Jump to content
BulForum.com

След инсталиране на активатор W7 и Vista не boot-ват

TuiTo

Recommended Posts

Имам странен проблем, в сми. че не ми се е случвало преди и не виждам друг някой с подобен.

Настолна машина - двуядрено АМД, 2 ГХЦ, 2 Г. РАМ, ХДД - бол - прилична машина.

Преди време работеше супер с Уиндовс 7, но го махнах щото беше РЦ но ...... сега ми липсва.

Сега съм с ХР и се пробвах да инсталирам 7-та - никакъв проблем с инсталацията и работи даже ;)

но като пробвам да инсталирам активатор /поне 8-10 различни/ резултата е един и същ - мигащ бял курсор горе в ляво на черен екран :cry

Пробвах и с предварително активирани версии - абсолютно същото - докато се инсталират е ОК! но при първото зареждане и ..... пляс! .... същия курсор на същото място .....................

Ааааа .. и няма значение дали съм вързан към Нет-а - пробвах и двата варианта.

Пробвах и с bootloadera на Acronis - въобще не ми засича ОС на диска!

Скоро на машината и смених дъното. Сега е Foxconn a6vmx, ако има някакво значение.

Ако има някой по-знаещ ще съм благодарен за помощта!

Toва ми се вижда странно.

Опитай да изтриеш дяла, на който искаш да инсталираш и да го създадеш отново.

След това опитай пак. Освен MBR да се маже, друго като адекватен отговор в момента не мога да ти дам.

Ми явно е от активаторите, а те или бърникат в BIOS да ръгат SLIC таблици, или емулират, нещо може да се е объркало по MBR наистина, аз на твое място просто бих активирал по друг начин, или затрил и ХР–то и дяловете и преразделил наново всичко. Всъщност аз какво бих направил е съвсем друго (и го правя) - всяка OS на различен хард :) . Най-безобиден сетъп е така.

Мдааа ....... и аз мисля че проблема се получава някъде по веригата BIOS-MBR-Partition tables но не съм достатъчно наясно за да преценя точно къде

Пропуснал съм да напиша, но ако ще е от полза:

- не ползвам дуалбут - ХР-то ми е на имидж от Акронис и го възстановявам след като се омаже 7-та

- когато инсталирам 7 правя нов партишън с различен размер, имам място - поназнайвам малко ;)

- преди последната инсталация изтрих целия системен диск /отделен хард/ , но не на ниско ниво - без резултат, т.е. същия.

Сега съм дръпнал програмка на Хитачи /такъв ми е диска/ и ще му направя Low level format, да видя какво ще стане :huh:

Дайте някакъв съвет как да активирам 7-та ПЛС! Може да не ползвам правилния начин, щото не го знам ......

Свали си MSDN версия на Win7 от zamunda примерно и го активирай с това: http://search.data.bg/ready/f51329ed346d2fc694416cd56647b786/Windows%207%20Loader%20v1.7.9.zip

Направил съм около 20 инсталации с този активатор - проблеми няма. :)

Благодаря ти THE STORM ще пробвам задължително и ще пиша.

Добре при условие че има RTM версия,която си е 1 към 1 и не се налага никакво кракване(активиране) защо не сложиш нея?

Сигурен ли си, че RTM версиите по нашите торенти не са с вграден активатор и затова нямат нужда от активиране?

Аз имам една такава от Замунда, но е точно с вграден активатор и става точно това което съм описал.

Ще ти бъда много благодарен, ако ми посочиш точно такава версия, която НЕ Е активирана с активатор и НЯМА нужда от такъв.

Сигурен съм че съм я слагал на поне 15 различни машини и няма никакъв проблем.А ти сигурен ли си че проблема е софтуерен?Да не се окаже дъното?Сложи една Виста ей така за пробата и ако и там се случва същото...

Сигурен съм че съм я слагал на поне 15 различни машини и няма никакъв проблем.А ти сигурен ли си че проблема е софтуерен?Да не се окаже дъното?Сложи една Виста ей така за пробата и ако и там се случва същото...

Отговора на въпроса ти се съдържа в заглавието на темата - да, пробвал съм с Виста.

Понеже проблема е с домашната машина довечера продължавам тестовете ....... за сега решение няма.

Добре при условие че има RTM версия,която си е 1 към 1 и не се налага никакво кракване(активиране) защо не сложиш нея?

1 към 1 с кое? С оригинален диск и не иска активиране? Другия път... MSDN версията, която предложих да свали е 1 към 1 копие с оригинала и съответно трябва да се активира допълнително.

@TuiTo Стана ли с схемата с MSDN версията ?

Мисълта ми е че е готова за ползване версията затова пише activated.И щом и на 7 и на Vista му прави 1 и същ проблем може да е другаде причината.

И аз клоня към хардуерен преблем но ........ не знам как да го локализирам.

Ето какви странности станаха снощи:

- инсталирах MSDN версия и заработи като пушка - рестарти, бързина - ОК! Без да инсталирам ъпдейти.

- инсталнах активатора който предложи @THE STORM и ........ до там, пак същото :(

- прочетох How to в активатора и изпълних "bootsect.exe /nt60 SYS /force" (without quotes) за recover

- тръгна, но вече не беше активирана

Попрочетох някои писания на DAZ/автора на този активатор/ и свалих последната версия - 1.7.9 и го инсталирах.

Пак същото. Не работи! Писна ми и реших да спра ПЦ-то но по грешка натиснах Ресет-а и ..... о чудо 7-а бутна, заработи и беше активирана!! Шътдоун ........ не бутва, ресет - бутва??

Рестарт ..... отново няма никой, ресет след него - ето я отново в цялата си ............

И така 10-а пъти. Баси и шътнята.

Някой ще ми каже ли какво става с тая щайга?

Към @thebeast - да, има гаранция дъното, на месец е.

Не знам да не те объркам и аз...По принцип ако му има нещо би трябвало да се дъни по време на инсталацията...А при теб чак след слагане на активатора.Заплетена работа...Пък и щом си пробвал RTM с вградения активатор и пак се получава същото...

Едва ли имаш друго дъно под ръка за тест.Ако пък беше нещо от хард или рам щеше да дава син екран.Викаш тест на рама и харда направи четох нещо в първия пост?

Нещо от BIOS-a ще да е..

Пробвал ли си вин с ЛОАДЕР? Те май не бърникаха в BIOS но дори това май няма да е надежден тест..

Потърси начини за активиране без активатори. Или смени БИОС-а. Пробвай с друг хард примерно, но май няма да е от него.

Довечера ще пробвам лоадер и ако не стане оставам на доброто старо ХР ......... поне докато не сменя щайгата.

С БИОС-а няма да се занимавам - последна версия е .. проверил съм.

Благодаря на всички за интереса!

• 1 month later...

Здравейте,

Подновявам темата защото разбрах къде ми е проблема - BIOS-a ми няма SLIC таблица.

Това ми го каза SLIC_Dump_ToolKit - Dump Error ! (SLIC Table Not Find ! )

Айде някой по-знаещ да каже как и дали мога да ад-на SLIC таблица :confused

Междувременно смених дъното срга съм с ECS A740GM-M и резултата е както с предишното .........

Здравей,

Daz е пуснал версия 1.8 на активатора от известно време, пише че са оправени проблеми при някои системи подобни на твоя, кой знае може и да стане, ето пробвай:

http://search.data.bg/ready/6d3a2e1dd0156f46362fbb62238d8e0c/Windows%207%20Loader%20v1.8%20by%20Daz.zip

Успех! :)

Имам странен проблем, в сми. че не ми се е случвало преди и не виждам друг някой с подобен.

Преди време работеше супер с Уиндовс 7, но го махнах щото беше РЦ но ...... сега ми липсва.

Сега съм с ХР и се пробвах да инсталирам 7-та - никакъв проблем с инсталацията и работи даже ;)

но като пробвам да инсталирам активатор /поне 8-10 различни/ резултата е един и същ - мигащ бял курсор горе в ляво на черен екран :cry

Пробвах и с предварително активирани версии - абсолютно същото - докато се инсталират е ОК! но при първото зареждане и ..... пляс! .... същия курсор на същото място .....................

Скоро на машината и смених дъното. Сега е Foxconn a6vmx, ако има някакво значение.

Ако ти помогне малко като информация. Има немски сайт, където пращаш BIOS-а на дъното като поръчка и те ти пращат в рамките на два дена модифициран BIOS да си инсталираш Windows 7 без да ползваш активатор. SLIC2.1 е версията на активация чрез BIOS-а на Windows 7. След това активираш Windows 7 така чрез "DOS Prompt":

slmgr.vbs -ipk "XXX-key"

slmgr.vbs -ilc "име на сертификата" - Dell,Acer,Sony,IBM/Lenovo и др.

Сертификата и кеят трябва да пасват взаимно, ведно с BIOS SLIC-а

Ако ти помогне малко като информация. Има немски сайт, където пращаш BIOS-а на дъното като поръчка и те ти пращат в рамките на два дена модифициран BIOS да си инсталираш Windows 7 без да ползваш активатор. SLIC2.1 е версията на активация чрез BIOS-а на Windows 7. След това активираш Windows 7 така чрез "DOS Prompt":

slmgr.vbs -ipk "XXX-key"

slmgr.vbs -ilc "име на сертификата" - Dell,Acer,Sony,IBM/Lenovo и др.

Сертификата и кеят трябва да пасват взаимно, ведно с BIOS SLIC-а

Ако дадеш и линк към сайта цена няма да имаш ...........

Пък и ако стане :beer:

• 2 weeks later...

BIOS Request

Това не е точно сайта, който ползвах, понеже беше на немски, но подобен.

Моят BIOS на лаптопа е на Insyde, вижда се при студен старт на системата или чрез Еверест Ултимейт, в съответната тема направих запитването. Има там някакви изисквания, като например линк за сваляне на оригиналният БИОС.

Флашване на БИОС-а не е безопасно, преди да го направя, се поразтърсих из нета, как мога да възстановя оригиналният БИОС в случай на неправилно флашване. Нарича се Crysis BIOS. Вадя кабела за захранване, на USB стик под 2 гб във FAT формат копирам в главната директория .fd БИОС файла, натискам и задържам FN+Esc, подавам напрежение, бутона за захранване свети оранжево, освобождавам FN+Esc, натискам бутона за напрежение и чакам 30 сек.

My link

На линка е модифициран БИОС за Foxconn a6vmx(-К), не знам каква е разликата между без и със К, но на съпорт страницата на фокскон БИОС-ите изглежда да са еднакви. Оригинален БИОС

Ако не знаеш немски: Hinweis: "Flashen funzt nur mit AFUWIN(32/64bit) u. bei "don´t check rom id" Haken setzen"-пише, че трябва да ползваш AFUWIN(линка е там, предполагам флащване под уиндоус) и да поставиш кръстче на "don´t check rom id"

За да можеш да сваляш от линковете, трябва да се регистрираш, иначе те прехвърля на рекламна страница.

Имаш и късмет, модифицираният SLIC2.1 БИОС-а е излезнал тепърва вчера. :punk

ПС: То аз съм регистриран там, така че директните линкове:

Afuwin x32/x64

A6VMX-K BIOS 20.11.2009, Revision 772F1P22

Пише още, че сертификата и кеят са на DELL, и май са включени в архива.

Здравейте,

Подновявам темата защото разбрах къде ми е проблема - BIOS-a ми няма SLIC таблица.

Това ми го каза SLIC_Dump_ToolKit - Dump Error ! (SLIC Table Not Find ! )

Айде някой по-знаещ да каже как и дали мога да ад-на SLIC таблица :confused

Междувременно смених дъното сега съм с ECS A740GM-M и резултата е както с предишното .........

Благодаря ти @slan за труда и желанието да помогнеш, но от няколко седмици вече не съм с Foxconn /както ме посъветваха колеги от форума да го сменя/ а със ECS A740GM-M но пак съм до кривата круша.

Дали ще можеш да намериш за това дъно, че наистина с немския съм много зле ........

Благодаря ти предварително!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...