Jump to content
BulForum.com

Въпрос относно захранването

Recommended Posts

значи решил съм да си сложа второ захранване на кутията. Въпроса ми е относно това дали някой знае как мога да го накарам да работи, тъй като захранването работи само когато е включен компютъра? Не искам да махам старото, просто ще сложа две захранвания. Може ли някак си да стане номера и двете да заработят?

Благодаря предварително!

Говорим за ATX захранване. Огледай добре конектора на захранването към дъното (най-дългия дето излиза от него). Намери зелената жица.

psu02.png

Трябва да я "закачиш" директно за която и да е от GROUND жиците на същия конектор - и захранването ще ти работи без да е закачено за дъно... Става просто с "мостче", но е грубо. По-добрия вариант е на това мостче, свързващо зелената жица и GROUND-a, да сложиш едно це-ка ключе, което да изведеш примерно отпред на някой от 5.25'' "капачета" на кутията... Така второто захранване няма да ти е постоянно активно, а само когато ти е необходимо.

Това е лесния вариант... Другият вариант, който е малко по-сложен, е да направиш от две захранвания едно. Примерно от две 300W да получиш едно 600W захранване. И това е възможно, като пак ще получиш двойно повече конектори за закачане на джаджи, както и доста мощно захранване. Но изпълнението вече не е толкова просто. Ако имаш желание за такова нещо - свържи се с мен на ЛС, ще се разберем...

ВНИМАВАЙ! Ако не свържеш зелената за GROUND, а за нещо друго... Сам се сещаш какъв ще е ефекта.

значи доколкото разбрах захранването, което е оригиналното и захранва дъното и другата периферия не го пипам. А допълнителното захранване което ще слагам просто му слагам мостче между зеления кабел и ground с on/off switch и работи напълно отделно. Правилно ли съм те разбрал?

значи доколкото разбрах захранването, което е оригиналното и захранва дъното и другата периферия не го пипам. А допълнителното захранване което ще слагам просто му слагам мостче между зеления кабел и ground с on/off switch и работи напълно отделно. Правилно ли съм те разбрал?

Да. Но внимавай! Свързваш зелената за GROUND от същия конектор - не кой да е GROUND!!! Ако нещо се омота - не нося отговорност... Действаш на своя глава. Ако не си уверен какво правиш - не пипай!! Намери жичкаджия да ти направи връзката...

Не забравяй, че "don't worry, it's a piece of cake!" е сред най-прочутите последни реплики... ;)

да, разбира се че от същия конектор. Но така като гледам има бая ГРАУНД-ове този конектор, трябва да измеря с мултицета кой от тях ли е или няма значение с кой ще вържа?

е естествено че първо ще пробвам с някое старо захранване и после ще купувам ново, ако изгори старото - здраве де е!

Трябва да я "закачиш" директно за която и да е от GROUND жиците на същия конектор...

Почваме да се повтаряме вече... :D

Няма проблем - пак заповядай... дано мине гладко.

Ще мине :) :) :) . Без значение към коя маса го свързваш защото ВСИЧКИТЕ излизат от едо и също място ;) . Аз също съм със 2бр АТХ обаче си ги управлявам едновременно със POWER бутона.Освен това съм се постарал да са общи масите "само те" и да работят в синхрон. Успех все пак в начинанието. :)

мерси!

batko32 ти за какво го използваш второто захранване?

Едното захранване е само за дъното"естествено и за ЦПУ-то :) " а на второто са накачени ХДД,ЦД,вентилатори,лампички,диодчета.....и останалата простотия по ПЦ-то .Това което е за МВ е 350W a другото 250W. :)

karaman аз на 235 W съм закачил 2 харда 2 СД-та дъното процесора 2 вентилатора като единия е светещ, освен това от мишката и от джойпада дърпам още ток за лампички, както и 4-5 лампички вътре в кутията. B)

Засега нищо не е увисвало.

обаче съм решил да мина на сигурно и сегашното захранване го оставям само за дъното процесора и хардовете, лампичките СД-тата, вентилаторите и други подобни отиват на второто захранване.

Между другото много се гордея със сегашното си захранване! :punk

:) А защо изобщо ти е второ захранване :confused не е ли по добре да си купиш едно което да е 400W а ако ти се вижда малко 450W или 500W

ами идеята ми е комютъра ми да се различава с нещо от останалите, омръзна ми да го гледам в този гаден фабричен вид. Та се реших малко на промяна затова.

:) А защо изобщо ти е второ захранване :confused  не е ли по добре да си купиш едно което да е 400W а ако ти се вижда малко 450W или 500W

Ами ще ти кажа защо. :) Защото така или иначе си имам повечко захранвания....защо трябва да се дават пари за ново когато и старите са си ОК. Освен това ако сте забелязали сигнатурата ".....server case....."имам място и за още едно . А колкото до основната причина за второто.....ако трябва да съм честен.....забиваше ми компа и .......обикновенно взимам прибързани решения та веднага добавих второто захранване.Оказа се напълно ненужно "проблема си беше софтуерен" но си остана като caseMOD ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...