Infected Posted June 7, 2004 Share Posted June 7, 2004 Kak se instalira tova chudovishte na PC.. ? Neshto ne mi bachka Floppy-to ot izvestno vreme a to mai se izpolzva za taq rabota.. Spored men trqbva da se napravi Systemna disketa i da se pusne harda na pc-to i da se vkara disketkata i da se formatira.. tova li e nachina ? I zashto spored vas ne mi bachka floppy-to.. ? Slojeno e uj kakto trqbva no postoqnno sveti dioda mu.. i kato vkaram disketata postoqnno q varti dokato e vutre.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted June 7, 2004 Share Posted June 7, 2004 Тва за флопито не е сложен кабела както трябва, не този за захранването ами другия, сложи го обратно. И на мен ми беше така. Иначе вземи диск буутабъл на ХР и форматирай от там, първо виж нали ти разпознава харда от биоса Link to comment Share on other sites More sharing options...
Infected Posted June 7, 2004 Author Share Posted June 7, 2004 Harda mi go razpoznava v Bios.. i flopito kabelita kak li ne sum gi vartql.. neshto drugo shte da e.. Az sega imam 2 harda stariq mi (2.1Gb) i noviq koito se nujdae ot format.. Ne moje li sega kato sum slojil Stariq na Primary Master a noviq na Secondary Master ... ta ot stariq kakto sum v Windows da formatiram noviq ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted June 7, 2004 Share Posted June 7, 2004 Ne moje li sega kato sum slojil Stariq na Primary Master a noviq na Secondary Master ... ta ot stariq kakto sum v Windows da formatiram noviq ... moje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Infected Posted June 7, 2004 Author Share Posted June 7, 2004 Moje... Ami kato moje kaji kak che az neznam :] .. ne mi pokazva ustroistvoto v Explorer-a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted June 7, 2004 Share Posted June 7, 2004 Moje... Ami kato moje kaji kak che az neznam :] .. ne mi pokazva ustroistvoto v Explorer-a sloji si partition magic 8 razdeli si novia hard pod windows i go formatiari sha se vijda veche Link to comment Share on other sites More sharing options...
Infected Posted June 7, 2004 Author Share Posted June 7, 2004 Pusnah q da se svalq.. versiq 8.02 e... Dano da e lesna za upotreba ;] Shte edit-na posle da kaja kakvo e stanalo.. 10x za infoto Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted June 7, 2004 Share Posted June 7, 2004 Ami kato moje kaji kak che az neznam :] .. ne mi pokazva ustroistvoto v Explorer-a малко е вероятно да си с WinXP или по-нов с този 2.1Gb хард, ама ако все пак си - пусни diskmgmt.msc и от там можеш да си създадеш partitions и да ги форматираш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Infected Posted June 7, 2004 Author Share Posted June 7, 2004 Moje... sloji si partition magic 8 razdeli si novia hard pod windows i go formatiari sha se vijda veche mnogo mi pomogna tazi programka.. harda se formatira i se poqvi v Explorera =) 10xxxxxxxxxxxxxxxxx Sega ostava da dadete i nqkaf savet kakvo moje da mu ima na flopito mi.. i sichko shte e 6+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted June 7, 2004 Share Posted June 7, 2004 Щом свети постоянно си мисла че е обърнат кабела , щото и на мен ми стана така, само светеше и нищо, и оправих кабела, също може да не е сложен добре. Махни го и пак го сложи (не този кабел за захранването) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Infected Posted June 7, 2004 Author Share Posted June 7, 2004 Napravih si kopie na stariq hard (C:\) 2.1Gb vurhu noviq (D:\) 40Gb i noviq se razdeli na 2 chasti ednata si ostana D:\ prazna ~35Gb a drugata stana E:\ (kopie na stariq mi hard 1:1 ) 2.1Gb.. Ta misulta mi e kak da napravq taka che da mahna stariq si HDD (2.1Gb) i da napravq da zarejda ot E:\ windows-a.. ?????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Infected Posted June 7, 2004 Author Share Posted June 7, 2004 Щом свети постоянно си мисла че е обърнат кабела , щото и на мен ми стана така, само светеше и нищо, и оправих кабела, също може да не е сложен добре. Махни го и пак го сложи (не този кабел за захранването) Ne e ot obrustaneto na kabela.. daje probvah s 2 Floppy-ta i pak nestava.. probvah dvete flopita na 2 razlichni duna i pak nestava =( stranna rabota ... Razgledah BIOS-a i tam ne namerih obqsnima prichina za tova stranno qvlenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
firmajiq Posted June 8, 2004 Share Posted June 8, 2004 Първо провери кабела - от едната му страна е цепнат и усукан - това е страната откъм флопито, от другата страна си е нормален - това е откъм дъното. Виж куплунга на дъното - винаги пише кой край е №1, а на флопито понякога пише 1, а понякога пише 33-34. Значи кабела за флопи има от едната си страна червена нишка - това е маркер за №1. И към дъното и към флопито червената нишка трябва да е към №1 на куплунга. В резюме - червената нишка - към №1, усуканата част на кабела - към флопито. Ако и това не помогне - сигурно ти е дефектирало флопито. Ако искаш - донеси PC-то в офиса ми и ще се опитам да ти помогна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted July 6, 2004 Share Posted July 6, 2004 Metoda koito znam az e 4e kato se vzeme nov hard ZADALJITELNO se formatira. probvai sled formata dali 6te go razpoznae Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted July 6, 2004 Share Posted July 6, 2004 Infected, shtom lampata na flopito ti sveti neprekusnato ima dva varianta: 1. Dal si go "na kuso". Nai-chesto nepravilno postaven interfeisen kabel. Ne e zadalzitelno da si postavil kabela na obrano, moze prosto da si go slozil malko po-vliavo ili po-vdiasno. Po debelite knigi pishe, che chervenata markirovka na interfeisnia kabel triabva da e otkam zahranvashtia kabel. Za zalost obache pri Samsung flopitata tove ne e spazeno, pri tiah e obratno. 2. Flopito se e precakalo. Pomisli si ot koga stana taka s flopito? Sled kato si pipal nesjto ili ei-taka ot samosebe si. Ako e parvoto, znachi e precakano, a ako e vtoroto, znachi vinata e u teb. Nai-lesnia nachin da si napravish image na HDD e slednia: 1. Vkliuchvash dvata harda. 2. Sas sistemna disketa (CD) bootvash i zarezdash Norotn Ghost. 3. Davash mu da ti napravi disk to disk (ne se seshtam kak tochno beshe formulirana funkciata). Ot parvia kachvash neshtata na vtoria. SLed tova otkacash parvia i na negovo miasto vkliuchvash vtoria. 4. Restart i si gotov. Celia ti partition se e prenesal na "novia" hard. E, ima niakoi podrobnosti po vaprosa, no e mnogo dalgo za obiasnenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted July 7, 2004 Share Posted July 7, 2004 Metoda koito znam az e 4e kato se vzeme nov hard ZADALJITELNO se formatira. probvai sled formata dali 6te go razpoznae Дивака пусни още една такава тъпотия и ще усетиш кви методи знам аз. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.