Jump to content
BulForum.com

ffdshow и филми скоментар

tedy

Recommended Posts

Ползвам ffdshow кодек, AC3 и Haali сплитера за MKV.

През годините тази комбинация за мен се е утвърдила като най-стабилна и безпроблемна.

Досега никакви грижи.

Обаче напоследък нещо зачестиха филмите (вече 2-3 свалям) с някакъв насложен говор - коментар от сценаристи върху звука, което очевидно дразни и филма не става за гледане. Опитах 50 неща и опции, но по всичко личи че тоя коментар май е смесен с основния звук, защото като намалям/увеличавам канали, Муте тва онва, с него изчезва и звука.

Дали някоя опция в ffdshow не може да се барне или да изпускам, защото някъде в един коментар четох, че тва било отделен канал с коментара, който някак можел да се махне или де да знам.

Изобщо кви са тия коментари, тва специални версии на филма ли са, всякаква информация е добре дошла.

като цъкнеш с другото копче дясното върху хаалито има V: и A: и са отметнати с една точка в ляво това са каналите би трябвало да имаш повече от едно А: цъкни на някое друго

ако пак не става кажи какво си изтеглил ще го изтегля и ще видя

и аз по принцип ползвам само тези само че без ффдшоу

едит: ако имаш и дайрект вобсъб също трябва да имаш V и А виж и там как са

И аз ползвам само ffdshow кодек и АС3 филтъра, когато гледам филми в avi формат през Windows Media Player. Мисля си, че това за коментара на сценаристи, режисьори, актьори и прочие върху филмите или пък ако дискът е с музика коментари на някой от групата е валидно само ако филмите са в DVD формат, където са възможни няколко аудио канала. Това като опция се избира от менюто, т.е. ти още от начало си знаеш и нарочно избираш да слушаш тези коменари. Доколкото знам ако филма е в avi формат има само един канал за звука, или само един поток (не знам как е по-правилно да се каже). Т.е дори и звука да е 2.0 или 5.1 той е само един и ако режеш канали нищо няма да стане, ще се изгуби част от озвучаването.

Кажи дали гледаш DVD формат или рипнати филми и с кой плейър.

Хм, наистина за Haali-то и каналите, които идват от MKV-то не се бях сетил, но може би защото изобщо не виждам иконата му в трея. От опциите на Хаалито е настроено на Yes да показва икона в трея, но няма такава като гледам филма.

Файлът е филма Triangle.2009, в MKV 720p формат, от арената го дръпнах. Този сега ми е примера, давам и шот какво имам като меню на иконата за аудиото на ffdshow:

Цък. Мисля, че би трябвало Хаалито да е заредено, имам спомен, че съм виждал иконата му, не е като примерно да не е съвместимо с Windows 2008 или не знам.. Кое друго може да се грижи за сплитването на MKV-tо не знам. Всъщност имам един Graphedit инсталиран, ето кво ми дава той за directshow връзките:

Цък

Явно се ползва хаалито, и явно има отделен коментариен трак, ама а де, нема в трея и как да го извада.

Кодеци не сменям, гледам с Media Player 11, koqto si e s Win-a.

Още съвети ще трябват :)

Хм, сега виждам, че единия трак, по-важния с аудиото не се директва към декодера. При рендване с графедит ми даде грешка за неподдържан формат на поток. Дали не е време да ъпдейтна хаалито, май карам с тва още от 2008-ма :) .

Сега гледам в nfo файла

Û AUDiO.........: English DTS 5.1 1.5 mbit Û

Û AUDiO.........: Commentary Track Vorbis

В Windows Media Player - менюто Play - Audio and Language Tracks - там нещо може ли да се пипне?

Но да, като гледам от снимка 2 - по подразбиране ти тръгва Audio 2 (English, Commentary) вместо Audio 1 (English)

Утре ако имам време мога да сваля филма и да тествам. Другата опция е да се пробва с друг плейър - примерно с PowerDVD на дясна мишка веднага изкарва опция за смяна на аудио потоци.

ffdshow ти изкарва потока за това не ти излиза хаали ако си го инсталирал след хаалито за това така се е получило или нещо се е разместило само от нещо цъкни на червената иконка тя е за аудиото аз не го ползвам защото само проблеми ми излизат с 5,1 и 7,1 звук ползвам АЦ3 гледам че и той не ти е зареден

щом ти е от 2к8 ти препоръчвам да го махнеш и да си сложиш Core Codec

или аз тегля к-лайт и си избирам на всяко аудио да е АЦ3 за мкв избирам хаали навсякъде ффдшоу го оставям за обикновени ави-та и мпег за ХД само хаали и ац3 + вобсъб и също си гледам само на умп 11

sheep mkv поддържа няколко потока както и още няколко формата не само .воб

иначе за менютата в умп може да пробваш ама аз доколкото си спомням те са само за двд-та

сега го пуснах да се сваля до половин час ще видя дали ще тръгне при мен

едит: значи още на семпъла пробвах въпреки че ще изчакам и целия да се свали но си тръгва директно първия поток като си избера втория с коментара си тръгва той така че виж на червената иконка на ффд какво показва ама по-добре според мен махни всичко и сложи последните версии xmas.gif capturean.png

едит2: тоя филм все се чудех дали си заслужава да го гледам явно ще го гледам най-после :)

Благодаря и на двамата, оказа се от старата версия на ffdshow :) . От края на 2008-ма, тогава за последно я ъпдейтвах.

Сега с последната от Дек 2009 всичко е точно. Ама аз тези неща по принцип не ги ъпдейтвам и бутам докато няма проблеми. Помня преди 2-3 години пак така, по едно време новите филми почнаха да секат. Карах със стар ffdshow, след ъпдейт всичко пак се оправи. То тука хаалито логично няма кой знае какво отношение към формата на потоците, трябваше да се сетя.

За филма, аз го свалих след ласкави коментари тук таме, на imdb не вярвам вече много, но пак чат пат хвърлям око там, все пак се е случвало да не ме подведат. И като цяло ми се искаше да гледам някой ден филм с подобна тематика, че аз само свалям а рядко гледам, поне гледам да свалям що годе качествени неща.

аз го свалих преди малко и няма проблем xmas.gif

явно трябва по често да ъпдейтваш и по-добре ползвай хаали вместо ффдшоу по-малко товари процесора и понякога при мен се получава леко размазване от време на време като е през ффдшоу xmas.gif

едит: гледах филмчето много бавен ми се стори иначе горе-долу бива :)

...

явно трябва по често да ъпдейтваш и по-добре ползвай хаали вместо ффдшоу по-малко товари процесора и понякога при мен се получава леко размазване от време на време като е през ффдшоу xmas.gif

Щайга, ти май не си чел поне половината ми писания :) . Или аз не съм те разбрал.

Писах, че ползвам Хаали, то е само сплитер за MKV-тата, отделно ffdshow е декодера, вкл. и за звука вече него ползвам за ац3/дтс, и без тва слушам само стерео.

Доколкото знам ffdshow не може да сплитва MKV, а аз вече предимно такива гледам в 720p.

едит: гледах филмчето много бавен ми се стори иначе горе-долу бива :)

Ако има чудовища и предимно атмосферата я бива, ще ми хареса сигурно, но ще го прегледам някой ден диагонално за да реша.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...