djadomraz Posted March 8, 2008 Share Posted March 8, 2008 За какво като отварям www.winner.bg и като почне да ми зарежда и изведнъж ми забива firefox-a ? Вероятно някой от плъгините които си инсталирал. При мен няма проблеми с отварянето на този сайт. И се отваря доста бързо бих казал. Пробвай да изчистиш временните файлове и други подобни, виж да нямаш някоя друга програма която да товари диска примерно като торенти да кажем... Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 в последно време лисицата страшно много "тежи" при браузване на сайтове. това натоварване на системата се отразява и на почти всички програми, които ползвам в същия момент ... а когато затворя прозореца на браузъра, лисицата продължава да си върви на заден план и при слеващо стартиране сякаш работят 2 браузъра едновременно Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 в последно време лисицата страшно много "тежи" при браузване на сайтове. това натоварване на системата се отразява и на почти всички програми, които ползвам в същия момент ... а когато затворя прозореца на браузъра, лисицата продължава да си върви на заден план и при слеващо стартиране сякаш работят 2 браузъра едновременно Виж горния пост на дядомраз, или един мой от една друга тема. Подобно нещо ми се случваше преди с версии 1.5.х, и на по-сбозен Windows. Или някое разширение. Преди ми се случваше като затворя програмата, процеса й остава в таск мениджър за 30-тина сек. и екситваше. но не винаги. Преинсталирай и си поддържай ОС-а чист. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted March 14, 2008 Share Posted March 14, 2008 значи цялата гяволия идва от winamp-a, който товари до 70% работата на системата Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 14, 2008 Share Posted March 14, 2008 значи цялата гяволия идва от winamp-a, който товари до 70% работата на системата Само като ти гледам този списък на последно слушаните музики от подписа и почва да ми светва какво количество излишни плъгини си накичил и на FF и на WinAmp-a Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted March 14, 2008 Share Posted March 14, 2008 Само като ти гледам този списък на последно слушаните музики от подписа и почва да ми светва какво количество излишни плъгини си накичил и на FF и на WinAmp-a то това едно на ръка (разкарах го тоя last.fm), ама даже и като сложих по-стара версия системата се товари пак на 70% само от winamp-a Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted March 14, 2008 Share Posted March 14, 2008 Само като ти гледам този списък на последно слушаните музики от подписа и почва да ми светва какво количество излишни плъгини си накичил и на FF и на WinAmp-a last.fm може да е всичко, но не и излишен :-). А и до сега не ми е правил абсолютно никакви проблеми, вече 2 години. /офф Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 14, 2008 Share Posted March 14, 2008 last.fm може да е всичко, но не и излишен :-). А и до сега не ми е правил абсолютно никакви проблеми, вече 2 години. /офф Шшшшшш тихо! Не ми пречи да юркам samkijot Помня той и за други плъгини си беше признал в някоя друга тема... освен аз да се бъркам което изобщо не е изключено, но като гледам предния му пост се даде без бой Иначе въпросния проблем може да е от всичко - някоя програма която прави мониторинг на fox-a или нещо друго такова (примерно някой keylogger) като нищо е виновна за случката... Аз имах следния случай - трансфера на RAID-a ми падаше драстично когато ми работеше QIP. Спра ли QIP-то и се оправяше. Странно, но факт. Смених RAID контролера и спря да се получава тази аномалия. Не знам от драйверите ли беше от какво ли но това направо ме разби на времето. С новия ми контролер и същото QIP го нямаше този проблем. А сега де ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted March 18, 2008 Share Posted March 18, 2008 Имам някакъв супер ужасен проблем с firefox-а. Не мога да си пусна едно клипче да изгледам, направо вече полудявам Трябва да пускам IE, за да видя каквото и да е клипче. Преинсталирах си виндоуса даже, инсталирах fox-a на чисто без плъгини, скинове и квото и да било и пак се появи тоя проблем. като я рестартирам се оправят за известно време и след това пак същото :| Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted March 18, 2008 Share Posted March 18, 2008 Свали си последната флаш версия за ФФ? edit: успех! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted March 18, 2008 Share Posted March 18, 2008 Свали си последната флаш версия за ФФ? 10x, инсталирах го пък да видим какво ще стане Link to comment Share on other sites More sharing options...
RapSs Posted March 27, 2008 Share Posted March 27, 2008 "500 - Internal Server Error" някакви идеи от какво може да е и това е само на една страница като отварям.. ., тествах други страници няма го, дразнещо е защото това е страница на онлайн игра и постоянно цъкам на разли ликнчета и като cгради, походи и такивати ми работи, като дам рефреш си излиза страницата но в момента в който цъкна някъде пак ми излиза тва и всеки път тряа да давам рефреш за да се оправи , та ако някой е имал подобен проблем нека сподели как го е оправил Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted March 27, 2008 Share Posted March 27, 2008 Ами то си пише. Грешката е при сайта, не при ФФ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted March 27, 2008 Share Posted March 27, 2008 Пробвай с "hosts" файла в виндолс/систем32/драйверс/етк да добавиш айпито на сайта и ако не се оправи да знаеш , че това си е грешка от тях ... проблема няма да е при теб . Link to comment Share on other sites More sharing options...
RapSs Posted March 27, 2008 Share Posted March 27, 2008 Пробвай с "hosts" файла в виндолс/систем32/драйверс/етк да добавиш айпито на сайта и ако не се оправи да знаеш , че това си е грешка от тях ... проблема няма да е при теб . сега ако ми обясниш малко по подробно какво точно трябва да напиша в този файл ще съм много благодарен а иначе страницата е hanovete.com и незнам точно как да и видя ИП адреса Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted March 27, 2008 Share Posted March 27, 2008 Не се напрягай и нищо не пиши никъде. Проблемът е в тъпия сайт, не е при теб. Не те ли подсети частта със Internal Server Error? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RapSs Posted March 27, 2008 Share Posted March 27, 2008 Ами то си пише. Грешката е при сайта, не при ФФ. добре ама вчера си го отваряше както трябва и днес даже, и одеве влизам и ... прас почва да прави тия парчета е така от нищото , единственото което съм направил е да си сложа Таб Микс Плюс .... да не би там да се барат някакви настройки , разгледах ама не видях от какво може да е търсих из форуми за такъв проблем ама не намерих Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 27, 2008 Share Posted March 27, 2008 Добре де и все пак, какво те навява на мисълта че проблема е във твоя FF? Вчера се е отваряло а днес не? И смяташ че въпросния сървър е от железобетон и никой друг нищо не го е правил междувременно следователно няма как да се "счупи" а твоя плъгин е проблема??? 500 Internal Server Error обикновено значи че нещо сървъра е крашнал по някаква причина която теб не би следвало да те вълнува а неговите администратори, и каква точно е въпросната причина се вижда от логовете. Ти колкото и да търсиш и да се ровиш във форуми няма да намериш нищо - проблема не е в твоя телевизор а в техния Ако продължаваш да се съмняваш, че твоя браузър успява да "счупи" сървъра (т.е. програмата на тоя сървър) - пробвай с опера или с интернет експлорер и ако с тях работи значи нещо хедърите които праща твойто FF го шашка (силно ме съмнява да е така, но все пак по някаква изчанчена логика може и да се случи а изчанчени логики писани от новобранци в програмирането съм виждал повече пъти от колкото ми се е искало). lil_stenly, ти на моменти обаче биеш всичките ми представи за възможно най-шантав отговор и предложение за оправяне на проблема. Как според теб изобщо ще даде ТАЗИ грешка ако не може да намери IP-то на сървъра и по каква логика други страници на този същия сървър ще се отварят а тази не? И как според теб рефрешването ще оправя проблема ако IPто на сървъра липсва. Така като се замисля и като гледам кога е направен пост-а на RapSs май сървъра е претоварен и затова прави така и ако някой вземе че даде повече данни, като примерно кой е сървъра, какво и къде прави и как успява да го "усмърти", ще мога и аз да погледна и вероятно да обясня по-добре какво и как става ... така наизуст може само да си чешем езиците... И съм готов да се хвана на бас че докато тука разнищваме къде е проблема той в крайна сметка се е оправил Link to comment Share on other sites More sharing options...
RapSs Posted March 27, 2008 Share Posted March 27, 2008 Добре де и все пак, какво те навява на мисълта че проблема е във твоя FF? Вчера се е отваряло а днес не? И смяташ че въпросния сървър е от железобетон и никой друг нищо не го е правил междувременно следователно няма как да се "счупи" а твоя плъгин е проблема??? 500 Internal Server Error обикновено значи че нещо сървъра е крашнал по някаква причина която теб не би следвало да те вълнува а неговите администратори, и каква точно е въпросната причина се вижда от логовете. Ти колкото и да търсиш и да се ровиш във форуми няма да намериш нищо - проблема не е в твоя телевизор а в техния Ако продължаваш да се съмняваш, че твоя браузър успява да "счупи" сървъра (т.е. програмата на тоя сървър) - пробвай с опера или с интернет експлорер и ако с тях работи значи нещо хедърите които праща твойто FF го шашка (силно ме съмнява да е така, но все пак по някаква изчанчена логика може и да се случи а изчанчени логики писани от новобранци в програмирането съм виждал повече пъти от колкото ми се е искало). lil_stenly, ти на моменти обаче биеш всичките ми представи за възможно най-шантав отговор и предложение за оправяне на проблема. Как според теб изобщо ще даде ТАЗИ грешка ако не може да намери IP-то на сървъра и по каква логика други страници на този същия сървър ще се отварят а тази не? И как според теб рефрешването ще оправя проблема ако IPто на сървъра липсва. Така като се замисля и като гледам кога е направен пост-а на RapSs май сървъра е претоварен и затова прави така и ако някой вземе че даде повече данни, като примерно кой е сървъра, какво и къде прави и как успява да го "усмърти", ще мога и аз да погледна и вероятно да обясня по-добре какво и как става ... така наизуст може само да си чешем езиците... И съм готов да се хвана на бас че докато тука разнищваме къде е проблема той в крайна сметка се е оправил мдаа оказа се че проблема не е в моя "телевизор" съжелявам за излишните постове... айде със здраве и мерси , че закъснях за работа отново Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted March 27, 2008 Share Posted March 27, 2008 Браво ! А , отговорите сам си ги мисля . Само трябва да си пия кафето като стана за да зацепя какъв съвет да дам на човек ... нали ? п.с. Понякога наистина не знам какво пиша . Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanopollis Posted March 27, 2008 Share Posted March 27, 2008 Преди 4 седмици си инсталирах ФФ като при инсталацията му зададох да е на български. До тук добре ама след две седмици си изтегли ъпдейтите без да ме пита(като стартирах ФФ ми се отвори прозорец че си зарежда ъпдейти и да чакам) и след като ги зареди и всичко стана на английски. Часовата зона ми е +1 от Гринуич(Амстердам, Берлин, Берн, Рим, Стокхолм, Виенна). Къде може да е проблема? П.П. Ровичках се в менютата на ФФ не видях някъде смяна на език(language) Версията която в момента използвам е: 2.0.0.13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted March 27, 2008 Share Posted March 27, 2008 Еми просто си свали най-новата версия от сайта на български и си готов . Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 27, 2008 Share Posted March 27, 2008 П.П. Ровичках се в менютата на ФФ не видях някъде смяна на език(language)Версията която в момента използвам е: 2.0.0.13 А колко по-трудно беше да потърсиш c google примерно това: firefox change interface language ето ти един хубав линк: http://kb.mozillazine.org/Change_Default_Mozilla_Language enjoy Но този път верно lil_stenly е прав - най-лесно е да свалиш българската версия (примерно от тука: http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all.html#languages) и да я сложиш върху сегашната си... Аз пък колко пъти съм ги псувал защото не ме пита и все ми е давало направо българската а на мен ми е много терсене като съм свикнал да ми е на английски Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 27, 2008 Share Posted March 27, 2008 Да сменям интерфейс на вече инсталиран FF? Не мерси, аз пък винаги като свалям, ми сваля англ. версия, не знам що, но и на мен тя ми допада повече. 90% от преводите са или смешни, или идиотски или просто объркващи. И автоматичните й ъпдейти винаги ги спирам, още карам с 2.0.0.3 от март миналата година, когато си инсталирах Win-a . И нямам оплаквания засега, знам че трябва да ъпдейтна, секюрити алабала, ама явно не е спешно. Пък и скоро ще сменям ОС тъй или иначе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted March 28, 2008 Share Posted March 28, 2008 Абе май само при мен всичко си е както трябва . Като влезна в сайта ми дава да сваля българската версия , а като си сваля английската и следва авто обновяване пак си остава на същият език . Това е от времевата зона на компютъра ... от там засича къде си и коя версия е за твоята държава . п.п. Дано ме разберете сега или наистина говоря сбъркано . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.