mIRCata Posted April 30, 2010 Share Posted April 30, 2010 Та ситуацията е следната. Имам компютър с XP и вързан към него ТВ Сони с HDMI кабел. Видеокартата е nvidia. Свързвам телевизора. Настройвам режима да е разширен десктоп - слагам монитора да е primary. Нагласям двете разделителни способности 1280х1024 монитор и 1920х1080 (или там колкото беше FullHD) В Display си излизат двата като активни, идентифицират се 1 и 2. Всичко е ОК. Обаче. Ако загася телевизора и го пусна, докато работи компютъра изведнъж примигва и картината отива на телевизора. Компютъра прихваща, че има само един монитор и това е ТВ-то. Слага го главен, прави резолюцията на FullHD, настройката става на Single display и до там - виждам го как просто прескача от extended на single. Ако дръпна кабела картината прескача към монитора и се показва - често с настройките останали от ТВ-то. Преинсталирах драйвера на монитора, няма ефект. Като превключи картината на тв-то, и покаже 2-ри неактивен монитор, и двата ги показва като plug & play. А ако е само монитора в началото си го показва като Samsung .... Също така ми направи впечатление, че ако конфигурирам картината и тв предава на AV(където е булсат) и го спирам и пускам не прецаква работата. Пусна ли да изведе картина от HDMI и спра тв-ра почва пак с мизериите. И сега за да се пусне един филм, трябва постоянно да се правят настройки на мониторите - а това трябва да го прави човек, дето знае само как да си свали филми и да чете неща в нета. Някакви идеи какво да пипна, че не ми се преинсталира вин, само за да видя дали ще се оправи. Първо ще пробвам с драйверите на видеото, ама ако не стане... Link to comment Share on other sites More sharing options...
divanov Posted May 4, 2010 Share Posted May 4, 2010 opitai s po-novi driveri na videokartata, niakude iz nastroikite na nvidia display manager triabva da ima active autodetect monitor ili neshto takova. Na 7-cata e mnogo lesno tezi neshta se praviat samo s natiskane na dvete kopcheta: win+p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.