Jump to content
BulForum.com

Проблем с JAVA ?

aveniks

Recommended Posts

Здравейте

От 10 дена ми бъгна Java на компютъра и не мога да използвам тази функция нито на IE нито на Firefox нито на Opera

Вече в 3 форума писах за този проблем и още нямам работещо решение

В много сайтове не ми отваря падащи менюта като този

java3.jpg

Не мога да използвам опциите на чекмеджето или DOX в пощата ми в АBV, не мога да трия файлове, не се появяват опциите ДА или НЕ

java2.jpg

1.Свалих си Java от тук, но не се оправя

2. В Internet Options => Security Setting => Scripting of Java applets е Enable

3. Преинсталирах Windows (Ъпгрейт опцията не чиста инсталация) но проблема не се оправи

Дайте някакви съвети че ако не го оправя скоро ще форматирам и ще направя чиста инсталация

В случая с БДЖ джавата няма нищо общо. Това jsp е сървърен скрипт (по стечение на обстоятелствата пак на Java).

Нещата стават с Javascript, на моите браузъри съм спрял JAVA, и търсенето в бдж си ми работи.

Виж да не си спрял javascript.

В случая с БДЖ джавата няма нищо общо. Това jsp е сървърен скрипт (по стечение на обстоятелствата пак на Java).

Нещата стават с Javascript, на моите браузъри съм спрял JAVA, и търсенето в бдж си ми работи.

Виж да не си спрял javascript.

Как да видя и от къде, дай повече инфо как да го оправя

EDIT

В Firefox са активирани и Java и Javascript и пак има същия проблем значи не е от това

Няма ли някаква програма или софтуер който може да фиксира подобни проблеми ?

Пробвай с друг браузър. Гледам си с IE - свали си FireFox или Chrome или Internet Explorer 8 (ако си с по-стар)

ПС: При мен с IE8 пак дава тази грешка но се отваря менюто и може да се избере.

ПС2: Поразрових се защо дава грешката - проблема е че са некадърници и при първоначалното зареждане на страницата скрипта им е грешен:

<script type="text/javascript"> 
   var tab =  ;

.....

Това tab= ; си е чиста проба синтактична грешка

Пробвай с друг браузър. Гледам си с IE - свали си FireFox или Chrome или Internet Explorer 8 (ако си с по-стар)

ПС: При мен с IE8 пак дава тази грешка но се отваря менюто и може да се избере.

ПС2: Поразрових се защо дава грешката - проблема е че са некадърници и при първоначалното зареждане на страницата скрипта им е грешен:

Пробвах с Firefox и Портейбъл Chrome и Опера но пак имам същия проблем

Сканирах с Malwarebytes Anti-Malware няма вируси

Пробвах да реша проблема и с Fixcleaner 2 но и той не ми помогна, само ми ускори работата на компютъра

Потвърждавам, на IE8 и при мен не се отварят, преди май се отваряха бе...

Но грешката тук е друга, не синтактична:

Проблемът е в CalendarPopup.js (поне там се проявява):

Невалиден аргумент в

document.getElementById(this.divName).style.left = this.x + "px"

Очевидно некадърниците са допуснали грешка, вероятно по-дълбока, и не са тествали.

Но тя е извън теб, и е в javascript-a им. В FF работи пък.

Абсурд. Ти с каква антивирусна си? Да не си включил някаква защита за блокиране на реклами примерно?

С KIS 2010

Опцията за блокиране на банери Bancer Ad Blocker си е маркирана по подразбиране не съм е пипал но миналата седмица всичко беше наред

С KIS 2010

Опцията за блокиране на банери Bancer Ad Blocker си е маркирана по подразбиране не съм е пипал но миналата седмица всичко беше наред

Ми пробвай без нея и сподели как е

Нямам грешката нито в IE8, нито в Gecko (Firefox), нито в Chrome. Доколкото видях, javascripta е писан от следния човек:

//

// This script was created

// by Mircho Mirev

// mo /mo@momche.net/

//

// :: feel free to use it BUT

// :: if you want to use this code PLEASE send me a note

// :: and please keep this disclaimer intact

//

, което ме наведе на тъжната мисъл, че може и да е бъг. НО, тъй като ти не можеш и да си отваряш и други сайтове, в които има javascript, бих ти препоръчал да визитнеш тоя сайт:

http://www.javatester.org/javascript.html

A ако jsp-то прави някакви <%.. или <%= и <%! (scritlets и declarations), демек ако страниците, които отваряш, държат абсолютно да правят някакви Java шитни (в момента пиша точно такава програма), може преспокойно да тестваш тук:

http://www.javatester.org/enabled.html

Ако и в двете си enabled, тогава е от сайтовете. Ама подозирам, че е от теб :)

...

Какво подозираш, и аз в IE8 не ми работи това в бдж-то :), а аз съм известен, че държа всичко доколкото мога изрядно по системата :) . Във FF си работи обаче.

Явно си е бъг, като ако при теб и в IE8 работи, ще е до настройка, или някой ъпдейт. За такова елементарно действие с JS ми се струва, че не трябва да гърми никъде. Може да не е бъг от човека, писал точно този скрипт, а от този, сглобил нещата.

Ми не знам на кой какво му работи и какво не му работи, при наскоро инсталиран 2008 R2 се вижда в IE8 ето това:

http://img146.imageshack.us/img146/3513/bdzerror1.png

http://img411.imageshack.us/img411/4462/bdzerror2.png

http://img163.imageshack.us/img163/8281/bdzerror3.png

Който разбира от JavaScript на 3тата картинка ясно ще забележи къде е синтактичната грешка и защо IE8 "мрънка"

И въпреки че дава тази грешка линковете все пак работят както е видно от 1вата картинка.

Версията на IE8 ми е: 8.0.7600.16385 64 bit Edition

A ако jsp-то прави някакви <%.. или <%= и <%! (scritlets и declarations), демек ако страниците, които отваряш, държат абсолютно да правят някакви Java шитни (в момента пиша точно такава програма)

Е те тая глупост откъде я съчини? <% e server-side tag и ако случайно не се обработва от ASP-то или JSP-то значи е прецакан сървъра и връща сорс кода на страницата а не обработените неща. Java-та е съвсем друго нещо аплетите се слага с коренно различни тагове. А Java шитните са за сървъра и обикновения човек не би трябвало да ги вижда и да повторя че случайно ако ги вижда значи е прецакан сървъра. Говоря конкретно за такива тагове <% или <?

Бабо, моля те не бъркай хората излишно :)

Djadomraz, виж и два шота от мен :rolleyes:

IE8 1

IE8 2

Очевидно:

1) От единия шот се вижда драстични бъгове с менютата, което вероятно идва от бъгове, подобни на посочения от теб.

2) Става ясно, че явно до сърч формата може да се достигне по различни начини, с различни бъгове. Успях да проиграя случай, в който формата за търсене ми отваряше въпросните изскачащи градове, а "моя" вариант съм дал скрееншот, заедно с грешката, която се появява след клик на линка за градовете ;) Даже май има някакви малки разлики във формите за търсене, но сайта на БДЖ и без това е достатъчно хаотичен и безобразен. Па хубаво че успявам чат пат като търся за влакове, да видя , макар че след консултация по телефона нерядко има несъответствия. Т.е. нищо, което да ме учудва в нашата страна.

При всички случаи става дума за потресаващи бъгове (или поне как още не са оправени) и при това не един и два очевидно.

Отваряй това URL: http://razpisanie.bdz.bg/site/search.jsp

Иначе проблема е в "Д"-то на БДЖ ама да не почваме с глупостите че пак ще се олеем :) И че вероятно са платили за този сите около 50 пъти повече от необходимото и в крайна сметка пак всички са недоволни (т.е. и те и изпълнителите)... ама какво да го говорим като е ясна работата

Ми не знам на кой какво му работи и какво не му работи, при наскоро инсталиран 2008 R2 се вижда в IE8 ето това:

http://img146.imageshack.us/img146/3513/bdzerror1.png

http://img411.imageshack.us/img411/4462/bdzerror2.png

http://img163.imageshack.us/img163/8281/bdzerror3.png

Който разбира от JavaScript на 3тата картинка ясно ще забележи къде е синтактичната грешка и защо IE8 "мрънка"

И въпреки че дава тази грешка линковете все пак работят както е видно от 1вата картинка.

Версията на IE8 ми е: 8.0.7600.16385 64 bit Edition

Е те тая глупост откъде я съчини? <% e server-side tag и ако случайно не се обработва от ASP-то или JSP-то значи е прецакан сървъра и връща сорс кода на страницата а не обработените неща. Java-та е съвсем друго нещо аплетите се слага с коренно различни тагове. А Java шитните са за сървъра и обикновения човек не би трябвало да ги вижда и да повторя че случайно ако ги вижда значи е прецакан сървъра. Говоря конкретно за такива тагове <% или <?

Бабо, моля те не бъркай хората излишно :)

Престави си следния код, писан в jsp-то, което се сторва на сървъра:

<% String razbirach=new String("golqm"); %>

<script type="text/javacript">

var razbirach='<%= razbirach.toString() %>';

</script>

Естествено, човек би очаквал razbirach във javascript да бъде евалюейтната в рънтайм и съответно човекът в браузера си вижда само това:

<script type="text/javascript>

var razbirach='golqm';

</script>

A сега си представи, че ОБЕКТЪТ razbirach в Java по някаква причина хвърли NullPointerException и той е хендълнат по следния начин:

try{

//some shit about razbirach

}

catch (NullPointerException e){

razbirach="";

}

Тогава, ако докато обекта разбирач в Java хвърли Нълпойнтър по време на processRequest метода на сървлета, тогаз пичът с браузъра ще види:

<script type="text/javascript>

var razbirach='';

</script>

Ето, че <% таговете бяха обработени, а разбирач в Джаваскрипт е празна. Това имах аз предвид, а сега отивам да си кодя като кит.

Престави си следния код, писан в jsp-то, което се сторва на сървъра:...

Сега си прочети последните 2 поста и ако можеш отговори как човека дето хал хабер си няма от програмиране ще разбере че има някакви <% тагове и къде би предположил че са те за да отиде на посочения от теб адрес и да си провери джавата или неясно какво? :lol:

Отваряй това URL: http://razpisanie.bdz.bg/site/search.jsp

..

А, чакай ся.. :) , аз тръгвам по главния път (bdz.bg и следвам линковете). Препдолага се, че не трябва да знам наизуст поддомейни с разписание и т.н., а тръгвам по нормалния път от главния им сайт :) .

Сега си прочети последните 2 поста и ако можеш отговори как човека дето хал хабер си няма от програмиране ще разбере че има някакви <% тагове и къде би предположил че са те за да отиде на посочения от теб адрес и да си провери джавата или неясно какво? :lol:

Мба, ако има <% незатворени тагове, най-вероятно ще се виждат или в браузера (ако са сред html-a ), или ще хвърля Javascript-а някакъв ерор. Няма кфо да ги търси, и да ги има, и да ги няма, нищо няма да може да направи :)

Но ако отиде в горепосочения сайт и си провери дали браузера му пуска Javascript (щото тоя сайт bdz.bg фърля само Javascript за юзъра), си е доста добра далавера.

Освен това, тъй като пичът казва, че посещавал и някакви други сайтове и имал и там проблеми, а той не разбира дали са Java или Javascript, е добра идея да си провери дали е Java е allowed, което е и причината да дам втория линк в поста си :)

Първи линк- проверяваш Javascript

Втори линк - проверяваш дали Java аплети могат да се изпълняват на твоя комп (нямащо нищо общо с jsp, което хвърля на юзъра html/javascript).

Ако пък самият сървър-сайд (jsp файлчетата) е написан некадърно, както обясних в горния си пост, дори и jsp-то да хендълне рекуеста правилно, може да зареди грозен, бъгав javascript, при което нищо не може да си направи.

Така че...

Ако пък самият сървър-сайд (jsp файлчетата) е написан некадърно, както обясних в горния си пост, дори и jsp-то да хендълне рекуеста правилно, може да зареди грозен, бъгав javascript, при което нищо не може да си направи.

Което е нашия случай както вече разбрахме :) Най-накрая стигнахме до едно мнение май :)

Теди, аз не успях да го намеря в куците им менюта затова го отворих директно от линка с грешката която беше дал aveniks и там нали се виждаше URL-a...

...

Че то когато и каквото и да върне бъгаво сървъра, той какво може да направи така или иначе, и цялата тирада от java теория и практика е малко излишна ми се струва. Javascript може във всеки ... първи сайт да провери дали му работи, включително в този форум ако му работят разните малоумни ефекти, плъзгания и т.н. шитни по интерфейса.

След всичко казано е очевидно, че сайта е бъгав до безобразие, даже се учудвам на подобна тема, след като в една цяла плеяда сайтове в нета виждаме такива бъгове нонстоп, даже вече не ни правят впечатление - 99% в javascript.

Идеята ми беше, че дори и кадърно написан javascript, който би работил, има шанс да се преебе по време на фечване, ако някой не си е почистил сървър-сайда. Нооо...тъй като това не е случаят, не знам и аз какво се занимавам толкова..

Идеята ми беше, че дори и кадърно написан javascript, който би работил, има шанс да се преебе по време на фечване, ако някой не си е почистил сървър-сайда. Нооо...тъй като това не е случаят, не знам и аз какво се занимавам толкова..

Аз бих казал по-скоро, че няма такова нещо като кадърно написан JS, ако се извежда динамично и грешно от бъгав сървър-сайд, то просто се изключва взаимно :) . Но наистина се разми темата, бъговете са в сайта, и не е наша работа да ги анализираме, камо ли оправяме, след като както каза Дядомраз, вероятно за него са дали сигурно 5 пъти повече пари и накрая пак виждаме какво са сътворили. Типично за нашата мила държавица. Отворете почти произволен държавен сайт.

A де... то с теб ще излезе че сме една партия (програмиране, SC1/2) само дето май ти си с 10тина години по-малък :)

A де... то с теб ще излезе че сме една партия (програмиране, SC1/2) само дето май ти си с 10тина години по-малък :)

Друга разлика: marital status :)

Тва в кръга на шегата, аз се чувствам почти женен и без това :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...