Ivailolom Posted March 21, 2010 Share Posted March 21, 2010 Работещ до изключвнето му и преместване в друго помещение.Включен след това не се пявява картина на дисплея а работи /чуват се вентилаторите на проц. и захранването/. Проверих като сложих нова видеокарта , друго захранване ,излючване от тока и свалена за опр.време батерия и освобождаване от всякаква периферия.Една важна подробност -първоначално не се чува бипкането на говорителчето /като не знам преди това дали е го е имало този звук щото друг е работил с компа. Къде се е прецакало-процесора или чипсета.Или друго.От къде да почна.Знам, че накрая ще го дам на човек дето си изкарва хляба с това,но до сега съм оправял доста и различни повреди.Разбира е с Ваша помощ. Забравих,дъното е на 2 год.и няма надути кондензатори Р4М900-М4,видях на него и една 512 DDR2.Друго не се сещам. Нека ако темата не е за тук,модераторите да я преместят където трябва-но ми трябва помощ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganef Posted March 21, 2010 Share Posted March 21, 2010 За съжаление варинтите различни от "проба-грешка" при такива проблеми не са кой знае колко. Общо взето вариантът е да пробваш да намериш съвместимо дъно и да си накачиш всичко останало на него... Ако не е това пробваш със друга рам, с друг процесор.. докато не намериш джаджата, която прави мизериите Link to comment Share on other sites More sharing options...
chorbaka Posted March 21, 2010 Share Posted March 21, 2010 Преди няколко месеца и аз имах същия проблем ,след изключване от ел мрежата щайгата не искаше да пали ,само въртеше перките и нищо. Оказа се че единия слот за рам паметта прави мизерии и когато на него има рам дъното не пали. Тъй като не видях да си писал нищо за рамта пробвай я на друг слот Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted March 21, 2010 Share Posted March 21, 2010 Пробвай и на друг монитор за всеки случай. Почни от дъно, процесор, рам и видео, като завърти рама на други слотове или пробвай с отделни плочки ако са повече от една. Все нещо ще излезне. Друго така, без да ми е пред очите, не мога да предположа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted March 21, 2010 Share Posted March 21, 2010 Извади и сложи наново видео, процесор, рам и ще се оправи Ако имаше от китайските диагностични платки на pci или пък дъното имаше диагностични светодиоди щеше да ти е по-лесно, но това не са често срещани неща... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted March 21, 2010 Share Posted March 21, 2010 Извади и сложи наново видео, процесор, рам и ще се оправи Другия вариант е да не се оправи В крайна сметка....Чайна майна Link to comment Share on other sites More sharing options...
paagrio Posted March 21, 2010 Share Posted March 21, 2010 Работещ до изключвнето му и преместване в друго помещение.Включен след това не се пявява картина на дисплея а работи /чуват се вентилаторите на проц. и захранването/. Проверих като сложих нова видеокарта , друго захранване ,излючване от тока и свалена за опр.време батерия и освобождаване от всякаква периферия.Една важна подробност -първоначално не се чува бипкането на говорителчето /като не знам преди това дали е го е имало този звук щото друг е работил с компа. Къде се е прецакало-процесора или чипсета.Или друго.От къде да почна.Знам, че накрая ще го дам на човек дето си изкарва хляба с това,но до сега съм оправял доста и различни повреди.Разбира е с Ваша помощ. Забравих,дъното е на 2 год.и няма надути кондензатори Р4М900-М4,видях на него и една 512 DDR2.Друго не се сещам. Нека ако темата не е за тук,модераторите да я преместят където трябва-но ми трябва помощ. На мен ми се случи абсолютно същото нещо и се оказа прецакан биос. след препрограмирането му всичко е на 6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivailolom Posted March 22, 2010 Author Share Posted March 22, 2010 Смених и рама.Повторих всички варианти с проба грешка освен с процесора.Днес ще го сменя.А биоса как като за да стигна до него ми трябва видео.Аха майстор.Ок.Накрая и там ще ида. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted March 22, 2010 Share Posted March 22, 2010 Пробвай и процесора и освен това провери дали нямаш някъде разбутани кондензатори, дето да са долепени един с друг. Щото и това се е случвало, не е като да не се е случвало. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted March 22, 2010 Share Posted March 22, 2010 Ако имаш някаква стара пци видеокарта пробвай с нея. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.