djadomraz Posted March 28, 2008 Share Posted March 28, 2008 Абе май само при мен всичко си е както трябва .Като влезна в сайта ми дава да сваля българската версия , а като си сваля английската и следва авто обновяване пак си остава на същият език . Това е от времевата зона на компютъра ... от там засича къде си и коя версия е за твоята държава . п.п. Дано ме разберете сега или наистина говоря сбъркано . този път успя Всъщност доколкото съм се бъзикал всичко зависи от Accept хедъра на браузъра когато го сваляш - ако е en-US ще ти даде на английски, ако е bg ще ти даде българската а това точно се определя в Tools -> Options -> Languages При първоначална инсталация на Windows зависи от настройките в regional settings, оттам и IE-то с което първоначално ще свалиш FF освен ако го нямаш на CD или на диска нещо. Между другото продължава да ме учудва че повечето хора изобщо не си нагласят регионалните настеройки и си карат все едно не са в BG после се чудят защо тук и там нямат кирилица и почват да инсталират какви ли не шантави програми като flextype само и само за да "кирилизират" нещата при положение че всичко си го има готово и само трябва да се "обясни културно" къде точно се намираш и на какъв език предпочиташ да са ти нещата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanopollis Posted March 28, 2008 Share Posted March 28, 2008 Между другото продължава да ме учудва че повечето хора изобщо не си нагласят регионалните настеройки и си карат все едно не са в BG после се чудят защо тук и там нямат кирилица и почват да инсталират какви ли не шантави програми като flextype само и само за да "кирилизират" нещата при положение че всичко си го има готово и само трябва да се "обясни културно" къде точно се намираш и на какъв език предпочиташ да са ти нещата. Аз съм си в чужбина, майна. Затова са писал колко съм от Гринуич Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted April 25, 2008 Share Posted April 25, 2008 Мога ли да прехвъля на друг компютър всички Bookmarks с темите, аддоните, адресите и паролите? Ако може какво трябва да направя и задължително ли е версията на другата лисица да е като на моята. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harlem Posted April 25, 2008 Share Posted April 25, 2008 Мога ли да прехвъля на друг компютър всички Bookmarks с темите, аддоните, адресите и паролите? Ако може какво трябва да направя и задължително ли е версията на другата лисица да е като на моята. Можеш и мисля че версийте не оказват ефект.Влизаш в лисицата даваш на Bookmarks и от там на organize Bookmarks излизати нов прозорец отиваш в него на File>Export(означава да ги изнесеш) и ги запазваш кадето си искаш на компа(то е един файл който съдържа въпросните Bookmarks) след тва шращаш да кажем на другия комп файла и влизаш пак в лисицата пак на Bookmarks>Organize>File>Import(означава да внесеш) и избираш онзи въпросен файл който преди тва си запазил. P.S.За аддоните и другите работи нз как да се прехвърлят обаче. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted April 25, 2008 Share Posted April 25, 2008 Ad-on не се прехвърлят главно поради причината, че са безплатни и стига да запомниш/запишеш какво си имал не проблем да си ги дръпнеш пак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted April 25, 2008 Share Posted April 25, 2008 Ето това е истината за бекъп - http://mozbackup.jasnapaka.com/ Запазва всичко от букмарковете, до добавки, пароли, настройки, просто все едно не сте преинсталирали Windows-a. Както на сайта пише освен с Firefox работи и с Thunderbird, SeaMonkey, Mozilla Suite, Netscape. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted April 25, 2008 Share Posted April 25, 2008 Ето това е наистина добро ще ми свърши работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted April 25, 2008 Share Posted April 25, 2008 Аз ли нещо не разбирам или това излишно усложнява положението? Просто си копираш папката от Application Data и всичко е ОК. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted April 27, 2008 Share Posted April 27, 2008 нещичко за четене линк Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted May 3, 2008 Share Posted May 3, 2008 Колеги имам следният проблем.С версия 2.0.0.14 съм на Мозилата и след като ми се обнови ми се яви следният проблем.Като цъкна на даден линк за да отворя снимка ми изписва "Снимката с еди кой си адрес неможе да бъде отворена защото съдържа грешка".С Експлорер боза всичко си се отваря.Само при мен ли е този бъг или и при друг се е появил? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted May 3, 2008 Share Posted May 3, 2008 Това ми изкача когато натисна линк, отварящ поп ъп прозорче примерно. Проблемът е от няколко дни и нямам идея на какво може да се дължи. Влизах в about:config, но там не намерих такова животно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 3, 2008 Share Posted May 3, 2008 Това ми изкача когато натисна линк, отварящ поп ъп прозорче примерно. Проблемът е от няколко дни и нямам идея на какво може да се дължи. Влизах в about:config, но там не намерих такова животно. Дали пък няма нещо общо с конкретен сайт? Не ми се вярва да е винаги и при всички сайтове и всеки попъп който някой сайт се опитва да отвори. Защото като го гледам това май май някой си е оставил ръцете докато е update-вал сайта... или това или някой popup blocker или друг подобен плъгин сработва а след това сайта ти се оплаква че нещо не му е наред. cmb_tmp ми прилича на някакъв combo box/dropdown list или както там се наричат падащите списъци за избиране на елемент от тях. а с .value се всима избраната стойност... та затова си и мисля че няма нищо общо с твоя browser а по-скоро някой е update-нал сайта и или си е оставил ръцете или ти имаш излишни плъгини и антивирусни или други подобни дразнители които му пречат да работи както хората дето са го правили очакват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 След преинстала на Вистата имам проблем не само с Firefox, но и с IE7. Не знам как точно да го обясна, но като отворя примерно http://www.accuweather.com/, отстрани линковете за 5-те града не се отварят по никакъв начин. Като натисна върху града и все едно нищо не съм натиснал. Стои си така все едно не съм направил нищо. Това е и при firefox и при IE7. В същото време пробвах на друг компютър пак с Виста и няма никакъв проблем. Някакви идеи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 И при мен не се отварят тия линкове. Правени са с Flash. На другия комп с Виста, каква виста е била, без SP1 ли? Аз съм с Server 2008 х64, а знаем че той е с вграден SP1, и вероятно има нещо общо с някакви пермишъни. Тоя комп на който става, каква виста е, х32? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 При мен също не се отварят, а в момента съм с линукс и FF 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 Аз съм с Windows XP SP2 и при мен въпросните линкове работят както с Firefox така и с Opera и IE7. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 Аз съм с Windows XP SP2 и при мен въпросните линкове работят както с Firefox така и с Opera и IE7. Вероятно става дума за версия на Flash Player. Аз инсталирах преди седмица и съм с най-новия 9.нещо си. Вероятно нещо новия build прави номера, не знам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 Като гледам клипчета в интернет( Ютюбе примерно ) ми пуска 5 сек и заспива картината.Трябва да преместиш напред за да почне и пак спира след 5 сек?!?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 Тоя комп на който става, каква виста е, х32? 32 бита е и на двата. ОТКРИХ причината. На другия компютър ъпдейтнах флаш плеъра и познайте и там вече не се отварят. Проблема стои, поне разбрах причината Като гледам клипчета в интернет( Ютюбе примерно ) ми пуска 5 сек и заспива картината.Трябва да преместиш напред за да почне и пак спира след 5 сек?!?! понякога имам същия проблем, но рядко се случва Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 Като гледам клипчета в интернет( Ютюбе примерно ) ми пуска 5 сек и заспива картината.Трябва да преместиш напред за да почне и пак спира след 5 сек?!?! Сваляш и инсталираш най-новата версия на flash player Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 Най-странното е, че се оправи от самосебе си?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted June 3, 2008 Share Posted June 3, 2008 някой вече пробвал ли бета версията на 3-ката? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harlem Posted June 3, 2008 Share Posted June 3, 2008 Най-странното е, че се оправи от самосебе си?! И на мен вчера ми стана така Обаче като затворих и отжорих броузъра и се орпави... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted June 4, 2008 Share Posted June 4, 2008 Под сайта ми седи едно такова... : Как да го оправя без да трия мозилата...? (не стана с реинст!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 4, 2008 Share Posted June 4, 2008 Под сайта ми седи едно такова... : Как да го оправя без да трия мозилата...? (не стана с реинст!) Кажи с какви плъгини си де. Гаранция е някой от тях само че ако ги изброиш може и да се светна кой точно защото явно аз точно тоя го нямам... иначе на мен би ми било полезно да ми показва JS и HTML/DOM грешките направо отдолу ако ги има. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.