Boev Posted June 12, 2004 Share Posted June 12, 2004 А бе момчета май тоя топик няма да провърви а? Никои нищо не пише! Ами няма ли Уеб дизаинери тука бе? Айде дайте да ви видиме проектите! Нали и ние трябва да се учиме! Чакам...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted June 12, 2004 Share Posted June 12, 2004 Не мога да разбера само за уебдизайнери ли е тази тема или и за простосмъртни?? Някой има ли свястна сричкопренасяща програма (хифинатор)за Pagemaker, че имам тук една от 100 г. и ми се плаче? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vastril4o Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Имам нужда от млко хелп Начи искам да си направя такова неподвижно меню горе (тук) Някой да си има на идея как може да стане номера??? Дано съм пробудил интереса ви , понеже гледам че почни никои не се интересува от дизайн в този сервър Странно нали... Съжелявам че отварям тази забравена от боговете тема , но неможах данамеря по нова тема свързана с дизаин... Благодаря предварително за вниманието!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Имам нужда от млко хелп Начи искам да си направя такова неподвижно меню горе (тук) Някой да си има на идея как може да стане номера??? Дано съм пробудил интереса ви , понеже гледам че почни никои не се интересува от дизайн в този сервър Странно нали... Съжелявам че отварям тази забравена от боговете тема , но неможах данамеря по нова тема свързана с дизаин... Благодаря предварително за вниманието!!! <{POST_SNAPBACK}> Че какво има в това меню, което да не разбра как става?! Просто използване на рамки (frames) за да стои менюто винаги видимо в горната рамка, това е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vastril4o Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Да нокато цъкна на бутон се отваря линка в горния флеим а не в долния??? Тотова беше първото което ми доиде на ум , но не знам какда му посоча да се отваря отдолу Ако имаш инстална дреамлевер пробваи ЕДИТ:Фу оправих се (ако някои го интересува мога да споделя) 10х все пак Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vastril4o Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Сега имам друг въпрос към дизайнерите Знчи работя с пкета на макромедиа... Единственото което не можах да разбера е Macromedia Fireworks Някой може ли да ми поясни какви са и функциите на тази програма... Ако може и пример за това което може да се създаде Приатно писане Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Първо, за да отвориш линк в друг фрейм, в линка се задава атрибут target="BottomFrame" например, т.е. в кой фрейм да се отваря или в хедъра на страницата се поставя <base target="...."> за всички линкове, това мисля, че е ясно вече . По другия въпрос, Fireworks е просто програма за едитване на графики (растерни), също както PHotoshop например, но тази е оптимизирана за правене на web графики, има си туулове за оптимизиране на PNG, GIF, JPG, цветови палитри за уеб и т.н. Аз лично я използвам само накрая да оптимизирам картинки за GIF/PNG формати или да преобразувам в PNG. Останалото на Photoshop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasquatch Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Първо, за да отвориш линк в друг фрейм, в линка се задава атрибут target="BottomFrame" например, т.е. в кой фрейм да се отваря или в хедъра на страницата се поставя <base target="...."> за всички линкове, това мисля, че е ясно вече . По другия въпрос, Fireworks е просто програма за едитване на графики (растерни), също както PHotoshop например, но тази е оптимизирана за правене на web графики, има си туулове за оптимизиране на PNG, GIF, JPG, цветови палитри за уеб и т.н. Аз лично я използвам само накрая да оптимизирам картинки за GIF/PNG формати или да преобразувам в PNG. Останалото на Photoshop. <{POST_SNAPBACK}> Всъщност и във Photoshop си ма оптимизация за web на картинките само дето е по-добра. Аз за тва fireworks не ползвам изобщо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 абе за начинаещи и 'мързеливи' е добра програмката /Fireworks/ за rollovers, swap image и други такива ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vastril4o Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Абе нещо от сутинтра се мъча да си направя меню с флаш ама нещо се не успявам Кажете как да направя флаша да се активира само от мишката а не да се върти постоянно Искам еи такива менюта http://www.intelsat.com/index_flash.aspx http://www.insite3.com/insite3_ui.htm http://www.btraxx.de/ http://www.italfinance.it/ http://www.dunun.com/ http://rdwgroup.com/indexFlash.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eclipse Posted January 10, 2006 Share Posted January 10, 2006 Здравейте! Предполагам, че темата не е точно за това, но ми трябва малко помощ от Вас и не виждам смисъл в съществуването на нова такава(тема) . Едни мои познати ме излъгаха да се насоча към графичен и уеб дизайн като висше образование с предпоставка, че мога да рисувам добре, а и без тва само кибича пред тоя комп, поне някоя пара да изкарам от това... Та това което Ви моля, е да ме светнете на тая тема: Що представлява професията графичен/уеб дизайнер(предполагам не е само да знаеш да бачкаш с 3-4 програми), в кои вузове има такава специалност и какви са изпитите? ПП: знам, че мога да се размотая сам до подходящите хора, но мисля че можете да хакнете едни никакви си 2 реда като минали вече по тоя път ... Ако е чак толкова извън темата, трийте(няма да ви се убидя много ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted January 11, 2006 Share Posted January 11, 2006 Първо си мисля, че не звучиш убедено, че ти се занимава точно с това? Хич не се занимавай с нещо дато не ти се иска или някой друг те кара, това е мой личен съвет. Второ, това че някой може да работи с куп програми не го прави добър професионалист. "Само с мисъл и чувство се създава изкуство" пее Т. Колев в една песен. В Пловдив понятията дизайнер и предпечат са смесени (в повечето фирми) и от дизайнера се иска да знае всичко. Истината, е че истинският дизайнер трябва да е креативен (хубаво е да е художник) и повече от Фотошоп и някоя векторна програма не му трябват. Вече създаденият идеен проект се подготвя за печат от предпечатаря, който е доста по-запознат технически. Същото важи за уеб дизайна, но винаги може всичките дейности да се извършват от един човек, ако е достатъчно добър. Примерно аз съм предпечатар и се изприщвам, като трябва да правя дизайн, защото ми куцат композиции, цветове и т.н. и винаги става нещо посредствено Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 11, 2006 Share Posted January 11, 2006 Лично аз за висше образование "Графичен Дизайнер" в България не съм чувал. Ако има, то е в някой частен университет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted January 11, 2006 Share Posted January 11, 2006 Лично аз за висше образование "Графичен Дизайнер" в България не съм чувал. Ако има, то е в някой частен университет. Това, което го научиш като се почне от сканиране, ретуш, монтаж, цветоотделяне та так до печата го няма в никой университет! Тази професия не се учи, тя се постига с практика и много грешки в началото. Има фирмички, които предлагат някакво обучение, но то е "да опознаем CorelDRAW от близо" и там няма да ти кажат как се прави щанца, етикети с 8 цвята и топъл печат или монтаж... Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted January 11, 2006 Share Posted January 11, 2006 Лично аз за висше образование "Графичен Дизайнер" в България не съм чувал. Ако има, то е в някой частен университет. Мдам. В Нов български университет бакалавърска програма, магистърска и накрая докторска Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eclipse Posted January 11, 2006 Share Posted January 11, 2006 Много Ви благодаря! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.