Stenli Posted June 26, 2007 Share Posted June 26, 2007 белов, моят сийгейт е на 48 градуса в момента без охлаждане. колко е нормално и добре за харда не знам, но това е положението в тея жеги. проца athlon 3800+ @ 2.4ghz е 55 градуса idle, а при натоварване стига 63-5. най-вече ме интересува видеокартите ви как се държат, тъй като моята удря 60 градуса в ненатоварено положение, а като и пусна някоя по-тежка игра стига 70 и малко нагоре Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaq34 Posted June 26, 2007 Share Posted June 26, 2007 ХАрда ми бачка на 52 градуса...това нормално ли е ? Хич и незнам с кво охлаждане съм. Само горе на захранването пише някго Codegen. Та за да го охладя пускам 1 голям вентилатор и темп. пада до 39 градуса. Нормално ли е 52 за тези жеги или да се притеснявам ? Харда Макстор в този момент без никво охлаждане е 53 градуса така че без притеснение. белов, моят сийгейт е на 48 градуса в момента без охлаждане. колко е нормално и добре за харда не знам, но това е положението в тея жеги. проца athlon 3800+ @ 2.4ghz е 55 градуса idle, а при натоварване стига 63-5. най-вече ме интересува видеокартите ви как се държат, тъй като моята удря 60 градуса в ненатоварено положение, а като и пусна някоя по-тежка игра стига 70 и малко нагоре Имам 6600ТД клокната 300@491 ядро и 550@677 мемория и без натоварване в този момент е 40 градуса а през деня вдига някой градус повече и при натоварване разбира се отива до 55. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted June 27, 2007 Share Posted June 27, 2007 According to manufactures, the normal recommended working temperature of a hard disk is 35-40°С. Once it rises by just 10°С – from 40°С to 50°С, the safety of its work becomes more than two times less! Или преведено нормалната температура на хдд-тата трябва да е около 40градуса.Така че не е зле да се замислите за по едно фанче 80мм под хардовете да духа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
edeam Posted June 27, 2007 Share Posted June 27, 2007 моя процесор си работи на 60-70°С постоянно,дори ако пусна McAfee да сканира стига и до 85°С.ама това е защото вентилатора ми е много малък.а хард диска ми бачка на около 45-50°С не знам дали е нормално,ама добре се държи засега.използвам една програма за следене на °С,EVEREST се казва,,вие с какво ги засичате? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 27, 2007 Share Posted June 27, 2007 белов, моят сийгейт е на 48 градуса в момента без охлаждане. колко е нормално и добре за харда не знам, но това е положението в тея жеги. проца athlon 3800+ @ 2.4ghz е 55 градуса idle, а при натоварване стига 63-5. най-вече ме интересува видеокартите ви как се държат, тъй като моята удря 60 градуса в ненатоварено положение, а като и пусна някоя по-тежка игра стига 70 и малко нагоре Аз съм с EN7300GT/128/256MB SILENT, т.е. пасивно охлаждане и държа 51-2 градуса в idle с климатик, а без - около 55-6. Ако харда ми минаваше 45 градуса, задължително щях или да усиля кутиения фан, или да сложа стария 12 см-ов отпред да смуче. Много са тия градуси за харда. За проца май не съм притеснен, 46-7 до към 56-7 под товар, при максимум 70 градуса, ще издаяни лятото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted June 27, 2007 Share Posted June 27, 2007 Днес реших да почистя цялата машина основно.Е, почистих я и я зглобих,но сега процесора работи на 82-84 градуса!Всичко си е по старому и как се качи тая температура толкова незнам.Някой да изкаже мнение,моля!!! Случайно да си махал проц-а и съответно охлаждането му?Ако е така възможно е да е от пастата.най-добре почести радиатора и го намажи отново. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daredevil_666 Posted June 27, 2007 Share Posted June 27, 2007 Понеже доста четох за тези работи-охлаждане температури и тем подобни ще ви кажа какво аз научих и моя опит в тази работа.Процесорите които са селерон или пентиум греят повечко нормално е през лятото да се достига до 70 75 градуса .Те работят на висока честота и повече печат.Въпреки че когато имате процесор които загрява на 70-80 градуса отивате и си взимате нов вентилатор тези температури скасяват живота на процесора или ако нямате толкова парички отидете и си вземете едно вентилаторче на кутията да изкарва топлия въздух поне или отворете кутията температурите ще спаднат.Това е личния ми опит имам Селерон Д 340 които си е цяла печка.Със залман охлаждане сам и пак си топли яко.А за другите процесори от рода на семпрон и атлон при тях е нормално лятото да стигат 40-50 градуса.Другия ми комп е със семпрон 3000+ и стига максимум 44 градуса.За харддисковете колкото е по малак диска толкова по малко грее.Единият ми хард е Макстор 80гб и стига максимум 30 градуса а другия е Хитачи и стига максимум 36 градуса но сам им сложил 120мм вентилатор да духа в тях.Не се притесняваите когато хардовете ви стигат 50 градуса не е опасно знам че около 60-65 градуса вече е за безпокоиство.Видеокартите е нормално да се движат в границата от 50-75 градуса това е нормално.Ако пак ви се иска да свалите някои друг градуса отворете си кутиите при мен това помогна или си купете вентилатори които допалнително охлаждат има ги по 5-10лв но няма далго да траят.Това знам дано сам бил полезен или питаите ще ви пиша.ТОВА СИ Е МОЕТО МНЕНИЕ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mureto Posted June 27, 2007 Share Posted June 27, 2007 Случайно да си махал проц-а и съответно охлаждането му?Ако е така възможно е да е от пастата.най-добре почести радиатора и го намажи отново. Свалях и радиатора и процесора.Ще взема пак да го сваля и да го намажа отново. Свалих всичко и пак намазах,но този път с много по малко паста.Явно е била много, защото целия процесор беше направо зарит с паста.Сигурно от това е било?Как мислите? Сега си е на 61-64 градуса(нормална температура Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted June 27, 2007 Share Posted June 27, 2007 Аз съм с EN7300GT/128/256MB SILENT, т.е. пасивно охлаждане и държа 51-2 градуса в idle с климатик, а без - около 55-6.Ако харда ми минаваше 45 градуса, задължително щях или да усиля кутиения фан, или да сложа стария 12 см-ов отпред да смуче. Много са тия градуси за харда. За проца май не съм притеснен, 46-7 до към 56-7 под товар, при максимум 70 градуса, ще издаяни лятото. за харда ще видя какво може да се направи, най-малкото ще отворя кутията. колкото до видето наистина май е висока температурата, щом твоята с пасивно охлаждане е на тея градуси, а моята със залман постига тея рекорди. зимата повече от 45 не качваше, ама ся явно й е топличко Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyber4o Posted June 27, 2007 Share Posted June 27, 2007 http://www.picvalley.net/u/32/7871_080.JPG ето ги моите Пентиум 1.7 и Макстор 80 гигабайта Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.