S.G Posted May 5, 2010 Share Posted May 5, 2010 Направих си 1 платка, и като дойде време за пробиване се оказа, че най-малката бургия с която разполагам е 1мм. Някой да ме посъветва какъв диаметър са стандартно дупките и евентуално откъде мога да намеря колкова малка бургия ( Аз мисля че 0.5 ще ми е достатъчно, но съм отворен към всякакви съвети) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 Аз пробивам с 0,7-0,8 обикновено. В магазините за електроника има, примерно във ВикиГад или Електронинвест виж. ... За какво ще я ползваш тая платка, че ми е интересно и как я прави - с лазерен принтер ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
S.G Posted May 6, 2010 Author Share Posted May 6, 2010 Да Доста по евтино ми излиза отколкото да дам поръчка по 18 лв бройката Link to comment Share on other sites More sharing options...
EEK! Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 Kaк успявате с тези принтери,аз пробвах на каква ли не хартия, и гланцова, и ква ли не. Става нещо, но за по сложна платка все ще има прекъснати писти. Някой ако знае домашна технология за 1мм писти да казва. И показва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
S.G Posted May 6, 2010 Author Share Posted May 6, 2010 При мен се получи от първия път Хартията я взех от старо списание. А пък и моята схема не е от най-сложните. http://tonepad.com/getFile.asp?id=81 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 Много зависи от тонера, пробвах няколко принтера докато намеря подходящия и той е със някакъв евтин пълнен тонер, оригиналните не се прехвърлят на платката Със лъскавата хартия от гърба на самозалепящите листи става добре, със прозрачно фолио за лазерен принтер също (за мастиления се разтапя). Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 Абе с киселината и асфалтовият лак какво стана? Или перманентен маркер и железен трихлорид? Това с тонера е добре, но не се знае дали ще сполучи и за това си ползвам един от горните методи, които са сигурни. Иначе 0.7мм наистина ще е добре, 1мм е малко множко Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 Вместо да си губя времето в рисуване предпочитам да си поиграя с принтера - така мога да науча някой софтуер за проектиране и да направя по-сложни неща. Това ако тръгна да го рисувам не знам колко време ще отиде, а ако трябва да направя 10 броя... Забравих - на местата, където ще има кажели пробивам с 1,2-1,3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.