Jump to content
BulForum.com

missing operating system

kemafa

Recommended Posts

Здравейте

На чисто нов лаптоп без операционна система.

Като го пусна ми дава missing operating system

не мога да инсталирам уиндоус променях в биоса boot order но нищо

Благодаря предварително

a siguren li si che ima windows na nego ? imash li stiker otdolo ili niakakav disk dadoha li ti razlichen ot tozi za draiverite na danoto

edit: сега погледнах в интернет модела навсякъде го предлагат без ОС в такъв случай трябва да си свалиш от арена/замунда или да си купиш което е "препоръчителното" xmas.gif

въпреки че много хора не харесват виста аз бих ти го препоръчал и гледам че е с 4 рам така че х64 си свали/купи xmas.gif

edit2: малко ми се спи :) сега видях че ти всъщност си опитал да качиш пробва ли с някой от Ф-овете 11 по принцип да си избереш от кое да буутне

на мен ми се случвала въпреки че от биоса съм му задал да буутва първо от двд ама да тръгва от хард пак обаче като си избера от буут менюто си тръгва

Ми то с толкова "богата" информация се чудя защо ли изобщо се хабим да пишем.

Но все пак вероятно най-вероятната причина е че не му е бутващо CD/DVD-то, кой знае как и с какво го е записал, и откъде го е взимал.

Иначе не виждам какво те учудва това съобщение, при условие, че сам си споменал, че няма опер. система на лаптопа :) .

Сега да не вземеш и да се обидиш, че говоря така, както някои други се обиждат като им се казва право в очите за елементарни неща, но предполагам трябваше да се сетиш, че няма ясновидци тук, и при търсене на помощ се дава възможно най-подробна информация за условията, в които е възникнал проблема. Аз даже в темата не видях въпрос за проблем, става ясно, че имаш лаптоп без ОС, ама давал missing OS, и че не можеш да инсталираш OS. Дотук Ок, описваш ситуация. Какъв е проблема Иначе?

Благодаря предварително

Вероятно се опитваш да инсталираш XP. Свали си Windows 7 home premium и ще си намери всичко. Не слагай Ultimate, защото ще ти цъфне, че е нелегален.

Ми то с толкова "богата" информация се чудя защо ли изобщо се хабим да пишем.

Но все пак вероятно най-вероятната причина е че не му е бутващо CD/DVD-то, кой знае как и с какво го е записал, и откъде го е взимал.

Иначе не виждам какво те учудва това съобщение, при условие, че сам си споменал, че няма опер. система на лаптопа :) .

Сега да не вземеш и да се обидиш, че говоря така, както някои други се обиждат като им се казва право в очите за елементарни неща, но предполагам трябваше да се сетиш, че няма ясновидци тук, и при търсене на помощ се дава възможно най-подробна информация за условията, в които е възникнал проблема. Аз даже в темата не видях въпрос за проблем, става ясно, че имаш лаптоп без ОС, ама давал missing OS, и че не можеш да инсталираш OS. Дотук Ок, описваш ситуация. Какъв е проблема Иначе?

Здравей

Проблемът е че независимо от това кое правя да бутва първо ми дава missing operating system дисковете които ползвам съм инсталирал и преди това на рс-та, пробвах и с win хр и win 7 но не успях. Забелязах че от boot order има възможнсто да буутва хард диск, usb cd-rw и още няколко но не видях да има опцията първо да е от cd. Въпросът ми е какво да направя за да инсталирам windows. / Ще пробвам през USB/

Направи в биоса 1st boot device cd и на другите дай disable.Няма как да не стане...И все пак какъв е модела на лаптопа?Няма врачки тук предполагам знаеш.

Здравейте

На чисто нов лаптоп без операционна система.

Като го пусна ми дава missing operating system

Благодаря предварително

Пробвай това да видим дали може да се инсталира от диск :) :

http://www.ubuntu.com/getubuntu/download

Забелязах че от boot order има възможнсто да буутва хард диск, usb cd-rw и още няколко но не видях да има опцията първо да е от cd. Въпросът ми е какво да направя за да инсталирам windows. / Ще пробвам през USB/

а пробва ли да изкараш буут менюто както ти казах

Колега, пробвай с F2, F10 или с F12 да си изведеш допълнителното меню на биос-а , от което да зададеш зареждане от DVD/CD диск. Ако си сложил диск на ХР, което не е 64 битово и си с 4 гигабайта РАМ памет е възможно да не я разпознае цялата, дори да не ти даде да се инсталира от диска(след съобщението да натиснеш някой клавиш за да зареди от CD и после става само черен екран).

Приемаме, че си инсталираш по този начин операционната система с първия буут, в биос-а трябва да си оправиш настройката първото устройство, от което да зарежда да е харддиска(за да не зациклиш на въпроса "Press any key to boot from CD...."). Следващото, което се сещам, е да провериш с някакъв диск на BSD или Линукс, дали първия дял , който трябва да е първичен тип (primary) и до 60 гигабайта големина за файлова система FAT32 или до 1 терабайт за NTFS (мисля, че толкова беше ограничението) е стартиращ такъв(Active), статуса му с fdisk да се показва като "А" - > активен, в линукс като буут дял трябва да се вижда....

И последното засега, което ми идва на ум е дали си записал правилно диск с операционна система?Дали не си дал откопиране на файловете и зареждането от диск да е невъзможно? Това може да го провериш като сложиш въпросния диск с операционната система в DVD/CD устройство на друг компютър, който да има примерно Неро.Цъкаш на Диск Инфо и там си пише дали е bootable диска, т.е. позволява да заредиш поне първична операционна система, чрез която да си инсталираш някаква друга, в случая тази която си записал преди това на диска....

Ами това е засега, желая успех и ако продължават проблемите не се колебай да пишеш...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...