Jump to content
BulForum.com

Писане на скрипт

Antares

Recommended Posts

Първо започвам с това, което искам да направя: Искам да мога няколко на брой операции да ги събера да се стартират с един файл. А именно - да се изчистят определен брой entry-та в регистрите (за това се надявам да си намеря и сам в интернет как точно става), както и да се изтрият определени файлове и директории. Без да пита нищо, по възможност и да трие файлове, които са маркирани като системни, read only.

Първото, което ми хрумна е да си напиша един .reg файл, да си набавя deltree комдандата за да трия директно папките, и да добавя и .reg файла да се стартира в .bat файла. Лошото е, че и при двете приложения ще има допитване до потребителя, а искам да направя нещо, което да стартира, да изпълни дадените функции, за да мога да го сложа в startup. За командите май имаше някакъв начин със стринг /y -y или нещо от сорта да не пита, а директно да изпълнява, но не помня, а за .reg файла въобще не се сещам за подобно нещо.

Понеже не съм съвсем наясно как да си формулирам търсенето (тоест това скриптиране ли се води, май .vbs-а беше с подобна цел) - не знам как точно да използвам google за помощ.

Не държа да ми свършите работата, като някой ми даде готов подобен скрипт (особено и защото ще искам в бъдеще да внасям корекции), бих се радвал на източници на информация, да се уча да ги правя тези неща сам. Благодаря предварително!

del "C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Kaspersky Lab\AVP6\Data\perfm.dat"

reg delete "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\SystemCertificates\SPC\Certificates" /f

reg delete "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\KasperskyLab\LicStorage" /f

Специално за *.bat не ти трябва кой знае каква информация, повечето неща можеш да ги видиш в хелпа за всяка команда.

Специално за триенето, колегата по-горе ти е писал, ключа за триене на read only e /f, за да не извежда съобщение е /Q

За подробна информация - /?

Не бе, със DOS командите и начина им на функциониране съм сравнително добре запознат, макар и да не знаех за командата reg. Общо взето EEK! ми даде много добра посока за мислене.

В момента за т.нар. скрипт използвам .reg файл, защото с batch не видях начин да изтрия индивидуални string-ове от регистрите, а само директно key-ове. Просто открих топлата вода - regedit.exe /s Но там се сблъсках със самите .reg файлове. Иначе за триенето на файлове, дори и за проблема ми с юзърите се намери някакво решение :)

Хах, току що видях как става и с reg командата. Бая ще опрости нещата :) Хехе, утре ще си поиграя на работата :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...