Botev1912 Posted June 7, 2004 Share Posted June 7, 2004 Незнам нали ще мине номера с анкетата (може на бързо да е затворат), но ми се иска да има анкета за nVIDIA vs ATI (така както има Интел vs АМД). Та гласувайте Аз съм за nVIDIA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted June 7, 2004 Share Posted June 7, 2004 Tvyrdo za Nvidia ! Bez da mi se syrdi staroto PCI ATI Link to comment Share on other sites More sharing options...
groover Posted June 7, 2004 Share Posted June 7, 2004 ATI! най-добрите! nVIDIA почнаха да се осират, пък цените са им много високи, за разлика от теази на ATI. отношението цена/качество е отлично! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolen-mozak Posted June 7, 2004 Share Posted June 7, 2004 moeto mnenie e che Radeon X800 XT kato izleze shte bade hitat na pazara makar che vmomenta sam s karta na NVIDIA mislq che ATI sa napravi li po golqm zvqr tazi godina Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted June 7, 2004 Share Posted June 7, 2004 nesamneno s Ati Radeon X800 XT Ati 6te dominirat dosta dulgo na pazara ... ge force 6 kartite davat dosta po slabi rezyltati .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myth Posted June 7, 2004 Share Posted June 7, 2004 Ми незнам дали Нвидиа са почнали да се осират, но знам, че все още най-добрата покупка съоношение цена/качество е FX5900Xt а вече и 5900 падна цената, че да е доста примамлива покупка, сравнение с Атитата от този ценови клас. Фен съм на Нвидиа признавам си го. Ако парите нямаха значение вероятно нещата щяха да са на кантар вероятно щях да си взема Radeon9800XT, но не е много сигурно FX5950Ultra сащо страхотна карта. :-) Просто засега при мен лично везните клонят към Nvidia, освен това има и по-добра подръжка в OpenGL от доста време насам което пък им дава предимство в 3Д приложенията. А за разлики в качеството на картината не ми се говори или там на ТВ-аута, защото такива няма и е глупаво да се казва да ама АТИ по-добро качество. Е това е и нека всеки се обосновава, защо предпочита едната пред другата по възможност лично за него си за да не се получи пак глупави спорове от рода "Нвидиа руллз", "АТИ руллз" или абе тиа са тъпаци и....надявам се да не се получи така. Защото ако наистина пак стане по-добре да заключат темата. П.С. А оt новите карти X800 и FX6800 мисля, че е все още рано да се каже коя е по-добрата, независимо от тестовете, просто мисля, че трябва малко време за да могат двата продукта да разкрият пълния си потенциал, а и не се знае какви ще са следващите продукти от серията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted June 7, 2004 Share Posted June 7, 2004 Какъв е смисълът на този poll - никога няма да се разбере коя карта е по добра, защото както ти казаваш това както спора АМД срещо ИНТЕЛ, тук обаче става дума за графични процесори, а не "сметачи" Аз до сега винаги съм залагал на нВИДИА и винаги съм оставал доволен Дори когато сменям карта пак бих си взел нВИДИА, защото съм доволен от пройзводителност-качество-цена. Не съм имал АТи признавам си, обаче до сега съм сменял сумати карти и все съм избирал нВИДИА - по евтини по добра пройзводителност, е качествто на картина при АТи е по добро, ама все пак има и някой минуси нВИДИА-та. Ако сменям ще е нещо от горен клас 6***, когато излезне Х800 ХТ - ще е номер 1 на пазара за 1-3 месеца най-много след това нВИДИА ще извадат своя звяр и ще са по-производителни. То винаги е така, не може едната фирма да е най-добра винаг. Затова смятам че спора е много безсмислен. Преди време пак имаше подобен спор и затовриха темата - администраторите се ядосаха Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted June 7, 2004 Share Posted June 7, 2004 Pri tqh prosto borbata za purvoto mqsto e mnogo golqma i nemogat da si pozvolqt greshki i zatova ednata firma ako sgreshi drugata vednaga gleda da iskara neshto po dobro za da ne zagubi pazaren dql. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myth Posted June 7, 2004 Share Posted June 7, 2004 е качествто на картина при АТи е по добро, ама все пак има и някой минуси нВИДИА-та. Добре нека задам въпроса, уфффф пак ще го обърнем на ....ама въпроса ми е: Нека някой каже какво разбира под по-добро качество на карината, какво мазане ли, нещо лоши цветове ли, какво точно, сащо не забравяйте, че при 2Д при различните режими при качеството на картината играе и монитора а при ТВ-аут зависи и от кабелите. Така при 3Д ако постнем два скрееншота от АТИ и от Нвидиа карти дали някой ще може да каже кой от коя е? А и още за 2Д цветопредаването също зависи и от монитора и разни други настройки. Така, че преди някой да отговори на тези въпроси нека добре си помисли и да се обоснове много внимателно. Аз имам възмжност да сравня картината на АТИ и Нвидиа тук в офиса където работя и съм го правил, специално заради подобни твърдения, и двете на един и същи монитор е искам да ви кажа в друго разлика няма, освен в цветопредаването, при АТИ беше малко по-топло. Което далече не означава по-добро или по-лошо качество нито пък по-реални цветове. И това нещо подлежи на настройка, надявам се повечето тук са наясно. Е мисля, че ако не съм успял да се обоснова достатъчно добре (примерно никой не е длъжен да вярва, че съм сравнявал....) поне мисля, че зададох точните въпроси и обясних как стоят нещата със цветовете. Сега отново казвам ако някой ще отговаря, нека се обоснове достатъчно добре, ако не няма смисъл да отговаря, защото ако някой се обоснове то поне ще има хора които да извлекат полезна информация. От твърдения "Абе къде ще сравняваме качеството на Ати с Нвидиа или обратното" никой не печели. А се получава безсмислен спам, аиде, че ако продължа и моето ще се превърне в такова :-) Поста ми насочва отново към вечния спор ама хм то май все натам отиват нещата. Не лоша темата Ати срещу Нвидиа, или Интел срещу АМД, или Линукс срещу Ъиндоус, темите са хубави но когато всеки който пише подкрепя мнението си с аргументи, само тогава можем да научим много един от друг. Повечето подобни теми се затварят и може би с право, точно защото много малко хора се аргументират и обосновават, пък било и то с глупави аргументи. Глупавите аргументи могат да се оборят, а какво да отговориш на пост от рода на "Абе големи тапаци сте бе АМД (или Интел) са съкс и бест" или "Руулз еди кое си" и.....Предполагам, че всички ме разбират какво искам да кажа и защо се затварят подобни теми. П.С. По принцип пиша много рядко по форумите а точно днес когато имам много работа, толкова изписах из тия форуми че...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted June 7, 2004 Share Posted June 7, 2004 S3 Graphics, но гласувах за NVIDIA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted June 7, 2004 Share Posted June 7, 2004 Аз пък гласувам някой да я затвори тая тема, супер безмислен е тоя спор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted June 7, 2004 Share Posted June 7, 2004 Ati за професионалисти, nVidia за геймъри...no coment Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myth Posted June 7, 2004 Share Posted June 7, 2004 Ati за професионалисти, nVidia за геймъри...no coment Интересно ми е защо преди около година, година и половина Apple защо слагаха карти на nVidia в машините си, не съм чул Apple да са геймърски машини :-). Незная сега с какви карти обурудват машините си. Сега май комбинират виж http://www.apple.com/powermac/specs.html :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted June 7, 2004 Share Posted June 7, 2004 Offtopic S3 Graphics ...... tva dobro neshto li e ? a na shto -gode ponosima cena li e ako e dobro ? triabva mi neshto do kam 200lv ,ma sam lamer na tazi tema,ta ni smeia sam da resha . Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolen-mozak Posted June 7, 2004 Share Posted June 7, 2004 Аз пък гласувам някой да я затвори тая тема, супер безмислен е тоя спор. e ne badi losh de sigorno shte bade zatvorena kato se pochnat prostotiite as pone se bqx navil da si zema GeForce 6 Ultra sled izlizaneto i i taikato se baveshe ATI s novoto si popalnenie si mislih che nqma da bie po nishto GeForce 6sata no izvednash kato se poqviha reviewta testove i prochetoh dosta komentari po temata vednaga si promenih reshenieto i s golqmo netarpeni e ochakvam da e pusnat na pazara Radeon X800 XT tva e nai dobrata kartata kolkoto i da ne vi se iska da go priemite i sledovatelno sam glasuval za ATI no vmomenta sam s edna GeForce 4 Ti 4200 koqto e zex predi nqkolko mesesa i sam dovolen ot neq Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted June 7, 2004 Share Posted June 7, 2004 Гласувах за ATI но смятам, че зависи от това за какво смяташ да си ползваш машината от което следва, че спора е излишен(поне докато не се оточни в какво точно ще се "състезават") Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted June 7, 2004 Author Share Posted June 7, 2004 Offtopic tva dobro neshto li e ? a na shto -gode ponosima cena li e ako e dobro ? triabva mi neshto do kam 200lv ,ma sam lamer na tazi tema,ta ni smeia sam da resha . Ма ти сериозно ли питаш . Мога да ти кажа че на такава карта едвам тръгва фифа 2002, с супер размазана графика, едвам се вижда За 5 лв може да си намериш такава Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted June 7, 2004 Share Posted June 7, 2004 Това нещо е с последните си две-три add-in творения внесе кошмари в сънищата на много хора, както и зарадва невероятно много феновете на Quake (s3micd) и тези на UT (s3 Metal). Сега "атакуват" с DeltaChrome ама ще видим колко ще бъде атака... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zippo Posted June 7, 2004 Share Posted June 7, 2004 ATI За съжаление няма вече VOODOO Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted June 7, 2004 Share Posted June 7, 2004 Ми незнам дали Нвидиа са почнали да се осират, но знам, че все още най-добрата покупка съоношение цена/качество е FX5900Xt а вече и 5900 падна цената, че да е доста примамлива покупка, сравнение с Атитата от този ценови клас. Nai-dobrata pokupka kato suotnoshenie cena ka4estvo e: SAPPHIRE R9800PRO/128M/TVO/DVI 250$, kartata izkurtva otvsqkade MSI FX5900XT VTD128/VIVO 220$. Kato cqlo ako sravnqvame 2 burzi karti normalno e da e trudno zabelejima ili napravo nevuzmojno da se zabeleji razlika v edin i susht obekt rendiran ot 2 karti na firmite. Vse pak pri ATI efektite na pixel shader 2.0 ne se poddurjat samo na hartiq ami i na praktika. V i-net ima dovolno koli4estvo screeshots na ve4e proslovutite plo4ki i trabi na FarCry, kadeto pri nVidia-kartite si e qko mazalo, napravo si mqsa na nasrano. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myth Posted June 7, 2004 Share Posted June 7, 2004 Nai-dobrata pokupka kato suotnoshenie cena ka4estvo e: SAPPHIRE R9800PRO/128M/TVO/DVI 250$, kartata izkurtva otvsqkade MSI FX5900XT VTD128/VIVO 220$. Kato cqlo ako sravnqvame 2 burzi karti normalno e da e trudno zabelejima ili napravo nevuzmojno da se zabeleji razlika v edin i susht obekt rendiran ot 2 karti na firmite. Vse pak pri ATI efektite na pixel shader 2.0 ne se poddurjat samo na hartiq ami i na praktika. V i-net ima dovolno koli4estvo screeshots na ve4e proslovutite plo4ki i trabi na FarCry, kadeto pri nVidia-kartite si e qko mazalo, napravo si mqsa na nasrano. Е това вече са аргументи :-), само, ще отбележа, че картите на Албатрон FX5900XT са под 200$ мисля, че видях цена от 186$, което значително променя нещата в полза на FX5900XT, вярно е, че MSI са по-добрия производител, но Албатрон също се наложиха като достатъчно качествен производител, не съм чул някой да се оплаква от тях. Е тогава разликата става около 60$ това си е сума достатъчна да сложи R9800pro в съвсем различен ценови клас. Може би пък трябва да разделим, нещата на до 100$ до 200$-210$ и от 200 нагоре. Но съм напълно съгласен с теб R9800Pro e супер а и на цена около 240$-260$ е добра покупка. Колкото до PS 2.0 не мога да кажа дали си прав не съм гледал скрийншотове, ще се поровя. Но не съм съгласен, че при Нвидиа се подържат само на хартия, това, че са по-бавни си е друга бира :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted June 7, 2004 Share Posted June 7, 2004 Е това вече са аргументи :-), само, ще отбележа, че картите на Албатрон FX5900XT са под 200$ мисля, че видях цена от 186$, което значително променя нещата в полза на FX5900XT, вярно е, че MSI са по-добрия производител, но Албатрон също се наложиха като достатъчно качествен производител, не съм чул някой да се оплаква от тях. Е тогава разликата става около 60$ това си е сума достатъчна да сложи R9800pro в съвсем различен ценови клас. Може би пък трябва да разделим, нещата на до 100$ до 200$-210$ и от 200 нагоре. Но съм напълно съгласен с теб R9800Pro e супер а и на цена около 240$-260$ е добра покупка. Колкото до PS 2.0 не мога да кажа дали си прав не съм гледал скрийншотове, ще се поровя. Но не съм съгласен, че при Нвидиа се подържат само на хартия, това, че са по-бавни си е друга бира :-) Хубаво е да се прави разлика м/у OEM и Retail , защото разликата в цената понякога достига до 50$ за един и същ продукт Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted June 7, 2004 Share Posted June 7, 2004 Аз имам възмжност да сравня картината на АТИ и Нвидиа тук в офиса където работя и съм го правил, специално заради подобни твърдения, и двете на един и същи монитор е искам да ви кажа в друго разлика няма, освен в цветопредаването, при АТИ беше малко по-топло. na kakyv monitor, s kakva resoluciq pravi sravnenieto? :> na 800x600@60Hz, bas dyrja che nqma da ima zabelejima razlika vij, na 2048x1532@75Hz, shte se zabeleji, ako e kachestven monitora... Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted June 7, 2004 Share Posted June 7, 2004 Myth nqmash problemi sas screenshotovete imash gi vednaga Shot1, shot2,shot3, shot4, shot5, shot6. Naro4no sam ostavil kartinkite taka kakto sa si na sites otkadeto sam gi vidql, poneje mi e qsno, 4e nqkoi si imat edno na um za razni sites. Primerno zabelqzah kolegata ti lubo predpo4ita 4i4o tom, drugi smqtat 4e e mn naglasen, zatova dadoh i links kum pix ot drug site. A tuk edin link za potvurjdenie, 4e osven vizualno i kato FPS ati sa po-dobri shtom se opre do pixel shader 2.0 tuk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted June 7, 2004 Share Posted June 7, 2004 Бях с nVIDIA Минах на ATI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.