lil_stenly Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 Мда, човек с к'ви ли не неща се занимава в свободното си време! Окей... искате да джъткате игричка или пък да пуснете нещо без то да оставя следи, много готино ама все пак портативните програми в интернет не се знае как са направени и е малко така подозрително да се ползват. Поне с използването им не си затормозявате пц-то, не се трупат временни файлове, които да остават след изтриването на програмата и прочие. Доста е полезно. Плюсове: Не оставя следи по компютъра. Може да се използва от усб. Временните файлове се запазват в папка до програмата или дори се трият след като е затворите. Малък размер. Само един файл. Минуси: Ако използвате готова портативна програма не знаете какво точно прави тя, поради факта, че вече е архивирана и не се вижда какво става и кое точно се пуска. Използва повече ресурси, голям недостатък ако искате да направите портативна версия на някоя програма, която иска повече памет. Много играчка докато си направите всичко да работи. Информация: Програмки като тези се правят най добре на чиста инсталация на windows във виртуална среда. И един от проблемите/неудобствата е това, че не може да имате постоянно чиста машина без съответният софтуер за да инсталирате различни програмки и да ги правите в портативен вариянт. Нужните неща за направата на такава програмка: Диск или имидж на windows xp (препоръчително) - ако ще инсталирате във виртуална среда. Програмата VirtualBox на VMware (препоръчително) - за създаване на въртуална машина. Програмата Deep Freeze (препоръчително) - за да връща windows в нормално състояние без значение какво сте записали. (НЕ ИНСТАЛИРАЙТЕ DEEP FREEZE НА ВАШАТА СИСТЕМА, САМО ЗА ВИРТУАЛНАТА СЕ ИЗПОЛЗВА) И VWware ThinApp (задължително) - за да направите портативна програма. Как става хватката за да си направите такава програмка? Инсталирайте VirtualBox на компютъра. След това направете инсталация на Windows, създайте 10GB виртуален диск... ще е достатъчно независимо какви програми ще инсталирате. Нагласете си VirtualBox да позволява използването на 3D във виртуалната машина... нагласете видео паметта на 32/64/128MB, зависи каква видео карта имате! Настройте си виртуалната машинка с малко повечко рам... примерно 512 или 1024MB за да не ви се налага после да си играйте да ги сменяте ако инсталирате по-тежък софтуер. След като завърши инсталацията на Windows във VirtualBox, тогава си нагласете всичко, резолюция, настройки на екран, време, да ви показва скритите файлове и системните... басик нещата след една инсталация. Не инсталирайте никакъв излишен софтуер! Запишете си VMware ThinApp само! След всичко това си запишете Deep Freeze програмата, която ще връща windows винаги в състоянието в което е бил до инсталацията на самата програма. Това значи, че няма значение какво инсталирате, след рестарт ОС-а винаги ще се връща в състоянието в което е бил до инсталацията на Deep Freeze, тоест ще си имате VMware ThinApp и нищо друго! Само да ви предупредя, че кракнатата версия на Deep Freeze сървиса не може да бъде спрян с команда -uninstall и това е неудобство от една страна. ЕТО ПРИМЕРНО ВИДЕО КАК СЕ ПРАВИ ПРОГРАМКА Portable.avi (dox.abv.bg) Portable.avi (bgshare.com) Portable.avi (data.bg) Клипа не е с добра резолюция, обаче ако беше... щеше да е доста голям за сваляне. На кратко! 1во Сваляте си инсталацията на програмата 2ро Пускате ThinApp и стартирате сканирането 3то След като приключи със сканирането започвате инсталацията на програмаат, на която искате да създадете портативна версия... без да затваряте ThinApp естествено 4то След като приключите инсталацията на програмата, цъкате върху прозорчето на ThinApp да продължи, тогава ще сканира промените. 5то Ще ви изкара прозорец да пита какви иконки искате да създаде за портативната програма, обикновенно се зачерква само тази на програмата и ако има exe за настройки. 6то След това ви изкарва прозорец с настройки за потребителите, изберете Everyone, за да яма спънки после. 7мо След това ви пита какъв достъп да има програмата до системата, избирате WriteCopy за да забраните на програмата да пише по папките на операционната система, вместо това ще си създаде папка където ще си създава файловете. 8мо В следващият прозорец ще ви даде опции на програмата, при големи програми използвайте dat cointainer вместо exe-то на програмата, ако имате повечко рам и програмата не е толкова голяма и тежка, може да изберете и компресия. 9то Програмата ще копира файловете и че ви пиа дали искате да направи портативната версия вече, изберете да пропусне, след това изберете да отвори папката на проекта. 10то В package.ini може да променяте имената на shortcut-ите и да сложите иконки, ащото някои програми нямат. Пример: [Portable.exe] Source=директория/exe-файл shortcut=контейнера workingdirectory=папката на програмата от проекта ... може да погледнете package.ini файла и ще разберете за какво ви говоря. 11то Трябва да сте сигурни какви привилегии има програмата за всяка папка, затова проверете ##Attributes.ini файловете по папките. IsolationMode= Merged - Може да чете и да пише по папките в компютъра WriteCopy - Може само да чете файлове от компютъра ако е нужно или липсват във контейнера на програмата, също така да си ги копира от компютъра в собствената папка... обикновенно това е опцията по подразбиране, която сте избрали по-рано от менюто и значи всички папки освен Desktop и Personal (My Documents) ще са на WriteCopy достъп. Full - Чете само файлове от контейнера и няма право да чете от тези на компютъра, обикновенно папката на програмата, която е в проекта е с това ниво на достъп до системата. След като сте сигурни, че сте си нагласили всичко, което изобщо не е много, тогава цъкате build иконката и изчаквате да се създаде програмата. Копирате си я някъде извън пц-то или на място където Deep Freeze не връща промените, примерно на хост машината. И след това рестартирате виртуалната машина за да се върне в предишното състояние и да пробвате дали създадената програмка работи на чисто инсталирана система. Погледнете видеото, 30 минути подробно се вижда къде да цъкате и какво да правите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 30, 2010 Share Posted October 30, 2010 И аз ползвам въпросната програма. Правя си с нея виртуализирани версии на някои програми основно защото им нямам доверие. Например такива като скайп, които ненавиждам по някаква причина, но понякога се налага да се ползват, а в vmware постоянно, е повече играчка и досада. Та със скайп май удрям на някакъв камък. Инсталацията се компилира и работи, но има някакъв проблем с картинките на доста места - примерно в Home таба местата, където са аватарите на Топ Контактс, са с червен хикс , като липсващи примерно в IE браузър. Адд Цонтацт диалога също му липсва фона, както и други места. След инстала на скайп правя пълно конфигуриране, даже влизам в акаунта. Направи ми впечатление, че когато я виртуализирам без изобщо да я настройвам, веднага екситвам след като се стартира - тогава няма този проблем. Но настроя ли я, и тогава направя ПостСкан-а, става тая мизерия накрая. Някой има ли решение, от какво се получава, защото ми е принципно досадно да не знам защо се получава така, явно някакви референции, иначе мога да си я виртуализирам преди да я настроя, но не е там работата, ThinApp уж е добър софтуер. И не само с Скайп съм имал проблеми. И с други, като понякога забиват програмите при опит да се пуснат на друга машина, със същата и ъпдейтната докрай OS. А други програми пък резултират в отлично работещи версии. Като цяло съм разочарован от тази програма, VMware workstation пък е толкова добра, а тази така да се излага. В нета попадам и на доста други мнения, че ThinApp не е съвсем толкова добра, колкото ни се иска. Не мога да си обясня на какво основание искат толкова пари за нея след като с привидно прости програми не може да се справи като хората. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted October 31, 2010 Author Share Posted October 31, 2010 А, да... забелязах, че като тръгнеш да правиш конфигуриране на програмата преди да завършиш виртуализирането, след това може да си имаш доста проблеми с програмата. Примерно, фотошоп цс2 записва в регистрите размера на екрана и след това се получава някакво разместване на менютата, работата е да изтриеш няколко ключа от регистрите за да работи. Другият пък е да направиш сканиране след като инсталираш програмата и още едно за конфигурирането й, след което да се поровиш пак в регистрите и да виртуализираш програмата с двата котейнера, единият за програмата и единият за настройките. Пак е много играчка, затова аз ги държа без настройки програмите, дори не ги активирам в повечето случаи, а си го правя след като пусна програмата виртуализирана за пръв път. И Xenocode имат подобна програма (безплатна), а мисля, че даже позволява повечко свобода, обаче от толкова настройки и пипвания там, докато си виртуализирам програмата ми прималява. Излезнала е нова версия, като цяло са изменили дизайна на програмата и смятам пак да пробвам това нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 31, 2010 Share Posted October 31, 2010 Изобщо не ми се занимава с неща, с които програмата трябва да се занимава . И то наистина не за пръв път имам проблем с виртулизирането на програма, но с другите някак се оправям. Хубуу, за скайп 5 (последния) къде по регистри ли къде, се бара за да се оправи оня проблем? След доста проби се оказа, че независимо как вече, си присъства проблема след всяко виртуализиране. Тва е все едно в браузъра да са неточни пътищата към картинките и да има червен хикс. В същото време аватарите в контакт листата са наред. Ок, това Spoon Studio ли ползваш? Гледам струва бая пари, а няма лекарства за него . Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted October 31, 2010 Author Share Posted October 31, 2010 Изобщо не ми се занимава с неща, с които програмата трябва да се занимава . И то наистина не за пръв път имам проблем с виртулизирането на програма, но с другите някак се оправям. Хубуу, за скайп 5 (последния) къде по регистри ли къде, се бара за да се оправи оня проблем? След доста проби се оказа, че независимо как вече, си присъства проблема след всяко виртуализиране. Тва е все едно в браузъра да са неточни пътищата към картинките и да има червен хикс. В същото време аватарите в контакт листата са наред. Ок, това Spoon Studio ли ползваш? Гледам струва бая пари, а няма лекарства за него . Опа, вече не било фрии! XD Къде блея и аз! Пробвах една от по-старите версии (имаха платена и безплатна) и нещо не ми хареса как... ем прави всичко, ем ти си правиш всичко и накрая става едно нищо. Е, как програмата ще реши кои от написаните регистри да остави и кои не... совен ако не използваш exclude листа в папката на thinapp, някакво ini беше, друг вариянт не виждам. А, за скайп и тинапп... скайп нямаше ли "тиха" инсталация с която да не тръгва веднага? Все пак скап се инсталира през мси пакет, пробвай /SILENT /S /QUITE /Q все нещо трябва да стане. Друго, програмата може да пази някакви настройки за позицията на менютата в конфигурационните файлове, аз тези неща ги трия, нали програмата ще си ги направи на ново като види, че липсват в папката. Мога да пробвам новият скайп да видя аз като по-инато същество дали ще издокарам работата. XD Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 31, 2010 Share Posted October 31, 2010 Ами аз пробвах какво ли не, вкл. бизнес версията в MSI. И нормалната интернет инсталация си има опция да не тръгва след инстала. Пробвах всичко. Само при една от пробите нещата тръгнаха без проблем, не помня как точно я инсталирах, но не ми се нрави, че няма възпроизводимост. Хоме скрийна в скайп просто липсват картинки, както и други икони по интерфейса там, както и в Add Contact и други такива. Пробвах ръчно да копирам от реална инсталация shared_html или нещо такова, в виртуалните директории, без успех. Сега пробвах споон студио, ама не буилд-ва щото не било регистрирано, а уж е евалуейшън, а не мога да го евалуатна. И то подобно на тхинАпп си има каптуре маптуре и с няколко стъпки минават нещата, ама.. Мен ми писна, с ТхинАпп ще продължавам явно, а пък ако имаш идея за скайп, ще се радвам да я чуя . Макар че веднъж по някакъв начин успя да се виртуализира и да работи успешно.. Ба ли го вече. И макар че си работи така или иначе, само картинки липсват на повечето места (ма то като не виждаш картинката на някоя опция, пак не е работа), и аз се заинатих и доста време експерименти правих, не е лека работа.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted October 31, 2010 Author Share Posted October 31, 2010 Ехе, те рекламите да липсваха, щеше да е прекрасно. Иначе Xenocode Virtual Application Studio - rutracker, Xenocode Virtual Application Studio - piratebay, инсталирал съм го, работи... пък като е за пробва, под виртуална среда го метни и виж там. За скайп, тамън, аз с мойта старата версия нямах проблеми, сега като обновявам ще видя новата как ще е и ако открия решение, ще те светна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted November 1, 2010 Share Posted November 1, 2010 Много ми трябва Portable версия на Photoshop CS5 и Illustrator CS5. Намерих си наготово перфектен Corel X5, но за Adobe продуктите удрям на камък засега... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted November 1, 2010 Author Share Posted November 1, 2010 Аз си направих фотощоп цс5, обаче леко премахнах някои работи, само фотошоп е и фонтовете + камера рал (200 и няколко мб архивиран и 1гб разархивиран), илюстратор го нямам в портабъл вариянт все още. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted November 1, 2010 Share Posted November 1, 2010 Много ми трябва Portable версия на Photoshop CS5 и Illustrator CS5. Намерих си наготово перфектен Corel X5, но за Adobe продуктите удрям на камък засега... http://thepiratebay.org/torrent/5502411/Adobe_Photoshop.CS5.x86-x64.Pre-Release.Portable Може да пробваш този photoshop и този http://turbobit.net/ia3uc2no2frd.html Illustrator Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 1, 2010 Share Posted November 1, 2010 Ехе, те рекламите да липсваха, щеше да е прекрасно. Иначе Xenocode Virtual Application Studio - rutracker, Xenocode Virtual Application Studio - piratebay, инсталирал съм го, работи... пък като е за пробва, под виртуална среда го метни и виж там. За скайп, тамън, аз с мойта старата версия нямах проблеми, сега като обновявам ще видя новата как ще е и ако открия решение, ще те светна. Батка, с тва чудо (Xenocode Virtual Aplication Studio 2010) нещата станаха май бе От раз. Със скайпа. Специално за него инсталирах нова 2008-ца, 32 битова, щото на х64 не вървяло. Ама си струваше. Може ли да ѝ се вярва на тая програма, да не земе да лийкне нещо от виртуализираната програма, нали е като ThinApp?! Отделно - къде се бара за isolation-a? Никъде не видях там за Merge/WriteCopy/Full.. И в какъв моде го създаде не знам. Иначе изглежда доста добре, без засечка тръгна всичко. А да, къде си пази настройките екзето при рънтайм? Тхинапп си прави директория, ама тва не направи, и не намирам къде се пазят.. (Едит: а да, в app data\local\xenocode.. в профила ми), ама уж му зададох да е в startup folder, а не някъде на 50-то ниво из профила ми.. Edit: Видях за isolation, указва се в Filesystem, а за регистрите, в другия таб, поотделно за фолдерите, макар че не става много ясно как се инхеритват настройките. Обаче има отново проблем - в скайп ако даден контакт не е фокусиран и пише/прати съобщение в това време, като ида на тоя контакт, не се виждат съобщенията изобщо като го фокусирам. Пускам реалния скайп и съобщенията идват всички накуп. Освен това при проба на направения с xenocode скайп върху друг виндовс (същата версия 2008-ца, ама 64 битова), крашва някой път, а повечето пъти вади някакви грешки, къде с някаква базаданни, къде някакви други още при стартиране, в прозореца за писане на узер/пасс. Явно виртуализирането на скайп е проблем на не един виртуализиращ софтуер, нямам идея защо. Имах някакво желание да се помъча да ползвам скайп на основната машина, но не било писано, след като няма софтуер, с който надеждно да се виртуализира. А цял vmware да седи пуснат, няма да стане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted November 2, 2010 Author Share Posted November 2, 2010 Като те слушам, само ти липсва пораженската музика и прощалният парад! XD Ся станах, имам няколко часа преди да почна се занимавам с други работи, ще взема да го разчупя тоя скайп малко. Аз съм сигурен, че с thinapp става. А, при xenocodeт'ва за юзър и пас също се настройва ама не си спомням от къде. Ето ти линк към скайп, точно преди да го виртуализирам. Skype_thinapp Оставил съм само exe-то и някои регистри... може да ги видиш в текстовите файлове. При мен работи така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 2, 2010 Share Posted November 2, 2010 Ми горе долу е така. Не се отказвам лесно и още я мъча. В интерес на истината преди 2-3 дни когато правих първите проби, получих една съвсем коректно работеща версия. Добре че си я запазих. Оттогава колкото и да опитвам, не ще и не ще. Проблема с липсващите икони и иконки си остава при всяка проба. Но ще пробвам още веднъж. Явно нещата стават след мноого проби и тестване на различни ситуации при виртуализирането. С Xenocode при тест на резултата на различни машини, крашва на различни места още при старта, едвам работи на някои от Същите ОС, като на която е правена версията - Win2008. Пробвах и под 2003, отново работи само там, на други (виста, 2008) не работи. Някои комбинации сработиха, но не засича микрофон на другите системи.. Ей такива. Май отново фокуса ми ще е насочен към ThinApp. Нали говорим за последния скайп 5? Аз само с него боравя. Мислех да пробвам и последната 4-ка.. При Thinapp основния и отчасти единствения проблем е с липсващите икони и фонови картинки на доста места. Тоя линк не разбрах за какво ми е.. Аз работя в виртуални машини само, вече станаха 20-тина. Искам да възпроизведа работеща версия с тхинапп. Какво ли не пробвах, вкл. да не пускам скайпа въобще след инстала, макар че той сам се пуска след инстала, но аз го затварям преди да правя каквото и да е в него. А както казах, в началото поне веднъж се получи както трябва. То даже не хваща коректно иконата която да сложи на резултантното екзе, та трябва преди буилд да му я сменям в ини-то, да указвам нормалното skype.exe, а не онова skypeicon.. Ти на каква система правиш нещата? Аз на 2008-ца, ъпдейтната докрай понеже таргетирам моята основна такава, и надали на по-ниски ще се пуска. Ще я помъча още малко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted November 2, 2010 Author Share Posted November 2, 2010 Ми горе долу е така. Не се отказвам лесно и още я мъча. В интерес на истината преди 2-3 дни когато правих първите проби, получих една съвсем коректно работеща версия. Добре че си я запазих. Оттогава колкото и да опитвам, не ще и не ще. Проблема с липсващите икони и иконки си остава при всяка проба. Но ще пробвам още веднъж. Явно нещата стават след мноого проби и тестване на различни ситуации при виртуализирането. С Xenocode при тест на резултата на различни машини, крашва на различни места още при старта, едвам работи на някои от Същите ОС, като на която е правена версията - Win2008. Пробвах и под 2003, отново работи само там, на други (виста, 2008) не работи. Някои комбинации сработиха, но не засича микрофон на другите системи.. Ей такива. Май отново фокуса ми ще е насочен към ThinApp. Нали говорим за последния скайп 5? Аз само с него боравя. Мислех да пробвам и последната 4-ка.. При Thinapp основния и отчасти единствения проблем е с липсващите икони и фонови картинки на доста места. Тоя линк не разбрах за какво ми е.. Аз работя в виртуални машини само, вече станаха 20-тина. Искам да възпроизведа работеща версия с тхинапп. Какво ли не пробвах, вкл. да не пускам скайпа въобще след инстала, макар че той сам се пуска след инстала, но аз го затварям преди да правя каквото и да е в него. А както казах, в началото поне веднъж се получи както трябва. То даже не хваща коректно иконата която да сложи на резултантното екзе, та трябва преди буилд да му я сменям в ини-то, да указвам нормалното skype.exe, а не онова skypeicon.. Ти на каква система правиш нещата? Аз на 2008-ца, ъпдейтната докрай понеже таргетирам моята основна такава, и надали на по-ниски ще се пуска. Ще я помъча още малко. Тоя линк е на скайп 5 точно преди да го build-на, с настройките с които при мен работи. Разархивираш, виждаш как съм го скалъпил и цъкаш build.bat (където имаш инсталиран thinapp де) и виж дали ще стане. Просто съм дал пред-build-a за да не се съмняваш в нещата, които може да са напъхани вътре. Иначе то като ти изкара листа с иконките, ти може да си избереш коя да е и коя не, както и повечето регистри се трият, класове и прочие, тя програмата си ги създава на ново според машината на която е пусната. Аз ги правя на последният xp sp3, който е пуснат като релийз, под virtualbox само с thinapp инсталиран и фонетичната... нищо друго, без обновленията дори. Сложил съм и deepfreeze 7 standart за да не правя snapshots на системата и да връщам след всяка инсталирана програма. Примерно ако трябва да виртуализирам игра или програма с direct x и visual c++ 2010, после като рестартирам, всичко си е пак на чисто. Успешно съм виртуализирал следните неща. Adobe Photoshop 7Adobe Photoshop CS2 Adobe Photoshop CS5 Art Icons Ashampoo Slideshow Studio HD и HD2 Avatar (играта) Целият софтуер от Axialis Blumentals Screensaver Factory 5 Enterprise Blumentals Gif Animator Cerberus FTP Server Claw играта Colin Mc'Rae Rally 2 CELSYS IllustStudio (photoshop пасти да яде пред това) Croc Legend Of TheGobbos CS Source WormsReloaded DiabloII DOS Box Drakan FalloutTactics HeartOfDarkness HereticII Need For Speed Most Wanted Nokia PC Suite Odium (Gorky 17) Operation Flashpoint GOTY Penumbra (Всички серии на едно) Star Wars Racer Skype 4 и 5 Submarine Titans SWAT 3 Techsmith SnagIt 10 Ventrilo Worms World Party m-Router Amnesia The Dark Descent Общо взето да не тормозя пц-то като му инсталирам все ненужни работи, които няма да се задържат дълго. http://thepiratebay.org/torrent/5502411/Adobe_Photoshop.CS5.x86-x64.Pre-Release.Portable Може да пробваш този photoshop и този http://turbobit.net/ia3uc2no2frd.html Illustrator Това не е виртуализирана версия, пак е портативна, обаче пише по регистрите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 2, 2010 Share Posted November 2, 2010 Като гледам, повечето са игри дето си виртуализирал. А доколко е успешно, за скайп поне не е много успешно, виж (найс, а) : Цък Това е с последния thinapp, компилирано под вин2008, всичко чисто, макар и ъпдейтнато докрай с СП2 и ъпдейти, само. Още при влизането в акаунта крашва. Явно хавите стават относително когато подлецащия OS и този, на който ще ползваш приложението са относително дооста еднакви и едни и същи . Останалото е Божа и е*ана работа. При мен половината пъти моите виртуализирани версии на скайп 5 тръгват и вървят нормално , половината пъти крашват. Последно се оказа, че липсващите картинки липсват само на същия ОС, където е правена програмата, а на друг, се появяват нормално, макар пак 50/50 крашваща програмата след първото (успешно) стартиране. Т.е. от второто почва да крашва когато си иска (след като е създало сандбокса). На шота горе се вижда и хикса в картинката на Хоме таба. Подобни липсващи икони има навсякъде. Това е на ОС-а където компилирам. Бтв, твоята версия крашва безсрамно и на другите ми 2008-ци , не само на 'оная'. А моите версии, които правя под 2008 в виртуалки, НЕ тръгват изобщо пък в основния ми 2008-ца . Прекрасно (става дума само за скайпа, други програми си тръгват). Голяма измама са тия виртуализиращи програмки, според мен, с един прост скайп да не могат да се оправят.. То ако с него не могат, за кво друго би ми трябвало, по-голяма зараза от него нема . Кауза пердута! lil_stenly, я кажи направо начин, по който да ембедна цяла OS в едно екзе, само за една програма. Цял vmware и всичко около него не ми се ще, а ако може цяла ОС да се ембедне заедно с програмата, в едно екзе, vmware нямат ли нещо? Едно ХР орязано, ако ще и 500МБ екзето да е, да му дам 256МБ рам на гест-а, ако ще и 300 МБ рам да ми гълта заради единия скайп или квото, готов съм да прежаля, не ми дреме. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted November 2, 2010 Author Share Posted November 2, 2010 Работата е, че скайп изобщо не действа на прост начин, извършва хиляда, хиляда и двеста ненужни функции хаха. До сега съм пробвал на XP на Виста и на 7 повечето от нещата които съм виртуализирал, работят еднакво на всички и ако крашва на една, то и на другите. Имало е отделни случаи, когато на една ос работи на друга не и това ми се получаваше от изолацията (аз ги държа под пълна изолация). Ако са нужни някакви библиотеки на програмата, тогава ги вкарвам на ръка по папките и пробвам пак. Обаче под 2008 не съм пробвал... пробвал съм програми и игри като фотошоп и по-старичките заглавия от xp sp3 pro на xp sp2 pro и на xp home, приблизително еднакви и без проблем пак. При теб е мистерията! Ти пробва ли т'ва в архива? И при него ли става така? _______________________ Хахахаха, виртуализирай си досбокс хахаха. Не... то може да се направи ама не може да се виртуализират драйвери, за това няма да имаш мрежа между главна ос и виртуалната машина. Освен ако не инсталираш драйверите отделно. Правил съм го и работи. С QEMU става доста лесно! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 2, 2010 Share Posted November 2, 2010 Da, оня шот горе е от твоя архив, компилиран само че под вин2008 х64, където ми е тхинапа. Аз ги карам на ВритеЦопи изолация. Ако е на фулл, ще може ли да си хване звук, видео ако имам и т.н.? Че ако трябва всяко DLL, което може да му потрябва да го ръгам вътре, де ще му излезе края. Тя програмата нали трябва да енумерира регистри, файлове и т.н. от ОС-а, на който върви?! На мен идеята ми беше нещо като vmware workstation гест ОС, обаче всичко тва натъпкано в едно екзе или екзе+ДАТ файл някакъв. То както всичко което му трябва примерно на един скайп, се виртуализира като хардуер в един guest OS, така вероятно да стане , просто да е в едно независимо екзе или такова. Я дай един сигурен ХР СП3 да дръпна отнякъде, и да пробвам там всичко да правя, че взе да ми писва. Може пък ако компилирам нещо като твоя архив, под ХР3 и да тръгне под 2008. Или направо ако можеш ми прати готово скайп-екзе да пробвам Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted November 2, 2010 Author Share Posted November 2, 2010 Ей сега ще си кача мойто xp sp3, само кажи от де сваляш бързо, щото по торенти да го търся последното в добър вариянт е леко трудно. Иначе ето ти готов скайп. http://dox.bg/files/dw?a=614fb99aa2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 2, 2010 Share Posted November 2, 2010 Ей сега ще си кача мойто xp sp3, само кажи от де сваляш бързо, щото по торенти да го търся последното в добър вариянт е леко трудно. Иначе ето ти готов скайп. http://dox.bg/files/dw?a=614fb99aa2 Брато, няма смисъл за ХР-то и нататък галимации. Виж твоето екзе: Цък Същата работа, както и на поне 2 2008-ци, на които пробвах, някои са нови. Под ХР също, само дето там ХР-то не дава признаци да е станало нещо, просто излиза процеса след опита за логин. Не може да е в мен проблема, на 4-5 виндовса едно и също почти. Освен ХР-то, другите са 64 битови. Оказа се доста инатлива програма, направо неподлежаща на виртуализиране, поне при/за мен. Версиите, които иначе тръгваха някъде, крашват 50% от случаите след първото стартиране, още при изскачането на попъпа от thinapp с лиценза долу вдясно. Зае*авам го вече, имах добро желание, но пък скайп в чиста инсталация никога няма да стъпи на вин-а ми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted November 2, 2010 Author Share Posted November 2, 2010 Явно проблена не е в thinapp програмата си изпълнява нещата за които е направена. Ама в другото животно е истината, при мен не крашва, обаче така ми яде памет и връзка, че дори и портативна версия не пускам. И явно избирателно си дава грешките, при мен на мойта и на виртуалната машина работи без проблем, както и на други няколко пц-та, обаче като излезне нова версия, след проба за обновления спира да предава съобщенията. Сега ако някой каже как са го писали т'ва чудо да мине за програма, ще е... нямам думи просто. Та не е проблем само при теб. Последен опит е да се опиташ да виртуализираш инсталацията на програмата. Иначе аз съм на този принцип от когато си записах ОС, давай нещата, които не можеш да виртуализираш и ти трябват директно на пц-то, останалото се виртуализира и така... много удобен начин да държиш чиста машината. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 3, 2010 Share Posted November 3, 2010 След много мъки, накрая работата със скайп се получи (май, още тествам) с XP SP3 + Xenocode Virtual Application Studio 2010. ThinApp се оказва май, че е дърво и половина макар че ми е вършил работа за други програми. Освен това Xenocode има далеч по-добър интерфейс, а не като Thinapp - един обикновен Визард, който минаваш, и общо взето 4-5 настройки се пипат в процеса, останалото в .ini файл. Пу да му се не види, мъка, ама поне за удовлетворението стана работата с скапания скайп. А дали ще го ползвам дори като стана, Божа работа . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.