tedy Posted December 5, 2004 Share Posted December 5, 2004 малко не по темата:махам ИЕ с ИЕрадикатор (ИЕ4.0 на 98се) , след което някои програми ревват че нещо се било скапало в шела на Виндовса (макар че си имам Опера и Файърфокс идеално работещи) , (например AВГ ми казва че няма да може да се упдейтва автоматично). Принуждавам се пак да инсталирам ИЕ (вече като отделна програма (УЖ). Има ли обяснение и решение ? <{POST_SNAPBACK}> Ами нормално, ядрото на IE е в ядрото на Windows. Не можеш да махнеш 100% IE и да очакваш да имаш шел и нормално работещ Виндовс. И не разбирам защо махаш ИЕ, ще спестиш няколко десетки МБ с риска да направиш това, от което се оплакваш.. Просто не го използваш и това е. Аз например не използвам също така и Windows Explorer, а имам друг файл-мениджър от години. Единствено използвам косвено Explorer чрез заредените му компоненти в паметта, и чрез Open/Save диалозите и разни такива. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amon Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 След като нещо интернета ми се скапа както нормално реших, че нещо от Mozilla-та и я затварям. После при отваряне ми иска да си избера профил, с който да влезна и като избера default, ми казва, че не мога да влезна с него, защото се използвал в момента. След като си направих нов профил всички запаметени пароли Bookmarks и други Settings са изчезнали с Мozilla FireFox 1.0 съм. Как мога сега пак да се върна към профил default? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 Благодаря!!!!Оле оле как съм щастлив!! Ти си FifeFox-Genius! Благодаря пак!!!!!! P.S ля-ля-ляя Link to comment Share on other sites More sharing options...
amon Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 Проблема е че дори и след рестартиране на РС то отново не зарежда default а новия профил. затворих всичко от таск но пак нестава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 Благодаря!!!!Оле оле как съм щастлив!! Ти си FifeFox-Genius! Благодаря пак!!!!!! P.S ля-ля-ляя Link to comment Share on other sites More sharing options...
amon Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 директно влиза в новия! Link to comment Share on other sites More sharing options...
amon Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 В C:\Documents and Settings\1\Application Data\Mozilla\Profiles има само една папка default Link to comment Share on other sites More sharing options...
amon Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 в Start->Programs->Mozilla ima Mozilla Firefox i Mozilla Firefox(Safe Mode) Link to comment Share on other sites More sharing options...
amon Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 Адски много ти БЛАГОДАРЯ. Изтрих папката с новия профилр след това стартирах отново Мозилата и стана зареди ми стария профил. Отово Благодаря!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
amon Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 Извинявай за грешката - Firefox съм щеше да стане по-лесно ако бях казал по-рано! Link to comment Share on other sites More sharing options...
amon Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 благодаря ще го имам в предвид! Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 напоследък често лисицата започна да се инати .... в смисъл, че когато я минимализирам след опит да я изведа отново се бави в порядъка на 1/2 мин. taskmanager-a "казва" Not Responding т.е. firefox-a изпитва затруднения в тази ситуация. в същото време използвам и други програми, но тяхната дейност не натоварват cpu-то чак толкова за да има някаква взаимовръзка(поне аз така мисля) ... въпросът ми е - това някакъв бъг ли е или често се случва? с версия 1.0 съм Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 Благодаря!!!!Оле оле как съм щастлив!! Ти си FifeFox-Genius! Благодаря пак!!!!!! P.S ля-ля-ляя Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 в Profiles или в поддиректорията 1rnkzl49.default > ... защото в последната имам два файла с подобно разширение - единият е pref(предполагам, че са някакви предпочитани настройки ... даже, ако не се лъжа бях сложил едни настройки за бърза производителност, които ти даде в един пост) и tabextensions(аналогично за табовете) .... сложих го в поддиректорията, но все още нямам впечатления .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 23, 2004 Share Posted December 23, 2004 Благодаря!!!!Оле оле как съм щастлив!! Ти си FifeFox-Genius! Благодаря пак!!!!!! P.S ля-ля-ляя Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 23, 2004 Share Posted December 23, 2004 --- --- ---айде да видим кой с какво баца на лисицата ... <{POST_SNAPBACK}> Към този момент бацам с т'ва ---------------------------------- Diggler 0.9 CuteMenus 0.4 AniDisable 1.0 All-in-One Gestures 0.12.4 DragToTab 0.1.2 Nuke Anything 0.2 Paste and Go 0.4.1 OpenNewWindowFromHere 0.1 Show Image 0.3 User Agent Switcher 0.6.1 QuickTabPrefToggle 0.0.4 FLST 0.8.1 Minimize to Tray 0.0.1.20041203+ DownloadWith 0.0.7a Flashblock 1.2.5 Super DragAndGo 0.2.4d1 miniT (drag+indicator) 0.4 undoclosetab 20041126 ------------------------------ Но това, че съм с тези разширения не значи че ангажирам някого с моя сетъп, просто с тях се чувствам най-удобно спрямо моя стил на работа. Сложил съм само тези, които ползвам най-много, и в момента ме задоволяват напълно! @groover, много добро решение да подредиш първия си пост с най-важните линкове! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dodo Posted December 23, 2004 Share Posted December 23, 2004 Инсталирах си Next Image на ФФ ама нещо неще да работи или аз немога да работя с него. 1 Отворих някаква директория на Wareza с картинки кликам върху някоя от тях и се отваря нормално, после кликам в/у нея с десен бутон и давам Open Next Image, и ми дава следната грешка The requested URL /Pictures/3D/18.JPG was not found on this server. 2 Отивам до Data.bg отварям няква директория с картинки, като повторя горе опсаното действие ме връща в началото на страницата Забелязах нещо странно в Tools-> Extensions там липсва разширение Next Image според мен би трябвало да работи като Windows Picture and Fax viewer или ACDSee, просто да отваря всичко наред едно след друго и т.н. WinXP SP2 Firefox1.0 EDIT: Как мога да махна тия цветове на табовете които излизат с появата на всеки нов таб, разширението е Tabbrowser Extensions 1.12.2004121803 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted December 23, 2004 Share Posted December 23, 2004 Цветовете май се спират от Preferences > TabGroups > Operate sets of related tabs as groups (трябва да не е отметнато) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 23, 2004 Share Posted December 23, 2004 Благодаря!!!!Оле оле как съм щастлив!! Ти си FifeFox-Genius! Благодаря пак!!!!!! P.S ля-ля-ляя Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 Значи искам да ви питам следното... Преди бях с v0.9 или нещо такова на Firefox сега си сложих v1.0 и не ми работи една от любимите опции ( т.е. незнам как да я включа ) Ctrl+C не ми работи и немога да давам разрешение за cookies. A това много ме нерви защото по принцип съм ги изключил... Кажете как да си настроя тази опция... Благодаря! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.