Jump to content
BulForum.com

Компютъра не ще да се изключва

Botev1912

Recommended Posts

Не ми се беше налагало да изключвам компютъра от мноооого време и вчера трябваше да слагам нов хардуер и като натиснах shut down компютъра нито се рестартира нито се изключва. Значи дава само черен екран и вентилаторите продължават да работят и всички лампи светят, но компютъра нито работи, нито е изключен, нито се рестартира. Използвам Windows 7. Дали е нещо софтуерно или е хардуерно

Не знам, но от известно време на ХР ми прави същата мизерия. Изгасва се за около 4-5 минути. Мислех като теб, че не се изключва, но като поседи си се изключва, а не ми се занимава да го оправям...

Пробвайте това:

start > run и там пишете:

shutdown -f -s -t 0

(последното е нула, тоест timeout-а до изключването)

Командата е за ХР, предполагам, че ще работи по същия начин и под виста и под 7.

Пробвайте това:

start > run и там пишете:

shutdown -f -s -t 0

(последното е нула, тоест timeout-а до изключването)

Командата е за ХР, предполагам, че ще работи по същия начин и под виста и под 7.

Не действа. На мен започна да ми прави този проблем когато ми се бъгна Luna темата и мина автоматично на Classic. Не знам дали не е съвпадение. Пробвах да я оправя, но не се получава.

• 2 weeks later...

Има няколко причини за това.

1. Гадинки по компютъра, които извършват даден процес и не могат да се засечат.

2. Драйвери, които не са подписани, остават активни и ос-а не може да приключи таска за да се изключи.

3. След обновяване някои програми отказват да работят нормално просто.

Може да пробваш с...

Start > Run > Regedit

HKEY_USERS\.DEFAULT\CONTROL PANEL\DESKTOP

AutoEndTasks 0 > AutoEndTasks 1

Провери под safe mode дали прави същата мизерия преди това!

Също така изключи всички устройства и виж дали без тях ще може да изключи!

Само за това се сещам в момента!

:)

2. Драйвери, които не са подписани, остават активни и ос-а не може да приключи таска за да се изключи.

С това съм съгласен, но не само драйвъри, ами всякакви процеси.

Примерно излизам от utorrent, но процеса си е останал, давам шътдаун, връщам се след 3 часа и ме пита дали искам принудително да го затворя laughing.gif

То по принцип windows сам успява да се справи с повечето процеси, просто защото нещата работят, ама ако е нещо по-нагло явно не му се дава лесно.

Аз се чудя защо по подразбиране не е включена функцията autoendtasks, май само от sp2 на горе е нагласена като default след инсталация.

Аз преди съм го имал тоя проблем, винаги са се оказвали гадинки шмугнати някъде, с всичко друго си е работило добре, дори и да бави, пак е изгасял след време.

Пробвай да преинсталираш най-добре иначе трудно може да се разбере кое точно прави мизерии.А може и да не е софтуерно.Преди 2 години имах същия проблем,но моя се гасеше за секунда и пак палеше сам това стана след като сложих допълнителна звукова карта,тъй като вградената дефектира...Варианти доста може и windows да се е омазал.

Как го каза все едно е работа за 5 минути преинсталирането xmas.gif

lil_stenly, за XP SP2 ли говориш? На мен ми се е случвало със 2008 SP2, който определено е по-нов. Пита дали искам принудително да затворя програмата (не като XP да стои), но минават 2-3 минути докато ме пита, аз през това време съм огасил монитора и съм изчезнал, като си мисля, че всичко е наред angry1.gif

На мен такова нещо ми се е случвало само на виндовси, на които съм инсталирал и играя игри. Предимно Win2003-ки. На други - никога! :)

Правете си сметка :) .

Как го каза все едно е работа за 5 минути преинсталирането xmas.gif

lil_stenly, за XP SP2 ли говориш? На мен ми се е случвало със 2008 SP2, който определено е по-нов. Пита дали искам принудително да затворя програмата (не като XP да стои), но минават 2-3 минути докато ме пита, аз през това време съм огасил монитора и съм изчезнал, като си мисля, че всичко е наред angry1.gif

Ти пък как го каза все едно се искат 3 висши образования :)Как иначе да разбере дали е от windows или някакъв хардуерен бъг?

Ти пък как го каза все едно се искат 3 висши образования :)Как иначе да разбере дали е от windows или някакъв хардуерен бъг?

Каза го така, защото за "някои" хора преинсталирането далеч не е работа за 5 мин. И не е за самото преинсталиране, а за инсталацията на програмите и най-вече настройката, лицензирането, за някои и кракването... :) . Не е до основно или висше образование.

При мен настройването на системата от нулата до пълна готовност ми отнема минимум 4 дена ;) . Верно, досега имиджи не ми се е налагало да ползвам, а преинсталация правя само при по-сериозен ъпгрейд, средно на 3 години, та не се забелязва много и при мен.

Да,но ти си ползваш компютъра професионално.Има голяма разлика. ;) Мисълта ми беше че ако не се оправи и с преинсталация е повече от ясно че някой компонент прави мизерии.

Аз преинсталирах моя уин 7 и проблема остана! Отворих гугъл и се оказа, че някой модели на ASUS като P5B-E имат проблеми с изключването само под уин 7 и се ходи в device manager и има една отметка да се изключват компютъра и се оправи. Сега се изключва. Значи проблема е бил още от декември, когато за първи път сложих уин 7, само че никога не ми се беше налагало да спирам компютъра :woot

• 2 weeks later...

Аз имам малко по-различен проблем който ме дразни изключително много :(

Бозачката 7 като беше прясно сварена, като щракна "Заспиване" монитора си гаснеше, вентилаторите и хард диска спираха (се 1 не работи :D) и като си щракна "Power" бутончето компа се включваше за 3-4 сек.

Сега обаче монитора гасне чува се как харда спира за 0.1 сек и пак се пуска, монитора седи изгасен докъто не почна да щракам по клавиатурата и гадната не се спира :@

Как може да се оправи тая шитня? (ако може без преинстал)

Аз имам малко по-различен проблем който ме дразни изключително много :(

Бозачката 7 като беше прясно сварена, като щракна "Заспиване" монитора си гаснеше, вентилаторите и хард диска спираха (се 1 не работи :D) и като си щракна "Power" бутончето компа се включваше за 3-4 сек.

Сега обаче монитора гасне чува се как харда спира за 0.1 сек и пак се пуска, монитора седи изгасен докъто не почна да щракам по клавиатурата и гадната не се спира :@

Как може да се оправи тая шитня? (ако може без преинстал)

Пробвай да изключиш следната функция и виж дали ще стане.

Enabling or Disabling the Disk Write Caching

1. Right-click My Computer, and then click Properties.

2. Click the Hardware tab.

3. Click Device Manager.

4. Click the plus sign (+) next to the Disk Drives branch to expand it.

5. Right-click the drive on which you want to enable or disable disk write caching, and then click Properties.

6. Click the Disk Properties tab.

7. Click to select or clear the Write Cache Enabled check box as appropriate.

8. Click OK.

NOTE: Enabling write caching generates the following warning. This is normal:

By enabling write caching, file system corruption and/or data loss could occur if the machine experiences a power, device or system failure and cannot be shutdown properly.

7. Click to select or clear the Write Cache Enabled check box as appropriate.

И по двата начина пробвах, пак прави същото :(

Да си пробвал със систем рестор да оправиш проблема?

Сканирал ли си диска за вече корупнати файлове?

Същата седмица снощи я преинсталирах и пак не ще :(

прави същото, не знам какво друго да го правя, явно ще трябва да си остана без готиния слийп :/

п.п. мерси за помоща стен :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...