vinyl_master Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 Добре ти къде видя написано от мен, че по - добро от опера няма? Видях просто по - горе, че тръгна дискусия кой по - бързо работи, кой е по лек и дадох този топъл тест!?. И тва, че опера бие по показатели във всеки един тест от горния линк, далеч непокрива всички критерий за перфектния браузър. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 Мен пък почти всичко в Опера ме дразни. Дори и видът и организацията на Preferences прозореца, ако щете. Въпреки че не бих се учудил ако наистина бие останалите дори по всеки друг показател. Имам я инсталирана както каза някой нагоре, за проби, е не мога да ѝ свикна и не ми допада пък. Да не говорим, че преди време с нея срещах най-големи трудности да подкарам даден сайт. В ФФ и ИЕ всичко идеално работи с възможно най-малко код, а за Опера ми трябваха доста допълнителни усилия. Дядо ви Мраз може да ви каже пък той с разни .NET компоненти какви неща е срещал, и че някои компоненти са стрували доста повече ако искаш да поддържат и Опера. Ако искаш. Говорим за разни скъпи компоненти. Сега положението може и да е по-добро. И все пак 3-ката повече или по-малко рам лапа от 2-ката? Че чувам противоречиви данни. Още не съм я сложил, че нямам много време. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 Добре ти къде видя написано от мен, че по - добро от опера няма? Видях просто по - горе, че тръгна дискусия кой по - бързо работи, кой е по лек и дадох този топъл тест!?. И тва, че опера бие по показатели във всеки един тест от горния линк, далеч непокрива всички критерий за перфектния браузър. Не ме разбра. Моя пост преди 1-2 страници беше именно че опера е по-бърза особено при повечко JavaScript. При последните тестове които аз си правих показаха че опера беше в ПЪТИ по-бърза от IE и FF... Общо взето казваме и 2мата едно и също нещо Иначе верно да подкараш нещо по-сложно да работи на опера си е жива мъка, признавам си без бой. Ориентировъчно за незапознатите - да погледнат activewidgets.com каква е цената за IE+FF и колко още искат за Pro версията която освен на горепосочените 2 работи също така на Opera и Konqueror... последно помня че за едното искаха към $200-$300 а за пълната версия искаха над $1500... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 някой пробва ли да отвори 7sport.net на firefox 3 Как бе, ето: всъщност подрежда ги по азбучен само там, където е бутона views (на твойта картинка). Иначе като натисна по стандартния начин на bookmarks (над back и refresh) и си стоят неподредени Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 Opera просто е по-капризна тъй обича спазването на стандартите. Не съм видял свястно написан по w3c стандартите сайт който да не се отвори коректно с Opera. Въпреки това разработчиците на Opera бяха казали преди време, че в 9.5 енжина ще е по-толерантен към страниците неспазващи стандартите. Пробвайте пак и вижте дали нещата са се променили и дали ще се спестят тези $1500. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted June 20, 2008 Share Posted June 20, 2008 failure in chrome registration ми дава като грешка при зареждане всеки път. Давам ОК и пак излиза. Така 3 пъти, след което се оправя ? Прочетох, че може би е от password manager-a, който по някакъв начин се е внедрил в файърфокса - иска да се инсталне, но проблема е, че не мога да го канселирам/махна от add-ons. Някакви идеи ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ Wonder Posted June 21, 2008 Share Posted June 21, 2008 някой пробва ли да отвори 7sport.net на firefox 3 Влез от тук: http://7sport.net/7sport/index.htm Или ако изкочи пак тая шитня цъкни "Ignore this warning" ---------------- Now playing: Psychedelic Rave - Paradise via FoxyTunes Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted June 22, 2008 Share Posted June 22, 2008 Дори и за браузър си трябва помощ , като не иска да се инсталира примерно flash player-a (Ubuntu 8.04 ) не иска да ти показва прогреса на даунлоад и изобщо не сваля нищо , въпреки че си му задал , чудиш се защо в последните 3-4 дни е започнал да забива прекалено често и т.н. Определено си има значение , днес четох за Safari , смятам тия дни да го пробвам , само незнам каква мъка ще е ,ако и за тоя браузър трябва да се оправя html/css-a , но ще го преживеем някак си . Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 22, 2008 Share Posted June 22, 2008 Като си тръгнал към Сафари, защо не минеш направо на Lynx Или като сме тръгнали към простота, направо на DOS. Това е бъдещето Явно тук принципа Колкото по-просто, толкова по-лесно, не важи. В края на иронията, извода е защо се занимаваш с глупости, карай си на тестван браузър и си ползвай времето за по-смислени неща . Така и така вече си на линукс. Относно аватара ми, за който ме подчекна в една тема, ще го сменя, нямаш грижи , само да намеря някоя свястна снимка на Бил Гейтс Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted June 22, 2008 Share Posted June 22, 2008 Че аз ,ако бях тръгнал направо щях да съм там , въпроса е ,че трябва да се хвърля по едно око на всичко което потребителя използва. Иронията ти знаеш къде е и как се започва с инсталация на последната версия на Ubutnu ,ама няма проблеми , няма да се плашиш , проблема винаги е в зад клавиатурното същество Иначе за снимка не се бой , в скоро време и казачок ще го виждаш да играе в youtube само за да продаде 5-10 копия на "най-великата операционна система в света" windows N , е тогава определено ще си заслужава да се сложи . Че тогава може и аз да се замисля да сменя моя аватар . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 Със старата версия на лисицата съм. Днес ми даде ъпдейт и някакъв пач там нз какво е точно. От както го инсталирах половината от картинките на който и да е сайт или не се зареждат или се зареждат с часове. Съмнява ме това да ми е от нета.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted July 3, 2008 Share Posted July 3, 2008 We did it! We set a Guinness World Record for the most software downloads in 24 hours. With your help we reached 8,002,530 downloads. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeRoX Posted July 4, 2008 Share Posted July 4, 2008 Днес ще ми се наложи преинстал на Windows (отново ) Та може ли да си копирам фовиритете (линковете) някак си, че ми писна да ги нареждам след всеки преинстал... Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted July 4, 2008 Share Posted July 4, 2008 http://www.google.bg/search?hl=bg&clie...fox&spell=1 Направо си копирай целия профил, всичко ще ти се запази - хистори, буукмарк, теми, екстеншъни... http://support.mozilla.com/en-US/kb/Profiles Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeRoX Posted July 4, 2008 Share Posted July 4, 2008 http://www.google.bg/search?hl=bg&clie...fox&spell=1Направо си копирай целия профил, всичко ще ти се запази - хистори, буукмарк, теми, екстеншъни... http://support.mozilla.com/en-US/kb/Profiles Мерси много! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted July 4, 2008 Share Posted July 4, 2008 Днес ще ми се наложи преинстал на Windows (отново ) Та може ли да си копирам фовиритете (линковете) някак си, че ми писна да ги нареждам след всеки преинстал... http://mozbackup.jasnapaka.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pe710_1993 Posted July 4, 2008 Share Posted July 4, 2008 Днес си истеглих новата(тройката) и не ми чете някои шрифтове- webdings,wingdings и т.н ... Кажете как да го оправя? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeRoX Posted July 4, 2008 Share Posted July 4, 2008 Проблем... Преинсталнах "прозореца", обаче като сложа папката в посоченето място: http://www.google.bg/search?hl=bg&clie...fox&spell=1Направо си копирай целия профил, всичко ще ти се запази - хистори, буукмарк, теми, екстеншъни... http://support.mozilla.com/en-US/kb/Profiles И лисицата ми дава някав проблем и неще да се включи. Като си има в тази директорията папката с новосъздадения профил в който няма нищо и се отваря, но ако оставя стария профил неще да се включи. Ако е нужно ще снимам съобщението, което ми излиза. Ако може някой да помага... Ето го и проблема: * *Firefox-а не е пуснат!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeRoX Posted July 5, 2008 Share Posted July 5, 2008 Както и да е ще ги преживея тези линкове, но въпроса сега е там, че Firefox-а не ще да се включи дори и след преинстал и ми дава горепосочения проблем. Ако все пак някой може да ми кажа и как да си измъкна фаворитете от онзи профил, който ми ус*а работата нека сподели... Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted July 5, 2008 Share Posted July 5, 2008 претърси Documents and Settings директорията за файлове bookmarks*.* има няколко бакъпа дори лиско си прави такива това са html файлове които се отварят нормално и могат да се импортват - там са ти записани фаворитите а защо поне не си ги експортна преди за по сигурно Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeRoX Posted July 5, 2008 Share Posted July 5, 2008 претърси Documents and Settings директорията за файлове bookmarks*.* има няколко бакъпа дори лиско си прави такива това са html файлове които се отварят нормално и могат да се импортват - там са ти записани фаворитите а защо поне не си ги експортна преди за по сигурно Ами това е доста добър въпрос. Работата е там, че ония пич ми каза да си коипирам "профила" и аз така и направих, но сега като го сложа този "профил" на посоченото място и ви показах какво съобщения ми излиза. Сега още по-големия проблем е че въобще не мога да пусна лисицата. Дори и след преинсталиеране като се помъча да я пусна и ми излиза онова мазно съобщения и лисицата не се пуска... Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted July 5, 2008 Share Posted July 5, 2008 ами нз точно какво си направил ама ако само си си копирал профила сега просто го махни от там (не го трии - може да ти потрябва) и трябва да ти тръгне начисто ако си ползвал някаква програма не знам вече иначе така както са ти казали по принцип става ама винаги може да се обърка нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeRoX Posted July 5, 2008 Share Posted July 5, 2008 Сега да обесня какво съм направил: 1. Влезнах в %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ и си копирах папката с профила от там 2. Преинсталирах Windows-a 3. Записах лисицата и влезнах и нямаше нищо. 4. Влезнах в %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ и сложих папката с профила 5. Влезнах в лисицата и пак намше нищо. 6. Пак влезнах в %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ и вече имаше паката с профила, която ях сложил и още една (явно новоъздадена) и изтрих втората папка. 7. Пуснах лисицата и ми излезе онова въобщение. 8. Влезнах в %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ и зитрих и папката, която бях сложил. 9. Пак пуснах лисицата и онова съобщение пак излезе. 10. Преинсталирах лисицата. 11. Като я пусна и пак излиза въпросното съобщение. Не съм намесвал никакви други програми. Сега на първа ръка да успея да я включа пък после ще ги мисля фаворитите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted July 5, 2008 Share Posted July 5, 2008 какво да ти кажа ... спри лисицата - най добре рестартирай обаче ! изтрии (или премести) всичко от %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ после и от %USERPROFILE%\Local Settings\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles - тва не мисля че е важно но ... нз коя версия ползваш - аз съм си с 2.0.0.14 пробвай с нея а не с .15 (последната) или 3ката ако това стане после можеш да си копираш всички файлове от старата %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\хххххх.хххххх в новосъздадената папка хххххх.хххххх името ще е друго вече аз така се борих и единственото което ми се загуби бяха паролите - мъчих се да подкарам 2ка и 3ка едновременно и си правих експерименти един път Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted July 6, 2008 Share Posted July 6, 2008 Само на мен ли неиска от сайта да се свали новата версия на български?Сега свалих английска и мога ли да и обърна езика по някакъв начин.Базиках настройките ама неще нещо... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.