aveniks Posted April 17, 2010 Share Posted April 17, 2010 Здравейте От 10 дена ми бъгна Java на компютъра и не мога да използвам тази функция нито на IE нито на Firefox нито на Opera Вече в 3 форума писах за този проблем и още нямам работещо решение В много сайтове не ми отваря падащи менюта като този Не мога да използвам опциите на чекмеджето или DOX в пощата ми в АBV, не мога да трия файлове, не се появяват опциите ДА или НЕ 1.Свалих си Java от тук, но не се оправя 2. В Internet Options => Security Setting => Scripting of Java applets е Enable 3. Преинсталирах Windows (Ъпгрейт опцията не чиста инсталация) но проблема не се оправи Дайте някакви съвети че ако не го оправя скоро ще форматирам и ще направя чиста инсталация Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 17, 2010 Share Posted April 17, 2010 В случая с БДЖ джавата няма нищо общо. Това jsp е сървърен скрипт (по стечение на обстоятелствата пак на Java). Нещата стават с Javascript, на моите браузъри съм спрял JAVA, и търсенето в бдж си ми работи. Виж да не си спрял javascript. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aveniks Posted April 17, 2010 Author Share Posted April 17, 2010 В случая с БДЖ джавата няма нищо общо. Това jsp е сървърен скрипт (по стечение на обстоятелствата пак на Java). Нещата стават с Javascript, на моите браузъри съм спрял JAVA, и търсенето в бдж си ми работи. Виж да не си спрял javascript. Как да видя и от къде, дай повече инфо как да го оправя EDIT В Firefox са активирани и Java и Javascript и пак има същия проблем значи не е от това Няма ли някаква програма или софтуер който може да фиксира подобни проблеми ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 18, 2010 Share Posted April 18, 2010 Пробвай с друг браузър. Гледам си с IE - свали си FireFox или Chrome или Internet Explorer 8 (ако си с по-стар) ПС: При мен с IE8 пак дава тази грешка но се отваря менюто и може да се избере. ПС2: Поразрових се защо дава грешката - проблема е че са некадърници и при първоначалното зареждане на страницата скрипта им е грешен: <script type="text/javascript"> var tab = ; ..... Това tab= ; си е чиста проба синтактична грешка Link to comment Share on other sites More sharing options...
aveniks Posted April 18, 2010 Author Share Posted April 18, 2010 Пробвай с друг браузър. Гледам си с IE - свали си FireFox или Chrome или Internet Explorer 8 (ако си с по-стар) ПС: При мен с IE8 пак дава тази грешка но се отваря менюто и може да се избере. ПС2: Поразрових се защо дава грешката - проблема е че са некадърници и при първоначалното зареждане на страницата скрипта им е грешен: Пробвах с Firefox и Портейбъл Chrome и Опера но пак имам същия проблем Сканирах с Malwarebytes Anti-Malware няма вируси Пробвах да реша проблема и с Fixcleaner 2 но и той не ми помогна, само ми ускори работата на компютъра Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 18, 2010 Share Posted April 18, 2010 Абсурд. Ти с каква антивирусна си? Да не си включил някаква защита за блокиране на реклами примерно? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 18, 2010 Share Posted April 18, 2010 Потвърждавам, на IE8 и при мен не се отварят, преди май се отваряха бе... Но грешката тук е друга, не синтактична: Проблемът е в CalendarPopup.js (поне там се проявява): Невалиден аргумент в document.getElementById(this.divName).style.left = this.x + "px" Очевидно некадърниците са допуснали грешка, вероятно по-дълбока, и не са тествали. Но тя е извън теб, и е в javascript-a им. В FF работи пък. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aveniks Posted April 18, 2010 Author Share Posted April 18, 2010 Абсурд. Ти с каква антивирусна си? Да не си включил някаква защита за блокиране на реклами примерно? С KIS 2010 Опцията за блокиране на банери Bancer Ad Blocker си е маркирана по подразбиране не съм е пипал но миналата седмица всичко беше наред Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 18, 2010 Share Posted April 18, 2010 С KIS 2010 Опцията за блокиране на банери Bancer Ad Blocker си е маркирана по подразбиране не съм е пипал но миналата седмица всичко беше наред Ми пробвай без нея и сподели как е Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Нямам грешката нито в IE8, нито в Gecko (Firefox), нито в Chrome. Доколкото видях, javascripta е писан от следния човек: // // This script was created // by Mircho Mirev // mo /mo@momche.net/ // // :: feel free to use it BUT // :: if you want to use this code PLEASE send me a note // :: and please keep this disclaimer intact // , което ме наведе на тъжната мисъл, че може и да е бъг. НО, тъй като ти не можеш и да си отваряш и други сайтове, в които има javascript, бих ти препоръчал да визитнеш тоя сайт: http://www.javatester.org/javascript.html A ако jsp-то прави някакви <%.. или <%= и <%! (scritlets и declarations), демек ако страниците, които отваряш, държат абсолютно да правят някакви Java шитни (в момента пиша точно такава програма), може преспокойно да тестваш тук: http://www.javatester.org/enabled.html Ако и в двете си enabled, тогава е от сайтовете. Ама подозирам, че е от теб Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 ... Какво подозираш, и аз в IE8 не ми работи това в бдж-то , а аз съм известен, че държа всичко доколкото мога изрядно по системата . Във FF си работи обаче. Явно си е бъг, като ако при теб и в IE8 работи, ще е до настройка, или някой ъпдейт. За такова елементарно действие с JS ми се струва, че не трябва да гърми никъде. Може да не е бъг от човека, писал точно този скрипт, а от този, сглобил нещата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Ми не знам на кой какво му работи и какво не му работи, при наскоро инсталиран 2008 R2 се вижда в IE8 ето това: http://img146.imageshack.us/img146/3513/bdzerror1.png http://img411.imageshack.us/img411/4462/bdzerror2.png http://img163.imageshack.us/img163/8281/bdzerror3.png Който разбира от JavaScript на 3тата картинка ясно ще забележи къде е синтактичната грешка и защо IE8 "мрънка" И въпреки че дава тази грешка линковете все пак работят както е видно от 1вата картинка. Версията на IE8 ми е: 8.0.7600.16385 64 bit Edition A ако jsp-то прави някакви <%.. или <%= и <%! (scritlets и declarations), демек ако страниците, които отваряш, държат абсолютно да правят някакви Java шитни (в момента пиша точно такава програма) Е те тая глупост откъде я съчини? <% e server-side tag и ако случайно не се обработва от ASP-то или JSP-то значи е прецакан сървъра и връща сорс кода на страницата а не обработените неща. Java-та е съвсем друго нещо аплетите се слага с коренно различни тагове. А Java шитните са за сървъра и обикновения човек не би трябвало да ги вижда и да повторя че случайно ако ги вижда значи е прецакан сървъра. Говоря конкретно за такива тагове <% или <? Бабо, моля те не бъркай хората излишно Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Djadomraz, виж и два шота от мен IE8 1 IE8 2 Очевидно: 1) От единия шот се вижда драстични бъгове с менютата, което вероятно идва от бъгове, подобни на посочения от теб. 2) Става ясно, че явно до сърч формата може да се достигне по различни начини, с различни бъгове. Успях да проиграя случай, в който формата за търсене ми отваряше въпросните изскачащи градове, а "моя" вариант съм дал скрееншот, заедно с грешката, която се появява след клик на линка за градовете Даже май има някакви малки разлики във формите за търсене, но сайта на БДЖ и без това е достатъчно хаотичен и безобразен. Па хубаво че успявам чат пат като търся за влакове, да видя , макар че след консултация по телефона нерядко има несъответствия. Т.е. нищо, което да ме учудва в нашата страна. При всички случаи става дума за потресаващи бъгове (или поне как още не са оправени) и при това не един и два очевидно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Отваряй това URL: http://razpisanie.bdz.bg/site/search.jsp Иначе проблема е в "Д"-то на БДЖ ама да не почваме с глупостите че пак ще се олеем И че вероятно са платили за този сите около 50 пъти повече от необходимото и в крайна сметка пак всички са недоволни (т.е. и те и изпълнителите)... ама какво да го говорим като е ясна работата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Ми не знам на кой какво му работи и какво не му работи, при наскоро инсталиран 2008 R2 се вижда в IE8 ето това: http://img146.imageshack.us/img146/3513/bdzerror1.png http://img411.imageshack.us/img411/4462/bdzerror2.png http://img163.imageshack.us/img163/8281/bdzerror3.png Който разбира от JavaScript на 3тата картинка ясно ще забележи къде е синтактичната грешка и защо IE8 "мрънка" И въпреки че дава тази грешка линковете все пак работят както е видно от 1вата картинка. Версията на IE8 ми е: 8.0.7600.16385 64 bit Edition Е те тая глупост откъде я съчини? <% e server-side tag и ако случайно не се обработва от ASP-то или JSP-то значи е прецакан сървъра и връща сорс кода на страницата а не обработените неща. Java-та е съвсем друго нещо аплетите се слага с коренно различни тагове. А Java шитните са за сървъра и обикновения човек не би трябвало да ги вижда и да повторя че случайно ако ги вижда значи е прецакан сървъра. Говоря конкретно за такива тагове <% или <? Бабо, моля те не бъркай хората излишно Престави си следния код, писан в jsp-то, което се сторва на сървъра: <% String razbirach=new String("golqm"); %> <script type="text/javacript"> var razbirach='<%= razbirach.toString() %>'; </script> Естествено, човек би очаквал razbirach във javascript да бъде евалюейтната в рънтайм и съответно човекът в браузера си вижда само това: <script type="text/javascript> var razbirach='golqm'; </script> A сега си представи, че ОБЕКТЪТ razbirach в Java по някаква причина хвърли NullPointerException и той е хендълнат по следния начин: try{ //some shit about razbirach } catch (NullPointerException e){ razbirach=""; } Тогава, ако докато обекта разбирач в Java хвърли Нълпойнтър по време на processRequest метода на сървлета, тогаз пичът с браузъра ще види: <script type="text/javascript> var razbirach=''; </script> Ето, че <% таговете бяха обработени, а разбирач в Джаваскрипт е празна. Това имах аз предвид, а сега отивам да си кодя като кит. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Престави си следния код, писан в jsp-то, което се сторва на сървъра:... Сега си прочети последните 2 поста и ако можеш отговори как човека дето хал хабер си няма от програмиране ще разбере че има някакви <% тагове и къде би предположил че са те за да отиде на посочения от теб адрес и да си провери джавата или неясно какво? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Отваряй това URL: http://razpisanie.bdz.bg/site/search.jsp .. А, чакай ся.. , аз тръгвам по главния път (bdz.bg и следвам линковете). Препдолага се, че не трябва да знам наизуст поддомейни с разписание и т.н., а тръгвам по нормалния път от главния им сайт . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Сега си прочети последните 2 поста и ако можеш отговори как човека дето хал хабер си няма от програмиране ще разбере че има някакви <% тагове и къде би предположил че са те за да отиде на посочения от теб адрес и да си провери джавата или неясно какво? Мба, ако има <% незатворени тагове, най-вероятно ще се виждат или в браузера (ако са сред html-a ), или ще хвърля Javascript-а някакъв ерор. Няма кфо да ги търси, и да ги има, и да ги няма, нищо няма да може да направи Но ако отиде в горепосочения сайт и си провери дали браузера му пуска Javascript (щото тоя сайт bdz.bg фърля само Javascript за юзъра), си е доста добра далавера. Освен това, тъй като пичът казва, че посещавал и някакви други сайтове и имал и там проблеми, а той не разбира дали са Java или Javascript, е добра идея да си провери дали е Java е allowed, което е и причината да дам втория линк в поста си Първи линк- проверяваш Javascript Втори линк - проверяваш дали Java аплети могат да се изпълняват на твоя комп (нямащо нищо общо с jsp, което хвърля на юзъра html/javascript). Ако пък самият сървър-сайд (jsp файлчетата) е написан некадърно, както обясних в горния си пост, дори и jsp-то да хендълне рекуеста правилно, може да зареди грозен, бъгав javascript, при което нищо не може да си направи. Така че... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Ако пък самият сървър-сайд (jsp файлчетата) е написан некадърно, както обясних в горния си пост, дори и jsp-то да хендълне рекуеста правилно, може да зареди грозен, бъгав javascript, при което нищо не може да си направи. Което е нашия случай както вече разбрахме Най-накрая стигнахме до едно мнение май Теди, аз не успях да го намеря в куците им менюта затова го отворих директно от линка с грешката която беше дал aveniks и там нали се виждаше URL-a... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 ... Че то когато и каквото и да върне бъгаво сървъра, той какво може да направи така или иначе, и цялата тирада от java теория и практика е малко излишна ми се струва. Javascript може във всеки ... първи сайт да провери дали му работи, включително в този форум ако му работят разните малоумни ефекти, плъзгания и т.н. шитни по интерфейса. След всичко казано е очевидно, че сайта е бъгав до безобразие, даже се учудвам на подобна тема, след като в една цяла плеяда сайтове в нета виждаме такива бъгове нонстоп, даже вече не ни правят впечатление - 99% в javascript. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 И след като той още не е отговорил като спря Ad-Blockera на антивирусната си дали се оправиха нещата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Идеята ми беше, че дори и кадърно написан javascript, който би работил, има шанс да се преебе по време на фечване, ако някой не си е почистил сървър-сайда. Нооо...тъй като това не е случаят, не знам и аз какво се занимавам толкова.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Идеята ми беше, че дори и кадърно написан javascript, който би работил, има шанс да се преебе по време на фечване, ако някой не си е почистил сървър-сайда. Нооо...тъй като това не е случаят, не знам и аз какво се занимавам толкова.. Аз бих казал по-скоро, че няма такова нещо като кадърно написан JS, ако се извежда динамично и грешно от бъгав сървър-сайд, то просто се изключва взаимно . Но наистина се разми темата, бъговете са в сайта, и не е наша работа да ги анализираме, камо ли оправяме, след като както каза Дядомраз, вероятно за него са дали сигурно 5 пъти повече пари и накрая пак виждаме какво са сътворили. Типично за нашата мила държавица. Отворете почти произволен държавен сайт. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Идеята ми беше, че дори и кадърно написан javascript, който би работил, има шанс да се преебе по време на фечване, ако някой не си е почистил сървър-сайда. Нооо...тъй като това не е случаят, не знам и аз какво се занимавам толкова.. A де... то с теб ще излезе че сме една партия (програмиране, SC1/2) само дето май ти си с 10тина години по-малък Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 A де... то с теб ще излезе че сме една партия (програмиране, SC1/2) само дето май ти си с 10тина години по-малък Друга разлика: marital status Тва в кръга на шегата, аз се чувствам почти женен и без това Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.