Jump to content
BulForum.com

Firefox

groover

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Като че ли за банкиране най-добре е токен за генериране на секюрити кодове, комбиниран със смс потвърждение или поне уведомление. Всичко останало е алабала и затормозява клиента. Затова по портала ще познаеш банката.

>> unsafe_legacy_crypto

Хахахаха смятай какви цифрови подписи използваме :)

Щото не си им видял софтуера дето го ползват.

Да, но аз цифровия си подпис го ползвам за Н банки, ипей и още няколко неща. 1 за всичко, дадения токен за генериране на кодове е вързан за 1 банка. Едно, че не се поддържа от всички, отделено и да се предлагаше - сигурно трябваше да ходя с чанта, да си нося всичките :)

Да, но аз цифровия си подпис го ползвам за Н банки, ипей и още няколко неща. 1 за всичко, дадения токен за генериране на кодове е вързан за 1 банка. Едно, че не се поддържа от всички, отделено и да се предлагаше - сигурно трябваше да ходя с чанта, да си нося всичките :)

Интересно как си навираш цифровия подпис в телефона? И в колко различни банки имаш сметки от които правиш разплащания? И кой ти каза, че не се предлага? Всичките банки в които имаш разплащателни сметки ли?

И кога точно започнахме да говорим за банкиране през телефони, а не за браузъра на компютъра?

Относно банките, щом ти казвам, че са повече от 1- така е, не мисля, че трябва да се отчитам за това тук.

За телефона си има приложения, които по един или друг начин се кативират. От ПИБ искат данните заедно с КК, булбанк правят активация през сайта и цифров подпис, други на гише и т.н

За токените - всеки искат да дават техен и на края ще стане това, за което пиша - ходиш с Н токена за всяка различна банка.

Цифровия подпис е най-несигурен и най-неудобен. Ако искаш да продължим темата - някъде другаде...

А за банкиране приказваме от самото начало защото с браузъра няма никакъв проблем. Просто хората престават да ползват остаряла и компрометирана технология.

че клиентите си го държат включен в компа постоянно или в по-добрия случай в чекмеджето на бюрото :) Сигурността не свършва на електрическо ниво ;)

В случая обаче банките са за челастрене защото firefox оправиха проблема с копрометирания миналата година ссл, а те им казват как да включат отново ползването на компромитираната стара версия вместо да си оправят техните сървъри. А имаха цяла една година!

Ами поне моя подпис, за да направиш каквото и да е, въпреки, че наистина е нон стоп в комп, трябва да въведеш 8 цифров пин. Отделно поне за момента е неизползваем при връзка към компютъра с Remote Desktop приложения, т.е трябва да се работи на компютъра за да почне да го чете и използва. Иначе дори не опитва да чете сертификати и т.н неща когато се вържа от вън. И понякога е дразнещо даже :) :)

За SSL - да повечето си обновиха версията след като излезе онзи проблем. То тогава самия ФФ изкарваше едно съобщение с грешка и не даваше. Не знам това на ДСК дали е свързано със стария проблем със SSL или отностно сегашното тотално спиране на ползването на цифрови подписи.

Явно са решили перманентно да махнат функцията window.crypto.signText, без никакъв заместител, понеже не бистандартна. Обаче понеже хората изреваха, че из цяла Европа са спрели да да им работят банките, правителствени сайтове и услуги, почнаха да ги нареждат, от Мозила решили да премахнат пача във версия 34 и да оставят функцията включена. Но във версия 35, ще я премахнат пак, като ще предоставят Аддон, който да работи с тези неща или ще се ползва за основа на разработка на адонни за спефични сайтове. Т.е решава банката и си прави аддон за нейния сайт на база този и т.н

Ще видим каква ще я свършат на края.

От клиентската глупост няма спасение.

А относно RDP - май без проблем го прехвърля, т.е. от клиентРДПто към сървърРДПто - не е необходимо да си зарязваш четеца в компа на работата ...

Четеца си е вкъщи :) Аз от работа правя връзка към компа в къщи. Оставаше да си остава лични подпис на компютър в офиса да си седи ей така :)

Като че ли за банкиране най-добре е токен за генериране на секюрити кодове, комбиниран със смс потвърждение или поне уведомление. Всичко останало е алабала и затормозява клиента. Затова по портала ще познаеш банката.

Щото не си им видял софтуера дето го ползват.

То хубу всичко, съгласен съм, обаче няма как да обясня на клиентите, които имат отношения с дадена банка, да не работят с нея, защото не знам си какво.

Аз лично си банкирам с танкодове и Procredit, които обаче, сериозно започват да ми лазят по нервите като банка. Просто са доста неприятни като обслужване - нещо, което не беше така преди много години, откакто съм им клиент с фирмата. Намислил съм да сменя банката, но все не ми се занимава, защото трябва да се правят извлечения, нови регистрации, тра-ла-ла. В тоя смисъл, някой да препоръча банка? Нямам кредити и такива неща, така че утре решавам и им бия шута, след което отивам в банката X и ставам клиент. Поне съм ги отучил да ми предлагат кредити или каквито и да било друго услуги, които не съм поискал изрично.

В тоя смисъл, някой да препоръча банка? Нямам кредити и такива неща, така че утре решавам и им бия шута, след което отивам в банката X и ставам клиент. Поне съм ги отучил да ми предлагат кредити или каквито и да било друго услуги, които не съм поискал изрично.

Алианц

А ако искаш банка, която работи до късно - 1ва инвестиционна

ДСК също работят до 21:30 в мол Пловдив както и през уикенда. Но в момента навсякъде е лудница заради КТБ , от час вече вися в дск на гранда и има още 15 човека преди мен.

Turn off this option! iPhone Turn off this option!

ДСК също работят до 21:30 в мол Пловдив както и през уикенда. Но в момента навсякъде е лудница заради КТБ , от час вече вися в дск на гранда и има още 15 човека преди мен.

Там винаги е така през почивните дни

• 2 weeks later...

Имате ли представа за начин да се изтеглят записите от историята и отметките и после успешно да се вмъкнат отново? МозБакъп не става, защото той просто архивира папката, а файлът places.sqlite ми е прецакан.

http://captaincapitalism.blogspot.com/2014/12/dear-mozilla-foad.html

Dear Mozilla, FOAD

The gall of these nazi, anti-free speech assholes who dared to fire an employee for making a political donation, now go begging for money. I literally would rather donate to the nazi party before donating to these fuckers.

Good too see they're having financial troubles at least.

Fuck%2Byou%2Bfirefox.png

Не знам що е кефи толкова това

• 3 weeks later...

Имате ли представа за начин да се изтеглят записите от историята и отметките и после успешно да се вмъкнат отново? МозБакъп не става, защото той просто архивира папката, а файлът places.sqlite ми е прецакан.

Оправих се. Описвам стъпките подробно, ако някой след време попадне тук с подобен зор:

Отива се на http://www.sqlite.org/download.htmlи си избирате, най-вероятно ще ви трябва

Precompiled Binaries for Windows   sqlite-shell-win32-x86-3080704.zip

(303.34 KiB)  

Вадите sqlite3.exe от зипа и го местите в потребителската папка на фокса. При мен е от типа C:\Users\хххххх\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\уууууу.default\ или просто търсите файла places.sqlite . След като го намерите се уверявате че браузърът е затворен и го преименувате на places.sqlite.bak . После отваряте и затваряте фокса, за да си създаде нов чист places.sqlite . Щом и това е готово, отваряте конзолата cmd и се придвижвате до потребителската папка описана по-горе. Въвеждате

echo .dump | sqlite3 places.sqlite.bak | sqlite3 places.sqlite

и трябва да е готово - пускате фокса и пробвате - при мен всичко се оправи.

• 3 years later...

Някой да наблюдава следното поведение на Firefox (60.xx, а може и по-ранна версия) под Windows (10)?

Става въпрос за следното. Отварям някоя по-дълга страница за по-лесен тест. Със трелка Up или Down натискам и задържам за да скролирам мазно в съответната посока. Ако не пипам нищо друго (особено мишката), скролирането е мазно. В момента в който мръдна малко мишката и я размърдам (все още държа стрелката натисната), скролирането "заеква". С размърдването още на мишката, се наблюдават още заеквания, но по-малки.

Преди нямам спомен дали е било така с предни версии, но все съм щял да забележа като че ли.

Имам съвършено различна машина със същата OS и версия Firefox (и с 60.0.1 и с 60.0.2 пробвано) и там го прави същото.

Поне някой да потвърди, че и при него го прави това за по-голямо успокоение.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...