hardcore_united Posted March 21, 2010 Share Posted March 21, 2010 Здарвейте! Имам айпод и искам да слушам музика в колата. Методът който използвам сега е чрез FM transmitter но качеството на звука не е особено добро,а и на моменти даже леко бръжди. Искам да питам кое според вас е по-добро като вариант : да си купя касетъчен касетофон и да използвам нещо от сорта на това- http://www.sz-wholesale.com/uploadfiles/PT-160_iPOD_CAR_CASSETTE_ADAPTOR_726.jpg или да използвам касетофон с AUX вход и да го свържа с айпода с ето такъв кабел : http://www.harriscomm.com/media/catalog/product/cache/1/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/W/S/WS-WCA087.jpg Очаквам предложения Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 21, 2010 Share Posted March 21, 2010 Най-лесният вариант е ако вземеш нещо с 'Aux in'. Тъй като имам и адаптерна касета, и FM трансмитер - сравнението между тях е, че трансмитерът дава доста по-слаб сигнал към радиото, а също някои честоти се губят, но това го отдавам на евтиния китайски трансмитер ; адаптерната касета от друга страна дава доста по-качествен и наситен звук, но понякога трябва да й "помогна" с ръка, понеже не попада в идеалната позиция спрямо главата на касетофона и единият канал в такъв момент идва малко по-тих - това пък го отдавам или на касетофона, или на евтината (пак) адаптерна касета. Затова...кабел в аудио вход е най-чистата работа според мен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganef Posted March 21, 2010 Share Posted March 21, 2010 Определено вариантът с ресивър с AUX In в комбинация с кабел жак на жак е не само по-добрия, но всъщност единствения приемлив Link to comment Share on other sites More sharing options...
hardcore_united Posted March 21, 2010 Author Share Posted March 21, 2010 А да ви поопитам- някое място в Пловдив където могат да ми купят касетофона,да доплатя и да взема друг ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rubbish Posted March 21, 2010 Share Posted March 21, 2010 Всъщност най-добрия и най-умния вариянт е плеар с ipod подръжка http://aval-bg.com/catalog/display_model.php?category_id=1&product_id=4&style_id=13&substyle_id=700 Звука е най-добър така. Контролираш си ipod_а от плеара. Тоест нещо като флашка става. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hardcore_united Posted March 21, 2010 Author Share Posted March 21, 2010 Всъщност най-добрия и най-умния вариянт е плеар с ipod подръжка http://aval-bg.com/catalog/display_model.php?category_id=1&product_id=4&style_id=13&substyle_id=700 Звука е най-добър така. Контролираш си ipod_а от плеара. Тоест нещо като флашка става. Да,това и аз го знаех,но хич не ми е по джоба Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted March 22, 2010 Share Posted March 22, 2010 може да помислиш и нещо с USB вход... Ако ли не - по-добре си вземи качествено аудио (според финансовите възможности) с AUX... така ще си с 1 стъпка по-малко преобразувания на звука от МП3-то сравнено с ФМ-Трансмитер и Касетка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted March 22, 2010 Share Posted March 22, 2010 Всъщност нещото с USB вход, може да бъде каквото и да е No-name CD - има ги по около 120-150лв из големите вериги... Аз си купих такова преди около година Sang - ако не ме лъже паметта. Има си и УСБ, и АУКС вход и въпреки цялото ми каране покърищата и селски пътища - до сега нито един път не ми е прекъснало просвирване на диск.... Така, че и това според мен не е лош вариант.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted March 22, 2010 Share Posted March 22, 2010 @gado и аз имах един Sang , но след около 8 месеца ползване глътна 1 CD и не успях да го изкарам повече. (CD PLAYER-а му отпадна след като се опитах собственоръзчно да изкарам заседналия диск). USB-то му е отпред следователно , когато оцелвах дупка флашката подскачаше и музиката спираше. Качеството е под всякаква критика , но все пак висчко си е до парите.Използвам съм и JVC - като цена и качество ти го препоръчвам.Може да е на цената на SANG с USB , AUX и какво ли още не , но пък JVC то ще ти чете безотказно и сравнително добро качество.(на мен ми го откраднаха и михан на Pioneer - там вече цените стават зверски , но мисля че наистина си заслужават. Самия звук и толкова по плътен и различен от всичко останало и множестовто настройки просто ти правят живота по-лек.Само мисълта когато запалиш колата и след около 5 секунди да ти разчете диска и да ти тръгне и неописуемо. ВИЖДАМ , че търсиш най-евтиния за момента вариант. Отиваш на руския пазар пада се зад Общинска болница в ШЕКЕР махала. Пазариш се с някой циганин (пазаренето е задължително и винаги буташ поне 10 лева) и си купуваш един касетофон за 15 лева с AUX . Отиваш в Conrad или Викиват и взимаш един кабел за 2 лева. Връзваш го към Ipod-а си и си готов. Проблемите , които ще имаш в бъдеще са следните: 1.Качестово ще е кофти , но явно няма да направиш реална разлика с това в момента. 2.Батерията на Ipod-а трябва да я зареждаш у вас , защото той реално няма от къде да се захранва и на дълъг път ще береш ядове. (има вариант да си намериш зарядно за кола към Ipod - аз лично не съм чувал за такова , но в EBAY 100% ще намериш , защото там просто има ВСИЧКО). Надявам се да съм бил полезен Link to comment Share on other sites More sharing options...
hardcore_united Posted March 23, 2010 Author Share Posted March 23, 2010 Мерси много за инфото, bate_pesho. Явно ще се насоча към някой JVC,но варианта за AUX го зачеркнах,защото след един тест в на 1 приятел колата качеството на звука хич не ми хареса. Остава варианта с USB вход,но там пък не съм сигурен дали всеки такъв касетофон ше може да "подкара" айпод. Или в крайна сметка- само с mp3 дискчета... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted March 23, 2010 Share Posted March 23, 2010 То какво има да му се "подкарва" - ще работи като флашка и всъщност самия ipod ще е в режим заряд на батерията. Това може да е проблем ако ползваш оригиналния firmware на Apple, където песните се качваха с тъпия им софтуер и после иди ги търси къде са...Преди като цд плеърите ми се виждаха много скъпи си бях сложил на касетофона вход и звука беше същия като с касета, явно при приятеля ти има нещо менте. Ако е с потенциометър касетофона е елементарно - слагаш 3,5мм жак за слушалки, който прекъсва сигнала от радиото преди потенциометъра и пъха от мп3, а ако е по-нов модел и поддържа чейнджър се свързват 2 пина да си мисли, че има чейнджър и да активира входа.Колкото до JVC нещо не съм фен - предпочитам нисък клас pioneer, kenwood, alpine и тн. Сега имам някакъв kenwood и е капризен на дискове, но от звука съм много доволен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hardcore_united Posted March 23, 2010 Author Share Posted March 23, 2010 Не знам дали вече ви питах,но да знаете място в Плд. където мога да занеса стария си cd player,да доплатя и да взема некво mp3? Бях в car audio center-a на сточна гара ама човека каза че вече твърде много 2ра ръка събират прах в склада му... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlayMate Posted March 23, 2010 Share Posted March 23, 2010 Точно в момента едва ли изобщо някой ще се награби с такава покупка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hardcore_united Posted March 23, 2010 Author Share Posted March 23, 2010 Точно в момента едва ли изобщо някой ще се награби с такава покупка. Колкото и да е изтъркан тоя лаф: "За всеки влак си има пътници" Виждал съм теми във форума хора да търсят и авто касетофони.Всичко е според джоба Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlayMate Posted March 23, 2010 Share Posted March 23, 2010 Разбира се Имах предвид, че едва ли по магазините за кар-аудио точно в момента, когато продажбите са им на минимум биха се награбили да изкупят нещо втора ръка. Пускай тема тук във форума и може някой да го отнесе Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted March 23, 2010 Share Posted March 23, 2010 То какво има да му се "подкарва" - ще работи като флашка и всъщност самия ipod ще е в режим заряд на батерията. Това може да е проблем ако ползваш оригиналния firmware на Apple, където песните се качваха с тъпия им софтуер и после иди ги търси къде са...Преди като цд плеърите ми се виждаха много скъпи си бях сложил на касетофона вход и звука беше същия като с касета, явно при приятеля ти има нещо менте. Ако е с потенциометър касетофона е елементарно - слагаш 3,5мм жак за слушалки, който прекъсва сигнала от радиото преди потенциометъра и пъха от мп3, а ако е по-нов модел и поддържа чейнджър се свързват 2 пина да си мисли, че има чейнджър и да активира входа.Колкото до JVC нещо не съм фен - предпочитам нисък клас pioneer, kenwood, alpine и тн. Сега имам някакъв kenwood и е капризен на дискове, но от звука съм много доволен. Ако Cd - Reciever-а не подържа функцията IPOD - ТОЙ НЯМА КАК да се зарежда и другото глупаво нещо е че ще трбява песните да се пускат от самия Ipod , а не от Цд-то (няма да има контрол и няма да излизат като песни ). JVC ти казах , че са по 140 лева НОВИ с 2 години гаранция и не мисля , че е възможно да намериш Pioneer на тази цена (ако не е втора ръка). Отделно искам да спомена , че не можеш да кажеш , че на всички касетофони с AUX връзката е кофти.Ценовата листа на касетофоните също е доста обогатена и от там идва цялата работа.Както споменах можеш да си намериш касетофон от Руския пазар за 15 лева , но и можеш да отидеш в магазин и някой марков касетофон със същите функции да ти струва примерно 80-90 лева. От там вече идва разликата в качеството и т.е. Според мен най-добрия вариант за теб е да забеавиш , че имаш IPOD и да идеш да си вземеш един Reciever JVC от Technopolis на цена от 140 лева. След това си записваш 5 диска с MP3 -ки , които си ги нареждаш в папки (и хубавото на JVC -то за разлика от Sang и дори от други по-силни марки е ЧЕ МОЖЕ ДА РАЗЛИЧАВА ПАПКИ , което е много полезно , когато искаш да смениш самият стил на музика и всичко ти е подредено). Твойто касетофонче или каквото и да е не мисля , че ще успееш да го продадеш. Даже щом и AUX няма ... Пробвай пусни го на търг от 5 лева и каквото изкяриш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 Мдаа, за 150лв. пара, даже има богат избор от маркови цедета с мр3-ки.Освен JVC, може да се вземе SONY (на мен, не ми харесва как свирят) или KENWOOD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 Ако Cd - Reciever-а не подържа функцията IPOD - ТОЙ НЯМА КАК да се зарежда и другото глупаво нещо е че ще трбява песните да се пускат от самия Ipod , а не от Цд-то (няма да има контрол и няма да излизат като песни ). Исках да кажа следното: Ако авто цд-то има USB, но не поддържа iShit като го свържеш ще тръгва като mass storage device. С други думи като флашка. В такъв случай цд-то ще пуска песните, но ще ги свири самото цд, не ипод-а. От това няма смисъл, защото по-добре е да си вземе флашка, отколкото да разнася плеъра ей така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 Е, на моя плейър има отделно кабел за Ipod/Iphone. Ама пак, като се замислиш, по-добре да си нося плейъра, отколкото да разнасям и флашки. А малко встрани от темата, някой да има в колата си плейър от серията idaR на Alpine? Имам въпроси... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 Сподели въпросите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 Защо всеки път прави Banking? Не трябва ли веднъж да кешира файловете и после направо да тръгва? За какво е това BANK1? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hardcore_united Posted March 24, 2010 Author Share Posted March 24, 2010 Зарежда или не- най-доброто за мен е да си нося айпода.Бидейки той 80гб, всичката ми музика е на него.Утре ше ида в Техномаркет да пробвам как би свирил на разни кас'т'фони с Aux in Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 Ще кажеш ли, на кой модел точно се наслаждваш?И през "ключа" ли е свързан или може да свири постоянно? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 С ida x301 RR съм. Може да свири постоянно, ама само като паля се изключва за малко. Иначе, като изгасям, не се изключва, дори и да извадя ключа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 Всички Алпайни са така.Изключват когато палиш.Проблема може да се реши с един малък кондензатор (0,1 - 0,3 фарада, даже и по-малък, мисля че ще свърши работа)свързан към захранването. Ако си направил, някаква промяна(във флаша или мп3/4 плеъра, телефона...), добавил си нов файл или си изтрил друг е нормално да зарежда отново.Когато включиш плеъра, също така, е нормално да "сканира" отново устройството, което си свързал, но това става доста бързо и не вярвам да пречи, чак толкова. А от начало ли започва или продължава от там, до където си спрял? П.П.Един съвет:Задължително си го свържи през "ключа".Плеърите(за ресивърите не съм сигурен 100%, измери за по-сигурно) на Алпайн имат консумация (около 0.3А, което е много, ако всичко ти е наред, трябва да е около 0.025-0.03А), дори и когато са изключени и със свален панел.Някой ден може да има изненади с акумулатора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.