naskonasko Posted April 29, 2010 Share Posted April 29, 2010 Здравейте предварително се извинявам, ако това не е правилния раздел за този въпрос Значи имам да пиша един реферат, но изискванията са да бъде по 30 реда на страница, по 60 знака на ред и разделение 1,5. Проблема е че идея си нямам къде се правят тези настройки. Става дума за тази версия на програмата -> http://storage2.album.bg/bd0/untitled_9c4ea_22907039.jpg Ако някой може да ми помогне, ще съм му адски задължен Link to comment Share on other sites More sharing options...
sheep Posted May 4, 2010 Share Posted May 4, 2010 Виж сега - за 30 реда, 60 знака и 1.5 междуредие е функция от няколко параметри Трябва да си избереш щрифт от Home менюто и да си поиграеш с размера му, отделно може от Page Layout - Margins да си нагласиш белите полета отгоре, отдолу и отстрани на листа. Като напишеш една страница текст може да погледнещ от Review - Word Count какво се получава като статистика. В случая междуредието от 1.5 ти е фиксирано (наглася се от Home - Paragraph - Line spacing бутона), само размера на шрифта и полетата пипаш, за да го докараш до точно 30 реда и 60 знака. На Review - Word Count Lines трябва да ти е 30, Characters 1800. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 5, 2010 Share Posted May 5, 2010 Ужас тези неща още ли са така? Това преди 20 години го имаше и хората явно продължават да живеят в ерата на пишещите машини. Знаци на ред освен с monospaced шрифт като Lucida Console, Consolas или Courier New не може да се каже колко ще излезнат като бройка. При мен Courier New 12pt излиза 62 знака на ред - мръдни отляво празното поле леко да ги докараш до 60 и си готов. Слагай ляво подравняване а не "justify" за да не получат някакъв дискомфорт господата свикнали да четат текст от пишещи машини а не компютър. Междуредието ти е обяснил sheep - само не е уточнил че бутона е онзи със стрелките нагоре-надолу и линийките до тях - 5тия отляво надясно на 2рия ред в полето Paragraph. Само че при мен на междуредие 1.7 се получават 30 реда на страница като не забравяй да сложиш 0 на Spacing -> After (тези неща излизат като цъкнеш квадратчето със стрелката долу до Paragraph и после си нагласиш Line Spacing частта: After: 0, At: 1.7) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted May 5, 2010 Share Posted May 5, 2010 По принцип за "тия с пишещите машини" правилния размер е 14, Times New Roman, 1.5 междуредие. Не знам дали ще изкара точно такива параметри, но това се води "стандартна" конфигурация. Link to comment Share on other sites More sharing options...
naskonasko Posted May 5, 2010 Author Share Posted May 5, 2010 Много благодаря на всички, оправих го имате една виртуална биричка от мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.