Jump to content
BulForum.com

Seagate 40Gb 7200rpm

Recommended Posts

Kak se instalira tova chudovishte na PC.. ?

Neshto ne mi bachka Floppy-to ot izvestno vreme a to mai se izpolzva za taq rabota..

Spored men trqbva da se napravi Systemna disketa i da se pusne harda na pc-to i da se vkara disketkata i da se formatira.. tova li e nachina ?

I zashto spored vas ne mi bachka floppy-to.. ? Slojeno e uj kakto trqbva no postoqnno sveti dioda mu.. i kato vkaram disketata postoqnno q varti dokato e vutre..

:blink: :blink: :blink:

Тва за флопито не е сложен кабела както трябва, не този за захранването ами другия, сложи го обратно. И на мен ми беше така. Иначе вземи диск буутабъл на ХР и форматирай от там, първо виж нали ти разпознава харда от биоса

Harda mi go razpoznava v Bios.. i flopito kabelita kak li ne sum gi vartql.. neshto drugo shte da e..

Az sega imam 2 harda stariq mi (2.1Gb) i noviq koito se nujdae ot format..

Ne moje li sega kato sum slojil Stariq na Primary Master a noviq na Secondary Master ... ta ot stariq kakto sum v Windows da formatiram noviq ...

Ami kato moje kaji kak che az neznam :] .. ne mi pokazva ustroistvoto v Explorer-a  :cry

малко е вероятно да си с WinXP или по-нов с този 2.1Gb хард, ама ако все пак си - пусни diskmgmt.msc и от там можеш да си създадеш partitions и да ги форматираш

Moje...

sloji si partition magic 8 razdeli si novia hard pod windows i go formatiari sha se vijda veche

mnogo mi pomogna tazi programka.. harda se formatira i se poqvi v Explorera =) 10xxxxxxxxxxxxxxxxx :tongue :tongue :tongue :tongue

Sega ostava da dadete i nqkaf savet kakvo moje da mu ima na flopito mi.. i sichko shte e 6+

Щом свети постоянно си мисла че е обърнат кабела , щото и на мен ми стана така, само светеше и нищо, и оправих кабела, също може да не е сложен добре. Махни го и пак го сложи (не този кабел за захранването)

Napravih si kopie na stariq hard (C:\) 2.1Gb vurhu noviq (D:\) 40Gb i noviq se razdeli na 2 chasti ednata si ostana D:\ prazna ~35Gb a drugata stana E:\ (kopie na stariq mi hard 1:1 ) 2.1Gb..

Ta misulta mi e kak da napravq taka che da mahna stariq si HDD (2.1Gb) i da napravq da zarejda ot E:\ windows-a.. ?????? :blink: :blink: :blink:

Щом свети постоянно си мисла че е обърнат кабела , щото и на мен ми стана така, само светеше и нищо, и оправих кабела, също може да не е сложен добре. Махни го и пак го сложи (не този кабел за захранването)

Ne e ot obrustaneto na kabela.. daje probvah s 2 Floppy-ta i pak nestava.. probvah dvete flopita na 2 razlichni duna i pak nestava =( stranna rabota ...

Razgledah BIOS-a i tam ne namerih obqsnima prichina za tova stranno qvlenie ;)

Първо провери кабела - от едната му страна е цепнат и усукан - това е страната откъм флопито, от другата страна си е нормален - това е откъм дъното. Виж куплунга на дъното - винаги пише кой край е №1, а на флопито понякога пише 1, а понякога пише 33-34. Значи кабела за флопи има от едната си страна червена нишка - това е маркер за №1. И към дъното и към флопито червената нишка трябва да е към №1 на куплунга.

В резюме - червената нишка - към №1, усуканата част на кабела - към флопито. Ако и това не помогне - сигурно ти е дефектирало флопито. Ако искаш - донеси PC-то в офиса ми и ще се опитам да ти помогна.

• 4 weeks later...

Infected, shtom lampata na flopito ti sveti neprekusnato ima dva varianta:

1. Dal si go "na kuso". Nai-chesto nepravilno postaven interfeisen kabel. Ne e zadalzitelno da si postavil kabela na obrano, moze prosto da si go slozil malko po-vliavo ili po-vdiasno.

Po debelite knigi pishe, che chervenata markirovka na interfeisnia kabel triabva da e otkam zahranvashtia kabel. Za zalost obache pri Samsung flopitata tove ne e spazeno, pri tiah e obratno.:confused

2. Flopito se e precakalo.

Pomisli si ot koga stana taka s flopito? Sled kato si pipal nesjto ili ei-taka ot samosebe si. Ako e parvoto, znachi e precakano, a ako e vtoroto, znachi vinata e u teb.

Nai-lesnia nachin da si napravish image na HDD e slednia:

1. Vkliuchvash dvata harda.

2. Sas sistemna disketa (CD) bootvash i zarezdash Norotn Ghost.

3. Davash mu da ti napravi disk to disk (ne se seshtam kak tochno beshe formulirana funkciata). Ot parvia kachvash neshtata na vtoria. SLed tova otkacash parvia i na negovo miasto vkliuchvash vtoria.

4. Restart i si gotov. Celia ti partition se e prenesal na "novia" hard.

E, ima niakoi podrobnosti po vaprosa, no e mnogo dalgo za obiasnenie.

Metoda koito znam az e 4e kato se vzeme nov hard ZADALJITELNO se formatira. probvai sled formata dali 6te go razpoznae

Дивака пусни още една такава тъпотия и ще усетиш кви методи знам аз.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...