Светлия Posted April 16, 2010 Author Share Posted April 16, 2010 Ще видим какво ще кажат. Че един там се изцепи как бил сигурен, че било от захранването. И как трябвало да е еди какво си 1 киловат щото не знам си какво, все едно 600 ватови епсилони са малко за тази карта. Да не говорим, че един приятел има 9800ГТ на 450 ватово китайско noname захранване и си работи без забележки. Иначе картата е: Gainward 9800 GTX+ и като изпълнение много ми харесва, безшумна и хладна, въпреки горещия чип. A и още нещо, производителя си е дал точни спесификации за нужното захранване: A minimum 500W system power supply with two 6-pin power connectors available. И на 600 като не захапва, някой друг може и 2 киловата да каже, че трябват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 Тва са глупости за захранването. И (истинско) 450 ватово, дори фортрон, ще е повече от достатъчно, стига проца ти да не е някой екстреме Q9xxx, клокнат на 5 ГХц, или да нямаш 10 харда в райд примерно. Тая карта едва ли под лоад вдига повече от 200 вата. Сложи и процесор на макс, 100-тина вата, и другите хави, тъй че 450 ватово ПСУ е достатъчно, още повече едно истинско такова реално максимално може да даде и над 500. Да не говорим че даже и в повечето игри проца едва ли ще е натоварен на 100% и 4-те ядра. Тия 500 вата ги пишат заради китайските боклуци, с които се обзавеждат едно огромно число компютри. Поне допреди беше така. Но човек като сметне всеки компонент колко харчи и малко в запас, и има предвид хубаво ПСУ, и сам може да си сметне какво му трябва. 1-2 киловата, дрън дрън, тия в Ерата винаги къртят мивки. Добре че са ми далече, и не съм се излъгал при тях да ходя да пазарувам . А за видеото, Gainward... тц тц, да беше избрал поне Асус . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted April 16, 2010 Author Share Posted April 16, 2010 Тва са глупости за захранването. И (истинско) 450 ватово, дори фортрон, ще е повече от достатъчно, стига проца ти да не е някой екстреме Q9xxx, клокнат на 5 ГХц, или да нямаш 10 харда в райд примерно. Тая карта едва ли под лоад вдига повече от 200 вата. Сложи и процесор на макс, 100-тина вата, и другите хави, тъй че 450 ватово ПСУ е достатъчно, още повече едно истинско такова реално максимално може да даде и над 500. Да не говорим че даже и в повечето игри проца едва ли ще е натоварен на 100% и 4-те ядра. Тия 500 вата ги пишат заради китайските боклуци, с които се обзавеждат едно огромно число компютри. Поне допреди беше така. Но човек като сметне всеки компонент колко харчи и малко в запас, и има предвид хубаво ПСУ, и сам може да си сметне какво му трябва. 1-2 киловата, дрън дрън, тия в Ерата винаги къртят мивки. Добре че са ми далече, и не съм се излъгал при тях да ходя да пазарувам . А за видеото, Gainward... тц тц, да беше избрал поне Асус . Toй "експерта" беше от клиентите им. Иначе от Ерата нищо не казаха, просто я взеха. Ще видим понеделник. А за Gainward, не знам - винаги са ми харесвали, но нямам впечатление като цяло. То много много и ги няма в България май. А специално тази ме грабна дизайна, с такова 7900GTO на MSI съм бил - желязно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 Добра е марката да.Ще я сменят в ерата.Такива псевдоразбирачи като тяхния клиент бол А бе човек ти нали искаше да я клокваш тази карта в смисъл беше пуснал тема...Да не би да си "успял" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted April 16, 2010 Author Share Posted April 16, 2010 Добра е марката да.Ще я сменят в ерата.Такива псевдоразбирачи като тяхния клиент бол А бе човек ти нали искаше да я клокваш тази карта в смисъл беше пуснал тема...Да не би да си "успял" Уин не позволяваше нещо. Евентуално трябваше да преинсталирам, но така и не ми се занимаваше. Още повече, че исках да пробвам само, щото видеото достатъчо бързо си беше. И аз съм на мнение, че картите не са много за клок. Виж ако можеш да отключиш нещо заключено е едно, но клока не ми е по сърце. Това се отнася само за видеото, проца задължително се клоква. ... но задължително, колкото може да ходи без да се пипат волтажи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 Абе Gainward за мен не е най-добрия избор за видеокарта ако питаш мен, ама квото, аз само Асус взимам от доста години без никакви проблеми, и дъна и квото мога . Може да се каже че съм леко фен, та затва. Те така или иначе повечето са все тайвански/азиатски произведения. За нвидиа аз само асус признавам, а за ати доколкото знам Сапфир са най-добре. Светлия, нали нещо казваше, че и със старата видеокарта, с която си пробвал, си имал проблеми с Виста ли беше, с кво, забравих.. Не че в случая марката има пръст в повредата, но кой знае, освен това може и захранването да е първопричина.. За ерата, и без това си има достатъчно други оплаквания, вкл. и с един приятел преди време когато му сглобявахме и го преебаха с дъно и видео или нещо такова, пострадали от тях, та мнението ми за тях е твърдо, а доверие много трудно се печели, знаете. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted April 16, 2010 Author Share Posted April 16, 2010 Абе Gainward за мен не е най-добрия избор за видеокарта ако питаш мен, ама квото, аз само Асус взимам от доста години без никакви проблеми, и дъна и квото мога . Може да се каже че съм леко фен, та затва. Те така или иначе повечето са все тайвански/азиатски произведения. За нвидиа аз само асус признавам, а за ати доколкото знам Сапфир са най-добре. Светлия, нали нещо казваше, че и със старата видеокарта, с която си пробвал, си имал проблеми с Виста ли беше, с кво, забравих.. За ерата, и без това си има достатъчно други оплаквания, вкл. и с един приятел преди време когато му сглобявахме и го преебаха с дъно и видео или нещо такова, пострадали от тях, та мнението ми за тях е твърдо, а доверие много трудно се печели, знаете. Ами до момента до който се сетя да сложа друга карта, бях започнал да местя паметта по слотовете, хдд -то по различните сата, сд -то махах и закачах, даже спрях и вентилатора на кутията. Предполагам, че когато се появиха сини екрани при инсталацията е било заради паметта, защото после си я върнах на слота, който си беше първоначално и изчезнаха. Та или на другите слотове не иска да работи коректно или има вариант да не съм я бил вкарал добре. Можеше и от дъното да е, но пък и на още две РС -та ги прави абсолютно същите номера. Едното с 5770, другото с 4870, които си бачкат нормално. П.П. Ей с тия сериали около компа и картата не съм се усетил как съм подминал 1000 поста. Ц-ц-ц щях да черпя иначе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 Абе Gainward за мен не е най-добрия избор за видеокарта ако питаш менНа мен след две години супер екстремен клок ми изгоря карта на асус - и аз мога да кажа, че не са добър избор, но е нормално да има някакъв процент дефектни или неиздържащи клока. Според мен марката не е лоша (като манли, зотак или но нейм), просто не е популярна тук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted May 12, 2010 Author Share Posted May 12, 2010 Явно е било от видео картата. Защото сега съм с друга и проблеми няма. Лошото, е че още чакам някакво развитие по въпроса с моята видео карта. На 16 април съм я оставил в Ера, до ден днешен разултат няма... В края на тази седмица ще стане един месец, колкото е обявеният им срок в гаранционните им условия - интересено ми е как точно ще се развие всичко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted May 12, 2010 Share Posted May 12, 2010 ...интересено ми е как точно ще се развие всичко. Ако имаш избор, вземи си парите обратно и си напазарувай другаде. Независимо, че държат (в повечето случаи) най-ниските цени на компоненти, Ера не би бил първия ми избор. Вече не. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 Явно е било от видео картата. Защото сега съм с друга и проблеми няма. Лошото, е че още чакам някакво развитие по въпроса с моята видео карта. На 16 април съм я оставил в Ера, до ден днешен разултат няма... В края на тази седмица ще стане един месец, колкото е обявеният им срок в гаранционните им условия - интересено ми е как точно ще се развие всичко. До 1 месец ако не ти я дадат имаш право по закон да си искаш друга.Спомени им малко за ЗЗП да настръхнат и да се разбързат Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted May 16, 2010 Author Share Posted May 16, 2010 Сагата приключи, като вчера взех едно GTS 250 на Inno3D, вместо моята 9800. Долу горе е същото, само дето е с 15-на градуса по-топла. Иначе доста перипетии имаше, но не ми се обяснява повече по този случай. --- То и тук е мястото да попитам понеже трябваше да избирам между GTS 250 с 512 рам на Inno3D и GTS 250 с 1 гб на Palit, кой е по-добрия избор. Аз първоначално си избрах 250 с 1гб на Inno3D, но се оказа, че 1 гб само по фактура били на Инно иначе си бяха Palit. И като я поогледах не ми хареса изпълнението. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.