Jump to content
BulForum.com

Firefox

groover

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Защо ли си мисля, че ако темата не беше свързана с FF за нула време щеше да си получи катинарчето? Симпатии, симпатии...

Поправете ме ако греша.

hehe overman, mozhe da posporim, koj metod e po-lesen za upotreba, no togava shte se namesi nqkoi drug, kojto shte kazhe che nqma nuzhda ot tova ami prosto da si otide chovek na warez.ru/search2/...

prichinata che postnah tozi "plugin" e che se pravi elemntarno i bi mogyl da byde funkcionalen za nqkoi hora, ili pak naj-malkoto zabaven. malko kefche.

hf ;)

tedy said:
Доста търсих, но не намерих начин или настройка/разширение, все пак има ли начин Bookmarks менюто да излиза в повече от една колона? Имам доста букмаркове и е дразнещо да местя и уцелвам тънкия бар долу (или горе), да чакам секунди докато се скролне. Имам смътния  :D спомен, че IE показваше фаворитите в толкова колонно меню, колкото е необходимо за да се покажат всичките на екрана. Точно такова поведение ми трябва.

Благодаря предварително.

Та някой няма ли решение на този проблем в крайна сметка?

Дали аз не търся както трябва, но никъде не намерих решение на това (във форуми разни, по търсачки, по типс-овете във форума на мозила), а и честно казано точно сега нямам много възможност и време да се ровя из по-дълбокия интернет да търся.

Вече има превод на Firefox изцяло на български. всичко е преведено дори част от helpa. Разбира се превода е само за броузера и не важи за раширенията.

ето го и адреса http://blog.doncho.net/index.php?p=176

Работи идеално на firefox 1.0 за друга версия немога да кажа.

:punk :punk :punk Благодарности на Милен Иванов за превода :punk :punk :punk

Ползвам Firefox v1 и съм много доволен от този браузър лек бърз удобен и т.н обаче има някои дребни неща кадето ме дразнят. Първото е като свалям някакво exe от нета опцийте ми са save to disk и flashgot , та искам да попитам има ли някъкав начин които дирекно да отваря файла без да го сейвам на харда, смисъл като през IE да го сваля в някаква temp директория докато се изпълни(инсталира) и после да го затрива.

Открих решението и на този проблем и то се казва Open Download при сваляне н exe се получава това firfox%20download.JPG

не съм много сигурен, но тази "лисица" май се бъгна нещо. както си browse-вах изведнъж зацепи(бях отворил само 2 tab-a) ... рестартирах я(не ми се показа никакво съобщение за възникнал проблем) и при опита ми да я пусна отново се получава това:

firefox2.jpg

... а след като дам Start Firefox, това:

firefox1.jpg

ако трябва да си правя нов профил, направо :angry1 ... тъкмо ми вървеше идеално със всичките му там приложения

samkijot said:
не съм много сигурен, но тази "лисица" май се бъгна нещо. както си browse-вах изведнъж зацепи(бях отворил само 2 tab-a) ... рестартирах я(не ми се показа никакво съобщение за възникнал проблем) и при опита ми да я пусна отново се получава това:

firefox2.jpg

... а след като дам Start Firefox, това:

firefox1.jpg

ако трябва да си правя нов  профил, направо  :angry1 ... тъкмо ми вървеше идеално със всичките му там приложения

Absolutno su6toto se slu4i i na men i kat mu dadoh nov profile mi se precaka vsi4ko

P.S. kakvi extensions da si sloga imam samo weather forecast

За вас незнам как е обаче този браузер ме грабна от пръв поглед. Аз ползвам 1.0 версията като използвам друг скин различен от този който е след инсталация и е страхотен PlastikFoxCrystal. Пощенския клиент Mozilla Thunderbird също слага в малкия джоб този на Уиндоуса. И не на последно място напълно безплатен. Има сташно много подобрения които могат да се свалят от техния сайт и смело мога да кажа че до сега не ми е забил нито веднъж.

Единствен недостатък е че може би като за първо зареждане е малко по-бавен, но все пак зависи и от машината на която се ползва.

От мен само суперлативи за създателите от Mozilla

samkijot said:
аз се оправих .... просто "лисицата" е работила in the background, както се казва  :D

т'ва започан да става все по-често ... направо си е тенденция. определено ми се е бъгнала нещо. сега ако трябва да я преинсталирам, мамата си джаса :cry

Как да порменя надписът, който се изписва при преминаване с мишката върху бутона, с име throbber, в менюто, горе вдясно? Искам да променя надписът ("Go to the Firefox homepage"), URL-то се сменя лесно.

искам да попитам защо по някога като отвора дата.бг с firefox и страницата се ра разтегля,разширява такава ? :confused

Aston_ said:
искам да попитам защо по някога като отвора дата.бг с firefox и страницата се ра разтегля,разширява такава ?  :confused

Този проблем е обсъждан много пъти в страниците назад!

Като влезнеш в дата.бг даваш Визуални настройки и слагаш отметка на Махни скрол новините! :)

Я кажете как да направя така че като ъакна на даден линк,да ми се отваря нов таб,а не цял прозорец?Уж търсих такава опция ама не намерих :(

ralexes said:
Я кажете как да направя така че като ъакна на даден линк,да ми се отваря нов таб,а не цял прозорец?Уж търсих такава опция ама  не намерих :(

Ми с десен бутон върху линка и даваш Open Link in New Tab :)

ralexes said:
Я кажете как да направя така че като ъакна на даден линк,да ми се отваря нов таб,а не цял прозорец?Уж търсих такава опция ама  не намерих :(

https://addons.update.mozilla.org/extension...0+&os=nt&id=158

ov3rm4n said:
08. С архиватор, който може да създава .jar архиви (например Bumbala Backup Studio архивираш папката C:\Program Files\Mozilla Firefox\chrome\en-US\ в архив с име en-US.jar - понеже го разархивирахме на място, няма да ти се налага да го местиш после в нужната директория - сега го архивираме намясто ;)

В случая jar архивите всъщност са си zip, така че може да се използва коя да е програма, способна да създава zip архиви. Разширението в името на архива може да бъде сменено от zip на jar или преди архивирането, в диалоговия прозорец на архиватора, или след като архива е готов (но е нужно да се виждат файловите разширения за known file types).

DeZoeker said:
В случая jar архивите всъщност са си zip, така че може да се използва коя да е програма, способна да създава zip архиви. Разширението в името на архива може да бъде сменено от zip на jar или преди архивирането, в диалоговия прозорец на архиватора, или след като архива е готов (но е нужно да се виждат файловите разширения за known file types).

Това не го прочетох и трябваше да го преоткрия по по-трудния начин :)

моля за вашето съдействие. Искам да узная как може да се премахнат всякакви следи от тоя firefox 1.0 :angry: .преди да ме нахокате ви казвам - хареса ми и реших да премина към него ....нагодих го както ми харесва, докато не се скапа съвсем елеметарно ( изведнъж отказа да отваря съдържанието на папките с "фаворитите"..и реших , че е виновен плъгина , които превключва между езиците и самия БГ пакет....деинсталирах ги и след рестарт аааааааа?! :sayjin :angry: :confused изненада...тотално прецакан с непознато за мен съобщение за грешка. деинслаирах го целия, преинсталирах го ..същото....после го деинсталирах и с програмата registry mechanik избърсах всички следи от него...пак го инстъалирах :confused същата работа :sick и тогава даже направих system restore до вчера иконите са си тук обаче при кликване само се появява един процес за секунди ( в таск мениджъра) и изчезва...независимо в какъв режим го стртирам :confused :devil :devil кажете как да го унищожа така , че и семето му да не остане, че да мога да го сложа пак :) ( макар че тази отврат никога не ми се е случвала на IE мутанта avant , дето когато и да го сложа/махна все си е камък )

благодаря предварително

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...