tedy Posted May 28, 2009 Share Posted May 28, 2009 Абе тоя грозен Firefox 3.0.0.10 що като пиша в полета като в това във форума, чат пат изведнъж губи фокус от полето? Нито съм натиснал нещо като Alt или нещо, което да бъде причина, ами просто губи фокус от полето и трябва да цъкам пак вътре. Не се случва често, но като стане, издивявам от такива глупави бъгове или кво са, мамка им мръсна мозилска :ph34r: Иначе общо взето съм доволен от версията, засега не качва памет, стои на 130-40 МБ и не качва мизерно памет, както с предната, с която бях, и която след няколко дни беше вече глътнала около гигабайт! Бахти мизерията, понякога съжалявам, че съм се захванал с шибаните компютри, софтуер и другите такива лайна Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted May 28, 2009 Share Posted May 28, 2009 Да попитам дали някой се е сблъсквал с моя проблем и дали знае решение (по-директно от google разбира се). "Великата" операционна система Виста категорично отказва да пусне Файърфоксчето ми. Деинсталирах го, после пак го инсталирах и пак не иска... П.П. Между другото по-сбозясан софтуер, да не говорим за операционна система, от Виста не съм виждал. Ако някой е на ХР още да минава директно на 7, аз съм от 3 дни с него на настолното РС и се чувствам все едно имам най-новия и най-бърз компютър , след година и половина съжителство с Увистата, всичко работи по-добре и по-бързо, с изключение на един скенер на Канон - засега. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted June 11, 2009 Share Posted June 11, 2009 Не мога да открия две добавки, едната сгъваше букмарковете само на икони, а другия опростяваше адрес бара. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted June 11, 2009 Share Posted June 11, 2009 Не мога да открия две добавки, едната сгъваше букмарковете само на икони, а другия опростяваше адрес бара. За опростяването използвам oldbar+ hide unvisited Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted June 19, 2009 Share Posted June 19, 2009 Ако някой е на ХР още да минава директно на 7, аз съм от 3 дни с него на настолното РС и се чувствам все едно имам най-новия и най-бърз компютър , след година и половина съжителство с Увистата, всичко работи по-добре и по-бързо, с изключение на един скенер на Канон - засега. Драйвърите от Виста стават ли за Win7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted June 27, 2009 Share Posted June 27, 2009 Като си пусна нещо от GameTrailers и веднага ми заема над 70% от натоварването и на двете ядра.С YouTube няма такова нещо.Пак инсталнах най-новия флаш плеър и няма ефект.Кодеците ги дадох на стандартни настойки, пак така. Mozilla Firefox 3.5, Win7 x64!?Дали е от сайта или е в моя телевизор проблема (до вчера нямаше пробем, предполагам, че е от сайта ама да питам все пак)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 27, 2009 Share Posted June 27, 2009 Сигурно е "в твоя телевизор" - току що пуснах 2-3 от сайта и нямам такъв проблем... П.П. С 32 бит. XP съм., FF 3.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted June 27, 2009 Share Posted June 27, 2009 Еми пробвах да пускам flash, realplayer и WMP за филмчетата като plug-in ама и при трите товари процесорите над 70-80%.Какво може да е това? ______________________________ Хм, може пък нещо флаш-а в комбинация с новата версия на Мозила-та да ми правят парчета заради Win7 и 64-битовия ама ... чудя се дали да не преинстална Мозилата. _____________________________ Тъкмо стартирах IE и Мозилата от страх сама се оправи.Нищо не съм барал, просто си заработи като преди Лекарството явно е MicroSoft. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xeon Posted July 1, 2009 Share Posted July 1, 2009 От днес без никаква причина bulforum вече ми го зарежда така: Линк Някоий може ли да ми каже как да го направя стандартно,без тия 100000 отговора в края на страницата,че така е много дразнещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 1, 2009 Share Posted July 1, 2009 От днес без никаква причина bulforum вече ми го зарежда така:Линк Някоий може ли да ми каже как да го направя стандартно,без тия 100000 отговора в края на страницата,че така е много дразнещо Не би трябвало, тъй като този изглед го премахнахме изобщо от опциите. За всеки случай пробвай горе вдясно от опциите да смениш от "Standard" на "Linear+" и обратно....и не си включвай никога българския интерфейс, че е бъгав. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xeon Posted July 1, 2009 Share Posted July 1, 2009 @Midex-мерси...пуснах го на Linear+ и всичко се оправи Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 3, 2009 Share Posted July 3, 2009 Tоя Firefox супер централно започва да ме изнервя. Прекалено много ресурс гълта и прекалено бавно действа. Как може един свястен браузър да няма ми кажете... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 3, 2009 Share Posted July 3, 2009 Имаше един период с една по-стара версия, и аз се оплаквах така. Много бързо (за 5-6 дена) качваше до около гигабайт памет. и лагваше за световно. Е, не знам от адд-он ли беше, от какво, но сега съм с 3.0.10, само с 2 адд-она (файрбъг и табмикс плус), спрял съм изцяло изключил флаша, и няма проблеми. Заел е САМО 150 МБ и не качва почти, дори след 10 дни. С включен Флаш също не качваше много повече, но лагваше сериозно след 10-15 дни ползване. Пробвай без адд-они или поне без критичните, пробвай с по-нов флаш версия, вероятно е нещо от тия. Зависи и какво разбираш под много ресурси. Аз преди до 5-600 МБ заети не го считах за недостатък, стига да работеше.. С новата 3.5 ли си? Аз нещо не я харесах, още аддоните не работят за нея поне тия дето погледнах, и ме дразни новия бутон в таббара, който да се махне, трябва да се слага още един адд-он. Та за мен браузъра се крепи, без флаш още по-добре се държи, и съм доволен общо взето. Явно с Флаша не се разбират добре, щом без него усещам страшно подобрение в държането и ресурсите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 3, 2009 Share Posted July 3, 2009 Е какъв е тоя браузър дето ще му изключвам флаша, за да работи добре. Tова е нелепо. С 3.5 бетата съм. И под много ресурс имам на предвид, GTA4 качва 20 фрейма ако спра браузъра. Oколо 1ГБ памет ми заема за ония дето духа. Стартира се около 20 секунди, че и повече. Ако почна да пиша на кирилица горе в бара, като почне да търси измежду Имената и адресите на страниците, отнема около 4-5 секунди, за да се усети, че няма нищо на кирилица и през това време браузъра фрийзва. Чак след това мога да изтрия, да напиша сайта на латиница и да си го избера евентуално от падащия списък с преди това посещавани сайтове. Много лагава работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 3, 2009 Share Posted July 3, 2009 Е какъв е тоя браузър дето ще му изключвам флаша, за да работи добре. Tова е нелепо. С 3.5 бетата съм. И под много ресурс имам на предвид, GTA4 качва 20 фрейма ако спра браузъра. Oколо 1ГБ памет ми заема за ония дето духа. Стартира се около 20 секунди, че и повече. Ако почна да пиша на кирилица горе в бара, като почне да търси измежду Имената и адресите на страниците, отнема около 4-5 секунди, за да се усети, че няма нищо на кирилица и през това време браузъра фрийзва. Чак след това мога да изтрия, да напиша сайта на латиница и да си го избера евентуално от падащия списък с преди това посещавани сайтове. Много лагава работа. Ами пробвай разни варианти, вкл. да го преинсталираш, като преди да го инсталираш, затриеш всички негови директории по program files, \users\... и т.н. Това явно е от бетата, що не пробваш финалната 3.5? Точно това, за което говориш, не съм го срещал аз лично. Не лагва по този начин в адресбара, гигабайт качваше една версия 3.0.1, и то след 6-7 дена средно. Някой адд-он е причината според мен. Или бетата. Флаша допринасяше предимно браузъра да лагва след няколко дена, но само при работа с него. Ако не го закачам, ресурси като процесор не взима.. Сложи си 3.0.11. Link to comment Share on other sites More sharing options...
midas Posted July 6, 2009 Share Posted July 6, 2009 Слагах някви гуугъл тулбари и ми изчезна полето в дясно на адрес бара за бързо търсене. Някой да знае как да си го върна, че нищо не намирам в настройките? А, върна се някак си. Не разбрах и аз как... Link to comment Share on other sites More sharing options...
evil_smith Posted July 6, 2009 Share Posted July 6, 2009 Слагах някви гуугъл тулбари и ми изчезна полето в дясно на адрес бара за бързо търсене. Някой да знае как да си го върна, че нищо не намирам в настройките? А, върна се някак си. Не разбрах и аз как... Ако още искаш да разбереш: Изглед -> Ленти с инструменти -> настройване -> намираш поленцето и го пускаш отстрани до адрес бар-а. Link to comment Share on other sites More sharing options...
midas Posted July 6, 2009 Share Posted July 6, 2009 ми гледах там, ама го нямаше... явно е отишло в navigation bar-a, а пък аз съм го скрил защото ползвам Tiny Menu Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted July 6, 2009 Share Posted July 6, 2009 При мен версия 3.5 се движи много по-гладно от предишната (въпреки че заема дори повече рам)... не знам вие дали сте имали подобни наблюдения! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 6, 2009 Share Posted July 6, 2009 При мен версия 3.5 се движи много по-гладно от предишната (въпреки че заема дори повече рам)... не знам вие дали сте имали подобни наблюдения! Я доуточни, по-гладно = иска повече/гладна е за ресурси ли? Че става малко двузначно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted July 11, 2009 Share Posted July 11, 2009 Някой по-ориентиран би ли ме ориентирал мен на кое да се вярва, относно използваемостта на браузърите: ТУК или ТУК, че разликата е някъде от небето до земята, което ме учудва много. Да ставаше дума за процент два, три, пет, ами то за 20-30 процента чак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 11, 2009 Share Posted July 11, 2009 Мисля, че статистиката на уики-то е доста пресилена, поне що се отнася до версиите на ИЕ. По-вероятна ми се вижда статистиката от първия линк. Освен това чак пък 8.4% да ползват Сафари и само 0.7 Опера, също не ми звучи правдоподобно...в първия линк и тези са по-балансирани (изразявам само лично мнение). Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted July 11, 2009 Share Posted July 11, 2009 Някой по-ориентиран би ли ме ориентирал мен на кое да се вярва, относно използваемостта на браузърите: ТУК или ТУК, че разликата е някъде от небето до земята, което ме учудва много. Да ставаше дума за процент два, три, пет, ами то за 20-30 процента чак. На w3schools извадката е им от посещение на тяхния сайт. 2'я линк адекватен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 11, 2009 Share Posted July 11, 2009 Да, и за мен втория е адекватния. Някак не можех да повярвам, че Firefox е качил 40-50%, и IE е под 20-30 . Кеф ми прави "хубавата" ви и "бърза" Опера - от години даже е под 1 процент. Как така като е бърза, пъргава, и перфектна, не успя да качи поне малко през годините... Тя още малко ще изпадне от всички класации. Firefox ме дразни само с едно - относително бързо започва да лагва, явно с ресурсите не се справя много добре. Сега за 2 седмици е заел 200 МБ, но пак лагва от няколко дни доста, въпреки че омразния Flash е спрян отдавна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted July 11, 2009 Share Posted July 11, 2009 Опера води класациите в мобилното браузване, това е приоритета им от доста години насам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.