jojo Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 Мен пък мен дразни това, че са направили прозрачни надписите долу вляво, където показва дали изчаква, към кой сайт се свързва и т.н. - от време на време почти нищо не може да се прочете. И на мен това хич не ми харесва, ама за сега няма решение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 Ами то е елементарно - след като не искат да го сложат на самата лента и не искат да го сложат да стои на фон, поне да "гледа" какъв е фона отдолу и да си сменя цвета спрямо него, а не както е сега - с черни букви на черен фон да не може да се види нищо...ще кажеш, че все едно не е минавал бета тестове...:ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 Не знаете ли за адона Status4Evar ? В ФФ4 махнаха статусбара, и всякаквите гнусотии, които последваха от това. Разширението слага статусбар и връща почти старата функционалност, показва си линковете долу, зареждането, и др. Може да се зададе прогреса за зареждането къде да е, моя е и долу, и в адресбара като тънка зелена лентичка в долната му част, хубаво е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojo Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 Не знаете ли за адона Status4Evar ? В ФФ4 махнаха статусбара, и всякаквите гнусотии, които последваха от това. Разширението слага статусбар и връща почти старата функционалност, показва си линковете долу, зареждането, и др. Може да се зададе прогреса за зареждането къде да е, моя е и долу, и в адресбара като тънка зелена лентичка в долната му част, хубаво е. Не го знаех, благодаря, точно за това говорехме... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 Теди, благодаря за върнатия статус. Само дето не ми е ясно защо трябва да го връщам с плъгин, след като си го е имало по дефолт и е вършело прекрасна работа...понякога някои разработчици правят промени, само за да кажат, че са променили много неща, а дали някои от промените са добри...никой не се интересува. П.П. Между другото вече минах през няколко скина, като всеки си имаше по няколко дребни недостатъка и засега май съм се спрял на Classic Compact - почти няма недостатъци (само малко ми сивее като цяло, но се ядва), а и като бонус дава повече полезно пространство за четене, защото смалява и издърпва всичко останало отгоре и отдолу. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 Е как, търсенето на начин да си върна статусбара беше от първите неща, които направих като видях каква са я сътворили в 4. И тоя адон се оказа от най-популярните. Ти пак меко реагираш на подобни промени. Точно такива промени и премахвания мен лично страшно ме дразнят, особено в Win7. В ФФ добре поне че се оказа, че има лесно решение, същото беше и с адресбара, където са сложили Switch to Tab елемент като пишеш адрес, ако вече има отворен таб с тоя адрес - МАЛОУМНО! Добре че и за това има решение, макар и на пръв поглед от разширение, ползвано за други цели (switch-to-tab-blacklist, имаше май и други разшиерния, не знам защо избрах това, май най-лесно и безболезнено стана). Наистина недоумявам как се махат неща, доказани във времето като полезни, просто малоумието и дрогата явно опияняващо са обзели всички тия програмисти и дизайнери на масовия софтуер. Поне под Аеро в Вин7 с дефолтната тема браузъра изглежда доста добре, поне за скинове и персони не мисля вече. Ако ползвах Вин98 интерфейса, щях да мисля Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 Аз пък все още не мога да изкарам бутон на отметките отгоре до другите бутони - като съм в редактора си се вижда, че е там, като го затворя - вече го няма...не мога да си го обясня, при положение, че горе имам сложени само 6 бутона. За да не търся в нета, някой набързо да ми каже това "автоматично плъзгане" какво прави, че не виждам промяна и с него, и без него... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 Ако имаш предвид бутона Bookmarks дето отваря страничната лента с букмарковете, не виждам проблем с нея, стои си. Но освен нея, имам само Хистори, и бацк/форвард бутони отляво на адресбара. Показал съм си менюбара, т.е. не ползвам новия вид с главен Firefox бутон. Да не ти е на български фокса? Ако имаш предвид Use Autoscrolling, ако е включено - като натиснеш средния бутон в страницата, влизаш в режим на скролиране от цъкнатата точка, можеш да скролираш само с мръдване от точката на цъкване нагоре и надолу, а излизаш от режима с цъкване отново, или с някой от другите бутони. Малко неясно кръстена опция. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 Отзад-напред... - При мен не баца номера със средния бутон - и аз това си помислих че е, но не става поне при мен. - Естествено, че съм с BG интерфейс, щом употребявам отметки вместо bookmarks. - Странична лента не съм отворил, а говоря конкретно само за бутоните най-горе. Ето ти 2 скрийншота за по-добра ориентация - първият е както е в момента, докато си пиша и бутонът за отметките се е скрил някъде до бутона за изтеглянията (там би трябвало да бъде), а на втория скрийншот той се вижда, но както казах излиза единствено, когато отворя редактора за местене на бутони и символи: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 А хрумвало ли ти е да пробваш без допълнителни скинове и теми? Щото се вижда че ползваш тема, както се вижда и че докато си в режим на настройка, има размествания и "повреди" в бутоните и елементите на интерфейса, 100% причинени от темата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 15, 2011 Share Posted July 15, 2011 А хрумвало ли ти е да пробваш без допълнителни скинове и теми? Естествено, че първо го пробвах с дефолт-скина - същата работа...не ги размества/поврежда, но пак изчезва като изляза от редактора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 15, 2011 Share Posted July 15, 2011 Естествено, че първо го пробвах с дефолт-скина - същата работа...не ги размества/поврежда, но пак изчезва като изляза от редактора. А мога ли да попитам закакво ти е бутон за това след като има меню-опция като слънце . (иначе вероятно нещо се е бъгнало при теб). Сложи нещо по-ново от ХР :Р . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 15, 2011 Share Posted July 15, 2011 А мога ли да попитам ... Нали знаеш - всеки луд с номера си. ...не ми трябва, но защо по дяволите се скрива... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted July 17, 2011 Share Posted July 17, 2011 Чудно, нямам тоя проблем. Да не си инсталирал новият фаерфокс върху старият, като гонаправих тоя номер имах много проблеми с интефейса на лисицата и се оказа, че щетрябва да трия и да записвам на чисто. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sheep Posted August 25, 2011 Share Posted August 25, 2011 Бях с Firefox 3.6 версия, дадох му да се update-не. Направи го до 5.0, въпреки че актуалната в момента беше 6.0. После веднага update-нах до 6.0. Сега всеки път като изключвам с червения хикс (примерно останал е само един таб отворен и за да се затвори трябва да се затвори целия браузер) и после пак включа Firefox ми дава опция "Restore Previous Session". Това по подразбиране ли е така или означава, че браузерът всеки път дава някаква грешка при изключване? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 25, 2011 Share Posted August 25, 2011 Бях с Firefox 3.6 версия, дадох му да се update-не. Направи го до 5.0, въпреки че актуалната в момента беше 6.0. После веднага update-нах до 6.0. Сега всеки път като изключвам с червения хикс (примерно останал е само един таб отворен и за да се затвори трябва да се затвори целия браузер) и после пак включа Firefox ми дава опция "Restore Previous Session". Това по подразбиране ли е така или означава, че браузерът всеки път дава някаква грешка при изключване? По подразбиране е така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted September 15, 2011 Share Posted September 15, 2011 Кажете някоя добавка, която да показва дадената страница колко трафик е генерирала - т.е като отворя сайт, да ми каже - 100К тази страница, като отворя друга, примерно 60К и т.н Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted September 30, 2011 Share Posted September 30, 2011 Сега като излезе 7 версия, tedy да каже как се дърши при отворени много табове и много време. Нали гохвалят, че точно в тази ситуаци може да има до 50% по-малко използвана памет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted October 22, 2011 Share Posted October 22, 2011 Доста често ми забива FireFox 7 за около 20-30 секунди - кръгчето се върти ли върти, пише Not Responding в Title Bar-ът и толкова. После се оправя Пробвах да махна Hardware Acceleration (Tools -> Options -> Advanced): не помогна в момента тествам network.http.max-connections със стойност от 256 на 48, но не помогна, така че го върнах на default. Някой има ли решение на този проблем? п.с. Някой да ползва бетата на 8-цата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 Може вече да сте го дискутирали, но....някой забеляза ли промяната, когато е в YouTube например? Със старите версии, когато цъкнеш да тръгне клипчето, първо буферира малко и след това започва да го зарежда в движение, докато стигне до края ; съответно ако си в сайт с няколко вмъкнати клипчета и цъкнеш на всяко от тях, всичките клипчета тръгват да се зареждат и дори някои от тях да ти станат безинтересни и да решиш да ги "изключиш" това нямаше как да стане, защото дори и да ги спреш, те продължават да точат лента и да се зареждат докато не стигнат докрая. От известно време (не знам на коя версия точно се случи 4...5...6...7 , понеже май всяка седмица излиза нова лисица) забелязвам, че клипчето се зарежда само, когато е в плей-режим ; когато натиснеш паузата, автоматически спира и по-нататъшното зареждане. Не знам дали се дължи на някоя от новите версии на FF или просто е съвпаднало с някоя от новите версии на флаша да речем, но където и да е промяната, това е изключително удобно при посещения на сайтове с множество вмъкнати и големи по обем клипчета. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 има stop downloading Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 има stop downloading Аха...явно е локална опция на ютюба (понеже във вибкокса например това нещо го няма)...но мога да се закълна, че преди години тая опция просто я нямаше, дори бях писал за това във форума тогава и нито дядо Мраз, нито Вокса или някой друг по-навътре в нещата не можа да ми даде решение на проблема. Тука е мястото да похваля една добавка към FF, която наскоро открих и ми върши идеална работа - Drag&DropZones. Може да се ползва за най-различни неща - напр. да управляваш различните търсачки само с 1 бутон на мишката...или пък да превеждаш от и на различни езици...и за доста други неща в бъдеще ще я ползвам, само трябва да се сетя какви задачи да й задам. Просто е направена доста креативно и от потребителя се иска само да се сети за какво да я използва и респ. - да си я програмира за конкретните задачи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Току що надградих до версия 11 - сигурно съм един от първите, понеже около 1.30 часа цъкнах за обновявания и нямаше, а в 2.30 пак цъкнах и то без да искам, но се оказа, че преди малко са качили 11-та. Като че ли вчера беше, когато си бях с 3-та версия, а после като започнаха да вадят ъпдейти през седмица-две... Реално погледнато от 5-та версия досега не съм забелязал някаква глобална промяна, да не кажа - почти никаква...само дето някои от добавките вече не работят с по-новите версии. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Току що надградих до версия 11 - сигурно съм един от първите, понеже около 1.30 часа цъкнах за обновявания и нямаше, а в 2.30 пак цъкнах и то без да искам, но се оказа, че преди малко са качили 11-та. Като че ли вчера беше, когато си бях с 3-та версия, а после като започнаха да вадят ъпдейти през седмица-две... Реално погледнато от 5-та версия досега не съм забелязал някаква глобална промяна, да не кажа - почти никаква...само дето някои от добавките вече не работят с по-новите версии. Хората трупат версии. Opera за 7години по-дълъг живот има по-малко напредък във version number-а, понеже имат навика минорните промени да ги вадят например 10.51 и т.н. Забелязал съм, че от Mozilla не си поплюват и вадят само версии със следващ по ред мажорен version number, без да пускат subversion-и, а още по-лошото е че промените са минимални и бъгове остават висящи в по няколко поредни версии. За неразбралите subversion-а е минорен/малък ъпдейт, промяна/, който се отбелязва след точката във version-а, а мажорният ъпдейт се отбелязва с изцяло нова версия... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Забелязал съм, че от Mozilla не си поплюват и вадят само версии със следващ по ред мажорен version number, без да пускат subversion-и, ... Не е точно така - преди 3 седмици бях с версия 10.0, допреди снощи - с 10.02 - пускат и междинни субверсии, но не мога да хвана какво променят в субовете и в генералните от доста време насам. Сигурно на сайта имат хронология какво са правили, но ме мързи да чета, а в практиката промените не ги усещам - вероятно най-вече правят кръпки в сигурността... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.