Jump to content
BulForum.com

Анкета за дъна

Коя марка дъно предпочитате  

158 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Smqtam che dunnite platki na Asus sa nai iaki, a naskoro vidqh edno duno na Acer s vgraden lampov usilvatel, ochite mi ostanaha v nego, luda rabota :wub:

Prodavam takiva dana i v momenta imam takova , to4no s lampata i ne e skapo :woot

Danoto ne e na Acer , a na podrazdelenieto na Acer , koeto e AOpen to e za mainboards.

P.S. Nai-dobroto dano za AMD procesori za men e AOpen AK79D-400 Max , tova e danoto koeto na jivo uspiah da go lepna na 250 FSB bez mnogo zor :woot

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

To e bezmisleno da se govori mai koe e nai dobroto. Vseki shte si hvali negovoto ne e li taka. Kagete koi sa nai stabilni i koi pravqt nai malko problemi. Sglobil sam nad 1000 mashini i mi haresvat Asus MSI Gigabyte Albatron a ot Asrock nqma nito edno varnato. Da varshat rabota tva e celta.

Na pazara v momenta povecheto duna sa stabilni. nqma takova neshto kato perfektnoto duno.vsqko si ima nedostataci.v kraina smetka izbora v povecheto slu4ai opira do markata i do dulbo4inata na djoba :P.li4no az imam predpo4itaniq kam gigabyte zashtoto sa na dostupni ceni i sa stabilni duna - v kraina smetka dobri resheniq.ne sam otrekal oba4e i tova 4e drugite sa zle :))))))

as sam sas GigaByte i sam mno dofolen  :rolleyes:

И аз съм доволен, но си имат и недостатъци, но от хубавите са най-евтини и тва им дава малко предимство. Примерно ако искаш да клокваш гигабайт не са подходящи

Леко тъпа анкета, като се има впредвид че повечето юзъри си изират дъната според цената им, а не според качеството. Да не говорим колко малко са хората в този форум които могат да дадат компетентно мнение за всяка марка и всеки модел. Да не говорим пък колко голямо значение има всичкото компонент дето ще го закачиш на кое да е дъно и как това дъно ще работи с тези ми чаркалъци. Другото са фенски приказки. Тея са супер другите са боклук бла бла бла .........

killer spox be. tva e anketa samo za duna. ne moje da pishem i za drugi raoti. trqbva anketa za cqlo pc ma togava sha stane mazalo prosto mazalo. ne mi se misli daje :D . shtoto shte ima da se 4ete li 4ete. ina4e si prav za tova s izbiraneto na komponentite. pctata trqbva da se izpipvat ot dunoto ta 4ak do predniq panel.

За мен само Asus знае как се правят дъна и точка :punk

В момента съм с 3 -то поколение Асус (за мен 3 -то :)) и нямам забележки.

За Gigabyte не ми се коментира... абсолютни фалшификати - на два пъти си вземам ново дъно Gigabyte, и се хващам за главата колко е нескопосано та ми се налага да го продавам и да си взимам отново ... ? ASUS of course

Леко тъпа анкета, като се има впредвид че повечето юзъри си изират дъната според цената им, а не според качеството. Да не говорим колко малко са хората в този форум които могат да дадат компетентно мнение за всяка марка и всеки модел.  Да не говорим пък колко голямо значение има всичкото компонент дето ще го закачиш на кое да е дъно и как това дъно ще работи с тези ми чаркалъци. Другото са фенски приказки. Тея са супер другите са боклук бла бла бла .........

С два палеца нагоре подкрепям изказването :) безсмислен пол

• 3 months later...
Soltek може да се клоква по-добре според мен. то за това е направено :) и е едно от най-скъпите.. редом с Asus i Abit.

Пробвал ли си ги и трите ?.....о4евидно не -щом коментара ти е такъв!

Аз съм ги пробвал ,бях със Солтек ...сега съм с ДФИ..ина4е са минали Асус и Абит през мен-..ами да ти кажа като си взех ДФИ видях какво е клокерско дъно ..ина4е Солтека е опит за клокерско дъно!Клокерско дъно е ДФИ(Инфинити и Ланпарти ),Абит А7НФС, Епокс...., Асус(не много добре) ,но фаворити са ДФИ , Абит и Епокс , Асус (при тях ве4е зависи от конкретната бройка ,колко ще се клокват)е след тях -според мен ....а Солтек ами тествал съм им си4ките модели ,не мисля 4е са клокерски дъна ....това 4е предлагат някоя-друга опциика за клок не зна4и 4е след като я използваш -дъното се държи стабилно!

Освен това за шини над 225-230(мах)- много трудно можем да говорим(само едини4ни бройки) ..и то при голям късмет!

Така 4е Солтек можем да го наредим до хубавите дъна ,но не и до клокерските!

ПС:Коментара ми е за АМД-платформа,ако говориш за интел -извинявай ...поста ми отпада ,нямам впе4атления!

Ина4е този дето пуска анкетата е изтървал и ДФИ и МСИ ,последните вярно 4е са скъпи4ки ...,но някой може и да си купил такова ...как да си изрази мнението?

За мен само Asus знае как се правят дъна и точка  :punk

В момента съм с 3 -то поколение Асус (за мен 3 -то :)) и нямам забележки.

За Gigabyte не ми се коментира... абсолютни фалшификати - на два пъти си вземам ново дъно Gigabyte, и се хващам за главата колко е нескопосано та ми се налага да го продавам и да си взимам отново ... ? ASUS of course

За първите ти две поколения съм напълно съгласен с теб ,но напоследък третото им поколение се дъни нещо -там е въпрос на бройка малко!

Много оплаквания от третото поколение(ако мога така да го нарека)..,необяснимо защо ...дали са се появили ментета ...ил Асус са наблегнали на Видеокартите..не знам ,но ...

Naposledak 4eta 4e tezi Abit praviat mnoo zdravi dana,no kato sam obikalial iz firmite pove4eto niamat tazi marka.Niakoi ima li takova dano i dovolen li e ot nego?

Те здрави дъна си правят не от ся МОСТ маи са им вносител

reshih che shte si vzema

P4 3.0G/FSB 800MHZ/512K CACHE

no neznam kakvo ДЪНО da zema

sluchaino popadnah na tezi

ASUSTeK Computer Inc --->[P4C800-E]

IC7-MAX3(Intel i875P-ICH5) [gledah testovete ot 3DMark 2003 TUKA i tezi koito sa s nai dobri rezultati sa s tezi Dana !!!]

neznam kolko $-rasa pomognete

ako ima po dobri ДЪНA kajete

ASUS P4C800-E DELUXE Motherboard

imali neshto po dobro ot tova

ima li 16x ?

LANPARTY - дъното излезна преди 3-4 месеца и гони 250-260ФСБ (разбира се ако имаш добър процесор и рам) Имаше преди 1 година близо (когато излезна модела на SL75-FRN2-RL (разлиакта от ФРН е че чипсета на ФРН2 е nForce2 Ultra а не е nForce2 SPP) имаше някакъв пич който беше стигнал 270шина (540ФСБ) - не знам колко беше вярно но се случва и на бройка. Но мисълта ми е друга, че дъно от преди 1 година мачка тотално този DFI - принципно DFI имат едно единствено хубаво дъно, и се съмянвам да имат други, апак и цената им е доста солена  :rolleyes:  Не е икономически изгодно да се купи такова дърво  :D като може за половината пари да се вземе дъно което ще даржи с някой друг Мхц по на доло (имам предвид ФРН2 който си държи 250ФСБ без проблем, зависи и от процесора разбира се и от памета.) Единствения недостатък на солтек е че нямат виско волтажи  :( За рам до 2.8,за процесор до 1.85, за чипсет (малко дъна имат тази екстра) 1.8, за АГП 1.7. Принципно се иска повече ток за процесор и рам, разбира се и за чипсета не е зле, повече ток се повишава таймингът на памета и се повишава пройзводителноста, същевременно и топлоотдаването. Но с мод може да се пуска ток на процесора до 2.2В (което според мен си е убииствено много)  :rolleyes:

АУУУУУ, голямо заблуждение !!! Докато не ми попадна Инфинити -то и аз мислех като те

1. за Ланпартито излязло е отдавна и у нас го има отдавна ,но не беше известно , също и НФ2-Инфинити (отстъпва съвсем леко ,за клок на Ланпартито )

Имам сглобени и тествани от мен в приятели 7-такива : SL75-FRN2-RL .....и слагах такива на приятели , докато не тествах едно "Инфинити "( ве4е имам 4-бр. зад гърба си !), голяма разлика брат4е ,при абслолютно едни и същи настройки и системи 5-10% отгоре за Инфинити-то ..., да не коворим 4е там ,където спираше възможноста за клок на Солтека , от там нагоре по4ваше Инфинитито ( да не говоорим за Ланпарти )! ,не знам какво пишат по форумите , но вярвам най-много на това което виждат о4ите ми ...а то хи4 не е в полза на Солтека!

А за тоя дето е стигал такива невероятни 4естоти (270-ФСБ) - сигурно така го е модвал ( волт и куул модове ),4е след модовете едва ли е прили4ало на дъно ,освен 4е трябва да е бил голям късметлия с бройката

А в моя слу4ай ти говоря тестове без грам мод ....така , както биха ти признали гаранцията :)))

2. Другото ти много голямо заблуждение- вси4ки дъна на ДФИ са хубави ,единствените дъна ,от който съм нямал никакви оплаквания от 3-поколения наред включая и сегашното Лан..и Инфи....

Имаше едно изклю4ение преди 2-години с пратка дъна ДФИ ,който някаква българска фирма беше поръ4ала в нейзвестен китайски гараж да ги направят и лепнат на тях ДФИ,...НО от дъно ДФИ купено от РТС(представитекл на ДФИ за БГ) , не съм 4увал някой да се опла4е !

Освен това изработката е на много по- високо ниво от Солтека (ако не си виждал ДФИ- ско дъно ,няма проблем да ти покажа ,ако искаш у нас ....у някой познат...или ако искаш иди в РТС)- няма какво да те убеждавам ,земи пробвай едно ..и тогава ми говори за Солтека !

Освен това моделите SL75-FRN2-RL ,изобщо не бяха по-евтини от ДФИ-Инфинити !

Но аз те разбирам напълно и аз като теб бях възхитен от Солтека,докато не запо4наха да идват Инфинити-та в БГ :)))

Както забелязваш никъде не споменавам Ланпарти ,но на него не му е мястото въобще тук:))))...а и нямам впе4атления от него ,за това не ми се пишат глупости от рода на " това го пише еди къде си ..." ......." ония каза 4е бил слушал ,как брат4е4д му разправя 4е гледал някой да прави еди какво си " Аз споделям опит-надявам се да ви е полезен !

А и още нещо ,без малко да забравя :)

Аз мисля ,4е на ДФИ,АБИТ, ЕПОКС, мястото им не е в тази анкета с другите заедно , а на одтелна анкета .... е ако не гледаме съотношението цена/ка4ество ,можем да добавим и МСИ и Асус!

• 2 weeks later...
Ми тва е PCI-Express, не е AGP, и не е навлезнало още

Колегите от OCW са публикували ревю на дънната платка EPoX 5EGA+ (която между другото участник на Lan Party II отнесе като награда). Въпросното дъно е на базата на Intel® i915G чипсет (i915G+ICH6R) с вградено графично ядро Intel GMA900. Платката е предназначена за новите Pentium 4 процесори за цокъл LGA775, и има х16 PCI-E слот, но работи със стандартна DDR памет, което спестява малко главоболия на тези, които са решили да ъпгрейдват. Ако вече съм погъделичкал интереса ви, можете да прочетете ревюто

Повече Инфо Тук

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...