Jump to content
BulForum.com

След инсталиране на активатор W7 и Vista не boot-ват

TuiTo

Recommended Posts

Благодаря ти @slan за труда и желанието да помогнеш, но от няколко седмици вече не съм с Foxconn /както ме посъветваха колеги от форума да го сменя/ а със ECS A740GM-M но пак съм до кривата круша.

Дали ще можеш да намериш за това дъно, че наистина с немския съм много зле ........

Благодаря ти предварително!

БИОС за Уиндоус 7

Виж на дъното, дали ти е ревизия 1.0А, ECS A740GM-M V 1.0A. Линка на Sendspace за модифициран БИОС не работи, но можеш да пуснеш нов реквест там.

Прегледах страницата на Елитгруп, има няколко ревизии на това дъно, ревизия v.1.0/1.0А, v.7.0 и v.8.0. BIOS-те на различните ревизии изглежда да са еднакви, но само чрез хаш проверка може да се знае със сигурност.

От тази страница има за ревизия 1.0 БИОС с активен линк, кей и сертификат на Asus, пише, че работи: modded BIOS

Благодаря ти @slan за помощта!

Мисля, че съм с 1.0 ревизия, защото вече един път го флашнах с най-новия биос от сайта на ECS. Довечера ще видим какво ще стане ........

А да питам - ще стане ли флашването с инструмента, с който го направих предния път /беше в пакета с биоса/ или трябва да стане по начина, който си описал?

И какво се прави с този файл ASUS-NEW.xrm-ms предполагам че това е сертификата, но какво трябва да го правя?

И още нещо - ако всичко стане както трябва ще ми трябва ли кей или нещо друго?

Благодаря ти @slan за помощта!

Мисля, че съм с 1.0 ревизия, защото вече един път го флашнах с най-новия биос от сайта на ECS. Довечера ще видим какво ще стане ........

А да питам - ще стане ли флашването с инструмента, с който го направих предния път /беше в пакета с биоса/ или трябва да стане по начина, който си описал?

И какво се прави с този файл ASUS-NEW.xrm-ms предполагам че това е сертификата, но какво трябва да го правя?

И още нещо - ако всичко стане както трябва ще ми трябва ли кей или нещо друго?

Флашни си БИОС-а нормално, както предишният ти път( някъде пишеше, че трябва да се флашне под ДОС, но ако не стане по нормалният начин, тогава).

Форматирай системният харддиск и инсталирай Уиндоус 7, да кажем професионалната версия. По време на инсталация на въпроса за ключ, игнорираш(оставяш полето празно) и продължаваш напред.Намираш съответният кей на Asus за професионалната версия, отваряш ДОС-промта( изключваш всякаква връзка с интернет) и пишеш:

slmgr.vbs -ipk "XXX-key" (без кавички)

В папката, където се намираш, копираш asus серификата и пишеш: slmgr.vbs -ilc "име на сертификата". Рестартираш и гледаш системните свойства. Трябва да пише, че Уиндоус е активиран.

А да питам - ще стане ли флашването с инструмента, с който го направих предния път /беше в пакета с биоса/

Свали тук оригиналният БИОС, вътре е afuwin.exe и afudos.exe

Снощи успях само да проверя ревизията на дъното - 7.0 е а не 1.0 както мислех ......

Сравних последните ъпдейти и за двете версии - абсолютно са еднакви - име на файлове, големина, дата и час на създаване.

Смятам довечера да флашна със SLIC-a 1.0 Как мислиш ти? Дали ще е проблем?

@slan човече, огромно БЛАГОДАРЯ! Жив и здрав да си за помощта!

Всичко мина ОК и 7-та е вече активна :punk :punk

Това е начина вече няма да се занимавам никога с активатори и пр. дето ръгат в ОС-а кви ли не файлове и експлоити.

Благодаря ти още веднъж и със здраве .......

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...