TuiTo Posted April 24, 2010 Share Posted April 24, 2010 Имам странен проблем, в сми. че не ми се е случвало преди и не виждам друг някой с подобен. Настолна машина - двуядрено АМД, 2 ГХЦ, 2 Г. РАМ, ХДД - бол - прилична машина. Преди време работеше супер с Уиндовс 7, но го махнах щото беше РЦ но ...... сега ми липсва. Сега съм с ХР и се пробвах да инсталирам 7-та - никакъв проблем с инсталацията и работи даже но като пробвам да инсталирам активатор /поне 8-10 различни/ резултата е един и същ - мигащ бял курсор горе в ляво на черен екран Пробвах и с предварително активирани версии - абсолютно същото - докато се инсталират е ОК! но при първото зареждане и ..... пляс! .... същия курсор на същото място ..................... Ааааа .. и няма значение дали съм вързан към Нет-а - пробвах и двата варианта. Пробвах и с bootloadera на Acronis - въобще не ми засича ОС на диска! Скоро на машината и смених дъното. Сега е Foxconn a6vmx, ако има някакво значение. Ако има някой по-знаещ ще съм благодарен за помощта! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted April 25, 2010 Share Posted April 25, 2010 Toва ми се вижда странно. Опитай да изтриеш дяла, на който искаш да инсталираш и да го създадеш отново. След това опитай пак. Освен MBR да се маже, друго като адекватен отговор в момента не мога да ти дам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 25, 2010 Share Posted April 25, 2010 Ми явно е от активаторите, а те или бърникат в BIOS да ръгат SLIC таблици, или емулират, нещо може да се е объркало по MBR наистина, аз на твое място просто бих активирал по друг начин, или затрил и ХР–то и дяловете и преразделил наново всичко. Всъщност аз какво бих направил е съвсем друго (и го правя) - всяка OS на различен хард . Най-безобиден сетъп е така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TuiTo Posted April 25, 2010 Author Share Posted April 25, 2010 Мдааа ....... и аз мисля че проблема се получава някъде по веригата BIOS-MBR-Partition tables но не съм достатъчно наясно за да преценя точно къде Пропуснал съм да напиша, но ако ще е от полза: - не ползвам дуалбут - ХР-то ми е на имидж от Акронис и го възстановявам след като се омаже 7-та - когато инсталирам 7 правя нов партишън с различен размер, имам място - поназнайвам малко - преди последната инсталация изтрих целия системен диск /отделен хард/ , но не на ниско ниво - без резултат, т.е. същия. Сега съм дръпнал програмка на Хитачи /такъв ми е диска/ и ще му направя Low level format, да видя какво ще стане Дайте някакъв съвет как да активирам 7-та ПЛС! Може да не ползвам правилния начин, щото не го знам ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted April 25, 2010 Share Posted April 25, 2010 Свали си MSDN версия на Win7 от zamunda примерно и го активирай с това: http://search.data.bg/ready/f51329ed346d2fc694416cd56647b786/Windows%207%20Loader%20v1.7.9.zip Направил съм около 20 инсталации с този активатор - проблеми няма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TuiTo Posted April 26, 2010 Author Share Posted April 26, 2010 Свали си MSDN версия на Win7 от zamunda примерно и го активирай с това: http://search.data.bg/ready/f51329ed346d2fc694416cd56647b786/Windows%207%20Loader%20v1.7.9.zip Направил съм около 20 инсталации с този активатор - проблеми няма. Благодаря ти THE STORM ще пробвам задължително и ще пиша. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted April 26, 2010 Share Posted April 26, 2010 Добре при условие че има RTM версия,която си е 1 към 1 и не се налага никакво кракване(активиране) защо не сложиш нея? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TuiTo Posted April 26, 2010 Author Share Posted April 26, 2010 Добре при условие че има RTM версия,която си е 1 към 1 и не се налага никакво кракване(активиране) защо не сложиш нея? Сигурен ли си, че RTM версиите по нашите торенти не са с вграден активатор и затова нямат нужда от активиране? Аз имам една такава от Замунда, но е точно с вграден активатор и става точно това което съм описал. Ще ти бъда много благодарен, ако ми посочиш точно такава версия, която НЕ Е активирана с активатор и НЯМА нужда от такъв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted April 27, 2010 Share Posted April 27, 2010 Сигурен съм че съм я слагал на поне 15 различни машини и няма никакъв проблем.А ти сигурен ли си че проблема е софтуерен?Да не се окаже дъното?Сложи една Виста ей така за пробата и ако и там се случва същото... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TuiTo Posted April 27, 2010 Author Share Posted April 27, 2010 Сигурен съм че съм я слагал на поне 15 различни машини и няма никакъв проблем.А ти сигурен ли си че проблема е софтуерен?Да не се окаже дъното?Сложи една Виста ей така за пробата и ако и там се случва същото... Отговора на въпроса ти се съдържа в заглавието на темата - да, пробвал съм с Виста. Понеже проблема е с домашната машина довечера продължавам тестовете ....... за сега решение няма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted April 27, 2010 Share Posted April 27, 2010 Ами щом се дъни на 2 различни операционни системи едва ли е проблема активатора.Това дъно има ли гаранция? Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted April 27, 2010 Share Posted April 27, 2010 Добре при условие че има RTM версия,която си е 1 към 1 и не се налага никакво кракване(активиране) защо не сложиш нея? 1 към 1 с кое? С оригинален диск и не иска активиране? Другия път... MSDN версията, която предложих да свали е 1 към 1 копие с оригинала и съответно трябва да се активира допълнително. @TuiTo Стана ли с схемата с MSDN версията ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 Мисълта ми е че е готова за ползване версията затова пише activated.И щом и на 7 и на Vista му прави 1 и същ проблем може да е другаде причината. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TuiTo Posted April 28, 2010 Author Share Posted April 28, 2010 И аз клоня към хардуерен преблем но ........ не знам как да го локализирам. Ето какви странности станаха снощи: - инсталирах MSDN версия и заработи като пушка - рестарти, бързина - ОК! Без да инсталирам ъпдейти. - инсталнах активатора който предложи @THE STORM и ........ до там, пак същото - прочетох How to в активатора и изпълних "bootsect.exe /nt60 SYS /force" (without quotes) за recover - тръгна, но вече не беше активирана Попрочетох някои писания на DAZ/автора на този активатор/ и свалих последната версия - 1.7.9 и го инсталирах. Пак същото. Не работи! Писна ми и реших да спра ПЦ-то но по грешка натиснах Ресет-а и ..... о чудо 7-а бутна, заработи и беше активирана!! Шътдоун ........ не бутва, ресет - бутва?? Рестарт ..... отново няма никой, ресет след него - ето я отново в цялата си ............ И така 10-а пъти. Баси и шътнята. Някой ще ми каже ли какво става с тая щайга? Към @thebeast - да, има гаранция дъното, на месец е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 Не знам да не те объркам и аз...По принцип ако му има нещо би трябвало да се дъни по време на инсталацията...А при теб чак след слагане на активатора.Заплетена работа...Пък и щом си пробвал RTM с вградения активатор и пак се получава същото... Едва ли имаш друго дъно под ръка за тест.Ако пък беше нещо от хард или рам щеше да дава син екран.Викаш тест на рама и харда направи четох нещо в първия пост? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 Нещо от BIOS-a ще да е.. Пробвал ли си вин с ЛОАДЕР? Те май не бърникаха в BIOS но дори това май няма да е надежден тест.. Потърси начини за активиране без активатори. Или смени БИОС-а. Пробвай с друг хард примерно, но май няма да е от него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 Е добре де RTM е направо активирана автора казва че и с нея имал проблеми.Я от биоса я от дъното я от харда... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TuiTo Posted April 28, 2010 Author Share Posted April 28, 2010 Довечера ще пробвам лоадер и ако не стане оставам на доброто старо ХР ......... поне докато не сменя щайгата. С БИОС-а няма да се занимавам - последна версия е .. проверил съм. Благодаря на всички за интереса! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TuiTo Posted June 12, 2010 Author Share Posted June 12, 2010 Здравейте, Подновявам темата защото разбрах къде ми е проблема - BIOS-a ми няма SLIC таблица. Това ми го каза SLIC_Dump_ToolKit - Dump Error ! (SLIC Table Not Find ! ) Айде някой по-знаещ да каже как и дали мога да ад-на SLIC таблица Междувременно смених дъното срга съм с ECS A740GM-M и резултата е както с предишното ......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted June 17, 2010 Share Posted June 17, 2010 Здравей, Daz е пуснал версия 1.8 на активатора от известно време, пише че са оправени проблеми при някои системи подобни на твоя, кой знае може и да стане, ето пробвай: http://search.data.bg/ready/6d3a2e1dd0156f46362fbb62238d8e0c/Windows%207%20Loader%20v1.8%20by%20Daz.zip Успех! Link to comment Share on other sites More sharing options...
slan Posted June 21, 2010 Share Posted June 21, 2010 Имам странен проблем, в сми. че не ми се е случвало преди и не виждам друг някой с подобен. Настолна машина - двуядрено АМД, 2 ГХЦ, 2 Г. РАМ, ХДД - бол - прилична машина. Преди време работеше супер с Уиндовс 7, но го махнах щото беше РЦ но ...... сега ми липсва. Сега съм с ХР и се пробвах да инсталирам 7-та - никакъв проблем с инсталацията и работи даже но като пробвам да инсталирам активатор /поне 8-10 различни/ резултата е един и същ - мигащ бял курсор горе в ляво на черен екран Пробвах и с предварително активирани версии - абсолютно същото - докато се инсталират е ОК! но при първото зареждане и ..... пляс! .... същия курсор на същото място ..................... Ааааа .. и няма значение дали съм вързан към Нет-а - пробвах и двата варианта. Пробвах и с bootloadera на Acronis - въобще не ми засича ОС на диска! Скоро на машината и смених дъното. Сега е Foxconn a6vmx, ако има някакво значение. Ако има някой по-знаещ ще съм благодарен за помощта! Ако ти помогне малко като информация. Има немски сайт, където пращаш BIOS-а на дъното като поръчка и те ти пращат в рамките на два дена модифициран BIOS да си инсталираш Windows 7 без да ползваш активатор. SLIC2.1 е версията на активация чрез BIOS-а на Windows 7. След това активираш Windows 7 така чрез "DOS Prompt": slmgr.vbs -ipk "XXX-key" slmgr.vbs -ilc "име на сертификата" - Dell,Acer,Sony,IBM/Lenovo и др. Сертификата и кеят трябва да пасват взаимно, ведно с BIOS SLIC-а Link to comment Share on other sites More sharing options...
TuiTo Posted June 22, 2010 Author Share Posted June 22, 2010 Ако ти помогне малко като информация. Има немски сайт, където пращаш BIOS-а на дъното като поръчка и те ти пращат в рамките на два дена модифициран BIOS да си инсталираш Windows 7 без да ползваш активатор. SLIC2.1 е версията на активация чрез BIOS-а на Windows 7. След това активираш Windows 7 така чрез "DOS Prompt": slmgr.vbs -ipk "XXX-key" slmgr.vbs -ilc "име на сертификата" - Dell,Acer,Sony,IBM/Lenovo и др. Сертификата и кеят трябва да пасват взаимно, ведно с BIOS SLIC-а Ако дадеш и линк към сайта цена няма да имаш ........... Пък и ако стане Link to comment Share on other sites More sharing options...
slan Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 BIOS Request Това не е точно сайта, който ползвах, понеже беше на немски, но подобен. Моят BIOS на лаптопа е на Insyde, вижда се при студен старт на системата или чрез Еверест Ултимейт, в съответната тема направих запитването. Има там някакви изисквания, като например линк за сваляне на оригиналният БИОС. Флашване на БИОС-а не е безопасно, преди да го направя, се поразтърсих из нета, как мога да възстановя оригиналният БИОС в случай на неправилно флашване. Нарича се Crysis BIOS. Вадя кабела за захранване, на USB стик под 2 гб във FAT формат копирам в главната директория .fd БИОС файла, натискам и задържам FN+Esc, подавам напрежение, бутона за захранване свети оранжево, освобождавам FN+Esc, натискам бутона за напрежение и чакам 30 сек. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slan Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 Имам странен проблем, в сми. че не ми се е случвало преди и не виждам друг някой с подобен. Настолна машина - двуядрено АМД, 2 ГХЦ, 2 Г. РАМ, ХДД - бол - прилична машина. Преди време работеше супер с Уиндовс 7, но го махнах щото беше РЦ но ...... сега ми липсва. Сега съм с ХР и се пробвах да инсталирам 7-та - никакъв проблем с инсталацията и работи даже но като пробвам да инсталирам активатор /поне 8-10 различни/ резултата е един и същ - мигащ бял курсор горе в ляво на черен екран Пробвах и с предварително активирани версии - абсолютно същото - докато се инсталират е ОК! но при първото зареждане и ..... пляс! .... същия курсор на същото място ..................... Ааааа .. и няма значение дали съм вързан към Нет-а - пробвах и двата варианта. Пробвах и с bootloadera на Acronis - въобще не ми засича ОС на диска! Скоро на машината и смених дъното. Сега е Foxconn a6vmx, ако има някакво значение. Ако има някой по-знаещ ще съм благодарен за помощта! My link На линка е модифициран БИОС за Foxconn a6vmx(-К), не знам каква е разликата между без и със К, но на съпорт страницата на фокскон БИОС-ите изглежда да са еднакви. Оригинален БИОС Ако не знаеш немски: Hinweis: "Flashen funzt nur mit AFUWIN(32/64bit) u. bei "don´t check rom id" Haken setzen"-пише, че трябва да ползваш AFUWIN(линка е там, предполагам флащване под уиндоус) и да поставиш кръстче на "don´t check rom id" За да можеш да сваляш от линковете, трябва да се регистрираш, иначе те прехвърля на рекламна страница. Имаш и късмет, модифицираният SLIC2.1 БИОС-а е излезнал тепърва вчера. ПС: То аз съм регистриран там, така че директните линкове: Afuwin x32/x64 A6VMX-K BIOS 20.11.2009, Revision 772F1P22 Пише още, че сертификата и кеят са на DELL, и май са включени в архива. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TuiTo Posted July 7, 2010 Author Share Posted July 7, 2010 Здравейте, Подновявам темата защото разбрах къде ми е проблема - BIOS-a ми няма SLIC таблица. Това ми го каза SLIC_Dump_ToolKit - Dump Error ! (SLIC Table Not Find ! ) Айде някой по-знаещ да каже как и дали мога да ад-на SLIC таблица Междувременно смених дъното сега съм с ECS A740GM-M и резултата е както с предишното ......... Благодаря ти @slan за труда и желанието да помогнеш, но от няколко седмици вече не съм с Foxconn /както ме посъветваха колеги от форума да го сменя/ а със ECS A740GM-M но пак съм до кривата круша. Дали ще можеш да намериш за това дъно, че наистина с немския съм много зле ........ Благодаря ти предварително! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.