, т.е. може ли да избере същата като първата или ще трябва да е различна ?

---

И добре би било да има лузърс бракет. Едно, че шанса ти е двоен, друго, че ще станат повече игри, а нали това е целта - да потренираме между нас си.

On 5/19/2010 at 2:48 PM, Светлия said:

И добре би било да има лузърс бракет. Едно, че шанса ти е двоен, друго, че ще станат повече игри, а нали това е целта - да потренираме между нас си.

Ако там където са в момента има начин да се пуснат - кажете как. Ако няма - предложете къде може. Но само liquid даде линк и затова го ползваме него.

Първата карта се избира или от организатор, или се разбират двамата за карта. След това - загубилия избира карта - повечето турнири са на този регламент.

Само че аз предлагам да са картите, които пуска на 1v1 ladder, щото ако играем 1v1 на Twilight Fortress има 1/3 вероятност да пусне противника ти на съседния ти location - случвало ми се. Същото важи и за останалите teamplay карти - опонента ти да е на SCV rush разстояние от теб.

Ми айде да се реши една първа карта за всички и да е ясно. Това за първия кръг, за втория може пак същата, а може и друга.

А тия 1v1 ladder i 1v1 Twilight Fortress не ми стана ясно, но то не съм правил и игра досега. Ще се разгледам после какво представляват, но пък и щом го казваш направо е ясно - ще се правят на 1х1 ladder.

И аз съм за варианта да има фиксирана първа карта (например Lost Temple) и после изгубилият да избира.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...