fon_tomov Posted June 10, 2004 Share Posted June 10, 2004 Moia e 44 gradusa Proverih s programata koqto pokazva Temperaturata na HDD-to i mi pokazva che harda mi gree 45 gradusa tova dobre li e ? Ne e mnogo dobre, 45 gradusa sa okolo kritichnata tochka. Zamisli se dali nemozesh malko da go ohladish, zashtoto liatoto ste stanat poveche gradusite. E, i na 55 gradusa ste raboti, no ne e hubavo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted June 10, 2004 Share Posted June 10, 2004 Moia HDD mi dava 37 gradusa Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupraTRD Posted June 10, 2004 Share Posted June 10, 2004 Ne e mnogo dobre, 45 gradusa sa okolo kritichnata tochka. Zamisli se dali nemozesh malko da go ohladish, zashtoto liatoto ste stanat poveche gradusite.E, i na 55 gradusa ste raboti, no ne e hubavo. при всичките ми уважения немога да се съглася :) 45° да са критични.В залата имаме един DURON с ядро MORGAN 1100MHz , което горкото е затворен в MidleTower кутия.Проблема е такъв , че освен малкия обем на кутията , захранването застава точно пред коолера на процесора.Тая машина лятото работи на 83°C като качи вече 84-85 и се рестартира сам.Колкото и да обяснявам на шефа ми , че това добиче в тая кутия неможе да работи... не му се откъснаха пари за нова кутия и аз се принудих да смъкна захранването долу в ниското и на негово място сложих страна от старо захранване с вентилатор.Преди да почна работа тук тая машина е работила 1 година в тоя режим, а от както смъкнах захранването работи на 65-67° година и половина.Разбирасе това не го казвам за да спестите някои лев за вентилатори или да почнете да се отнасяте немърливо към машинките но 45°С далеч не са критичните температури! [EDIT] Извинявам се но сега обърнах внимание , че става въпрос за HDD Не изтрих поста защото на същата машина хардиска замина точно заради тези високи температури. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Black Dragon Posted June 10, 2004 Share Posted June 10, 2004 Как да проверя мойте градуси??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted June 11, 2004 Share Posted June 11, 2004 BIOS ili nqkoi software ot tipa na VIA monitoring Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted June 12, 2004 Share Posted June 12, 2004 Как да проверя мойте градуси??? Ako govorish za temperaturi te na CPU i kutia Thief ti e dal edna ideia. Mozesh dapolzvash oshte kup programi za celta, prosto si haresai edna. Ako govorish za temperaturata na harda, to pogledna malko po-nagore, niakade biah dal link kam programa za merene na temperaturata na harda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupraTRD Posted June 12, 2004 Share Posted June 12, 2004 Абе не се шашкайте толкова от тия градуси , защото нормално е нещо в компютъра да се загрее до 50-55°.Неможе вън да е 40° жега и да искаш CPU, HDD, VGA и всичко друго , което ислъчва топлина да работи на 38°.Колкото и да са ти мощни вентилаторите , на каквито и обороти да ги пусниш температурата няма да ти е под 45° (дори ще си идеален ако я задържиш толкова)Просто осигурете добър поток от въздух в кутията и не берете грижа за нищо машинката си знае своето..А и като проектират компонентите се проектират да работят в голям температурен диапазон.Най - наредени са кондензаторите , защото високите температури ги съсипват ( говоря за електролитните ) А за процесори и чипове , освен стабилноста друго неможе да се промени (лично мнение ) За тези , които се притесняват от температурите нека си отвотят кутийте и да ги остават на проветливо място.Мен лично не ми пука , защото както е тръгнало на 4-5 месеца се сменя дъно , процесор дори и видеокарта.За толкова малко време незнам какво толкова ще им стане Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted June 12, 2004 Share Posted June 12, 2004 AMD XP 1.7+ at 30-31 normal35-36 pri natovarvane Tova prez zimata na otvoren prozorec li se polu4ava Link to comment Share on other sites More sharing options...
snake Posted June 12, 2004 Share Posted June 12, 2004 Tova prez zimata na otvoren prozorec li se polu4ava ne veroqtno go e sojil v hladinlnika ili ima vodno ili masleno ohlajdane . Link to comment Share on other sites More sharing options...
bl8 Posted June 12, 2004 Share Posted June 12, 2004 Значи моя BIOS е малко стар, мисля че е на около поне 8 години, въпроса ми е има ли някакъв вариант да си измеря температурата на процесора/HDD-то ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted June 12, 2004 Share Posted June 12, 2004 Значи моя BIOS е малко стар, мисля че е на около поне 8 години, въпроса ми е има ли някакъв вариант да си измеря температурата на процесора/HDD-то ? BIOS-a ne e ot zna4emie mnogo. Vajnoto e da ima6 fizi4eski termometri na dunoto, procesora i HDD, kakto i sutotvetnite ptogrmaki, koito da polu4avat info ot tia termometri. Kakvo ti e dunoto i CPU-to Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted June 12, 2004 Share Posted June 12, 2004 Значи моя BIOS е малко стар, мисля че е на около поне 8 години... Taka kato gledam na kolko godini e mnogo me samniava da ima datchik temperatura na kakvoto i da bilo. Ti siguren li che e na 8 godini? Da ne burkash neshto? Kakva e mashinata? 486 ili pentium na okolo 100-ina MHz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KATSARABMW Posted May 11, 2007 Share Posted May 11, 2007 здр. имам проблем процесора ми е с 70-80 !!!!!!!!!!!!! градуса температура от какво се дължи това !?!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 11, 2007 Share Posted May 11, 2007 здр. имам проблем процесора ми е с 70-80 !!!!!!!!!!!!! градуса температура от какво се дължи това !?!? Сега ако кажеш и какъв ти е процесора, а също така дали е клокнат....няма да е зле. Иначе повишената температура на процесора може да се дължи на много фактори - зле работещ (или неработещ) вентилатор на CPU-то ; лош контакт между CPU-то и радиатора, както и втвърдена с времето паста ; недобре охлаждаща се кутия ; датчик, който не дава точна информация и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KATSARABMW Posted May 11, 2007 Share Posted May 11, 2007 p4 3.4ghz HT ne e klokvan sq poglednak i se be6e vtvardila pastata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 11, 2007 Share Posted May 11, 2007 p4 3.4ghz HT ne e klokvan sq poglednak i se be6e vtvardila pastata Ами щом пастата е отишла, изчистваш я хубаво с меко парцалче и спирт (доколкото си спомням от препоръките в друга тема) и нанасяш тънък слой от новата паста.....разбира се ако вече не си го направил. П.П. Сега мернах, че и tedy чете темата - той ще ти каже най-добре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shtaiga Posted May 11, 2007 Share Posted May 11, 2007 ~45 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ky4e Posted May 11, 2007 Share Posted May 11, 2007 Celeron 2,4ghz 32-38 °C Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted May 11, 2007 Share Posted May 11, 2007 28 е точно в този момент. В момента стаята с писито е западна и следобеда става някав ад, нямам климатик. Зимата с отопление 19, лятото макс 30-31 P4 на 2.8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 11, 2007 Share Posted May 11, 2007 42* при 29* стайна. Athlon64 X2 3800+ (поотделно ядрата ми ги дава 29*/34* ). Някой с такъв ако може да каже как е неговата темп. плз. EDIT: Athlon64 X2 4200+,обикновено е около 37-39 градуса,като го натоваря качва някъде до 45-50. Да, преди няколко дена и на мен ми беше ~38*. Под товар качва с около 6-7*. Явно тия пекат повече, защото стария ми s.A Barton 3000+ по това време щеше да е около 33-4*. Но аз нещо не вярвам на показанията, щото огромния Arctic Cooling кулър на баране е супер стаен и хладен, все едно не се нагрява изобщо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk8er Posted May 11, 2007 Share Posted May 11, 2007 Athlon64 X2 4200+,обикновено е около 37-39 градуса,като го натоваря качва някъде до 45-50. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted May 11, 2007 Share Posted May 11, 2007 Мойто е Core 2 Duo 6300 @2600Mhz, температура в idle 40 градуса, под натоварване стига до 58. Охлаждането ми е Termaltake Tuniq. Перката е нискооборотна и не се чува. Приоритеа ми е тишината.линк. Относно AIDA, просто забравете. Често показанията се разминават с действителноста, аз ползвам Speedfan, досега и на четирите ми копютъра ми е отчитало коректно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deepkill Posted May 11, 2007 Share Posted May 11, 2007 P4 3.00GHz okolo 39 gradusa pri start ina4e nz Link to comment Share on other sites More sharing options...
TGF Posted May 11, 2007 Share Posted May 11, 2007 P 2.4+ 47C i ne pada vez ovar klok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xeon Posted May 11, 2007 Share Posted May 11, 2007 Celerona 2.4 GHz - 45 е в момента,ина4е е някъде около 40. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.